Selasa, September 08, 2009

famos cookies sally.

ramadhan ke 1718.

*ini entry makanan lagi, asyik makanan je apa tah T_________T

dua hari berturut² i busy gila buat kuih raya. i dengan akak i berebut² buat kuih raya sampai hidung i ni kembang kempis sebab korg mesti boleh bayangkan betapa wangi nya kuih kuih berikut. semangat gila buat kuih raya baru dua minggu puasa ada lagi dua minggu lagi nk puasa neh tapi takpa sebab tugas seorang student unisel yang balik cuma sabtu dan ahad adalah dengan membantu ibu bapa kita tanpa sebarang keluhan (fuhh ambik nafas kejap hak hak hak *fun fun*)

dua kuih raya yang sudah siap di uli, di masuk kedalam acuan, di bakar dan di masukkan dalam balang adalah sarang semut dan coklat famos amous eh apa pulak famos amos, ini famos cookies sally punya lah . (sally tu mama i la tu HAK HAK HAK) orang panggil cookies monster pun boleh, i tak amik peduli pun T____________T yang penting sedap.


semut i bermacam colour, ada semut hitam, semut api, semut merah, semut mayat kah kah kah

hari sabtu yang lalu mama, akak i and i buat famos cookies sally memang ah mabeles gila. kaler die mmg sebijik mcm double chocolate famos amos, ini kira macam inspirasi lah ni sebab minggu lepas i mengidam famos amos yang kosong tp apak belikan campur² ada almond la ada double choc la ada apa tah lagi sungguh tak best sikit dan mahal T____________T

oleh sebab itu, i dengan kakak bersemangat membuat famos cookies sally di bantu oleh mama (sebenarnye mama yang buat dibantu oleh kami tapi takpa ini belog i, i boleh memanipulasikan keadaan sebenar KAH KAH KAH eh silap HAK HAK HAK



hari ahad semalam pulak, mama memang awl² mengidam sarang semut. heh jadi bersemangat la kami membuat sarang semut walaupun mama terpaksa beli paper cup (atau bahasa melayu mangkuk kertas ) dengan harga rm1.50 cuma dpt seciput. semangat gilaaa kan? tapi takpa, i pn semangat nak tunggu midsem break sebab i nak buat cornflakes madu *hiks gedik.

hari ini pulak, i akan kembali ke Unisel untuk meneruskan pembelajaran sebagai seorang student Diploma Industrial Computing ( Diploma Perkomputeran Industri *gedik betul, bagi bahasa melayu je lah T__________T ) tahun akhir. lagi 3 bulan je sabar sabar HAK HAK HAK

hari ini juga i dh tahu candyfloss mesti jeles gila sebab i berjaya menjeleskan dia dengan entry sarang semut neh hahahaha T___________T liyanaa.com kejam kan? tapi comel kah kah kah.

sebut pasal comel, lect saya yang comel juga bernama amie comel pun panggil i comel. ceh ceh ceh nama datuk manja gilaaa. 'hai nama saya comel, tapi saya bukan pelakon cerita comel tu' HAK HAK HAK

okay sekarang i nak tanya, apa biskut atau kuih raya kegemaran korang?and apa pendapat korang kalau kuih raya ni dah takda dh lepasni, semua bajet nak bagi kerepek saje untuk tetamu? heh.

37 komentar:

  1. ah malas ah nak comment T________T sedih gila tengok sarang semut yang sedap gila . mabeles betul i tengok . ah nyampah . tak nak comment .

    BalasHapus
  2. rara.

    ah mmg la kan dh nampak betul dh jeles dgn sarang semut neh. mcm mana nk buat neh KAH KAH KAH T____________T

    tapi i terharu sebab u komen juga walaupun tak nak komen. okay i terharu teruja tergembira heh.

    ehem lagi nk bg u jeles, i dh bwk satu balang sarang semut bwak balik unisel tahu? KAH KAH KAH KAH KAH

    BalasHapus
  3. I suka tart nenas..Mabeless..

    Kalau kuih raya tade,i hidangkan jek pizza kat tetamu² yg datang =))

    BalasHapus
  4. nadya.

    okay nanti i hidangkan tart nenas dalam belog khas untuk u KAH KAH KAH.

    u hidangkan pizza yg pizza dkt giant kene msuk dlm microwave tu ke or u call pizza hut ke or u call dominos? HAHAHAHA

    BalasHapus
  5. Pizza dekat giant sudahh yang..
    Jimat kos sket =))

    BalasHapus
  6. nadya.

    whahahahha okay i setuju psl kos yg jimat yeeehaww suka suka :P hoi u jgn lupaa pelawa i makan pizza HAHAHA

    BalasHapus
  7. Adoii!
    Cik Ynn!Tergugat iman saye tengok biskut Famous Cookies Sally.*____* bagi la sikit.haha

    eh kalau biskut Famous Cookies Sally berbentuk bulat tidak adakah?*sob tanya soalan pepelik.Hahaha!

    BalasHapus
  8. Cik Ynn..i rasa tahun ni i dah tempah 6 jenis kuih raya dengan nafsu...beberapa jenis kerepek dengan nafsu..n bercadang nak buat juga kuih raya dengan banyaknya sebab nafsu..ok,sekarang salahkan nafsu.bukan i yang nak over.KAH KAH KAH eh silap juga HAK HAK HAK. T________T

    BalasHapus
  9. nk almond london,batang buruk n sume yang sdp2...msti ade sblm raye!
    *wat la muke comel org tu kan comel;P

    nmpk sedap btl kuih2 tu,ni yang nk dtg hbskn ni.hehehe

    resipi please..

    BalasHapus
  10. ni yang buat i nak buat kuih sekarang nih. Ynn kuih sarang semut u nampak menarik je. pos la seketul dua kat i :p

    BalasHapus
  11. hoi yuu !
    bikin puasa i batal je tao
    *padahal i memang tak puasa pon ;D

    terliur gileee laa dgn famos cookies sally u tuh
    nnty i bg u alamat rumah i, u send sekontena ye
    i mengidam nie ;p

    BalasHapus
  12. syg , mama dah janji nak tolong i buat kuih sarang semut YEY

    BalasHapus
  13. SYE PEMBACE BRU BLOG AWK...
    WLPN BRU KNL DGN BLOG NI...
    TP,SYE RSE HPY MSE MMBCE BLOG AWK...
    ANYWAY,SLM PKNANL DR SYE...
    (^_^)

    BalasHapus
  14. rasa mcm nak curik je famos cookies sally tu..nasib baik bulan pose,lalalalala~

    BalasHapus
  15. kepada cik ynn...apa kata kalu cik ynn bagi saya rasa biskut2 tue semua...ahhh...nak rasa....bak ler sini sikit....

    BalasHapus
  16. MeZ suka conflek madu.. & segala kuih raya yang berkaitan coklat. Hahaha..

    Kuih Famos cookies sally pun nampak sedap.. Yummy..

    Kalau takde kuih raya bagi air je la kat tetamu. Hak hak hak

    BalasHapus
  17. ynn Ainul:

    wah.
    dah start buat kuih raya.
    tak boleh jadi ni.
    weekend nanti kena balik.
    nak buat tat nenas.
    semprit. maruku.
    kuih siput.
    apa lagi ya.
    ahaks.

    umah awak katne ek?
    saya raya KL je tahun ni.
    nak datang bole?
    ;p

    BalasHapus
  18. mcm sedapp je sarang tebuan tuh,ehh sarang semut hehehehe.

    my fave time hari raya tak lain tak bukan cornflake madu tuh,kalo jumpe mmg tak behenti mkn.
    Haha mungkin sbb i tak mkn kuih raya yg ade cokelat kot sbb tu i gle cornflake ni. Kuih raya cokelat tak sedap :P

    Sgt sedih kalo dtg rumah org takde cornflake,hahahahaha.

    BalasHapus
  19. farah.

    bhahahaha tegugat heh? nk skit boleh boleh meh dtg rumah siap bwk rmbongan meminang meh :P

    hee ta reti la nk buat bulat sbb dia akan jd mcm tu jgk T______________T suka hati jd kembang dan bujur hahaha.

    BalasHapus
  20. anis diyana.

    hak hak hak mmg ah dia, melampau gila nafsu kuih raya dia haih T_________________T siapa nak abiskan smua tu siapa? HAHAHA

    skrg ni nama nafsu pegi ikat dalam bilik gelap ahh hahaha

    BalasHapus
  21. zety.

    btg buruk mmg buruk ahh. mmg x sedap langsung ahhh mmg x msuk dlm tekak i ah cmni hahahahha

    resipi fuhh rmai plak minx, i lupa nk tanya mama lah T______________T

    BalasHapus
  22. taz.

    hahahha buat ah weh, pastu u jual laa 100g rm6hengget mst masyukkk :P bhahah

    pos seketul dua? ehem nnt i balas kad raya u, i pos skali dgn kad tu HAHAHAHAHAHAHA

    BalasHapus
  23. eyra.

    hahahahahaha T____________T kenape u ta puasa nehh? mana boleh kene puasa jgk kene jgk hahahahahaa

    eh yunk kawal skit air liur menitis2 tu ahahahahahha jap mana boleh sekontena yunk, i buat pn dlm 2 -3 balang je *nnges*

    BalasHapus
  24. rara.

    yunk betol keee? hahahaa okay i gembira sbb lepasni u tak jelesss i buat sarang semut bluekk :P

    BalasHapus
  25. NAZRULLAH @ HACKERSUNiSEL.

    wahh pembaca baru heh? thnx btw budak unisel ka? salam berkenalan kembali. *terharu*

    BalasHapus
  26. eqin.

    haha u nk curi heh? aiyokk nnt kene potong tgn nnt, baik tayah curik, u dtg je mkn kt rumah ey :P

    BalasHapus
  27. riz.

    bolehh bolehh meh dtg rumah bwk duit raya, confirm ko boleh mkn smpai buncit ah habiskan pn boleh hahaha

    BalasHapus
  28. mez.

    cornflakes madu tetap de best ahh T___________T kak ynn gila cornflakes maduuuu smpai pegi rumah org yg buat cornflakes madu sedap gila, smpai licin dorg pnya balang kuih. memalukan hahahahaha

    BalasHapus
  29. shahrul.

    wahh ni perempuan ke lelaki ni? rajin betul la nk buat kuih siput segala hahaha :P

    ehem, umah sy kt sri gombak. meh la dtg :P HAHAHAHAHA

    BalasHapus
  30. blowie.

    mcm sarang tebuan kee? T_____________________________________T

    ehem, sama laaaa. i pn suka habiskan cornflakes madu dkt rumah org, lepastu kalo dh habis buat muka sedih, nnt owner rumah keluarkan lagi HAHAHAHAHA
    *itu waktu i masih kanak² la skrg, main ckp je nk cornflakes madu lepastu kene cubit ngn mama. sedih*

    kuih raya choclate i suka satu je, apa tah nama dia, kwn i jual mmg ah mabeles T_____________T

    BalasHapus
  31. yummy! mesti sedap kan yayang i sorang ni buat. :)

    BalasHapus
  32. kumbangkecil.

    hahaha kalau i buat sorg2 confirm ta jadi yunk *malu*

    tp cornflakes madu buat sorg2 pun xda hal HAHA

    BalasHapus
  33. rajen no biat kueh...
    bagus3!!

    bagi la aku barang sebalang dua..

    BalasHapus
  34. wah3...
    bestnye buat kuih raye..
    hehhe

    semut mayat?
    apekah?
    hak hak hak

    BalasHapus
  35. Waa bestny kueh raye dia ni. Nanti bley la ye nk dtg braye kat umah kn. Pas2 jgn lupe spend kn duet raya tuk sy eh. Adik ni c0mel pas2 baek plak 2 (ayat mengampu). Hahahaha... Bley la.

    BalasHapus
  36. Waa bestny kueh raye dia ni. Nanti bley la ye nk dtg braye kat umah kn. Pas2 jgn lupe spend kn duet raya tuk sy eh. Adik ni c0mel pas2 baek plak 2 (ayat mengampu). Hahahaha... Bley la.

    BalasHapus
  37. pehh dah buat kuehh raya? tak menahan! hahah =P

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading