Rabu, Desember 31, 2008

#129 // mid nite



hai.

selamat dtg 2009. jom layan suster ngesot gengtayangan? bhaha :D

// aku seriusly tak pernah pegi klcc tengok bunga api kecuali lepak atas bukit dkt sri gombak ni. bhaha btol lah aku bukan jenis bersosial. dapat pakwe pn jenis duduk rumah. betul, cuma line skrg sesak kot lantas tadapat nak msg manja gedik dgn dia. boring

boring aku tengok azam azam aku kt bwh ni. sbb tu post entry baru bahah :D

// tadi aku pegi mydin. maklumlh nk balik unisel. nk smbung study. nk belajar rajin rajin untuk keputusan cemerlang. ade dua sem lagi. boleh ke aku tinggikan cgpa aku ni? haih =.=

aku kene belajar jadi lebih feminin. lebih keperempuanan. bermekap bagai. sgt lawak bila fikir balik.

// dh tukar nama blog. lepas ni nak cuba tukar url blog. BHAHA



memperbaharui


masa sarapan pagi tadi, aku tanya lh ma n apak.

*apa azam 2009 ma n apak?*

*bukan nak ape, nak tengok anak anak berjaya, berjaya dlm hidup, berjaya dlm pelajaran, jadi anak yg bersopan santun, berbudi bahasa.*

*sgt teharu, rse nak nanges je tau*


and tak pasal pasal cerita psl rumah sebelah kene pecah msuk.
orang melayu yang buat, kopak grill. bodoh kan? mat rempit kot sbb kawasan ni dekat dgn ulu yam, nk beli dadah ke tk tau lh. bodoh kan? kenapa dorg rompak rumah? bank byk kat selayang tu. tu lh, bodoh sgt melayu ni, nk rompak rumah org tak berada. baik kau rompak rumah siti nurhaliza. bodoh bodoh bodoh. org sambut tahun baru, kau sambut rompak rumah org.

*skrg rse sangat takut. duduk rumah mcm ni*


oleh sbb itu, kene lh selalu berwaspada, tambah alarm smua. haih, benci aku.
sabtu balik unisel, aku harap rumah tiada apa apa. abang aku polis, bia dia jaga. harap die bwk pistol balik tiap2 mlm, biar kene tembak si melayu rempit yg suka merompak org miskin. BODOH untuk org melayu itu yang tak abis SPM dan penakut nak merompak bank.

*mmg org melayu yang merompak, skrg polis sdg mencari, mst tgh takut smpai teberak*

dan dan apak suro aku masuk polis, dan abg pulak suruh aku belajar smpai degree sng jadi pegawai. tergelak besar aku. kalau aku jadi polis, dlm keluarga sudah ada 3 polis :P bhaha

*doakan aku ya, smoga hati aku lembut untuk menjadi seorang anggota polis*

#128 // rinduu


rindu nak jadi mcm dlu =.=

oh kayy tahun pun sudah baru sudah bermula bermain dengan azam pulak :)

so
azam 2008

aku dh mencapai

// result mkin bagus.

// fwzynn sudah setahun tiga bulan

// dpt tambah member + tmbh keluarga =D

// tak dpt kuruskn badan lg =.=

and and now for 2009


aku mahu :

tmbh lg lg lg rmai member dan ahli keluarga, cpt2 la kakak ipar aku mengandung lagi and kakak serta abg aku akan kahwin =.= //

kene lebih berusaha untuk DL //

kene lebih berusaha untuk kurus BHAHA //

oh cukup 5 waktu //

cpt cpt amik lesen //

dpt tmpt praktikal yang best :) //

grad dgn cpt //

ade kawan rpt yang terlalu baik dgn aku. //

KAHWIN :D //


oh gler lame lh aku peram dlm draft. dr hari isnin. serius mls gila aku nk publish. ade je bende yang ganggu tau.

skrg ni aku dh berjaya install pekejadahnye dlm lappy yg aku baru format. blaja skit2 lme2 jadi bukit :D nama je budak CS tp aku ni lembap skit *nanges*

nanti lh aku update mls la. bhaha

Senin, Desember 29, 2008

#127 // trip to


ini masa nak kekedah.sy biasa saja.
mmg talawa pun guna 5610 je
=.=



oh, penat gila aktiviti kt kedah =D

pegi sane jumaat around 8am dan smpai 4pm. sngt best sbb asik mkn je BHAHA
okay.nnt aku update lh gmbar smua. act mls gila =.= but gambar sume tade dkt aku lg so nxt time je lh ey. BHAHA

btw, hidup aku dekat alor star tu asyik makan je =.= penat aku diet dh naik balik 2kg. bengang weh. mana taknya hari jumaat smpai terus mkn nasi kandar. then balik dr wang kelian [ aku beli handbag guess rm20 je kt situ KAHAKAH ] semalam mkn lagi nasi kandar. BHAHA

sebelum balik td plak pegi pekan rabu, beli kerepek and tunang kakak aku beli ikan pekasam. busuk gila bau dia and penat sangat

oh hari jumaat mse sampai tu, lepas je mkn nasi kandar kiteorg [ aku, adik, kakak, tunang die, abg and wife dia ] pegi city plaza.around 8.35pm kiteorg tengok HISTERIA. best juga cite die. aku bg 4.5/5 lh untuk cite tu. bwt aku tejerit2 mcm kambing dkt wyg. BHAHA

btw wyg die bukan mcm tgv or gsc. wyg die simple jee, tiket wyg pn ala ala kupon msuk funfair.and yg plg best ade 10org je dlm tu then ade pulak rempit babi yg sebok nk lepak dlm tu then memekak cm lembu =.= BHAHA


balik tu terus aku dgn adik taboleh tido. sbb tengiang ngiang cite tu bhhaha. tu la sape suro tengok =.= pukul 10pm city plaza dh tutup br je ingt nk pegi soping bagai. oh.dvd my love patzi br je rm18 =.= nak tp aku kedekut BHAHA


okay. nanti lh aku update gambar2 dkt sane okay? :)

Kamis, Desember 18, 2008

#122 // entry mengutuk ini

Jam 9.30am selalunya aku masih di ats ranjang. biasa lh sedap tidur sbab susah sangat mahu tidur di waktu malam. even sejuk dengan penyejuk hawa dingin tapi bunyi org gila merempit menganggu. susah duduk rumah tepi =.=

*oh ya,aku masih tidak menlagaknunjukkan rumah baru* :P

tapi hari ini lain. aku bangun awal kerna hari ni kami perlu ke animal hospital =D
kenapakah? sbb adik aku masuk hospital =.=

siapa adik aku? yang si gedik itu kah? oh bukan lh. ini bukan si gedik yg masuk. dh nama pn hospital haiwan, pndai baca kan? KAHKAH jadi bukan lh si gedik itu.


oren itu mmg gedik mcm budak tu. maaf dia baru darjah 5 tapi sudah berpunya =))
kakak die pun dh berpunyaa :D


***********

okay lh. ini dia ini dia. jeng jeng jenggg.


...........
............
..............
.................
.........................




ini lh chibi maruko chan adik aku yang last. KAHKAH


comel kn muka dia? manja saja di atas kaki aku ini dan didalam kereta ya kau. kami bwk dia berjalan jalan lh biasa lh rutin harian dia =D


kenapa ya chibi masuk hospital? *jom gelak dlu* KAHKAH sbb kan bulu dia yg panjang panjang tu [ nama pun parsi ] telah melekat di pelekat lalat. KAHKAH lagi. adoi kelaka gila.

kalau nk tahu, rumah baru ini bnyk sangat lh lalat jadi apak pn beli lh pelekat lalat dan letak bwh meja. dia pulak dengan bangga saja jalan di bwh lalu terlekat lh bulu bontot punggung dia. BHAHA cuba lh imejin sendiri ya.

ini sebelum dan selepas lh KAHKAH



tengok lh bulu di sekitar buntut dia KAHKAH. masa ini ada lagi.lebat tauuu




ini tadi, kahkah lawak weh :P dh kene potong dh bulu dia =.=

tapi lawak cemane pn, aku nangis juga mse nk cabut bulu dia dr pelekat itu. sangat sedih =.= rse mcm sakit je sbb aku juga penah pijak pelekat lalat tu WKAKA.

**

jahat nya aku kutuk adik aku tu kan. maaf ya syg ku chibi maruko chan.

bai.

Kamis, November 27, 2008

I miss You




tadi aku bukak myspace. dh berkurun comment yang aku mlas nak balas.

mys dh boring :) btw thx sape sape yg de add +





mata aku tertumpa pada itu. ia itu comment. yang ats itu

from my super best friend masa schl dlu =.=

rindu sgt dkt dia.

*mood sedih plis*

aku dan dia,

penah org kata kami ini kembar ta seiras. sbb dea lawa, aku comel jer :P
and kami rapat since form 1 sbb class sama. sjk itu aku dgn dia together bersama always. but ramai yang halang, ramai sgt yg cuba pisahkan aku dengan dia. sorang sorang org baru dtg dlm hidup aku. dan juga dia. mahu aku listkan? tiada payah lh, sbb nanti memburukkan mereka kan? aku sgt teman yang baik BHAHA.

*kembali kepada mood sedih*

aku dan dia,

banyak rahsia bersama. siapa first pakwe die pn aku tahu. dari form 2-5 kami tapenah dpt class same. pelikkan? kalau aku naik class, dia turun class, die naik class aku plak trun balik :P jadi ia tak konsisten lh. sedih kan?

tapi sbb feel tu, rasa itu buat kami semakin rapat. hari hari lpas balik class mesti aku call dia, kiteorg akan kutuk sape sape yg ad kt dlm class, BERDUA dlm telefon. best sgt gelak mcm org gila. lepas tu mula lh feel, touching bagai. tp serius aku suka dgn dia. dia sengal gila. sakit kepala aku layan dia =.=

aku tahu laki yg dia minat dan dia tahu laki yg aku minat ( smpai kiteorg gaduh sbb die pn sibuk minat laki yg aku minat. huh? ) so kite makin lah rapat kan. best best kami suka mkn kerepek :D

tapi,

lepas pmr, die masuk class sama dgn bal, ( bal ni awek plg lawa + kerek dlm schl ) n dorg jd rpt. ia aku jeles, sbb aku bukan class sama. and dorg minat smua sama. jadi aku jd jeles dan aku jauh kan diri lh kan, takkan nak dekatkn diri ( ini lh sikap buruk aku, suka lari dr mslh =.= ) plak. kemudian lama lama die dh lupa kn aku, dh jrg jumpa sbb class die blok lain, aku pn blok lain.

*sgt jht pisahkan kami :(*

sebelum spm, die jumpa aku. dia kata die akan pindah lepas spm. aku? aku cuma diam dan angguk. tp masa itu aku sedih. aku tak nak dia pegi. tp aku ego. aku buat buat mcm takpe , pegi lh. mmg serius byk benda berlaku pd kiteorg. and satu demi satu benda itu buat kiteorg makin jauh.

lepas spm, aku dgn bal n baby pegi rumah dia. bal bwk keta. best sgt. tp masa itu nmpk sgt kemesraan bal dgn die. dan aku cuma duduk belakang dgn baby n berbual secara mesra shj. HMM aku cemburu!

first date dgn fwzQram dkt luar college, pegi midvalley masa itu. dgn dia n boyf dia.tp dia lambat sampai. aku janji dgn boyf aku pukul 10. tp dia dtg pkul 12 and smpai mid valley pkul 2. kesian boyf aku, lama sngt tunggu. tp at least aku dpt teddy bear. BHAHA and ofcourse aku dpt tahu betapa sygnya fwzQram bila dia dpt tnggu selama itu.

*bby,maafkn i :(*

and itu, last kiteorg jumpa.

sebelum tu, dlm dua kali jumpa. masa abg aku kahwin + masa pegi times. serius kejap sgt jumpa. and lepas itu, semakin jauh dan jauh smpaikan aku terlupa wish bufday dia minggu lepas. kejam nya aku =.=

until today, dia bgtau die jumpa 2 pcuk surat before die pndah yang aku bg. aku tulis karangan SPM n bg dia baca, sedih sgt masa aku tulis. dan skrg, surat di dlm blog plk. HAHA

*kesat air hingus*

sedih. aku x pnah syg org mcm aku syg die. tp dh lain. and btol ckp die


*i wish i can get u back but i know it's impossible cz times change people n people changed time by time :( *


i miss u so much umairah binti abd jamal. im sorry.

Kamis, November 06, 2008

#100




okay gembira tak bila aku dah merepek sepanjang seratus post aku?

{pees // eleh baru seratus kau nk poyo}

bukan lh aku suruh kau kesah cuma aku tasangka sepanjang aku merepek dan merapu tiada idea bagai tiba tiba dh seratus. aku nak delete lh semua post lama. tapi jenuh lh aku nak tekan tekan dengan line lembap mcm siput babi nih. bosan lh nok.

**

tiba tiba hari ini zati agak bad mood. mungkin sedang dtg bulan tapi tengok dia masih solat lg dan baca yassin, jadi itu andaian salah dr seorang teman.

semalam ika seharian bad mood. myb sbb presentation BUT lps jumpa Mr.Ash die terus senyum sampai ke telinga.

thnx mr ash cause panggil sy tudung. nama manja lh tu :)

{pees // sy present psl produk tudung lh. jenuh nak cari member pakai tudung batu besar badak}

itu bwh pun pic sebelum belum presentation di dalam bk 8 :P

**


jom kita pegi dewan periksa dan lihat itu kerusi kosong untuk lelaki hensem macam fwzQram sje boleh duduk ya :))


yey, dh siap amik slip exam semua tadi. dup dap dup dap nak tunggu jadual rasmi keluar. best juga duduk dalam dewan smbil usha mamat hensem dari course lain. kalau bertuah dapat duduk sebelah mamat hensem dan bersemangat mahu menulis essey sampai mintak paper lebih.

{pees // mati koma lh aku kalau boyf baca ini}


oh sofar aku belum lagi tulis essey sampai habis satu buku. mayb aku kene belajar lagi menulis dari menaip. gila.


**

boleh tak ingat kan aku supaya jangan makan nasi lagi lepas ni. aku nak kurus lh. aku bosan jadi gemuk. jadi kan aku membenci nasi.

{pees // susah bila dh balik gombak nnt aku byk makan sbb nk jaga hati ma . esk balik gombak myb dgn dia :) sy ckp myb}

**

entry ke seratus yang tiada point. tiada belas kasihan. selamat tinggal air ber gas. dan maggi cap pama + kari letup. aku nak periksa lagi 3 minggu. akan sentiasa minum air kosong. selamat tinggal internet

ia aku poyo dlm satu entry ni sbb aku takkan tinggal kn semua itu sedih kan?


:47::47:



Selasa, November 04, 2008

#98

:16::16:

sedih aku nyah. sangat lah busy di lobi FITM ni.

**

hari ini aku ade project Operating System bai. penat dari pagi pkul 8 9 kami berbusy an weh :)

pertama sekali kite org lupa nak buat flyers utk kekanak rebina baca psl windows server. then kene wt ap tah aku dh lupa

kedua aku penat berdiri. oh lupa nak bgtau project ni sampai pukul 3pm sje. dan skrg br 2:16pm and rmai org sudah tade.

ketiga aku penat gila weh promote photoscape BHAHA. thnx to cik rara & cukis sbb buat i tau psl photoscape :P senang gila dari photoshop. seronok budak budak yang baru tahu pasal photoscape itu :D

keempat aku kene layan budak pandai yang berbau busuk. aku mintak bayar rm0.50 utk satu software and apa saja pun buat muka macam babi. kau tahu rupa babi bukan? macam tu lah rupa mereka bila aku cakap satu software atau apa saja cuma rm0.50.

berkira babi!

Minggu, November 02, 2008

#95

:tido::tido:

act. aku dh mls nk letak emot comel comel dlm entry. sbb ape? entah. aku dh MLS lh :P

**

best nya aku baca dkt tweett rarawkus nak pegi kenduri kahwin. dh lama aku tak makan nasi minyak. rara nnt u post eh tapau kn skit utk i :P

**

hari ni keje aku & zatika semakin bertambah. lagi dua hari project besar nak sampai T_T

// 4 Nov 2008 - group project OS - Windows Server 2003.

// 5 Nov 2008 - individual project Information Interface Design - tudung.

{pees // bufday fwzQram T_T}

*lagi sebulan nak abis sem empat tahun dua tapi cuti sebulan dh kene masuk balik T_T*

**

hari ni juga aku dan ayun malas nak masak. jadi adegan memasak jatuh kepada zatika. HAHA tadi aku dgr dorg duk ketuk lesung batu + msk nasi.

{pees // mskk sesedap tahu :P}

**


tagg team dari incit unie xkachak




1. What is the relationship of you and him/her?
// Boyf.

2. Your 5 impressions towards him/her.
// lawa nya mata
// pemalu nya
// rajin dia bwt assgnmnt org :P
// perut die comell leh picit2 wee
// pandai dia speaking

3. The most memorable things he/she had done for you.
// payungkan i mse dating awww. bermandian berbasahan :P

4. The most memorable things he/she have said to you?
// i syg u selalu dan i akan tunggu u.

5. If he/she become your lover, you will...
// dia mmg i punya :P

6. If he/she become your enemy, you will...
// buat tah tahu :P

7. If he/she become your lover, he has to improve on...on his/her
// ke - romantikan :P

8. If he/she become your enemy, the reason is...
// dia curang aww :P

9. The most desirable thing to do on him/her is?
// kahwin dgn dia

10. The overall impression of him/her is...
// comel + gemuk + kacak + tembam. wuuu

11. How do you think the people around you will feel about you?
// ta sesuai nya. dh lah gemuk. pakwe hensem plak tu T_T

12. The character of you for yourself is?
// suka bebel bebel dan bebel :P

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
// suka cakap lepas + melatah + curse.

14. The most ideal person that you wanna be is?
// ma + apak

15. For the people who likes you, say something about them.
// thanx :)

16. Ten people to tag:
1. tyha
2. cik mully
3. kak syaz
4. kak miraex
5. ima
6. wani
7. balqis
8. sara
9. nana
10. iesha

17. Who is no. 2 having a relationship with?
// incit fitri aww :P

18. Is no. 3 a male or a female?
// female :P

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
// aww nyah les ey u all :P

20. How about no. 5 and 8?
// sweet couple lh u all :P

21. What is no. 1 studying about?
// medic in mesir. gudluck tyha. rindu u sgt2

22. Is no. 4 single?
// incit mizul ad kt sblah die aww :P

23. Say something about no. 6
// aww laling yang baik hati bg i link emo aww syg u nyah :P







{pees // nyah rara & cukis, i ta tag u sbb u ols tanak tag wek :P }

Sabtu, November 01, 2008

#93 // cinta


hari ini dh masuk bulan NOV yey. :) happy bufday utk smua yang smbut bufday termasuk fwzQram sygg

{pees // lg 4 hari tauu :P}




rindu lh nak jumpa kau. sbb dh beberapa minggu kita tak jumpa

*nangis*

ni pun gambar lama kan.

*sedu sedu

bila lh kita akan kaya dan semakin dekat.

*esak esak*

aku janji aku masak kan yang sedap sedap untuk kau gemuk kan perut comel kau tu. pegang janji aku ni

*semangat


**


dulu aku suka kau sbb lirikan mata kau. comel + sepet + menggoda. hee geram. kau putih dgn bdn SASA dan muka berjerawat. tapi kan aku sukaa. hee

{pess // kenape bila muka jerawat korg tanak?}

LOL jerawat lh HOT tapi bagi lelaki hot mcm fwzQram dan izzudin.

**

kau dulu pemalu. ada sekali kau jauhkan diri dari aku. aku kan gedik dalam class pn nk msg kau. hihi comel kn masa tu. tapi skrg bila dah jauh, takda plak kita main msg dlm class. hihi hikmah lh kan :P

**

kau kedekut kan? aku mintak belikan teddy bear besar gadang kau kata nanti eddy dimadukan :P heee tapi aku tak kisah sbb aku syg kau. bagi aku, kau lh teddy bear besar gadang cuma belum masanya aku boleh peluk+cium+have a sex kan. bhaha sengal lh aku ni :D

**

best sangat sangat tahun lepas kita dapat celebrate ur birthday kan. makan chicken chop dekat PP. tapi kau ganas sgt. makan nasi lemak pulak. tapi aku belanja. aku gembira tengok kau happpyy bangat. lepastu kau suka order ais kosong dan aku? mesti air sirap. bukan bajet tapi aku tahu kau tak boleh minum manis nanti kau rse aneh :P tapi tahun ni kita tak dapat celebrate birthday kau kn?

takpa lh syg, nanti malam aku call kau kita gayut + hanyut dalam lautan asmara HAHA

**

aku bertuah dapat kau. kau dengan aku bagai langit dengan bumi tapi aku bersyukur bangat ada kau dlm hidup aku. even kau tak seromantik Jimmy tapi kau yang buatkan hidup aku berseri seri.

{pees // cewahh :P}

**

aku tahu kau nak simpan duit untuk kita kahwin nanti. mungkin 4 atau 5 tahun lagi lepas kita sama sama dh kerja. aku tak sabar lh syg. mwahh love u.

Kamis, Oktober 30, 2008

#92 : lelaki yang pernah aku syok sendiri

aku nak lepas geram lah boleh tak? aku nak post byk sikit lah harini . :P

**

post kali ni lepas aku baca blog illy (sme cls ngn aku mse form3 ) :P . cerita dia mengingat aku pada semuaaaaa lelaki yang pernah aku syok sendiri masa zaman sekolah. sungguh lh aneh T_T. lelaki pertama yang masih ingat dalam kapla otak aku adalah :

zaman schl rendah


mohd khairul naim // awak putih mcm angsa, cuma gigi awk rongak sket ayat aku dalam surat cinta itulah.

biasa lh mase itu darjah 3. aku dan dia tulis surat cinta lepastu letak bawah meja. bila dtg schl awl pagi mula buat karangan ayat ayat cinta. sungguh excited :P aku suka dia sejak darjah 2 sampai darjah 5 :P

**

abd hazim // dia ade kembar.nama kembar die haziq. tapi aku suka hazim sbb die kelakar gila babi. suka buat lawak.

dia ni suka tarik kain schl kaler biru gelap aku sampai nampak suar dalam masa itu aku pakai suar tracksuit lh aku ingat lagi masa aku nangis sbb dia gatal sangat, dia pun ikut nangis lepastu haziq tabur bunga yang dipetik dekat bawah class tu. lepastu haziq suka conteng kamus aku dan tulis liyana ♥ hazim kurang hajar btol :P oh aku suka dia hanya pada darjah 6.

*mana dua lelaki ini sekarang?*

zaman schl menengah

**

biasa lah waktu ini hormon remaja + kegatalan serta miang semakin bertambah.

form 1 saja aku dh suka lebih dari 2 orang lelaki kacak kacak. tapi aku cuma ingat

izzudin // dia tua setahun, kalau bdk hillcrest knl lh kot. bdk skinhead dgn kepala botak serta muka penuh jerawat penah pukul sorg bdk laki dengan kayu kerusi patah depan mata aku. tapi aku suka sbb die putih dan muka die comel sgt +++ dia sgtttt coooll whahahw gatal :P aku pelik bila dia naik form4, dia jadi pengawas. awww takuasanyahh

adib // awin ingat tak dlu kita ade gaduh sbb adib? hahahahahahahahaw tapi aku akur sbb aku gemuk dan x lawa jadi adib mesti lah suka kan awin :P aku telefon adib tapi ckp dgn abg die jer, hahahah gatal :P

kemudian, aku suka seorang budak itu. namanya R. die comel mcm cina tapi mulut cm cibai. lama sgt aku suka dia. sbb kami asyik satu class dr form1 sampai form 3. aku ni perasan die suka aku jer T.T

kemudian naik form 4. aku mula di fitnah ada perasaan cinta pada M. tapi masa itu aku cuma suka tengok dia yang sgt sgt kelaka + comel sket. tapi die gelap. aku tasuka lelaki gelap sbb lelaki pilihan aku adlh yang berkulit putih shj whahahaw :P

biasalah bila orang asyik ejek ejek kita suka orang itu, mst kita jd betol betol suka. aku masih ingat masa tu ad rombongan pegi PD. best sgt dpt msg msg dgn M tapi sekejap saja. kemudian M ckp kat aku yang dia benci aku. apkah? salah aku kah suka kt dia? LOL

tapi naik form5 dia sekelas dgn aku. makin benci dia tengok aku + aku tengok dia. tapi bila dia pindah ke B, aku nanges. nanges teresak esak dlm class sbb aku btol btol nak dia ad depan mata aku. nasib baik emi pujuk aku. :)

oh sekarang aku tak tau apa yg bekas bekas SS aku ni buat. dan aku, aku happy sekarang dengan muhammad faweez iqram :)



penat juga eh menaip sambil ingat cerita lama T_T

#91 // happy birthday

entry khas untuk teman sekolah lama 2 tahun yang lalu :P





happy bufday hafizul hakim // (shhh)


nk celoteh skit psl mamat ni

// dia budak schl neraka bak kata awin hillcrest sama dgn aku. and satu geng dengan awin jugak :P

//sukaaa tengok die sbb die baik + cm kelam kabut bagai

//dia baik + ske babai aku kalau terserempak. bukan aku jer, semua pn die nk babai :D


**


btw aku terharuu dgr luahan rasa dia weh :P



soryy lh aku terpivot masa ak nak balik rumah. lst lst rumah aku tiada internet haha :P
sila kembang kan hati kau kerana hari ini hari kelahiran kau yang ke 19 + aku buat post untuk kau. haha ape lah kau ni, aku dh lama tau berusia 19tahun. kau br nak naik 19 :P hik tade lh gurau saja :P

pjoy gedik :P




#90

geram btol aku. balik rumah selama seminggu tiada lh bekalan internet di rumah. oh rumah baru aku masih tiada talian talifon.

**

*ma, nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

*apak nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

*abg jai, nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

malas btol aku. aku ni pun sebenarnya tak tau apa itu broadband. tapi doakan aku supaya dapat pujuk apak aku belikan walau sebiji broadband pn jadi lh *mke beharap*

:28::28:

/// aku dh dekat unisel ni. nasib baik pagi pagi laju. bhhahaw



up to up to down

gila.

aku dan zati+ika = zatika ta pergi meeting untuk project next week. ah mati lh kan ade 3 org gadis lagi. biar lh dorg yg uruskan. aku sekarang x faham apa tugas aku sebagai ajk protocol. kata mahu buat sijil lepas project. now sy sudah blur lh :)

**

fwzQram kejutkan aku subuh. kemudian msg msg nakal lepas subuh. dia kata :

*i mimpi kite beromen tadi* whaha sengal. sangap aku T.T

**

aku baik lh. kadang kadang terpesong sikit


:27::27:

Kamis, Oktober 23, 2008

UNISEL pelamin anganku musnah

*mendengar lagu pelamin anganku musnah*

**

malam tadi aku nangis dari petang smpai tengah malam. bila aku pandang eddy anak beruang dr fwzQram aku nangis nangis dan nangis. bangun ini mata aku sudah bengkak. aku tak tahu kenapa. dia dh lain skit lh, dia dh bosan dengan aku. dia kata aku degil + keras kepala.

aku sedih gila babi

**

pegi lib tadi. sejak study kat unisel mane lh pnah aku duduk lama lama. panas bai, manede aircond kejadah. tapi sekarang dh ada. wuhuu sebabkan class En.Keff batal kami lepak lib lh. sejukkk dh ada aircond bai. mata aku kuyu jah + lapar gila. tapi zati pose so taley lepak lelame, die nak balik + tidur. so g beli lauk kt pantimor aku saja yg beli.


**

aku tengah taip + kekenyang ni. sendat perut aku ni semua sebab aku tengah sedih. nak makan makan makan jer haaih T.T

#aku lebih suka belacan cafe dari pantimor even belacan cafe mamak punya tapi terasa belacan dia dari pantimor kelantan mari rasa cili padi. tebarai jubo aku nanti. babi :P

**

kenapa kau dah berubah syg, kau dh benci dengan aku ey syg? kau dh bosan dengan aku ey syg? T.T

i love u i miss u so much fwzQram :(

*semua nak berubah bai*

Rabu, Oktober 22, 2008

sepasang lelaki perempuan lepak cafe dan melakukan adegan lucah

:47::47:

dh tiba entry yang ke 88. entry merepek gitu :P

**

semalam mata aku bernanah tipu shj sbb tengok sepasang lelaki perempuan lepak cafe dan melakukan adegan lucah. babi btol perempuan tu muka dh la mcm bebek boleh cencium pakwe die depan org len. cm hape jer lahai. aku kesian dekat dorang. ye lh dh telampau rindu pn dekat cafe boleh beramas mesra begitu T_T *sobsob*

itulah minah minah tudung zaman skrg rmai cacat otak << i tade,i xcacat k :)

**

aku demam ni. aku makan ubat batuk sbb demam kemudian aku tido dengan awal. bangun pagi pun awal. aku x bulih tido lama lama dekat hostel tp dekat rumah nak tido smpai lusa pn boleh *sobsob*

**

jumaat awal pagi aku nak balik. tak sabar nak lepak rumah baru nanti aku tangkap gambar rumah baru guna DSLR kawan apak aku. nak belajar lh. lepas itu boleh paksa apak aku belikan bhaha :P

**

nanti sambung lagi. bhaha

Kamis, Oktober 16, 2008

#84

:6::6:

pagi ini ada test operating system technology.oh 2 hari lalu, aku dan teman sekelas gembira bila lecturer terhangat itu kata "openbook" jadi aku langsung tidak sentuh buku. aku hanya sentuh untuk masukkan ia ke dalam bag.

masuk sahaja ke dalam kelas, masing masing cuak ntuk buka buku. lantas sorok sorok di balik peha gebu masing masing. tapi lecturer itu memberi kebebasan untuk membuka buka hanya untuk tempoh 20minit. kelam kelibut dan serba gelabah semua teman teman.

*kelakar yarabana*

akhirnya, aku tak siap dua soalan.

cibai btol. cibai tu ape?cabai itu cili.

final sem akan bertemu di bulan november. kalau begini lh sikap masing masing termasuk aku macam mana nak jawab paper question?

**

aku makan ayam goreng. sedap gila cicah belacan. kau tahu ayam goreng dekat unisel ni sebijik macam spicy chicken kfc. sedap gila babi meroyan tapi kalau dapat yang kecik mesti bengang :P

**

baru balik dari expo yang kekurangan warga negara. boring dan bosan. lepak depan cafe dan tengok orang nigeria bising bising nak balik sambut deepavali.

deepavali bila?

Rabu, Oktober 15, 2008

Lima Belas perkara tentang Liyana Lunia.





actually, aku sentiasa tunggu orang tag aku dgn benda ini, tapi ini kan benda lama. dan aku seorang gila glemer. oh aku mahu lakukan ini






State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.


:15::15:

1. aku buruk dan gemuk. bila tangkap gambar aku suka buat muka comel. nah terhasil lah wajah comel aku. maknanya aku masih comel dan kurus kan?

2. aku suka dan sayang bantal bucuk aku. dh berkurun rasanya dari dia sebesar tapak tangan smpai kebesar 10kg beras. *ups, melampau kah?*

3. aku dah berpunya. ada seorang anak dan masih kesucian lagi :D

4. suka kutuk dan kutuk orang lain tapi dgn shbt tertentu shj

5. suka sangat main the sims 2 sampai mengigau malam malam

6. penakut tapi belagak berani

7. suka gila cerita hantu/thriller/bunuh bunuh/keji keji/lucah lucah *upss*

8. aku pendiam. tapi kadang kadang mood aku berubah jadi ceria dan pendiam balik. tapi aku mmg bising dan bermulut celupar lh T_T

9. mengidam itu ini itu ini. oh aku suka minum air 100+ dan makan megi pama. serta singgah di kedai maimon lepas balik dating. gula si pengaddict slurpee.

10. pemalas. aku mmg pemalas kadang kadang je aku rajin

11. aku suka masak. aku nak jadi tukang masak

12. kaki aku akan bergoyang goyang bila nak masuk alam tidur yang indah. kalau dh berenti baru aku sudah nyenyak tidur. aku tak berdengkur kot :D

13. mempunyai aset wanita yg agk besar wkakaka T_T

14. bukan lupa kawan. tapi kawan yang lupa aku. sedih x?

15. bodoh, ape yang aku merepek tah


hidup aku dalam unisel ni ibarat dalam kandang lembu. bosan dan bosan hanya bau busuk dan panas yg menyelimbungi *sedih*

Minggu, Oktober 05, 2008

078 ; raya keempat dan kelima



raya keempat

sungguh merasa kemaluan dan kepuasan bila jejaka tersayang smpai di depan rumah. di hadapan ayahanda ku, beliau dgn bersongkok dan bert-shirt tersenyum kemaluan dan mensalam bakal ayah mertua nya. *ayat ku sungguh mengasyikkan*



*ayat sedang kemaruk.

oh, fwzQram selamat dtg dan pulang dr klang ke rumah patik di gombak keteharuan betol lh :D semalam gila lh, dr pagi smpai malam still rmai yg dtg beraya. wah sgt penat weh, nasi 4 pot abis,mee 2 bungkus tamat riwayat, and 2 bungkus kueteow pn dh selamat masuk perot tetamu wahh gila. termasuk geng fwzQram lh. and fwzQram tetamu terakhir. pkul 11pm br tutup rumah rapat rapat takut org dtg dan beraya

*smlm aku dan adik jahat, tabagi kanak kanak lelaki mahu meraya di rumah kami. ahh adik kata dia segan wkakak



RAYA KELIMA

tengahari tadi pegi tengok rumah, dh siap cuma nk psg pintu+lampu+gate dpn rumah jer :P wah, excited gila nak pindah rumah :D

*harini beraya di 4 buah rumah, semua sebelah ma

rumah petama makan kueteow goreng. oh abg aku baru je smpai pukul 3 pagi dr kedah tapi sbb kene jmpe makcik makcik yg dh berumur tuh, die terpaksa ikut. dia cipta satu produk baru chipstok. kalo nak guna benda ni, mesti kene ad mee,kueteow,nasi,bak kut teh pn leh jugak :P sbb orang cina mmg pkai benda ni kalo nk mkn, so dari benda sebenar chopstick dia dh ubah jd chipstock,ape kah? aku pn ta tau




rumah kedua, dh dua kali lh kami dtg beraya.tebalkn muka mintak duit raya lagi tapi mmg takkan dpt :P jadi pegi rumah ketiga. rumah ketiga ni best,sbb ad kolam ikan.jadi semua jadi kucing,pegi duk cari *ap kejadah* nama dia then duk kuis kuis ikan tu, sian btol. lst2 owner kolam ikan tu yg tangkap ikan sendiri. oh ikan talapia merah :)

aku geli nak makan. ma ckp nk goreng wt sambal. gelinyaa 8====D awww




*masa di rumah kedua,adik terkunci dalam bilik air tapi senyap je, ingatkan berak :D

rumah keempat best sbb makan tomyam dgn nasi, wahh rinduuu tomyam. *gelojoh* dan balik rumah singgah giant, aku cocok rm30 dan beli sepet rambut. singgah kedai serbaneka beli spray untuk gosok baju dan byr rm2 kat kakak rambut cantik. namun bila balik, ad plk org dtg dan beraya

*PENATTTTTT



Credit : BM untuk senyuman knot

Selasa, September 30, 2008

075 ; cinta ♥



:14::14:



oh oh, semalam aku sangat ke - busy an terlampau sampai tidak lh sempat hendak mengupdate. aku sungguh tidak sempat untuk meluangkan masa berceloteh dgn laptop merah kesayangan ku. oh semalam juga aku sangat ke - happy an kerana sudah setahun aku dan fwzQram bersama together membelah lautan cinta ohh, sungguh excited T_T


:17::17:


ohh fyi ... fwzQram ni bekas student dip.comp industry sme class dgn aku dulu lh waktu sem satu. but now T_T dia dh masuk poli, PSIS kt sabak bernam. even aku rasa mcm dekat. *ye lh dlm selangor* but seriously susah gila nk jmpe T_T die busy sangat. poli susah nk dpt cuti. sedih T_T i sygg unisel lebih sbb bg cuti aww



29 september 2007



fwz ckp "syg, i tareti nak couple ni, syg ajar i okay"
ynn ckp "i akan sentiasa ajar u" :)


thnx bby, lpsni kite bwt bby plk bahhaa :D

* korg nk tau ap maksud fwzynn? :D faweez + liyana = fwz + yana = fwzynn


bby, happy 1st anniversary, syg i lebih lebih okey. rinduuu u sangat


* thnx acik ayun sudi editkn gamba kami aww T_T

** thnx rarawkus sayam sbb msg kt i and mengucapkan tahniahh, aww i sgt ter haru an bbe T_T

*** incit the12 dan cit memully, happy anniversary jugak ( dorg sebok je mengkapel 28sept2007 tauu ) :D

Jumat, September 26, 2008

071 ; hanazakari

mode- kegilaan terhadap hanazakari

:5::5:

semalam kawtim dgn apak nak balik pukul 8am, tapi apak talarat bangun so kul 10am br lh die amik, tapi aku pulak yg terlajak tido. apak smpai kul 10.55am aku boleh angkat phone 11.05 HAHA sengal ayam punya anak. nasib baik aku dh mandi pagi pagi, siap kemas brg cuma laptop jer terpasang cerita best HANAZAKARI smpai simbol terpacul aww :P kesian btol melihat keadaan laptop merah ku.


:28::28:

masa itu pulak ayun yang bangun lambat dr aku sudah balik dahulu, sbb nya itu lh apak dtg pkul 10am, nasib lh aku dh balik skrg, cuba korg pk apa akan jadi pd aku kalau aku tajadi balik, keseorangan saja wuu

:49::49:

okay cerita pasal HANAZAKARI penah korg tgk cerita itu? aku baru tengok semalam sedangkan fwzQram bagi cerita tu hari jumaat mse kiteorg dating. punya lh lame amik mse nk tgk, and at the end, cerita tu aku boleh tgk dan habiskan dlm satu hari dan pagi td aku tengok semula episod pertama :)

:25::25:

kenapa ya aku tengok lagi? sbb ceritanya BEST gilaa and and pelakon dia HANDSOME. oh aku sudah jatuh cinta. ah ah jotomate :D. air mata aku dh cukup byk melimpah seperti paip air bila kau putar kepala nya :D best best dan kelakar gila. aku suka weh T_T

:41::41:



babak best, aww sukaa




comel kn anjing nama yuujiro itu, i sukaa



comel nyaa nakatsuuuuu



nakatsu ngn sano, ad event mse ni, bhaha 90 ap th T_T


nakatsu n mizuki, sweet sgt dorg, tp mizuki suka sano T_T




sano and mizuki, comel bhaha :D



sano and nakatsu, kawaii



from left- nanba ( dorm head ), mizuki, sano & nakatsu



see, semua kacak gila. wah tergugat iman daku tgk mereka, sweet i like *rambang mata* ahh, nak tau psl cerita ni, g search sendiri bhaha :D

*cerita ni lawak bangang ++++ sedih gila*

and and aku sangat mengilai nakatsu . rambut dia wahh, hensem kacak bergaya. i laike :D
Loading