Jumat, Juli 24, 2009

hantu purdah.

:bofu_11::bofu_11:


Ingat tak,surat khabar metro pada sekitar tahun 1996 ade wat liputan tentang seorang ibu membuat pendedahan mengenai anaknya iaitu seorang wanita yg berasal dari pantai timur yg kononnya telah melanggar pantang bersusuk yang mengakibatkan mukanya menjadi hodoh..

kononnya anaknya telah melanggar pantang bersusuk akibatnya mukanya menjadi hodoh dan dgn cara meminum darah 20 orang anak gadis yang masih dara barulah mukanya kembali kepada asal.. dan lebih mengemparkan pada masa tu, si wanita ini kononnya memburu mangsa ketika waktu malam dan awal pagi dengan menaiki kereta kancil berwarna merah..

selain tu gak, si wanita ni kononnya berpurdah untuk menutup mukanya yg hodoh tu.cerita ni berkembang dari hari ke hari, merentasi negeri dan lautan dan lebih menghairankan ceritanya dijadikan muka depan harian metro semacam menjadikannya sebagai cerita nasional pada waktu tu


credit : gempakz and jeffrockers
:bofu_37::bofu_37:

lagenda hantu purdah. ingat lagi tak? masa I kecik² dalam lingkungan darjah 2 atau 3 memang kecoh pasal hantu purdah naik kereta kancil kaler merah. setiap kali datang rumah dia akan bagi salam dan di akhiri dgn kum. kum.. kum..

*tskk, meremang bulu roma bila ingat balik.

:bofu_01::bofu_01:

actually teringat pasal cerita ini lepas masak petang semalam. kebetulan tengah kemas² dapur, ada kancil merah lalu, wanita memakai purdah TAPI ada bawak anak, so tetibe otak saya yang comel boleh ingat balik cerita ni hihi. (padahal wanita itu ustazah sekolah agama adik) :P

:bofu_36::bofu_36:

yang lawak nya cerita ni, kecoh satu seri gombak kata wujudnya beliau ni, dan orang kata, dia cari remaja yang baru baligh. masa tu, I ingat lagi smua kawan² i takut nak baligh HAHAHAHAH. budak lelaki boleh la lepas, setiap kali datang clas mesti nak sebut bende tu. sampai tak nak pegi skolah. mentang² beliau tak cari dorg :P

er, cerita ni pun dah lama tak de, I pun dah sweet 20. just teringat sambil search dkt gugel. just nak tanye korg, tempat korg kecoh tak pasal cerita ni? :P


agak² saya comel tak? kalau tak, rase mcm taknak pakai susuk :P

*orang kata, cerita ini di war-warkan sbb nak mengelakkan anak dara keluar malam² sebab waktu tu mmg ramai bohsia and bohjan, tapi I tatau lah. btw kalau dapat kurangkan bohsia and bohjan bagus juga ada cerita² macam ni. tapi mintak jauh la +________+

40 komentar:

  1. siyes aku tak penah dgr pon citer ni... hurm ko ni byk dgr cite2 ngarut yg tak pemes seperti cite2 dongeng kot... hehehe

    BalasHapus
  2. KV.

    haha ko ta penah dgr? OMGoat HAHAHAHHAHA

    femes kot cerita ni dulu. dkt schl aku abis smua takut nk keluar rumah, org dtg rumah pun takut nk bukak pintuu.

    heeee :P

    BalasHapus
  3. hahaha,,
    aku tak poernah dgr cite hantu ni,.
    maybe time tu kecik ag kot..
    tapi aku cuak gak ni,
    sebb aku selalu kuar malam balik kol 2 3 pagi,
    huhu..
    mana laa tau die tukar taste plak,.

    BalasHapus
  4. adik kamu pakai purdah tak? saye nk bagi darah saya nieee :P

    BalasHapus
  5. jaws.

    eeee peliknyeee kenape korg ta pnah dgr cite ni +____________________+

    wuuuuu tu laa mane tau an die nk lelaki belum kawin HAHAHA

    BalasHapus
  6. blowie.

    er adik tak pakai purdah wekkk :P

    BalasHapus
  7. ouh ade je dengar...
    huhu..tapi dulu nakal sgt...
    tak kisah la kuar rumah sampai bile..
    lame2 dah takdek pun cite tu...
    rase2nye nak wat gimik kot..
    huhu..

    BalasHapus
  8. hoi i ingat gila cerita ni . sampai nak pergi sekolah takut gila lepas tu ada class tambahan sumpah tanak pergi :P bila ada kancil warna merah lalu mesti kecut perut lepastu lari cepat-cepat . haha i lari mestilah comel :P

    ishk . masa tu takut tau . orang kata muka dia berulat kan ?

    BalasHapus
  9. adrina.

    haah org kate gimik sbb mse tu byk kes bohsia2 lepastu kn mcm xbyk sgt bila dh abis cite ni dh senyap, dh byk balik minah2 rempit bohsia smua tu. kah kah kah

    BalasHapus
  10. rara.

    hoi betulll la. i rase area rumah kite je lah, u kn keramat kan? hishh betul la muka die berulat. ada org ckp, jiran die dh kene, die suka kt anak jiran die. wuhh tatau la. tp mmg seram gila tsk +_________________+

    BalasHapus
  11. org ad dgar cte nie..
    dlu time nk tdo siap ttp mke ngn leher lg ko..
    tkot de dtg isap drah jerp..

    BalasHapus
  12. eii!
    seram! i pun pernah dengar citer ni mase darjah 2 ke 3 ntah.
    nenek i selalu pesan kalau balik sekolah agama jangan lalu jalan short cut, biar lalu jalan jauh sikit kalau lalu jalan short cut nanti jumpa hantu 'kum kum'.
    ayok ynn..nnt mlm kalau i mimpi hantu kum kum siaplah u esok pagi i cubit pipi u sampai merah takyah pakai blusher dah seumur hidup.haha :P

    BalasHapus
  13. sciatic.

    HAHAHA yap2 smpai tutup leher ohhh serius takut gilaaaa *meremang bulu romaa

    BalasHapus
  14. wehhhh!!nape i sorg je tak penah dgr cerita ni?

    BalasHapus
  15. belle.

    abis la i pn takut ta tido nk layan lagu aku dan dirimu je lahh +_______+

    dulu i naik bas, bila dh turun bas bdk2 laki suka jerit2 cm tu. belari la i takut gila tsk mmg satu cerita yg sgt mentakutkan waktu kita kecik2 dlu kan?

    BalasHapus
  16. tazz.

    HAHAHA baru i tau ada juga yg tatau cite ni ohhh, +_____________+

    dont worry, ada dua tiga org yg cmmnt kt ats ni tatau cite ni tauu. skrg i dh cerita kan HAHAHA

    BalasHapus
  17. peliknya sebab ramai yang taktau cerita ni . cerita ni famous gila masa area tahun 1996 kan ? takut woo . tapi yang 'kum kum' tu i tak berapa ingat sangat lah .

    BalasHapus
  18. ayork.. baru je teringat citer ni tadi. hebat ar ynn. hihi.. msa ctr ni tgh hangat sheqeen duk kt pahang and baru drjh 1 ;p.. bila blk kg kelantan pon citer ni hangat jugak kat situ. and masa tu semua orang tua duk larang main sorok sorok tengah malam takut tejumpa dek hantu tu. creepy gila

    BalasHapus
  19. oooolllaaa....
    aii....tyme tuh kite seram gaks....
    kecik agi aann....
    tgk kancil jer....
    misti takkottt.....
    leyh x nak mintak tulun awak ynn.....

    BalasHapus
  20. babe! aku adalah antara manusie yg paling cuak ok time kes antu purdah tu. hahaha. Mase kate orang purdah tu dah isap darah budak JB jer..lagi kecut perut. usus limpa sume mengecut woo.muahahaha

    BalasHapus
  21. rara.

    cite ni la plg femes gila kan masa tu. dh la tyme tu darjah 2 lepas tu belajar pasal budak perempuan yg baligh.
    bila tau je hantu ni suka budak2 yang baru haid terus smua taknak kuar haid tu HAHAHAHHA mmg takut tskk

    ohh tu pn i br tringat lps baca, mmg org ckp die bg salam blkng die kum kum kum tskk

    BalasHapus
  22. sheqeen.

    heeee hantu ni lg creepy kot tsk takut tauu huhu +______________+

    BalasHapus
  23. eazy.

    ehem2 dh berumur ke ni x igt? wekk tapi mmg pna dgr x?

    abdus.

    ehem2 knp rmai tatau eyy? ihihi

    mizz^lady^muack

    fuhh tu la igauan ngeri betul la kancil merah. HAHAHHAA

    BalasHapus
  24. lizz.

    hoi tau takpe. aku siap taknak keluar rumah lg2 kalau org dtg hahahaha.
    yg best tu, die siap intai2 nk cari anak dara yg baru kuar haid tsk +____________+

    BalasHapus
  25. ishh ishh ishhh...comeinya...

    anak sapa nih?

    hehhe hehe hehhe hehhe

    BalasHapus
  26. wani mmg tak pernah lh dengar cite nie
    *boleh dikecualikan kn ? yela , wani kan lahir tahun 1996

    hee~


    ouh ingt kn gambar wanita bercermin mata tu yang HANTU PURDAH nye

    BalasHapus
  27. 13may.

    ehhh betul ke comel ni? HAHA *dh mula perasan yeyy

    BalasHapus
  28. wani.

    aah la mse tu wani baby lg, tah2 hantu tu dh dtg rumah wani kot HAHAHAHHAHAHA

    eh ehh, tu la comel betul wanita bercermin ituuuu :P

    BalasHapus
  29. ye, sy masih ingat cter niy. takut jugak. dulu mmg takut ah kalau org datang ketuk malam2 sebut kum.kum.kum. haha, btw cerita niy mengingatkan saya kembali. HAHA. harap2 da tadewlaaa kan ;)

    BalasHapus
  30. myra.

    wahh tu la harap ini cuma lagenda la mcm lagenda puteri santubong ke lagenda puteri gunung ledang ke hihi

    BalasHapus
  31. urm...pernah jugak dengar dulu...mmg kecoh gak...asyik je org crita benda ni dulu...haha...pastu suram cemtu je :)

    BalasHapus
  32. hurul_aini.

    hee tau takpe dulu kecohh lepastu diam mcm tu je, yg best langsung ta teringat langsung smpai la skrg bru teringat sbb nampak wanita berpurdah naik kereta HAHA

    BalasHapus
  33. HAHAHAHA...
    ko tgh membuat aku mengimbas kenangan lalu..
    kat tmpt aku pn kecoh gak hal hantu purdah ni. Yong aku (kakak aku) sangat terer buat bunyi 'Assalamualaikum..kum..kum..kum...'. Sangat seram oke dia buat! cos bunyi mistik giler jer dia punyer echo tu. muahahaha

    BalasHapus
  34. cite ni lah yg menyinggung perasaan gadis2 berniqab...org yg tak berilmu je percayakan cerita cmni..tp sy rasa Ynn berilmu kan. sbb kan cerita ni gak, org tak percayakan kebolehan gadis berniqab. kasihan..hak wanita didiskriminasikan...

    BalasHapus
  35. hantu purdah tu kan nak anak dara.. bohsia tu dara ke? LOL..

    yg bg salam ade kum3 tu bukan antu cindai tu ke..

    malam2 diorg kate jgn nyanyi lagu cindai - siti nurhaliza. nanti hantu datang..

    tu pun kuar paper gk kan?

    BalasHapus
  36. perh...
    hantu naik kete kancil merah..
    mantap teknologi..

    BalasHapus
  37. hahaaha....igt2...DeQdEq yg kt kedah pun ada dgr citer nih...mmg citer nih mcm versi ada...tp yg pakai purdah tu sama...

    BalasHapus
  38. I just added your blog site to my blogroll, I pray you would give some thought to doing the same.

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading