Sabtu, September 19, 2009

Kuih raya kegemaran i.

ramadhan ke 29.

fuhh, pejam celik pejam celik dan pejam tapi celik balik dah 29 hari kita berpuasa. serius macam sekejap je puasa lepas ni bazar dekat unisel dah takda. air sedap de bazar pun takda lah and tak dapat lah minum air bandung cincau sedap yang sedap sedap gila HAK HAK HAK fun gila kalau cakap banyak kali sampai orang annoying. zety memang biasa buat bunyi annoying sampai rasa nak lempang tapi takpa kawan kan HAK HAK HAK.

hari ini jom cerita pasal kuih raya favourite di hari raya, malas nak cakap banyak sebab hari tu dah tayang gambar i buat kuih so hari ini jom sharing dengan i kuih kuih raya kegemaran i, i malas nak cakap banyak lah kan padahal dah dua kali ulang malas nak cakap banyak tapi tetap buat ulangan juga HAK HAK HAK



chocolate chip cookies aka famos cookies sally

ini memang heh sentiasa kene ada dalam list and akan ada kalau boleh nak buat sendiri always sebab kalau beli famos amos memang boleh pokai la i cakap, serius memang boleh pokai sebab 100g dah 6hengget, kalau i buat sendiri confirm i boleh makan sambil melayan anda di ruang internet HAHAHA

cornflakes madu

ini wajib heh, makcik makcik yang rasa diri dia comel sila banyakkan kuih ini dalam 5balang lagi heh sebab i kalau datang rumah orang i mest cari kuih ni. malas nak cakap banyak la bila i datang je mesti licin balang (hoi, jangan la percaya i ni seorang yang pemalu) i suka mama n makcik i kalau buat conflakes memang ah tapayah cakap sedap dia lain mcm, tapi kalo i buat cornflakes lagi lah ta boleh lawan. serius T______________________T




leaves chocolate cookies

i tatahu sangat nama dia tapi sebab bentuk macam daun i pun suka suka panggil dia biskut daun HAK HAK HAK kawan mama i buat business jual biskut ni la siapp bagi dua tiga balang secara free lepastu i kene fikir nak makan banyak kali ke apa tah macam mana nak tahan nafsu pun ta tahu kah kah kah T___________T

* ada lagi, tapi i blur.

kejap, i dua kali dah upload gambar cookies ni kan tah la i rasa comel gila gambar ni wkaka T_________T malas ah nak cakap banyak lagi dah ngee i dah lupa la nama kuih² raya sekarang ni since kerepek dah berleluasa kah kah kah

okay okay, sekarang i nak keluar pegi jalan tar, nak cari tudung or shawl untuk pagi raya. ewah nak try belajar teheeee btw selamat berhari raya korg.

10 komentar:

  1. leaves chocolate cookies
    cam sedap jerk..:P

    BalasHapus
  2. nabilah.

    HAHAHA kalau tak sedap bukan favourite i tau wkaka T_____T mcm batang buruk tu dh la x sedap memang tak penah jd mangsa nafsu makan lah kan wkaka :P

    BalasHapus
  3. ouchh, kecur air liur i tgk famos cookies sally u ;p

    i pon skunk tgh blaja nak pakai shawl
    tp rase mcm pelik je. hoho!

    *esok nak raye da. SELAMAT HARI RAYE oke ;)

    BalasHapus
  4. yunk, kt rumah aku bertimbun cornflakes madu.meh le dtg meh.aku bg sebalang utk ko bwk blk.ngeh ngeh ngeh

    BalasHapus
  5. Emm emm,
    mieya pn taktau apa kuih fav mieya.
    Main makan je.
    Isk :(

    BalasHapus
  6. eyra.

    tu la psl i smpai letak 2x sbb i pn kecur air liur tgk gambar sndiri tapi bila tgk cookies tu xde plak nk mknnye wkaka tetap i cari cornflakes madu juga tsk T__________T

    hoi tauu tapeee, i pn rse pelik dh la tembam wkakakaka T________________T hoi hoi selamat hari raya jgk, duit raya simpan untuk i tauuu hihi

    BalasHapus
  7. fatehah a.

    hoi mana aci wkakaka T___________T i nak smua taknak sebalang :P hahahaha i pn blum buat lg cornflakes madu ni, bila tah nk buat tsk.

    BalasHapus
  8. mieya.

    wkakakaka smua sama je eh? hihi kot2 mieya suka btg buruk kot :P

    BalasHapus
  9. tlg poskan sume biskut yg ad kt entri ni leh??!!!

    haha.
    selamat hari raya weh!
    moge gembira di samping suami dan anak2.erk.
    di samping keluarga.
    aha~

    =)
    p/s:xnak sembelit

    BalasHapus
  10. pisey.

    hahahahah i pos kn dlm belog ckup la yunk T____T

    wah suami? *menangis air mata darah menitik² suami dh lari balik kampung ta bawak i ahhahaha :P

    okay kalo sembelit susah gila nak beraya kah kah kah

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading