Rabu, Desember 31, 2008

#129 // mid nite



hai.

selamat dtg 2009. jom layan suster ngesot gengtayangan? bhaha :D

// aku seriusly tak pernah pegi klcc tengok bunga api kecuali lepak atas bukit dkt sri gombak ni. bhaha btol lah aku bukan jenis bersosial. dapat pakwe pn jenis duduk rumah. betul, cuma line skrg sesak kot lantas tadapat nak msg manja gedik dgn dia. boring

boring aku tengok azam azam aku kt bwh ni. sbb tu post entry baru bahah :D

// tadi aku pegi mydin. maklumlh nk balik unisel. nk smbung study. nk belajar rajin rajin untuk keputusan cemerlang. ade dua sem lagi. boleh ke aku tinggikan cgpa aku ni? haih =.=

aku kene belajar jadi lebih feminin. lebih keperempuanan. bermekap bagai. sgt lawak bila fikir balik.

// dh tukar nama blog. lepas ni nak cuba tukar url blog. BHAHA



memperbaharui


masa sarapan pagi tadi, aku tanya lh ma n apak.

*apa azam 2009 ma n apak?*

*bukan nak ape, nak tengok anak anak berjaya, berjaya dlm hidup, berjaya dlm pelajaran, jadi anak yg bersopan santun, berbudi bahasa.*

*sgt teharu, rse nak nanges je tau*


and tak pasal pasal cerita psl rumah sebelah kene pecah msuk.
orang melayu yang buat, kopak grill. bodoh kan? mat rempit kot sbb kawasan ni dekat dgn ulu yam, nk beli dadah ke tk tau lh. bodoh kan? kenapa dorg rompak rumah? bank byk kat selayang tu. tu lh, bodoh sgt melayu ni, nk rompak rumah org tak berada. baik kau rompak rumah siti nurhaliza. bodoh bodoh bodoh. org sambut tahun baru, kau sambut rompak rumah org.

*skrg rse sangat takut. duduk rumah mcm ni*


oleh sbb itu, kene lh selalu berwaspada, tambah alarm smua. haih, benci aku.
sabtu balik unisel, aku harap rumah tiada apa apa. abang aku polis, bia dia jaga. harap die bwk pistol balik tiap2 mlm, biar kene tembak si melayu rempit yg suka merompak org miskin. BODOH untuk org melayu itu yang tak abis SPM dan penakut nak merompak bank.

*mmg org melayu yang merompak, skrg polis sdg mencari, mst tgh takut smpai teberak*

dan dan apak suro aku masuk polis, dan abg pulak suruh aku belajar smpai degree sng jadi pegawai. tergelak besar aku. kalau aku jadi polis, dlm keluarga sudah ada 3 polis :P bhaha

*doakan aku ya, smoga hati aku lembut untuk menjadi seorang anggota polis*

#128 // rinduu


rindu nak jadi mcm dlu =.=

oh kayy tahun pun sudah baru sudah bermula bermain dengan azam pulak :)

so
azam 2008

aku dh mencapai

// result mkin bagus.

// fwzynn sudah setahun tiga bulan

// dpt tambah member + tmbh keluarga =D

// tak dpt kuruskn badan lg =.=

and and now for 2009


aku mahu :

tmbh lg lg lg rmai member dan ahli keluarga, cpt2 la kakak ipar aku mengandung lagi and kakak serta abg aku akan kahwin =.= //

kene lebih berusaha untuk DL //

kene lebih berusaha untuk kurus BHAHA //

oh cukup 5 waktu //

cpt cpt amik lesen //

dpt tmpt praktikal yang best :) //

grad dgn cpt //

ade kawan rpt yang terlalu baik dgn aku. //

KAHWIN :D //


oh gler lame lh aku peram dlm draft. dr hari isnin. serius mls gila aku nk publish. ade je bende yang ganggu tau.

skrg ni aku dh berjaya install pekejadahnye dlm lappy yg aku baru format. blaja skit2 lme2 jadi bukit :D nama je budak CS tp aku ni lembap skit *nanges*

nanti lh aku update mls la. bhaha

Senin, Desember 29, 2008

#127 // trip to


ini masa nak kekedah.sy biasa saja.
mmg talawa pun guna 5610 je
=.=



oh, penat gila aktiviti kt kedah =D

pegi sane jumaat around 8am dan smpai 4pm. sngt best sbb asik mkn je BHAHA
okay.nnt aku update lh gmbar smua. act mls gila =.= but gambar sume tade dkt aku lg so nxt time je lh ey. BHAHA

btw, hidup aku dekat alor star tu asyik makan je =.= penat aku diet dh naik balik 2kg. bengang weh. mana taknya hari jumaat smpai terus mkn nasi kandar. then balik dr wang kelian [ aku beli handbag guess rm20 je kt situ KAHAKAH ] semalam mkn lagi nasi kandar. BHAHA

sebelum balik td plak pegi pekan rabu, beli kerepek and tunang kakak aku beli ikan pekasam. busuk gila bau dia and penat sangat

oh hari jumaat mse sampai tu, lepas je mkn nasi kandar kiteorg [ aku, adik, kakak, tunang die, abg and wife dia ] pegi city plaza.around 8.35pm kiteorg tengok HISTERIA. best juga cite die. aku bg 4.5/5 lh untuk cite tu. bwt aku tejerit2 mcm kambing dkt wyg. BHAHA

btw wyg die bukan mcm tgv or gsc. wyg die simple jee, tiket wyg pn ala ala kupon msuk funfair.and yg plg best ade 10org je dlm tu then ade pulak rempit babi yg sebok nk lepak dlm tu then memekak cm lembu =.= BHAHA


balik tu terus aku dgn adik taboleh tido. sbb tengiang ngiang cite tu bhhaha. tu la sape suro tengok =.= pukul 10pm city plaza dh tutup br je ingt nk pegi soping bagai. oh.dvd my love patzi br je rm18 =.= nak tp aku kedekut BHAHA


okay. nanti lh aku update gambar2 dkt sane okay? :)

Kamis, Desember 18, 2008

#122 // entry mengutuk ini

Jam 9.30am selalunya aku masih di ats ranjang. biasa lh sedap tidur sbab susah sangat mahu tidur di waktu malam. even sejuk dengan penyejuk hawa dingin tapi bunyi org gila merempit menganggu. susah duduk rumah tepi =.=

*oh ya,aku masih tidak menlagaknunjukkan rumah baru* :P

tapi hari ini lain. aku bangun awal kerna hari ni kami perlu ke animal hospital =D
kenapakah? sbb adik aku masuk hospital =.=

siapa adik aku? yang si gedik itu kah? oh bukan lh. ini bukan si gedik yg masuk. dh nama pn hospital haiwan, pndai baca kan? KAHKAH jadi bukan lh si gedik itu.


oren itu mmg gedik mcm budak tu. maaf dia baru darjah 5 tapi sudah berpunya =))
kakak die pun dh berpunyaa :D


***********

okay lh. ini dia ini dia. jeng jeng jenggg.


...........
............
..............
.................
.........................




ini lh chibi maruko chan adik aku yang last. KAHKAH


comel kn muka dia? manja saja di atas kaki aku ini dan didalam kereta ya kau. kami bwk dia berjalan jalan lh biasa lh rutin harian dia =D


kenapa ya chibi masuk hospital? *jom gelak dlu* KAHKAH sbb kan bulu dia yg panjang panjang tu [ nama pun parsi ] telah melekat di pelekat lalat. KAHKAH lagi. adoi kelaka gila.

kalau nk tahu, rumah baru ini bnyk sangat lh lalat jadi apak pn beli lh pelekat lalat dan letak bwh meja. dia pulak dengan bangga saja jalan di bwh lalu terlekat lh bulu bontot punggung dia. BHAHA cuba lh imejin sendiri ya.

ini sebelum dan selepas lh KAHKAH



tengok lh bulu di sekitar buntut dia KAHKAH. masa ini ada lagi.lebat tauuu




ini tadi, kahkah lawak weh :P dh kene potong dh bulu dia =.=

tapi lawak cemane pn, aku nangis juga mse nk cabut bulu dia dr pelekat itu. sangat sedih =.= rse mcm sakit je sbb aku juga penah pijak pelekat lalat tu WKAKA.

**

jahat nya aku kutuk adik aku tu kan. maaf ya syg ku chibi maruko chan.

bai.
Loading