Jumat, September 25, 2009

perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.

hari ni enam syawal.


otw beraya, i jadi copilot nasib baik hobi i tangkap gambar bukan menggedik KAH KAH KAH

i kadang² confius dengan ejaan syawal n shawal, kadang² i confius dengan shawal (af) dengan bawal (ikan) sebab shawal tinggi tapi bawal sedap kalau buat sambal. serius i jarang makan bawal sebab mama selalu beli ikan kembung buat sup eh tipuu tak penah makan ikan kembung sup kalau ikan kembung stim penah kot. er ikan kembung pun stim heh jangan main² tau kalau kita cuci tengok perut die banyak telur tu maknanya ikan kembung betina lah HAK HAK HAK

okay cukup pasal ikan kembung stim.mari kita cerita pasal perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.i malas la nak cerita tapi kalau dah annoying nak buat macam mana sampai i boleh rasa nak terjun kolam renang depan rumah i padahal yang berenang cuma ikan ikan ikan eh hari ini i tertarik dengan ikan confirm sebab i makan ikan kembung goreng petang tadi T_____________________T

hebat tak hebat, petang raya mama masak kari udang dengan sambal bilis kentang and ikan kembung goreng and belacan fuhh i kalau bab belacan memang la nombo satu kalau takda belacan rosak selera eh kalau takda pun i makan je memang i tak cerewet i memang kurang cerewet lah memang takesah punyee :P

*sambung balik sambung balik*

i ada satu perkara yang i nak share perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.

  1. budak² datang beraya bawak satu pasukan bola.

i malas doh nak layan serius malas gila nak layan budak² mcm ni. since pindah rumah ni dah berape puluh budak kecik bawak satu pasukan bola nak duit raya. raya pertama n kedua okay lah bagi rm2 tapi masuk raya keempat n kelima dorg dtg lagi orang yang sama bawak kaum kerabat dia pulak siap panggil datuk(apak) n datin(mama). KAH KAH KAH last² duit raya dah jadi rm1. padan muka dh la bising and kaki kotor i baru mop rumah sekarang rumah dah kotor balik dengan tapak kaki dorg kuangasam betul.

memang ah annoying and lepasni i ada family sendiri memang i akan gantung something yang bagitahu rumah takda orang tapayah datang HAK HAK HAK tapi bila i dah bagitahu ni jangan la segan² datang rumah bawak anak² u, i bagi la duit raya 50sen pun dh boleh beli jajan :P

zzzz, i ngantuk la nanti i sambung dengan perkara annoying lagi ya. kalau ada something nak share, jom stori mori meri ngan i, okay babai ♥ uols, amboi²

11 komentar:

  1. curl ko macam mat saleh beb..hahaha

    BalasHapus
  2. Eh same la.
    Mieya pn tak suka tau.
    Paling tak suka bila raya petama dah datang,
    Then raya kedua & seterusnya datang lagi buat muka tak malu.
    Nasib baik mama kenal muka² yg dah penah datang.
    HAHA.

    BalasHapus
  3. heyy, same laa u
    i salu perap dalam bilik je
    budakbudak bagi salam, i buat tatau je
    tapi bila orang da bg masuk rumah
    dah dapat duet raya bagai
    terus nak balek n koyak sampul duet raya depandepan rumah
    dah tuh buang depan pintu je sampul nya
    wahh, memang i panas
    lepas nie buatbuat takde orang je kat rumah
    PADAN MUKA ;D

    BalasHapus
  4. OMG OMG tu DUKE kan kan kan ? rindunya rindunyaaaaaaaaaaa T_______________T

    benci ah budak-budak . benci gila . menyibuk datang lepastu cakap tak nak masuk , nak duit je . lepas tu dah dapat duit , sampul campak depan pintu macam tu je . takyah datang lagi bagus hahahhahahhahahahaha :P nak duit pergi mintak sedekah dekat kaki lima , takyah datang rumah orang beraya kalau dah kenyang :D

    BalasHapus
  5. melz.

    hahah curl apa neh weh? aku blur la jambu hiks

    BalasHapus
  6. mieya.

    kann menyampah gilaaa serius rasa nk ketuk kepala dorg sibuk betul nk beraya, kalau parent kak ynn kuar, dorg dtg mmg kak ynn buat tatau je lantakk dorg la hahaha :P

    BalasHapus
  7. eyra.

    bdk2 itu sgt annoying i mmg buat tatau je biar dorg balik. nk halau x berani wkaka :P
    yg i benci gila bila die bwk kwn2 die hari lainnye plak suka hati die je nk je lempang muka tu wkaka,
    lepastu bandingkan duit rya siapa yg bg byk sket n kutuk2 rumah yg bg skit, ee benci gila i HAHAHA

    BalasHapus
  8. rara.

    hoi tu dkt nkve laaa :P hihi otw nk pegi klang ngee

    hoi tu la psl memang ah benci gila ngn budk2 neh rse cm nk sepak je sorg2, awl2 i ckp kt rumah ni air sirap je takde rebina, mencebik muka seseko, ee benci i wkakakka :P

    BalasHapus
  9. Lisa pon buat dunno je law budak2 ni datang..
    Alahai..
    Datang nak duit je lepas tuh pergi je kan..

    BalasHapus
  10. lolzz .
    haritu mse kat rumah pakngah alya, nampak pakngah cuma pengang duit syiling je bagi dkt budak2 yg datang beraya. tak putus2 budak dtg mintak duit. kalau sorang rm1, mau kering kontang poket pakngah =.="

    BalasHapus
  11. Ahaha..that's y i ta suka arie raya..
    Penat nak melayan budak² yg tatau malu ni..
    Ada ke datang raya sebab nak dwet raya jek..kejam betol..tsk..
    I masa kecik² dulu tade pon buat perangai tatau malu tu..muahaha

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading