Minggu, Maret 29, 2009

#155 ; caramel sedap.

hello.

hari ini di rumah mcm biasa bangun pagi kene mrh sbb lewat bangun smpai pkul 11 lepas tu family bakal kakak ipar dtg dari kedah. kene tlg mama kemudian naik online kejap lepastu petang sket br lh buat aktiviti best skit

hihik, nk tahu apa aktiviti best tu?

aku buat puding caramel ohh, caramel ni aku rase simple je kot sbb slame ni pn susah jer nk buat cuma dlu ada yg jenis readymade guna die pnya tepung kot aku pn ta bpe igt :P

okay, sje nk share resipi. and lupa nk letak pic bhan2 bhaha :P tkpe aku senaraikn. oh class aku, intan sarafina sibuk meminta resipi caramel ni, hrp korg2 pencinta kemanisan try lh buat ey :D

so puan² mulakan dgn bismillah, and start cari bhan² seperti :



eh ni bukan bahan nya :P sje menempek kah kah kah :D

6biji telur.
1 tin susu cair.
1tutup kecil esen vanilla.
3/4 cawan air. 1/2 cawan gula.

btw, aku dpt dlm 11mangkuk kecil je =.= kalo nk byk, tmbh lh apa2 ya, sukahati kau

first. masak gula smpai dh agak2 kuning tu and cair, msukkan air. dh cair betul br asingkan.

buang bubble ats tu, supaya pemukaan puding nmpk smooth :D

second. msukkan telur and susu cair and esen vanilla dalam blender and blend. jangan blend lama okay :)



third. msukkn gula hangus dulu dlm bekas, or loyang or apa saja barulh hasil blend itu dimasukkan.

fourth. kukus, about 15-20min.



hik :D try lh korg ohh best gila sbb bila mkn, rasa mcm awwww.sodap :D


Selasa, Maret 24, 2009

#153 ; pelajar unisel.

hello.

hari ini baru dapat update sbb unisel ta bayar letrik kah kah kah. oh bukan, sbb unisel ta de letrik. so internet pun tkda. bila internet ta da, asik lh mengstudy kan diri.

ohmigoat lagi 4 minggu x smpai sebulan saja lagi sudah bermula final exam. kemudian cuti lh aku sbb ta mengambil sem pendek. duduk rumah menggoyang lutut shj =D

oh oh jangan gelak jangan gelak sbb aku ber impian mahu mengambil lesen, wah wah dh dua puluh tahun br nak ambil lesen. =.= sila malu pd diri sndiri. apa kah kenapa dlu waktu bergaji ta mahu mengambil lesen. pemalas betul =.=

okay sebenarnya saja nak menampal muka di belog sendiri. bukan byk sgt pun muka sbb tangan malas nk tekan punat henpon untuk menangkap gambar sendiri. apa kah pemalas punya tangan. siapa lah yang punya tangan ini. haih


hari sabtu lepas, aku dgn ayuna, tyra bank and siti nurhaliza pegi ou tauu. bukan tahu jalan pun, main redah jer, ta jauh pun dr unisel, lebih kurang dua jam sbb cari parking susah so boleh la kalau nak pergi hari hari kah kah kah. :D



ramai sgt orang smpai rasa nak muntah. lepas jalan jalan eksesais cuci mata sekali, baru pegi makan, masa itu paling kelakar sbb kiteorg ta jumpa kfc. mana ini kfc, pdhal kaki sudah menjauh jalan. nasib baik ade amy search yg touch2 tu. so dpt la melepak kt kfc. kah kah kah masa itu lagi lawak. sbb ada abg ralph lauren nak jual perfume rm4990. hoi hoi abang, kami x mahu lah sbb kami dh ada yang lokel punya.



mari lah ke kedai pakcik ini, sodap sehingga menjilat kaki =.=

apa lah abang ralph lauren tu, cuba lh jual yg jenis lain mesti lh laju aku beli kan, dh la die duk promote tyme aku and ayuna gila lapar, muka kami masa tu mcm nak mkn org je sebenarnya. kah kah.

lepas sahaja memakanan isi hati ayam semua kasi sepakat nak tgk wayang. aihh kenapa cita jangan tengur lambat lg, kalo tak,aku dh bawak dua penakut [ ayuna & siti nurhaliza ] tu tgk. tapi kami tgk GENG. best woo. melawak gila rasa kami lah paling kecoh dlm tu. best juga sbb wyg still full lagi even dh nk dua bulan cite tu kah kah kah



siti nurhaliza and tira bank dlm gsc :D


okay nak tahu kami balik pukul berapa? cuba lh tekaa. kami keluar pukul 3pm, dan balik pada?

siapa dpt, i belanja lh u betul ni. kah kah kah.


tah lh apa mende tira tu merepek, i nk mentangkap gambar sndiri pun susah =/

Kamis, Maret 19, 2009

#152 ; stalker.

hello.

tiba tiba hati jadi tidak sedap sbb selalunya yang sedap paru lh. best lagi lagi kalau msk merah kn. okay sebenarnya sangat lapar oh oh ini bukak saja internet mcm laju tapi sebenarnya boleh siap tidur esok pegi clss then balik tidur lepas berak siap sedia bru boleh abis loading dia. punya lh impak maksima dia tu mengganas gila kah kah kah.

sebenarnya seronok bila kawan sekuliah stalk belog kita. mayb die nk tgk siapa org yg kita benci or kite x berape nk berkenan dgn perangai dia dlm clss. lain org lain perangai. aku bukan jenis yg direct. aku seorang yg high context. kau tatau high context? nvm, xpyh tau sbb hanya student yg datang clss encik hasni je tahu :)

aku guna belog untuk luahan apa yg aku pendam. bukan belog je, kwn2 terdekat pun tahu ape shj yang x puas kt hati aku. tapi aku guna kan belog untuk org lain beri respon pd persekitaran aku. yang kita tapenah kenal or jumpa each other.

mayb budak clss aku xpaham medium belog ni mcm mane, sbb tu dorg ckp aku kutuk belakang lh, and so on, and yang aku nak tergelak, dorg suruh direct, face to face (F2F) nk ckp benda yg kita ta puas hati. okay mayb salah diri sndiri sbb aku ada KUTUK dia jugak, yes mayb salah aku buat dia juga ta puas hati, tp bila nk suruh f2f mcm ni susah lh, kau sndiri pn boleh mencarut dpn aku sdgkn aku tade salah pn dgn kau.

atleast kau kene tahu itu salah kau, and U STARTED IT FIRST not ME. so kau pandai, bukan kurang pandai nak fikir mana betul mana salah. and aku bukan jenis nk direct2 ckp, mmg aku suka pendam dlm hati and belog bwt aku cerita smua.

kau x paham aku and x knl aku, so jgn byk ckp psl aku, or kwn2 aku. kita satu kuliah, jgn risau lg satu sem, sem akhir jer lagi. afta that kau nk kutuk ka x puas hati ka, sukhati kau. sorry sbb kutuk kau but i need ur apologies for cursing me. aku betul2 tak puas hati skrg. dan aku hrp kau masih ada hati nak STALK belog bertuah aku ni :))




peace guys. i away sementara mengenangkan line streamyx zone yg mcm hayam nehh. aww takuasa mak :S

Sabtu, Maret 14, 2009

#151 ; lelaki kingkong HOT

hello.

skrg aku dkt rumah. ape lagi yang best slain duduk dkt rumah smbil main dgn chibi. kalau dh kahwin lagi best, ada anak. kalau x da anak main dgn suami lh kah kah kah =.=

okay kenapa panas hati tengahari morning mcm ni. susah betul kalau hati panas tapi tade menceritakan pd para tetamu smua.

nak tanya pada tetamu semua. jika kita seorang gadis. yg baik, sopan dan manja dan bukan tegedik2 nk manja2 mcm siput, menegur seorang lelaki yang mcm kingkong tiba tiba lelaki kingkong tu membalas dgn ayat yg sgt kurang ajar. bukan kurang jer. dh terlebih ta diajar betul.

seorang gadis : 'amboi, dh siap test, kau bleh lh main game ey'
lelaki kingkong : 'pukimak pundek diam ah babi'
seorang gadis : eh pahal kau bodoh?bangang babi.

punye lh sopan gadis tu tp tibe tibe je si kingkong tu mencarut. babi btol. rse mcm nk terajang perut die smpai kempis. dgn gadis pn die bleh mencarut mcm tu. ta de kesah lh kalau nk ckp sme kwn lelaki tp dgn gadis innesen pn nk tnjuk bagus. bodoh jer

so kesimpulannya, until the end of her life, she will NEVER tegur2 lelaki kingkong tu lagi. benci dan mrh semua satu hati.

oh, kenapa si lelaki tu mencarut? sbb die tu bodoh bengap sket mse bwt test skill cx-programming. org lain x smpai 3 minit die dh telajak smpai 6 minit. sendiri slh sndiri nk emo. kah kah kah

ini ada sedikit keyword yg aku view thru nuffnag lst month. gila lh dorg neh kah kah :D




:)

Kamis, Maret 12, 2009

#150 ; s.e.x murahan =.=

hello.

aku bukan pemalas sgt nk update blog ni tapi semangat dah bekobar. tapi tang internet keneksyen kt unisel ni yg memadam semangat2 tu supaya menjadi abu. (jgn ckp psl abu plis =.= teringat abu kami ku syg)

kemudian di hembus angin kencang lalu punah lh segala semangat yang tinggal hanya caci maki x abis2 dan kesudahannya. aku berjaya melempar zety tikus sehingga terbarai
aku betul2 kaget bila mouse tu bekecai. rse kecewa + sedih menerjah ke tusuk jantung. aku cpt2 minx maaf kt mouse, smpai ta smpt mnagkp gmbar dia yg teburai itu.

aku psg kn balik bdn dia yg bekecai tu dan cucuk smula ke lubang usb. AJAIB. mouse ku berjalan dgn gaya nya. *sebenarnya mouse tu asik2 sangkut sbb aku suka sgt tidur lepastu mouse tu terjun dari katil. akibat nya? :S

ini bukan cerita sebenar. Ini cerita yang hanya sebagai mukadimah. Bukan our project scope . okay sebenarnya nak cerita pasal semalam. Pasal clss FOD1263. Ia, best sgt clss en hasni sbb tu asyik naik saja dalam blog aku. Sbb clss tu clss cmpur. Dgn segala bagai budak diploma yg bwh FITM.

Okay cerita dia psl seorang gadis. Yang aku rasa aku lagi cantik dari dia (sila muntah di luar belog ini) tapi seksi sangat. dia sdg present, dan tajuk nya ‘ seks rambang ‘. Bukan nak cerita psl seks di sini, harap tiada lh org search seks rambang lalu terjumpa belog ini, sungguh kemaluan kalau earning meningkat naik :D.

Eh eh smbung cerita psl gadis itu, ia dia seksi, bila dia sdg menyajikan kami dgn cerita dia,baju dia terjatuh atau apa, terkehel dan ternampak tali bra.ia sepatutnya berpakaian formal tp ta. Dia pkai bju semcm cardigan dgn jeans, dan budak clss bersorak. (mind you, budak laki clss aku mmg ramai, 26 dr 30 adalah lelaki. Cmpur dgn budak junior yg 100% lelaki. aku xpaham kenapa nak kene pakai Nampak lurah dada pegi clss. =.= sbb tu tercetusnya seks rambang, seks luar tabii, seks dgn bukan mahram, seks DGN kanak2 dan haiwan. =.= sgt tah pape. Seks scra sukarelawan tada termasuk dlm cerita ini =.=

Okay. sy blur :D





hari ini sarapan ini


tapi. saya nak ini





masa berjalan dgn ayun n tira dkt jj seremban :D

vanilla shakeessss *kecur air liur.

Kamis, Maret 05, 2009

#148 // happy bufdayyy :D.

hey hey. kamu tada dwet nk membagi hadiah pada diri ini? ta pa ta pa sila membagi hadiah di sini shj :P kah kahkah

*sgt memnjadi tada kisah. tp rara kene bg jgk hadiah kah kah kah












aku mmg baik tade memaksa pn *tetibe :P


selamat hari lahir kepada diri sndiri. auchhh aku masih muda :D

update


hari ini 4 march 2009. aku dah dua puluh tahun hidup =.= dan zaman budak budak belasan tahun serta hingusan sudah berjaya di buang keluar tingkap =.=

thnx pd yg wish. and and pada yang tada wish lagi sila wish sepantas mungkin kah kah kah :P

semalam tepat pkul 11.15 smpai rumah lps clss FOD1263. mcm biasa semua bwt mcm ta tau hari kebesaran pulak. sempat lah aku memakan megi tomyam sbb seharian tada makan. lps tu minum air limau ais yg masam gila. aww sdp *tada kaitan dgn cite sbannye

lps mkn mata ngntuk jadi memgosok baju lh untuk clss pagi ini. aku mula syak wasangka lps acik z and acik anem mula belari2 di hall. menunggu masa yg sesuai sbb aku sgt berwaspada *sebenarnya mrk takut baju yg dgosok terkena bedak. :P

malangnya bila aku leka baca mms happy birthday dr bekas rumate acik tasneem, mereka terus menyerang dgn bedak. wuyoo wangi i nyahhh. cuma menjadi nenek lh sedih btol sbb aku sudah tua.

masing2 ejek =.= ta suka mcm ni. smpai ke cls plak masih juga memanggil aku nenek. pdhal aku baru 20. dn abg abg di cls aku pun sebuk kata aku dh tua. dh jd nenek lh, pdhal dorg lg tua. sedih hati aku. pilu ja

tp sebenarnya best sbb kwn2 rmai yg mengingati. ada juga yg lupa. tapa, aku ta da kesah. :D

oh fwzQram? pkul 3 pagi baru wish. bernyanyian lh dia smbil aku ni tgh mamai sbb dia lmbt sgt wish. aku dh tidur nyenyak baru nk menyanyi.

masa tu nak merajuk, tapi ta jadi kah kah kah lepas mendapat panggilan hati terus suka bhaha :P mengada2

btw thnx thnx kepada yang mengwishhh. moga moga doa kalian termakbul. boleh la i kahwin dgn cik fwzQram, murah rezeki i dan pnjng umur i. hihik



lupa nak tngkp gmbar. asik tngkp video je :P


Loading