Kamis, Mei 14, 2009

#tutorial ; twitter

hello.

hari ini saya akan buat sedikit pengajian tambahan atau tutorial. *ecehh dh jadi cikgu tak bertauliah pulak hihik :P

apa tutorial yang akan saya buat? ehem ehem, adakah cara² untuk mendapat lebih kasih sayang suami? atau cara² untuk memasak nasi dengan betul? atau cara² menggoreng ayam tanpa minyak? kah kah kah.

jangan tertipu, sbb saya mmg menipu anda eceh :P okay mula kan entry ini dgn bismillahirrahmanirrahim :)

ada beberapa kawan yang mesej dan tanya macam mane nak ada twitter mcm saya.jadi saya dgn gembira pun buat lah tutorial ini.actually skrg smua pun suka pakai twitter, sng nak inform kalau² nak pegi makan atau berak atau mandi atau apa² lah yang awk suka. eceh


*tolong click pic itu utk tumbesaran berganda :P eceh
  • yang pertama sekali dah tentu awk kene register twitter kalau awk takda account ni. eh jgn harap saya nak buat tutorial untuk register tau. kah kah kah
  • okay yang kedua awk masuk homepage twitter awk dan cuba tgk belah atas, ada navbar mcm ni dan click pada setting *dlm bulatan tu wak*.
  • kemudian awk click gambar tu dan awk tgk yang (You can also add Twitter to your site here) so awk click lh yer.
  • keluar lah bende ni pulak. eceh apa lagi awk pilih la myspace, bukan belog yer, sila pilih myspace *eceh ikut suka saya lah, saya yng ajar :P
  • kemudian awk amik yg belah kanan, jgn gatal nak belah kiri, dh la buruk hodoh *smpai hati saya ckp mcmtu kat belah kiri tu kan *nnges
  • and keluar lah yang ini, apa lagi pilih colour dan copy to clipboard lah.
  • bukak belog awk, kalau pakai xml awk trus add gadget saje, kalau html sukahati awk nak letak mana kah kah kah *sbb saya pkai xml wekk :P


ini contoh twitterfox
eceh siapa yg tiada twitter tak berangan ke nak ada? ececece best okay main twitter ni, smcm main ym dgn member plak. lagi2 bila ada twitterfox. kah kah kah. nak twitterfox? click sini. lepastu mari lh bergosip di twitter mcm saya. kah kah kah

hoi jangan lupa follow saya pulak :P

okay sekian sahaja tutorial pertama saya. mari lah kita menuju kejayaan. babai.

40 komentar:

  1. saya budak baru . baru nak sign up twitter tapi sebab dekat twitter tu semua omputih , jadi saya lambat sikit sebab kena tengok kamus T_________T

    BalasHapus
  2. rara budak baru lh sgt.

    kah kah kah kah kah, adik rara yg comel, apakata adik rara pegi translate saja twitter kepada bhasa indon.

    apa tdk tahu? eceh kakak pn tdk tahu.

    *nnt kakak buat twitter bhsa melayu khas untuk adik

    ecehh comel pulak anggap rara sbg adik pdahal saya lagi muda dr awk rara kah kah kah

    BalasHapus
  3. mira.

    dh buat? eceh nnt ape2 tanya saja, kakak ynn yg baik akan tlg smua adik2 akak

    *poyo gila. wkakakkakaakakkakaa

    BalasHapus
  4. nisah da bunuh da twitter nisah...
    huuu~~

    BalasHapus
  5. pesal ko nyer widget twitter tu comel. aku nyer....hodoh nak mampos! oh, nada kecewa. hahaha

    BalasHapus
  6. niesah.

    kenape bunuh widget twitter niesah? kah kah kah abis lh nnt masuk penjara eceh :P

    BalasHapus
  7. lizz.

    ko tgk lh aku kn comel smua pn kene comel, kau cun, so kene cun lh weh wkakakakkakakkakaka

    BalasHapus
  8. boboiz gak yang tak terbukak hati nak ada twitter walaupon ramai kengkawan dah ada...

    BalasHapus
  9. boboiz.

    kenape xmau ada twitter? comel tau bila ada twitter.

    kah kah kah

    BalasHapus
  10. wahhh dah jadi cikgu pulak hang ni. :)

    BalasHapus
  11. dianna.

    cikgu tak tentu hala saja, x betauliah langsung hihi :P

    BalasHapus
  12. macamana nak menggoreng ikan tanpa minyak ynn??
    haha..
    kukus ke??rebus.. :P

    BalasHapus
  13. nana.

    kalo mcm tu bukan menggoreng dh, wkakaka

    kalo menggoreng ayat, baik tanya yg pakar

    *cpt2 baca belog nurulism.com yg pndai menggoreng ayat tanpa minyak. ecehh

    BalasHapus
  14. ain.

    thnxx follow ynn hik dh install twitterfox?

    BalasHapus
  15. wahh..
    acik wat keje sambilan bkak kelas tuisyen dlm blog keh nih..
    hik2..

    saya sentiasa merindui kamoo la..
    hee..

    BalasHapus
  16. ayunaa.

    hihik, tu lh tp free je, no pork, ehh no charge at all. kah kah kah

    rinduu awk sntiasa hik2

    BalasHapus
  17. simple giler tutorial ko! cayalah!

    BalasHapus
  18. ryehanna.

    ecehh, simple ke? tu pn mcm xberape nk okay kot. mcm cik cukis die dh expert. eceh

    *repot kt bos ko,ko curi2 on9 kah kah kah

    BalasHapus
  19. Oh, pasal twitter. Aku buat twitter versi sendiri saja. Haha.

    BalasHapus
  20. ironman.

    kah kah kah, kau guna sendiri?mcm mane tuh?

    BalasHapus
  21. power ah ironman.
    weh twitter tu ape?

    BalasHapus
  22. eny sakit jiwa.

    err twitter tu mcm burung la, burung kaler biru, tanya akmall die ade burung tak. wkkaakakakakakakkakakakakakaka

    BalasHapus
  23. thanks to view my blog...

    BalasHapus
  24. ah.
    i benci firefox sbb dia beratbadan dia sangat berat dari berat badan i.
    hahaha :P

    BalasHapus
  25. bean.

    aww, igt mrbean bahha :p

    btw ur welcome, ur entry was nice, i like the snake one,wkakak :P

    BalasHapus
  26. bella.

    err? btol ke berat?kah kah i suka MF dr IE tauu. wkakaka

    BalasHapus
  27. taz.

    dh buat? eceh okay2 nanti follow ynn tau bole gosip2 dkt twitter eceh ;p

    jgn lupa install twitterfox tau hihi

    BalasHapus
  28. ape description key utk tutorial ni? thx =)

    BalasHapus
  29. ynn , demam ea.. smoge cpt sembuh ya? btw , pe paswd tutorial nie? i nk bce :) n menuntut ilmu yg bgune nie. ecehh ! sile dm shaye :) tq

    BalasHapus
  30. cik eykameoww.

    i dh bg dkt shoutbox u :D

    BalasHapus
  31. thx ynn yg baek hati nya dan comel je gaya2 nya. hee. btw , i xbpe nk phm lol. xpe2 ty i dm u kt twitter :)

    BalasHapus
  32. Akak,Boleh Batrisyia nak password untuk twitter tu,nak belajar..Bolehh yer????

    BalasHapus
  33. okey! dh berjaya. thanks a lot.
    :))

    BalasHapus
  34. sye wse cam da terlmbat taw...
    tpi alhamdulillah..sye b'jye jgak:)
    thanx l0t akak..

    BalasHapus
  35. haii sy dh follow awk at twitter..

    BalasHapus
  36. thanks dear =) sbb bg tutorial ni

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading