Senin, Juli 14, 2008

persandingan

oh,gembira hidup ini, dakala selesai sudah majlis persandingn si buncit dan kak jujut ku :) wah. busy gila menjadi seorang gadis telor, ya lh, mesti kene menberi smbil mengucapkan terima kasih kalau lh masam muka pasti tidak manis sebagai seorang adik kepada si pengantin :)







ini lh si mereka yang cacat
sebenanya,kak ju dan sy tdk, tp tepaksa join dorg berdua didepan ni yg mental sakan :)



sebelum ke dewan, bersolek bersama si adik :)

oh, sebahagian gambar besar yang ditangkap menggunakan nokia 5610 yang kdg2 agak mengedikkan jiwa raga aku. yalah mana taknyaa. gmba jd blur, kepala tak nampak haha :P maaf lh kwn jika gambar korg bermasalah :P


akhirnyaa, setelah beberapa lama purnama kami akhirnya berjaya bejumpaa. ohh best nya, sakan begelar ketawa haha :P






ini cik balqis yang mental, dia gelak boleh pecah dewan dohh :P
bal, sory lh aku tatau pn hndphne ad kelentit haha :PP

oh, kepada cik farahin ; thnx babe, sudi jd gadis bunga telor bergandingan dgn aku :) utk cik maira;balqis n haniey ( adik angkat cik maira ) thanxfor coming; terharu gila babi loh dpt jmpe korg, gelak² and bg korg mkn kek haha :P kepada kwn2 unisel and FwzIqram, sy takesa kamu tadatang, cuma sy sedih ahjee :( huhu and kwn² yg sy sudah ajak, yaa, tdk pape lh jika anda tdk dtg, sbb sy ad dua lagi majlis pernikahan,perkahwinan dan persandingan yang akan dtg :) jgn tadatang okehh!

ini lh cik farahin yang digoda olh encik katering yang tahensem,, geli jeh :P thnx bbe<3

oh di majlis ini, ma guna khidmat "Restu Catering". and bwt di dewan beringin seri gombak oh, kepada cik abg katering yang botak, saya tahu kamu mahu mengorat encik doremon atau nama samaran nya ialah farahin, lebih baik tapayah sbb dia sudah berkawin nikah ja belum hahahaa :PP


bersama makcik yg ku panggil wak odah yg funny haha :P



sepanjang menunggu hari persandingan, kedua org mkcik blah ibu ku tido kt umah ku, aku gembira amat sama mkcik yg ku panggil wak odah, mmg best & kelaka. even die sudah tua, tp lawak gila smpai tekentut aku gelakgelak :P

bersama si pengantin yang anggun dan cantik, terpaksa lh kak ju melayan otak mental aku haha :P

tp bila da abis, dorg da balik, umah jd sunyi :(






and diriku setired tired nya balik terus telentang ats katil ma :)
and gambar akan ku upload secepat mungkin :)

Selasa, Juli 08, 2008

holiday besama teman.

holiday besama teman.JUNE


begerak selaju katak :P haha, acik tasnim;lena;ayun;zana ♥♥



tanggal 15JUNE08 yang lps. kami sepakat keluar berdating secara berempat. itupun setelah memujuk acik ayun yang agak liat mahu ikot kononnya mahu budget tp setelah dipujuk, barulah keinginannya bertukar. haha :P kitaorg dating dkt jusco kepong, maknanya kene bgn pagi2 untuk ke sana, kerna menunggu bas kuala selangor di cafe itu sangat merosakkan mental sbb telmpau lembap khadiranya:P

pukul 8.30pg kiteorg bgn sbb mlm nya kami tdo at 4am andb4 that sy dan acik zana bertungkus lumus menyiapkan asgment PngajianIslam padahal kene anta isnin, boleh lk nk g dating haha :P konon nya smua xnk tido, tp poyo² jeh mereka itu :P

pkul 9.30am br lah siap smua and tnggu kt cafe, oh bas bodoh plk tkda, jadi kami mngambil gambar dgn gembiranya. ad satu pic tu sy mempamirkan aksi singa laut kahkah:P mnakala acik zana mempelajari aksi mulut itik :PPP

Pkul 11am br lah bas smpai.oh nk cerita di dlm bas, memula best la sbb taramai org, kami posing ahje ats bas tp smpai kt BB, terus ilang mood, mane taknyaa, rmai gila bpk keling, ad sorg minachi tu plk die bole pkai bju yg x de lengan kiranya blouse la, then die punya bulu ketiak mak aiii, bpk pnjang, da la tu, busuk plk, bediri plk sbla acik zana hahahak :PP fyi, acik zana duduk sbla acik tasnim, and sy sebela acik ayun :P


lps minachi tu bla, acik zana pn terselamat lh dr bau bdn yg busuk, tp selang bpe minit plk, ad plk nepal yg bdiri cbla die, hakk, kesian btol acik zana hahak :P kalo bediri je tkpe la, ni siap laga² joystick die kt bahu acik zana, ohh geli menedengar :P yang acik ayun plk, abg nepal mane tah g laga² pewot tp yg best, acik ayun leh tolak blik pewot die hahak :PP

around kul 12 cmtu, smpai la kami kt jusco kepong itu, oh, msuk² je, trus la kiteorg g toilet, eh biase la gugurl, nk mekap² nk buang air smua, and secara kebetulan, sy dn acik ayun memasuki tandas yang betentangan dan juga keluar secara teserentak wahh, unbelieble btol ahah :P tp itulah kenyataan, yg best psl tandas jusco kepong ni kn, korg leh beromen doo dlm tu, besar gila haha :P

oh, lps itu baru lah kami menuju terus ke pawagam. ahh sakai sesungguhnya sbb memula rncng nk tgk longkhong,tp sbb acik ayun ikot, kami tuka la kungfu panda, tp mse kt pawagam tu, kami punya la pujuk acik ayun, tp lst2 tgk longkhong tade pn dlm list, terus sy menjadi emo gegila haha :P tp akhirnya tepaksa gk tgk kungfu panda

disebabkan di jusco kepong itu hak milik cina sbb ramai cina, kami tepaksa menonton kungfu panda pada pkul 4.35, maknanya kami kene blik around 7pm, hahak, mse tu takot gk tp beranikan diri gk :P olhsbb br pukul 1.30, kami pn berjalan² smbil melihat orang ramai, mahu cpt mengisi perot setelah dr pagi kami ta makan. oh hebat nya perot ini menahan :P

sblum kami ke kfc mengidam doo nk mkn hahak:P kami ke kedai buku popular, oh bc lh buku scr prcuma :P tp kejap je sbb perot ni keroncong nk mamam, jadi nyaa, kami trus menuju ke kfc. aww, oleh sbb rmai org, jadi kami pn pegi berdua berdua dahulu, acik ayun dan tasnim pergi membeli sementara sy dan acik zana menanti, oh ad seorang kekanak lelaki itu sungguh comel di meja sebelah :) sy dgn zana tetarik sbb die ni pandai gilaaa act memula die jatuhkn beg die, lps tu die angkt lik hahak:P


wey budak, apsl kau comel?

oh, smbil meng USHA bdk comel itu, dan menunggu acik tasnim da ayun, sy dan acik zana dengan gembira mengambil gambar tanpa segan silu, dgn pelbagai posing, kami begembira. tp satu pic ini fav sy, sbb acik zana pndg sy tapuas hati, hak alah!!bla bla setelah berminit menunggu, kami berdua bengang kerna acik tasnim dan ayun tidak smpai,lalu kami dgn berani meminta apek dpn meja kami untuk menjaga barang&sup2; yng beharga :P ohh, die kata boleh adik boleh :P bla bla blaa

tapuas hati la tu i lg comel dr u :P

setibanya di kaunter, bru lah mrk habis membeli mknan, oh, turn kami, ntah abg mane sy tdk perasan, telah menyampaikan pesan kepada kakak yg mngambil order supaya "mengirimkn salam" beliau kepada acik zana. awww :P zana ad pminat di KFC hahahaak :P taley blaa geee :P

selepas membeli mknan, kami terlupa mengambil gamba sebelum mkn, jadi kami trus mkn sbb lapa betol haha :P bila da abis, br la teringat nk tngkp gamba, oh sengal ubi keledek :P ini rupa acik tasnim dan ayun selepas kekenyangn :P

sebenarnya, acik tasnim yg telampau happy sbb kenyang haha :P manakala acik ayun sdg kemaluan bergambar dgn acik tasnim :P

bontot btol, lps puas mkn, kami kua kfc around pkul 3.45, jejalan sekitar jusco cr selipar acik zana, then rantai utk adik tasnim, then kiteorg lpk tgk baju smua, bpk murah sbb sale gila la, dwet mse tu plk xde haih ptptn la bongek tabagi mse short sem ni, sengal btol arnab tau :( uhh, lps tu 4.15 br la kami grk ke pawagam, sedang menanti acik ayun ke toilet, kami terserempak dgn maskot kungfu panda, uwaaa, besar nya dan sayangnyaa kami x dpt tngkp gmba ngn ngn die :( sedih dan kecewa, kami masuk pawagam, mse tu sy agak sedih x dpt duduk cebela acik ayun, huu sedihnyaa :( tp best gk dpt lepak bersama

akhirnya pukul 6.30 pm kami kuar dr jusco, lepak&sup2; kt bustop smbil posing lg dan lagi dan lagi, kemudian dtg lah bas bontot tu, kemudian, kesesakan berlaku lantas, perhimpitan terjadi. hak :P mse ni lawak, sbb ane yg jaga tiket tu, die leh rempuh je sbb nk g belakang, yang acik zana nk tegolek, manakala acik tasnim plk telah di cabut, mana taknya joystick ane tu serta perut yg besar telah belaga dgn acik tasnim. haha :P kelaka gilaa. eh sy betol² menyampah dengan abg yg rmbut cm betina tu, mengelabah perasan kacak, ee tolong lah kemudian kami dpt duduk sebelum smpai ijok di mana jalan yg bengkok mcm ular tuh, nasib baik nepal tu blah, hahak :P sy duduk dgn acik zana, kesian acik zana die penat. smpai tetido dan smpai di unisel pd pukul 8.30pm acik zana trus dduk dpn gad, dan mengeluarkan harta pusaka die yg berkaler itu, haha :PP xley bla, tu la minum mirinda stoberi lg

kemudian kami pulang lah kerumah, smpai dirumah semua nya telentang ats katil. wahh best btol hari itu :P

acik ayun yg edit, cowi mulut tlampau tepaksa di kaver haha :P

sekian :)

Loading