Senin, Juli 27, 2009

mushroom soup.

hujan yang turun bagaikan mutiara
berkilau bersinar berkerdipan
subur menghijau bumi terbentang
dan bayu berpuput lembut


tiba² feeling lagu hujan ni pepagi begini. eceh padahal nak cerita tadi hujan lebat sampai tghari gituu, langsung jemur kain pun lambat nasib baik petang² ada lah matahari muncul keluarkan sinaran yg hebat fuhh *bepeluh.

ehh penat betul tadi bergosip secara sakan dgn lizz, cik cukis and anna thru twitter, kiteorg mengumpat lah HAHA comel betul mengumpat di twitter. ini semua kerana nuffnang tsk

*ini apa sal tah tetibe terus cerita pasal mengumpat ke apa tah? bukan td cerita pasal hujann ke? kah kah kah

okay masa saya jemur kain di laman rumah tadi, sebelum menaip entry ini saya ter- perasan sebuah atau sekuntum atau sebiji atau seekor cendawan yang comel. kurus saja cendawan itu, saya semacam eksaited gila sebab selalu tengok cendawan dalam majalah atau surat kahabar eh khabar atau dan sebagainya. (kasihan cikgu bm kalau tengok anak murid semacam ini +_________+)



saya eksaited betul sampai saya kembali ke pangkuan rumah(?) dan mengambil kamera handphone saya. KAH KAH KAH bayangkan saya ambil kamera di handphone saya, kenape tak cakap ambil handphone tanpa perlu cakap kamera handphone ke apa tah (apa neh terbelit² tah siapa yang ajar tah) kesian fwz dapat girlfren mcm ni.

selepas mengambil beberapa keping gambar sambil menjemur kain, I akui memang i bukan seorang photographer yg pro, cuba tengok gambar semua pun macam apa jeh +___________+
gambar yang pertama, agak comel jugak walaupun macam tah hape² cuba lah tengok siap ada hanger kaler biru kalau anda nampak :P





eeh, rumaah siapa yang cantik sangat ni :P (padahal pintu dengan kereta je nampak)
:bofu_48::bofu_48:




nampak semacam semak samun je KAH KAH KAH

berbagai posisi dan gaya selaku seorang pentangkap gambar yang masih hingusan, sekejap ke sana se kejap ke sini, seronok sangat sebab masa tu air hujan di ampaian semacam jatuh menimpa diri sendiri, lepastu berpusing² mencari alpha angle atau erti kata lain jaya jusco setiawangsa sebab mencari big apple padahal dalam kotak ada lagi dua jenis donut ta makan lagi (melampau lah jari ni suka hati je menaip) kah kah kah.





jadi ini lah gambar yang paling di sukai ketika sesi mentangkap gambar cendawan, nasib baik mama cakap cendawan ini ta boleh makan, kalau tak saya dah cabut terus letak dalam spagheti(kebetulan saya dan kakak masak spagheti bologenesss hari ini).btw punya lah suka sampai dua kali post dalam satu entry. betapa kuat nya tarikan gambar ini BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

:bofu_07::bofu_07:



aik,apa kah makhluk hitam di sebelah cendawan itu? aku leka gila jemur kain ta perasan stokin abang aku terjatuh sipi² je sebelah cendawan tu. kesian kan kalau kene himpap dengan stokin tu, mesti koma cendawan tu. sedih aku (comel betul imaginasi seorang gadis berusia duapuluhtahun ini) +___________+

I paling benci dengan stokin, setiap kali basuh mesti hilang sebelah. (sekarang topik bertukar menjadi benci stokin) bila lipat stokin mesti satu jadi pnjang sebelah atau bertukar kaler dari hitam kepada putih. betul² benci stokin sampai rasa taknak basuh.

tapi saya cadangkan anda cuba ta basuh stokin, macam abang saya. mashaallaahhhhhhhh mintak oksigen mintak oksigen. orang bekerja selalu macamtu lupa nak basuh stokin KAH KAH KAH
:bofu_05::bofu_05:

notaJari; esok first day fwzQram practical. dekat klcc pulak. jeles dan tekanan kalau ada yang cuba nak ngorat dia. fuhhh +____________+

*INI ENTRY 9/07/27. I CUMA REPOST KEMBALI :) *BUSY*

19 komentar:

  1. Siyes ke ada hadiah?
    Hahaha..
    Rakusnyaa :P

    Owh, cendawan tu lawa gilaa!
    Pandai Kak Ynn captured gmbr..

    BalasHapus
  2. balqis.

    yeyyy first commenter dah ada :P kah kah kah. hadiahnya kan, cuba balqis right click nnt save as pic tu and save as desktop background tau. KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    jahatnye kak ynn tsk +________________+

    skrg belum ada rezeki lagi, sbr na nnt ada la tu hadiah yg di gemburkan kah kah kah :P

    ehh, mekasihhh handphone nokia 5610 yg comel mcm owner die heeee

    BalasHapus
  3. huyyo! gempaq gak ko nyer skill amik pic wei.hehehe. padahal cendawan je pun. best2! wei, mane da iklan ko???hahaha

    neway, aku masih xpuas ati ngn kes nuffnang tadi. bile kite nak kaye wei?kahkahkah

    BalasHapus
  4. lizz.

    wkakakakakaka :P aku an kalau dh kembang memang susah nk kuncup, aku dah kmbang makin kembang kang meletup plak wkakaka +________+

    ko refresh banyak kali weh, aku tau die nk main hide n seek ngn ko hahahahah

    ehh, tu ah sal, aku x puas hati tol weh, entry kite comel2 mcm ni xde pn smbutan. sedihnyeee *nnges air mata darahh

    BalasHapus
  5. juzz drop by to say hello... :)
    kunjungan perdana nii :)

    belogs nya bagus :) salam kenal iia :)

    BalasHapus
  6. kelakar la u ni berkata2. tersengih2 i bace mengalahkan tersengih bace msg bf i. haha

    BalasHapus
  7. bia i ngorat fwz kat klcc,bye uolssss....hahahah

    BalasHapus
  8. cendawan tu kurussss
    lagi kurus dari kak ynn taw

    BalasHapus
  9. genial.

    thanx for visiting. sngat terharu sobat :P

    BalasHapus
  10. taz.

    wahhh betul ke i mampu buat u tersengih² ehem abis la nanti org igt u ta betul. eh bukan u je, org lain pn tsk +______________+

    tp i terharuuuuu sbb u menikmati apa yang i duk bebelkn hihi sygg uuu

    BalasHapus
  11. blowie.

    u nk ngorat? okay fine pegi la HAHAHAHAHHAHAHAHA sebab i tahu jantina u sama dgn azwan ali even die gebu skit je dari u HAHAHHAHAHAHA

    BalasHapus
  12. wani.

    tu la pasal, kurus betul cendawan tu sampai nak pegi minx izin memiliki tubuh seperti cendawan itu WKAKAKAKAK

    mesti geli kan tsk +______________+

    cendawan, bawak bersabar ya.

    BalasHapus
  13. takde pon sup. mushrum je yg ada nih. saje je nk bg org excited dan kelaparan ynn nih. isk3..

    tp pic mushrum yg slim tu mmg cntik lah.
    nice.. nice.. =3

    BalasHapus
  14. hey great photographer lah die ni :)

    p/s : praktikal kat klcc? bapak best.

    BalasHapus
  15. huh bnykkn practice tok mnangkp pic ye..
    hahaha..
    :P

    BalasHapus
  16. sheqeen.

    HAHAHA mushroom seketul x dapat nak buat mushroom sup +___________+ hahaha maaf tertipu dgn tajuk entry.

    ini semua salah si comel yang menaip KAH KAH KAH

    ehh mushroom kate terima kasih, hari ini die sudah tiada lagi di dunia :(

    BalasHapus
  17. dianna.

    heee makasih sobattt :P hahaha. eh tu la psl best gila die dpt kt situ tp myb penat la sian die +__________+

    ehh u jgn pegi klcc cari die tau, meraung i nanti wkaka :P

    BalasHapus
  18. sciatic.

    hahahaha lepasni i nk mintak derma org ramai la bagi i canon ke nikon dslr ke ape tah :P

    KAH KAH KAH

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading