Minggu, Mei 31, 2009

kali pertama.

siapa yang tak gembira bila lulus ujian?




alhamdullilah pagi tadi saya ada test computer atau undang² semua yang follow twitter saya mesti tahu saya dah lepas L hihi cuma esok pagi morning saya ada lagi kursus sementara menunggu dua minggu untuk belajar memandu. hihi seronok mmg seronok tapi confident level saya masih di peringkat 50-50.



ia saya masih baru nak belajar. biasa la banyak benda menghalang. jeles betul dgn kwn² dan fwzQram busyuk yg dh pndai bwk kereta sndiri. hik2 layan je la kan hihi


saya jawap dalam masa 12min =.= x larat lama² hmm



ini entry apa ni? entry kesyukuran kot bhahahaha. ;p

Jumat, Mei 29, 2009

Anda annoying.


sepuluh perkara yang buat anda annoying di mata saya.



pertama sekali morning korg. ini sarapan hari ini. segelas milo dgn bertabur² milo di ats. saya suka macam ni sbb saya suka makan milo bukan minom milo ;p sila sila pegi buat milo sendiri sambil kita berbual secara bersentuhan keyboard dan bersenyum² seperti kera sumbing =.=

apa ini pagi² sudah keluar ayat menjengkel²kan ni? apa pasal? hik pagi morning moody padahal bulan mengambang dah lepas apa cerita?

hahahahaha ini bukan pasal moody ka apa, saja mahu share sepuluh pekara yang buat saya annoying dgn anda. anda di sini bukan bermaksud anda yang sedang baca atau tiba² perasan yang saya tujukan pada diri anda. bukan bukan. ini secara general. bukan tuju pada sesiapa, takira di dlm belog atau di luar rumah er, atau di dalam rumah juga ;p

okay nak mula dgn apa ini?

pertama, anda terlalu peramah sangat sampai tak terlayan dgn ramahan anda. er ada ada satu org saya jumpa, sangat ramah sampai hilang air liur berborak dgn dia, tacukup saliva ini bila berborak sbb terlampau ramah kah kah kah =.=

kedua, bila saya pergi sesebuah kedai, mest worker die sangat bermuka masam =.= apasal kene masam muka? macam haritu baru nak menghabiskan duit dgn beli brush teeth holder tapi bila tgk muka cashier dan sales girl die, trus letak balik kah kah kah ;p

ketiga, rumah saya adlh corner lot dan di sebelah jalan ramai mat rempit bermain masak² bunyian yng sngt annoying. haihhhh rasa nak lastik seseko.

keempat, saya paling ta suka bila ber ym dgn saya, anda memsg secara belambak² sumpah malas nak layan.

kelima, anda lalu di dalam belog saya tapi tidak tegur atau comment entry saya. yaaa saya pn annoying pada diri sndiri jika saya lalu di belog anda tapi ta tegur. hee jangan sombong sgt ya ;)

keenam, terlalu baik sgt sampai membuka pekung di dada, kene kiss dgn pakwe pn nk cerita kt org ke dik? simpan dgn pakwe atau diri sndiri sudah la nanti kalau, saya cakap KALAU dah clash tak ke malu kwn² pandang serong dkt anda ;)

dah dah ckup itu je yang mampu saya berikan kah kah kah ;p

Anda annoying.


sepuluh perkara yang buat anda annoying di mata saya.



pertama sekali morning korg. ini sarapan hari ini. segelas milo dgn bertabur² milo di ats. saya suka macam ni sbb saya suka makan milo bukan minom milo ;p sila sila pegi buat milo sendiri sambil kita berbual secara bersentuhan keyboard dan bersenyum² seperti kera sumbing =.=

apa ini pagi² sudah keluar ayat menjengkel²kan ni? apa pasal? hik pagi morning moody padahal bulan mengambang dah lepas apa cerita?

hahahahaha ini bukan pasal moody ka apa, saja mahu share sepuluh pekara yang buat saya annoying dgn anda. anda di sini bukan bermaksud anda yang sedang baca atau tiba² perasan yang saya tujukan pada diri anda. bukan bukan. ini secara general. bukan tuju pada sesiapa, takira di dlm belog atau di luar rumah er, atau di dalam rumah juga ;p

okay nak mula dgn apa ini?

pertama, anda terlalu peramah sangat sampai tak terlayan dgn ramahan anda. er ada ada satu org saya jumpa, sangat ramah sampai hilang air liur berborak dgn dia, tacukup saliva ini bila berborak sbb terlampau ramah kah kah kah =.=

kedua, bila saya pergi sesebuah kedai, mest worker die sangat bermuka masam =.= apasal kene masam muka? macam haritu baru nak menghabiskan duit dgn beli brush teeth holder tapi bila tgk muka cashier dan sales girl die, trus letak balik kah kah kah ;p

ketiga, rumah saya adlh corner lot dan di sebelah jalan ramai mat rempit bermain masak² bunyian yng sngt annoying. haihhhh rasa nak lastik seseko.

keempat, saya paling ta suka bila ber ym dgn saya, anda memsg secara belambak² sumpah malas nak layan.

kelima, anda lalu di dalam belog saya tapi tidak tegur atau comment entry saya. yaaa saya pn annoying pada diri sndiri jika saya lalu di belog anda tapi ta tegur. hee jangan sombong sgt ya ;)

keenam, terlalu baik sgt sampai membuka pekung di dada, kene kiss dgn pakwe pn nk cerita kt org ke dik? simpan dgn pakwe atau diri sndiri sudah la nanti kalau, saya cakap KALAU dah clash tak ke malu kwn² pandang serong dkt anda ;)

dah dah ckup itu je yang mampu saya berikan kah kah kah ;p

Minggu, Mei 24, 2009

Men-takut-kan.



dua perkara yang paling mentakutkan pada jiwa diri hati usus limpa jantung lemahkan shahw er, ia dua perkara bukan tiga atau empat atau sepuluh perkara yang mentakutkan. er apa perkara dua itu?

yang pertama, hari bermula exam atau peperiksaan. betul x? mesti kecut segala organ bdn smpai tgn pn jd mcm reput er bukan mcm kecut mcm tgn ida nerina tu kot? kah kah kah.
er x baik lh kutuk org wkakakak ;p

yang kedua, hari utk mengambil result atau keputusan exam atau peperiksaan, betul x? wah wahhh, aku dh berjaya lepas dua bende yang mengecutkan ini malam td ;p

okay buat pengetahuan anda, sebagai pembaca yang kadang² x baca pn entry cuma mahu sy masuk dlm belog anda sekadar menaikkan traffic, saya akan bercuti selama 3 bulan. ya 3 bulan bermula bulan ini, mei. jadi selama 3 bulan ini saya akan duduk di rumah mcm cinderella, er bukan mcm mkcik cleaner lh membersihkan rumah, makcik tukang msk utk memasak dan sbgnya.

jadi sem pendek yang spatutnya saya masuk pada 30mei ini saya akan skippppp ;p eceh mcm tali skipping la eh eh ;p

oleh itu, saya akan lepas dari exam pd sem pendek ini, tapi akan menjadi tertekan kerana 16august adalah bermulanya sem terakhir. wuhhh *lap peluh.

btw saya nak ucapkan beribu ribu lemon terima kasih kepada lecturer saya. puan suzi yang sgt cute, bagi sy A. syukur. dan lain² lah. ohhhh dr.setyawan sangat kedekut lh wkaka ;p pdhal masa exam sy main taram saja okay lh dpt B ckup lah tu ahahhahahaha ;p

en.hasni, maaf sbb sebuk nk tahu saya dpt berape, hari² kene layan saya mcm org gila dalam ym. kah kah kah. nak tgk en.hasni x? hensem gilaa. cuba baca entry ni. hahahahaha

okay lah, smpai di sini saja. btw tahniah pada ika (3.88), zety (3.78) intan (3.63) atira (3.67) dan acik yana (3.3) saya sayang ayunaa. mwahh

er apa yang 3.88 3.63 tu? itu adalah saiz er tembikai kah kah kah kah ;p



keputusan yang biasa² sebagai student pemalas, suka main sims dan siap mandi sungai dgn kwn² kah kah kah. semua sbb satu jer, sbb saya pandai bodek lecturer wkakakakka ;p

notaJari; lepasni turn eny dan bella ;ppppppp
notaJari2; nanti update lagi kalau ada update hahaha

Jumat, Mei 22, 2009

Lembut dan licin.

bagaimana utk memiliki kulit yang licin dan lembut?

eceh mcm la lembut sgt kulit saya ni haha dh la gelap er =.= okay jangan merendah diri. btw semalam saya ada kursus pendidikan pemanduan, kalau tak tau jangan tanya saya ;p

biasa lah kalau kursus tu 4 jam pagi 4 jam petang termasuk dengan rehat. best juga sbb ada member baik hati hahaha =d cuma saya tasuka ada seorang minah *er, taknak mengumpat, tabaik bhaha

lecturer dia pun baik hati, nama dia en.hisyam. hensem ;) tp bila saya tgk muka dia saya teringat roopi cecupak, sape kenal ropi cecupak? bagus ;p en.hamid selaku driver dan pemilik hamiraf driving pun baik, umur baru 44 mmg kecil molek lah haha ;p ada dua budak lelaki dalam kereta yang sama dgn saya yang di bwk oleh en.hamid ke skem sg pusu, kalau jumpa saya sila tegur haha *gatal*

tolong faham sikit saya dalam mood mengenal dan memahami serta mengingat tanda² di highway dan err, bukan ke saya cakap nak cerita pasal bagaimana untuk memiliki kulit yang lembut dan licin? kah kah kah maaf, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa. ecehhhh ;p



okay berbalik pada cerita bagaimana untuk memiliki kulit yang lembut dan licin? adalah saya bukan seorang pakar kulit, jadi sila jangan tanya saya macam mana kulit muka saya licin dan lembut. sila tanya kulit saya bukan saya bhahahahahha ;)) mcm parya berpusing²
tibe2 teringat dalam clss kpp smlm lecturer ckp psl di larang membuat pusingan u, x boleh pusing2, tp saya nyampuk, nanti berpusing² kah kah kah, er apa yang kelakar? *saya je gelak ke? kah kah kah
okay sambung balik, seperti gambar rajah di atas yaitu seekor kucing yang bernama chibi maruko chan menjadi seekor model kepada produck cucian muka clean n clear ;) kenapa saya tunjuk produck itu? sbb saya nak menunjuk lahhh ;p

saya pakai C&C dh lama since school lg, ta perlu pakai lain sbb saya x boleh guna nanti naik jerawat. jadi saya guna itu untuk cuci muka, lepastu tempek bedak bahhaa ;p

saya ingat lagi masa zety puji dalam clss math, lawa la kulit yana. ecehhh ;p



ini saya tempek sedikit picca yang saya rasa comel betul wkakakakakakka =d okay. er saya terasa loya tekak sbb memuji picca sendiri bhahaha wkajwkdkaxnj

er bukan kah sepatutnya ada cara² utk mendapatkan kulit yang licin dan lembut?. er lain kali lah saya cerita cara² sbb belum ckup ilmu di kepala ;p

hhahahaha er sila sila bersurai skrg ;)

Selasa, Mei 19, 2009

#resipi ; kek batik

hello.

hari ni kita akan buat tutorial atau pembelajaran khas lagi . ecehh mcm nak ajar pelajar² khas la plak wkaka :P

ni sbb nak tlg nana yg comel yg suka sgt memasak. mmg best lh sbb boleh share resipi dgn dia and and kiteorg mmg xchange resipi. hihi btw nana, ynn dlm proses minx mama belikan udang nak buat udang butter. hihik



okay mari berkenalan dengan apa yang saya nak buat ini, eceh. nama resipi ini ialah kek batik, ada panggil puding batik, ada panggil roti batik. eh ade juga kek biskut merry lah mcm² nama lh, kesian kan byk sgt nama sampai keliru kadang² kek batik ni kah kah kah

eceh, bermula dgn bahan² ya.


  • 250g coklat masakan, 1 sudu serbuk koko *di cmpur dgn air dlm cwn yer, air jgn byk jgn skit tau.
  • setengah tin susu pekat ( dlm picca tu hanya konon² ja :P)
  • 1 ketul butter, (i guna separuh buttercup, separuh butter dlm gmbar yg 3 tu)
  • 3 biji telur ya, ( saya guna telur gred A so, enuff uh, kalau gred c dlm 4 or 5 eceh)
  • and yg penting setengah kg biskut merry tau yg original or choc pun okay saja.
cara² nya :
  1. masukkan butter dlm periuk okay.
  2. dh cair tuh masukkan coklat masakan and serbuk koko yg dh cair tu
  3. and msukkan telur yg dh di kocok²
  4. susu jgn lupa masukkan ikut lh nak manis letak lebih
  5. x perlu letak garam, tapi kalau nak rasa belemak lg, letak lh :D
  6. dh kacau² smpai pekat so tutup lh api ya.
  7. biar chocolate sejuk, baru lah msukkan biskut merry, yangg dah patah dua or empat or lima puluh kah kah (kalau chocolate tak sejuk, biskut tu jadi lembik, so kene sejukkan dlu. bukan sejuk sangat la macam suam² basah je :P)
  8. masukkan dlm tupperware atau apa sahaja bekas yang boleh ditutup, loyang ka ap lh sukahati and tekan tekan kek tu smpai padat ya, jgn x padat nnt x best
  9. masukkan dlm fridge. makan masa sejuk lagi sdp :P
okay sampai sini sahaja. ada apa² sila bagitahu :P *ada apa² yg perlu di update, akan diupdate nnt eceh

Kamis, Mei 14, 2009

#tutorial ; twitter

hello.

hari ini saya akan buat sedikit pengajian tambahan atau tutorial. *ecehh dh jadi cikgu tak bertauliah pulak hihik :P

apa tutorial yang akan saya buat? ehem ehem, adakah cara² untuk mendapat lebih kasih sayang suami? atau cara² untuk memasak nasi dengan betul? atau cara² menggoreng ayam tanpa minyak? kah kah kah.

jangan tertipu, sbb saya mmg menipu anda eceh :P okay mula kan entry ini dgn bismillahirrahmanirrahim :)

ada beberapa kawan yang mesej dan tanya macam mane nak ada twitter mcm saya.jadi saya dgn gembira pun buat lah tutorial ini.actually skrg smua pun suka pakai twitter, sng nak inform kalau² nak pegi makan atau berak atau mandi atau apa² lah yang awk suka. eceh


*tolong click pic itu utk tumbesaran berganda :P eceh
  • yang pertama sekali dah tentu awk kene register twitter kalau awk takda account ni. eh jgn harap saya nak buat tutorial untuk register tau. kah kah kah
  • okay yang kedua awk masuk homepage twitter awk dan cuba tgk belah atas, ada navbar mcm ni dan click pada setting *dlm bulatan tu wak*.
  • kemudian awk click gambar tu dan awk tgk yang (You can also add Twitter to your site here) so awk click lh yer.
  • keluar lah bende ni pulak. eceh apa lagi awk pilih la myspace, bukan belog yer, sila pilih myspace *eceh ikut suka saya lah, saya yng ajar :P
  • kemudian awk amik yg belah kanan, jgn gatal nak belah kiri, dh la buruk hodoh *smpai hati saya ckp mcmtu kat belah kiri tu kan *nnges
  • and keluar lah yang ini, apa lagi pilih colour dan copy to clipboard lah.
  • bukak belog awk, kalau pakai xml awk trus add gadget saje, kalau html sukahati awk nak letak mana kah kah kah *sbb saya pkai xml wekk :P


ini contoh twitterfox
eceh siapa yg tiada twitter tak berangan ke nak ada? ececece best okay main twitter ni, smcm main ym dgn member plak. lagi2 bila ada twitterfox. kah kah kah. nak twitterfox? click sini. lepastu mari lh bergosip di twitter mcm saya. kah kah kah

hoi jangan lupa follow saya pulak :P

okay sekian sahaja tutorial pertama saya. mari lah kita menuju kejayaan. babai.

Rabu, Mei 13, 2009

Benci si BusyBody

hello.

:5::5:

kita berjumpa lagi hari ini di waktu dan hari yang langsung tasama *eceh, bukan pnah berjumpa pun di realiti* hoi hoi, takire kite jumpa di realiti atau tak, saya punya suka lah kah kah kah.

er, bukan hari² pun online lantas memberi kata semngat seperti hai atau hello ke? biasa lah org kalau nyanyuk ni sila faham sedikit.

pagi pagi bangun dgn muka mrh sbb sedang mimpi enak bangat tiba² kene jerit suruh bangun subuh, eceh mengamuk lh ni?kah kah kah tidak, saya cuma terkejut sbb sedang mimpi yang indah tiba² ade monkey kakak yang terjerit mcm ape jeh =.=



cantik x? bulan mengambang waktu otw pegi melaka. tp bila capture dgn mobil begerak terus jd bentuk love hihi :P

er monkey itu bukan bermaksud kakak saya ya, monkey mmg suka menjerit sambil mengetuk² dinding dan jauh sekali dari kakak saya yang comel. *ecehh*

lepas subuh terus terbungkang balik kah kah kah. pukul 9am bangun sbb rasa bersalah dgn mama terus mandi jemur kain sarapan *ecehh tu pn nk cerita ka?

sukahati saya lah ni belog saya bukan awak. kah kah kah pasti anda rasa menyesal kan dtg belog ini dgn kata² x berape nk enak dr saya. baik² kita cerita lh apa sebenarnya terjadi. *eceh, er berape byk eceh?tatau kenape minat dgn eceh skrg kah kah kah

:38::29:

okay sekarang ada seorang makcik dan anak *lelaki, dan hensem cuma umur dlm 30an,bujang * :P nya di rumah saya, saya mmg mengalukan org dtg rumah sbb mungkin akan memurahkan rezeki lah sbb masih ramai sudi dtg rumah. tapi saya sangat bengang bila cerita psl sibling saya.

cerita kalau baik saya tdk kisah, ini cerita smcm dia *makcik saya* sgt bagus, anak² dia bagus² padahal, dua org anak dia yang berumur lebih 30an tu bujang tua kah kah kah. tiba² pulak nk cerita psl kakak saya


kakak saya dh tunang cuma lewat lh kawin, mungkin tahun depan sbb tunang dia masih mencari duit, tapi makcik saya ni sibuk salah kn tunang kata br skrg nk cari duit, dlu waktu muda² takda pun mencari duit.

eceh apasal ni penyebuk ni? parent saya tidak kesah pun, aslkn sudah ada yg sudi jaga kakak saya sudah cukup lah kan? ni makcik ni bising² plak.

:42::33:
mcm makcik penyebuk tu kah kah kah :P

ewaahhh, pegi lah cari menantu sendiri, sibuk dgn menantu org lain.

okay cukup, jangan mengamuk nanti tiada siapa sudi masuk belog saya *nnges* kah kah kah btw
ini belum lagi cerita pasal pakcik saya. nanti saya cerita psl pakcik saya pulak di lain entry

:44::44:

notaJari; entry tiada gambar, cuma ada emote amoi funny. nak? click sini alamak, link dia dh hilang lh, script die pn tah kat mane letak kah kah kah

*er, sila bgtahu sebelum amik atau bgtau selepas amik :P ecehh

Senin, Mei 11, 2009

cowok gue ganteng banget.

hello.

saya nak introduce kat korg my new boyf.



ia saya tahu saya sudah ada suami kekasih. tapi apa salahnya saya nak berpasang lagi satu kah kah kah.

oh tidak!. saya sangat setia org nya.

cuma semalam saya sangat tersentuh hati bila melihat my new boyf menangis dalam Oh Ibu!.
begitu tampan tapi sgt jujur menitiskan air mata.

er? apakah bukan sepatutnya menangis sbb ibu sdg uzur? errr? no komen.

eh eh ta payah ckp psl bakal madu saya, saya tdk kesah bermadu lh sbb saya pun sudah ada kekasih terhensem. kah kah kah :D


i l y s m
-lah.


*mcm pelik lah bukan guna saya bukan aku?eh eh siapa new boyf saya ini? :D


notaJari; siapa siapa nak beli keys untuk KIS08 untuk setahun ya? original rm37. tapayah pegi lowyat untuk beli satu kotak rm59. sila contact di fwzynn@gmail.com. serius buyers only :)

* 4 first person will get discount :) thnx.

Rabu, Mei 06, 2009

Masa lapang.

hello guys and gegirl.

tahu tak betapa seronok bila dh lepas smua final tapi bila cuti² selamat 3 bulan ini betul² buat aku ni sangat lah bosan. kan bagus ada suami mcm cik puan ini, boleh saja ke sana ke sini lagi² kalau suami bercuti tiba² mcm tahu² sajo isteri sangat boring.

mungkin akan ke zoo negara bersama suami dan anak² yang sgt berderet lepas itu jalan seakan ratu elizabeth ke sepuluh dgn muka bangga sbb suami ada di sebelah dan anak² berderet di belakang kemudian muka sgt riak dan bangga sbb *eh brape byk kali nak pusing ayat? pening tau pening =.=

itu kalau ada suami, ini kenyataan tunang pun belum lagi, baru nak setahun tujuh bulan pun kapel kecoh semacam sudah seratus tahun kawin. *i/allah* kah kah kah. harap si pakwe pandang lah belog kekasih hati yang inginkan sangat sebuah perkawinan hahahahahahbahahaa. okay gelak sebab menggatal ta hingat dunia,ta hingat allah =.=

okay berbalik maksud sebenar entry ini adalah saya *apa kh saya pulak tadi aku kan?* ingin membangga diri sebab berjaya menggoreng mee goreng. ia tiada bukti sbb malas nak tangkap gambar mee goreng selepas di masak. kah kah kah apasal kene tangkap? kenapa bukan cekup atau .. ?

kedua aku *apasal bertuka lg kata ganti nama pertama ni?* berjaya menghabiskan masa boring dgn menghias kotak mineral air kosong dgn wajah yang baru. kah kah kah *apasal ketawa?*

fungsi? untuk menampung segala brg yg di bawa balik dari hostel =.= ia tuan² dan puan² apa ingat sikit ka? byk tau kah kah kah *gelak smpai lalat teringin nk masuk dlm mulut?*




1. sebelum
2. selepas

cntik kan wrapper tu? kalau ta silap diri sendiri lh aku beli masa dating dgn fwz dkt mid kah kah kah. lepastu aku tampal dkt papan lembut supaya papan lembut jadi lembut seperti aku kah kah kah lepastu mula lah perasan yang diri selembut papan lembut?

sudah2 mari tgk selepas selepas pulakk.



1. atas
2.tepi

kah kah kah mana bawah dan belah tepi sana? oh itu ada rahsia lh kot. eh yg bwh mana lh boleh mentangkap @ mengcekau pic lh bukan? sbb bwh sudah ada bahan di atas. kah kah :P apa ni saya tak paham apa saya ckp *kenapa lh asik tukar kata ganti nama diri pertama ni* =.=

apa? ada gambar bersama bakal suami? kah kah kah kah kah. *noktah tiba²*

kalau teringin nak isi tempat masa kosong seperti aku, sila lah register dlu dalam website ini kah kah kah :P

okay. korg tgk af kan? apa fungsi afmasuk?aku nak undi lh diri sendiri untuk masuk kah kah kah. ehem, sila afmasuk YNN dan hantar ke 33399.
Loading