Kamis, Oktober 30, 2008

#92 : lelaki yang pernah aku syok sendiri

aku nak lepas geram lah boleh tak? aku nak post byk sikit lah harini . :P

**

post kali ni lepas aku baca blog illy (sme cls ngn aku mse form3 ) :P . cerita dia mengingat aku pada semuaaaaa lelaki yang pernah aku syok sendiri masa zaman sekolah. sungguh lh aneh T_T. lelaki pertama yang masih ingat dalam kapla otak aku adalah :

zaman schl rendah


mohd khairul naim // awak putih mcm angsa, cuma gigi awk rongak sket ayat aku dalam surat cinta itulah.

biasa lh mase itu darjah 3. aku dan dia tulis surat cinta lepastu letak bawah meja. bila dtg schl awl pagi mula buat karangan ayat ayat cinta. sungguh excited :P aku suka dia sejak darjah 2 sampai darjah 5 :P

**

abd hazim // dia ade kembar.nama kembar die haziq. tapi aku suka hazim sbb die kelakar gila babi. suka buat lawak.

dia ni suka tarik kain schl kaler biru gelap aku sampai nampak suar dalam masa itu aku pakai suar tracksuit lh aku ingat lagi masa aku nangis sbb dia gatal sangat, dia pun ikut nangis lepastu haziq tabur bunga yang dipetik dekat bawah class tu. lepastu haziq suka conteng kamus aku dan tulis liyana ♥ hazim kurang hajar btol :P oh aku suka dia hanya pada darjah 6.

*mana dua lelaki ini sekarang?*

zaman schl menengah

**

biasa lah waktu ini hormon remaja + kegatalan serta miang semakin bertambah.

form 1 saja aku dh suka lebih dari 2 orang lelaki kacak kacak. tapi aku cuma ingat

izzudin // dia tua setahun, kalau bdk hillcrest knl lh kot. bdk skinhead dgn kepala botak serta muka penuh jerawat penah pukul sorg bdk laki dengan kayu kerusi patah depan mata aku. tapi aku suka sbb die putih dan muka die comel sgt +++ dia sgtttt coooll whahahw gatal :P aku pelik bila dia naik form4, dia jadi pengawas. awww takuasanyahh

adib // awin ingat tak dlu kita ade gaduh sbb adib? hahahahahahahahaw tapi aku akur sbb aku gemuk dan x lawa jadi adib mesti lah suka kan awin :P aku telefon adib tapi ckp dgn abg die jer, hahahah gatal :P

kemudian, aku suka seorang budak itu. namanya R. die comel mcm cina tapi mulut cm cibai. lama sgt aku suka dia. sbb kami asyik satu class dr form1 sampai form 3. aku ni perasan die suka aku jer T.T

kemudian naik form 4. aku mula di fitnah ada perasaan cinta pada M. tapi masa itu aku cuma suka tengok dia yang sgt sgt kelaka + comel sket. tapi die gelap. aku tasuka lelaki gelap sbb lelaki pilihan aku adlh yang berkulit putih shj whahahaw :P

biasalah bila orang asyik ejek ejek kita suka orang itu, mst kita jd betol betol suka. aku masih ingat masa tu ad rombongan pegi PD. best sgt dpt msg msg dgn M tapi sekejap saja. kemudian M ckp kat aku yang dia benci aku. apkah? salah aku kah suka kt dia? LOL

tapi naik form5 dia sekelas dgn aku. makin benci dia tengok aku + aku tengok dia. tapi bila dia pindah ke B, aku nanges. nanges teresak esak dlm class sbb aku btol btol nak dia ad depan mata aku. nasib baik emi pujuk aku. :)

oh sekarang aku tak tau apa yg bekas bekas SS aku ni buat. dan aku, aku happy sekarang dengan muhammad faweez iqram :)



penat juga eh menaip sambil ingat cerita lama T_T

#91 // happy birthday

entry khas untuk teman sekolah lama 2 tahun yang lalu :P





happy bufday hafizul hakim // (shhh)


nk celoteh skit psl mamat ni

// dia budak schl neraka bak kata awin hillcrest sama dgn aku. and satu geng dengan awin jugak :P

//sukaaa tengok die sbb die baik + cm kelam kabut bagai

//dia baik + ske babai aku kalau terserempak. bukan aku jer, semua pn die nk babai :D


**


btw aku terharuu dgr luahan rasa dia weh :P



soryy lh aku terpivot masa ak nak balik rumah. lst lst rumah aku tiada internet haha :P
sila kembang kan hati kau kerana hari ini hari kelahiran kau yang ke 19 + aku buat post untuk kau. haha ape lah kau ni, aku dh lama tau berusia 19tahun. kau br nak naik 19 :P hik tade lh gurau saja :P

pjoy gedik :P




#90

geram btol aku. balik rumah selama seminggu tiada lh bekalan internet di rumah. oh rumah baru aku masih tiada talian talifon.

**

*ma, nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

*apak nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

*abg jai, nak broadband leh?*
*broadband tu ape?*

**

malas btol aku. aku ni pun sebenarnya tak tau apa itu broadband. tapi doakan aku supaya dapat pujuk apak aku belikan walau sebiji broadband pn jadi lh *mke beharap*

:28::28:

/// aku dh dekat unisel ni. nasib baik pagi pagi laju. bhhahaw



up to up to down

gila.

aku dan zati+ika = zatika ta pergi meeting untuk project next week. ah mati lh kan ade 3 org gadis lagi. biar lh dorg yg uruskan. aku sekarang x faham apa tugas aku sebagai ajk protocol. kata mahu buat sijil lepas project. now sy sudah blur lh :)

**

fwzQram kejutkan aku subuh. kemudian msg msg nakal lepas subuh. dia kata :

*i mimpi kite beromen tadi* whaha sengal. sangap aku T.T

**

aku baik lh. kadang kadang terpesong sikit


:27::27:

Kamis, Oktober 23, 2008

UNISEL pelamin anganku musnah

*mendengar lagu pelamin anganku musnah*

**

malam tadi aku nangis dari petang smpai tengah malam. bila aku pandang eddy anak beruang dr fwzQram aku nangis nangis dan nangis. bangun ini mata aku sudah bengkak. aku tak tahu kenapa. dia dh lain skit lh, dia dh bosan dengan aku. dia kata aku degil + keras kepala.

aku sedih gila babi

**

pegi lib tadi. sejak study kat unisel mane lh pnah aku duduk lama lama. panas bai, manede aircond kejadah. tapi sekarang dh ada. wuhuu sebabkan class En.Keff batal kami lepak lib lh. sejukkk dh ada aircond bai. mata aku kuyu jah + lapar gila. tapi zati pose so taley lepak lelame, die nak balik + tidur. so g beli lauk kt pantimor aku saja yg beli.


**

aku tengah taip + kekenyang ni. sendat perut aku ni semua sebab aku tengah sedih. nak makan makan makan jer haaih T.T

#aku lebih suka belacan cafe dari pantimor even belacan cafe mamak punya tapi terasa belacan dia dari pantimor kelantan mari rasa cili padi. tebarai jubo aku nanti. babi :P

**

kenapa kau dah berubah syg, kau dh benci dengan aku ey syg? kau dh bosan dengan aku ey syg? T.T

i love u i miss u so much fwzQram :(

*semua nak berubah bai*

Rabu, Oktober 22, 2008

sepasang lelaki perempuan lepak cafe dan melakukan adegan lucah

:47::47:

dh tiba entry yang ke 88. entry merepek gitu :P

**

semalam mata aku bernanah tipu shj sbb tengok sepasang lelaki perempuan lepak cafe dan melakukan adegan lucah. babi btol perempuan tu muka dh la mcm bebek boleh cencium pakwe die depan org len. cm hape jer lahai. aku kesian dekat dorang. ye lh dh telampau rindu pn dekat cafe boleh beramas mesra begitu T_T *sobsob*

itulah minah minah tudung zaman skrg rmai cacat otak << i tade,i xcacat k :)

**

aku demam ni. aku makan ubat batuk sbb demam kemudian aku tido dengan awal. bangun pagi pun awal. aku x bulih tido lama lama dekat hostel tp dekat rumah nak tido smpai lusa pn boleh *sobsob*

**

jumaat awal pagi aku nak balik. tak sabar nak lepak rumah baru nanti aku tangkap gambar rumah baru guna DSLR kawan apak aku. nak belajar lh. lepas itu boleh paksa apak aku belikan bhaha :P

**

nanti sambung lagi. bhaha

Kamis, Oktober 16, 2008

#84

:6::6:

pagi ini ada test operating system technology.oh 2 hari lalu, aku dan teman sekelas gembira bila lecturer terhangat itu kata "openbook" jadi aku langsung tidak sentuh buku. aku hanya sentuh untuk masukkan ia ke dalam bag.

masuk sahaja ke dalam kelas, masing masing cuak ntuk buka buku. lantas sorok sorok di balik peha gebu masing masing. tapi lecturer itu memberi kebebasan untuk membuka buka hanya untuk tempoh 20minit. kelam kelibut dan serba gelabah semua teman teman.

*kelakar yarabana*

akhirnya, aku tak siap dua soalan.

cibai btol. cibai tu ape?cabai itu cili.

final sem akan bertemu di bulan november. kalau begini lh sikap masing masing termasuk aku macam mana nak jawab paper question?

**

aku makan ayam goreng. sedap gila cicah belacan. kau tahu ayam goreng dekat unisel ni sebijik macam spicy chicken kfc. sedap gila babi meroyan tapi kalau dapat yang kecik mesti bengang :P

**

baru balik dari expo yang kekurangan warga negara. boring dan bosan. lepak depan cafe dan tengok orang nigeria bising bising nak balik sambut deepavali.

deepavali bila?

Rabu, Oktober 15, 2008

Lima Belas perkara tentang Liyana Lunia.





actually, aku sentiasa tunggu orang tag aku dgn benda ini, tapi ini kan benda lama. dan aku seorang gila glemer. oh aku mahu lakukan ini






State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.


:15::15:

1. aku buruk dan gemuk. bila tangkap gambar aku suka buat muka comel. nah terhasil lah wajah comel aku. maknanya aku masih comel dan kurus kan?

2. aku suka dan sayang bantal bucuk aku. dh berkurun rasanya dari dia sebesar tapak tangan smpai kebesar 10kg beras. *ups, melampau kah?*

3. aku dah berpunya. ada seorang anak dan masih kesucian lagi :D

4. suka kutuk dan kutuk orang lain tapi dgn shbt tertentu shj

5. suka sangat main the sims 2 sampai mengigau malam malam

6. penakut tapi belagak berani

7. suka gila cerita hantu/thriller/bunuh bunuh/keji keji/lucah lucah *upss*

8. aku pendiam. tapi kadang kadang mood aku berubah jadi ceria dan pendiam balik. tapi aku mmg bising dan bermulut celupar lh T_T

9. mengidam itu ini itu ini. oh aku suka minum air 100+ dan makan megi pama. serta singgah di kedai maimon lepas balik dating. gula si pengaddict slurpee.

10. pemalas. aku mmg pemalas kadang kadang je aku rajin

11. aku suka masak. aku nak jadi tukang masak

12. kaki aku akan bergoyang goyang bila nak masuk alam tidur yang indah. kalau dh berenti baru aku sudah nyenyak tidur. aku tak berdengkur kot :D

13. mempunyai aset wanita yg agk besar wkakaka T_T

14. bukan lupa kawan. tapi kawan yang lupa aku. sedih x?

15. bodoh, ape yang aku merepek tah


hidup aku dalam unisel ni ibarat dalam kandang lembu. bosan dan bosan hanya bau busuk dan panas yg menyelimbungi *sedih*

Minggu, Oktober 05, 2008

078 ; raya keempat dan kelima



raya keempat

sungguh merasa kemaluan dan kepuasan bila jejaka tersayang smpai di depan rumah. di hadapan ayahanda ku, beliau dgn bersongkok dan bert-shirt tersenyum kemaluan dan mensalam bakal ayah mertua nya. *ayat ku sungguh mengasyikkan*



*ayat sedang kemaruk.

oh, fwzQram selamat dtg dan pulang dr klang ke rumah patik di gombak keteharuan betol lh :D semalam gila lh, dr pagi smpai malam still rmai yg dtg beraya. wah sgt penat weh, nasi 4 pot abis,mee 2 bungkus tamat riwayat, and 2 bungkus kueteow pn dh selamat masuk perot tetamu wahh gila. termasuk geng fwzQram lh. and fwzQram tetamu terakhir. pkul 11pm br tutup rumah rapat rapat takut org dtg dan beraya

*smlm aku dan adik jahat, tabagi kanak kanak lelaki mahu meraya di rumah kami. ahh adik kata dia segan wkakak



RAYA KELIMA

tengahari tadi pegi tengok rumah, dh siap cuma nk psg pintu+lampu+gate dpn rumah jer :P wah, excited gila nak pindah rumah :D

*harini beraya di 4 buah rumah, semua sebelah ma

rumah petama makan kueteow goreng. oh abg aku baru je smpai pukul 3 pagi dr kedah tapi sbb kene jmpe makcik makcik yg dh berumur tuh, die terpaksa ikut. dia cipta satu produk baru chipstok. kalo nak guna benda ni, mesti kene ad mee,kueteow,nasi,bak kut teh pn leh jugak :P sbb orang cina mmg pkai benda ni kalo nk mkn, so dari benda sebenar chopstick dia dh ubah jd chipstock,ape kah? aku pn ta tau




rumah kedua, dh dua kali lh kami dtg beraya.tebalkn muka mintak duit raya lagi tapi mmg takkan dpt :P jadi pegi rumah ketiga. rumah ketiga ni best,sbb ad kolam ikan.jadi semua jadi kucing,pegi duk cari *ap kejadah* nama dia then duk kuis kuis ikan tu, sian btol. lst2 owner kolam ikan tu yg tangkap ikan sendiri. oh ikan talapia merah :)

aku geli nak makan. ma ckp nk goreng wt sambal. gelinyaa 8====D awww




*masa di rumah kedua,adik terkunci dalam bilik air tapi senyap je, ingatkan berak :D

rumah keempat best sbb makan tomyam dgn nasi, wahh rinduuu tomyam. *gelojoh* dan balik rumah singgah giant, aku cocok rm30 dan beli sepet rambut. singgah kedai serbaneka beli spray untuk gosok baju dan byr rm2 kat kakak rambut cantik. namun bila balik, ad plk org dtg dan beraya

*PENATTTTTT



Credit : BM untuk senyuman knot

Loading