Kamis, Agustus 20, 2009

ketawa itu ubat.


i suka ubat hisap tu :P

selepas entry i demam tsk ke udara, semua pun memberi pesan yang sama, pegi check doktor. pegi check doktor. pegi check doktor. dan pegi check doktor.okay lah fine i pun pegi check doktor. eh awak gila nak i check doktor tu padahal i yang sakit. apasal kene check doktor pulak? apalah salah doktor tu kene check padahal i yang sakit. +__________________+

terima kasih yang ta tehingga kepada tira kerana menghantar i ke klinik tsk. masa dekat klinik kan, kitoerg boleh bergurau senda sampai i rasa macam ta demam langsung tauu, bila begelak ketawa kepala jd ringan semangkuk tahu? jadi bila demam sila ketawa sampai kepala hilang eh bukan kepala jadi ringan ya :O

bila i bertemu doctor and doctor tu check i (baru betul i kene check, ni suruh i pegi check doctor tsk +____+) suhu badan i 37.2 masih okay lah tu, belum panas betul lah kot. KAH KAH KAH. tapi saya bersyukur dapat teman² yg begitu ambil berat terutama raracandyfloss yang manis. syazwan yg cute and aizat yang gilakan azwan ali. amboi amboi amboi :P

bila dah demam ni kan, rasa macam nk suruh fwz tukar jadi doktor pulak. KAH KAH KAH. mase mula² sakit, malas gila nak pegi jumpa doktor. auwww saya risau doktor geram dgn saya tsk. tapi kene mrh dengan fwz. i cakap malas sebab takut kene kuarantin ke apatah, lepastu dia kate takut kesihatan ke kuarantin, terus mcm tersentap tsk +___________________+

so today i dapat rasa hidung makin lega walaupun ada kesan² ingusan lagi KAH KAH KAH.
tapi hari ni dh start batuk pulak tsk tasuka betul la. eh eh btw hari ini sangat busy lah. dari pukul 8.30 pagi sampai 10malam i akan ada class T_T

btw kalau ada rezeki, i nak update resipi lah. nak tak nak tak? :P

26 komentar:

  1. smat makan ubot yerk.aku x suke ubot.tp aku kena mkn ubot gak.wuekkk.hehhe.

    BalasHapus
  2. wah..banyaknye ubat die..
    mkn..jgn x mkn lak..
    huuhu...xmo mkn ubat...:p

    BalasHapus
  3. Kan Ynn.. Photoshop boleh download tak? Kak Ynn tau tak URL dia?
    Moga cepat baik.. Nyanyi lagu bg semangat... :)

    BalasHapus
  4. oh bile acik g klinik?
    xtau pon...;(
    manyak nye...la ubt kene mkn.
    aduhai..xpe2 slmt brjuang mkn ubt smpai terlentok2 kat sofa smbl tgk tv last2 tv tgk die;)

    BalasHapus
  5. owh klinik an-nisa cwgan mne nih.
    act mira pnh kje kt klinik an nisa gk. my sister pnye klinik.

    ubt isap tuh msti skit tekak kan.
    lozenges perisa kaler ape???

    dlu mira pn ske curi2 ambik ubat tuh.
    ahahah

    BalasHapus
  6. shima.

    ko pon demam2 gak an? wuuhh semoge cpt sembuh gak. haha makan ubat ma, jgn xmkan :P

    BalasHapus
  7. nedy.

    huu byk kan? smpai kenoneng nk abiskan. dh la antibiotik besar2 tsk +____________+ ada lagi 8 biji kot tsk

    BalasHapus
  8. mez.

    act installer photoshop kak ynn dh lame ade dh syg, abg kak ynn yg download. sory tauu tadapat tolong mez.
    tsk +_______________+

    BalasHapus
  9. zety.

    petang semalam lepas pegi beli mamam hihi :P
    kite nak ubat batuk, tp dh abis :( ta best kalau takda ubat batuk wuuu sedih nya tsk +___________+
    ehh, jgn bgtau org, malu HAHAHA. nnt malam kang mst tetido lg dpn tv hik2

    BalasHapus
  10. mira.

    klinik ni dlm kampus unisel. hihi sekali reg terus kene byr rm100 tau. kalau tak pergi sgt rugi tsk +___+
    setiap sem pulak tu. adoi pening mama ynn nk byr.

    oh kakak mira pnya ke? wah2 aah lozenges kaler oren, mula2 sedap tp nnt die jd pahit tsk +___+

    BalasHapus
  11. 37.2 dikira badan tak panas lagi ehh?
    Jumpa kekasih hati azwan ali kompem panas la badan u ni,hahahhahaha


    Hoyy masa bila plak i suke azwan ali hah?! I ASLI OKAY! hehhehehehehe

    BalasHapus
  12. nak nak nak.
    update lah resepi.
    please please. okay over gile i.

    uwaa sygg u suke ke makan ubat yg sgt banyak tuh? tahu x, before ni kan i xsihat, then tibe2 i kene g indon sbb ade family day, pastu my dad ckp kalau g indon jgn sakit, nnt org indon ingat i pembawa H1N1.
    so i mkn ubat setiap 4 jam. xmiss tau.kalau mlm pun siap kunci jam lagi sbb nak mkn ubat tau.u pun kene buat mcm tu tau kalau nak baik.hehe

    kenapa pjg lebar sgt komen i ni?
    ha? kenapa? okay gelak ketawa mmg kemestian.jadi sihat terus, hingus terus kering sumekan? kan?

    BalasHapus
  13. haa..
    tuh la klo gelak x hengat dunia..
    :P

    cik,mkn ubat rerajen yep..
    :)

    BalasHapus
  14. HAA ! terkejut tak terkejut takkkk ? wek

    ala ala dear , faweez comel ah sebab marah you sebab u tak nak pergi clinic sebab you takut kena kuarantin sebab virus babi tu sebab makin merebak sebab tu u takut T_T

    syukur u tak apa-apa tau :)

    BalasHapus
  15. Wah wahh,

    banyak nye ubat!
    Wekk wekk.
    Tak suke ubat ah..

    Alhamdulillah Kak Ynn tak pape kan kan..

    BalasHapus
  16. x suke mkn ubt.
    tp kalau tpakse, sye prefer ubat biji dri yng cecair tuh. yuks

    hit me back .

    BalasHapus
  17. chentaMAYA si manis.

    baikkk akan di makan ubat serajin yang boleh hihi :P

    BalasHapus
  18. blowie si kacak kekasih hati azwan ali.

    kah kah kah kalau jumpa terus masuk icu kot kepanasan melampauuu HAHA.
    ehh yang ASLI lah yang azwan ali suka HAHAHA

    BalasHapus
  19. dianna.

    okayyyy nanti i akan update resipi tapi tunggu lepas sahur yang pertama okay HAHAHA

    hahahahaha tu la kenape u x suka ubat. i suka ubat batuk je sebab lepas makan terus tido smpai esok pagi. bestnyaaa +_______+

    aah kenape panjang sgt komen u, cuba bandng dgn i pnya haha :P

    yapppp ketawa lah pengubat segala penyakit mari ketawa HAHAHAHAHAH

    BalasHapus
  20. ayun.

    ehhh, sape yg salah skrg? itik dengan penguin ngn tetel laaa :( suka hati je si penguin kata kite kene selesema ayam tsk +_________+

    baik bos, tp kan cik, di samping kite rindu kt family, kite rindu kt acik gk la :((

    BalasHapus
  21. rara.

    hoi apa yg tekejut? ta tekejut pnnn HAHA. alahai comel ke? lepastu bila die demam i balas balik sbb die malas nk pegi clinic haha comel betu kiteorg T________________T
    alhamdullilahh, doakan i selamat eyy dari virus kejadah tu tsk

    BalasHapus
  22. lisa.

    ehem tak suka kene mkn jgk tauu cpt ckp suka kalau tak suka nnt ubat dtg pegi dkt lisa HAHA

    BalasHapus
  23. nurzam faiz.

    cecair? yg cecair cuma ubat batuk je sedap yg lain smua tak sedap. i lg suka makan ubat batuk tapi masa pegi clinic xde ubat batuk

    *sedey

    BalasHapus
  24. Takpe takpe.
    Lisa ambil langkah seribu.Haha

    BalasHapus
  25. rindu acik jugew..
    acik wat la resipi bubur lambuk plak..
    hikhik..
    :P

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading