Sabtu, Oktober 31, 2009

Presentation ; Electronic Forklift


i sayang nokia 5610 i walaupun dah bekecai, dah sumbing sampai kene ikat guna getah rambut tapi still, gambar sangat memuaskan hati i T____________________T


unisel sekarang sibuk dengan konvokesyen yang ke 5, di mana seorang senior i yang cun ms.adrina pun sibuk nak berkonvo KAH KAH KAH i plan nak jumpa dia tapi belum confirm sebab tak dapat contact number dia lagi T_______________T makcik adrina, i kalau dtg jumpa u, i bagi bunga plastik je pun u terima kan? ;p

semalam sangat sangat sangat kelam kabut uruskan my resume, application letter, surat from unisel untuk bagi dekat company nak pract. serius macam apa ja ni tapi kuat kan semangat . doakan i dapat company nanti best and worker dekat sana semua friendly. T_____________T


my sayang ; intan , ika , liyanaa , zety

sempat lagi bergambar depan hasil 15min buat utk presentation. masa ini dah kelam kabut gila, kesian matju tak dapat join skali bergambar sebab masa ni miss amy dh mrh T_________________T

clas miss amy serius best kene buat presentation . HAHA kelam kabut semua orang and my group member pun sama tergopoh² padahal kiteorg dah siap buat slideshow untuk presentation malam sebelum class sampai tak tido lah ( ceh padahal tido pukul 3 am bangun 7 am, kira tidur jugak tu KAH KAH KAH ) tapi miss amy nak kiteorg buat dalam classs je sambil menulis kat ketas nasib baik tulisan intan cun gilaaa. and and kiteorg semua tak puas hati group abg man dapat 5mark dlm popquiz. heh T___________T



ini subject manufacturing technology ; automation machine.




siapa kata pauh putik tak pandai lukis forklift? wahhahaahahahah T___________T

Presentation ; Electronic Forklift


i sayang nokia 5610 i walaupun dah bekecai, dah sumbing sampai kene ikat guna getah rambut tapi still, gambar sangat memuaskan hati i T____________________T


unisel sekarang sibuk dengan konvokesyen yang ke 5, di mana seorang senior i yang cun ms.adrina pun sibuk nak berkonvo KAH KAH KAH i plan nak jumpa dia tapi belum confirm sebab tak dapat contact number dia lagi T_______________T makcik adrina, i kalau dtg jumpa u, i bagi bunga plastik je pun u terima kan? ;p

semalam sangat sangat sangat kelam kabut uruskan my resume, application letter, surat from unisel untuk bagi dekat company nak pract. serius macam apa ja ni tapi kuat kan semangat . doakan i dapat company nanti best and worker dekat sana semua friendly. T_____________T


my sayang ; intan , ika , liyanaa , zety

sempat lagi bergambar depan hasil 15min buat utk presentation. masa ini dah kelam kabut gila, kesian matju tak dapat join skali bergambar sebab masa ni miss amy dh mrh T_________________T

clas miss amy serius best kene buat presentation . HAHA kelam kabut semua orang and my group member pun sama tergopoh² padahal kiteorg dah siap buat slideshow untuk presentation malam sebelum class sampai tak tido lah ( ceh padahal tido pukul 3 am bangun 7 am, kira tidur jugak tu KAH KAH KAH ) tapi miss amy nak kiteorg buat dalam classs je sambil menulis kat ketas nasib baik tulisan intan cun gilaaa. and and kiteorg semua tak puas hati group abg man dapat 5mark dlm popquiz. heh T___________T



ini subject manufacturing technology ; automation machine.




siapa kata pauh putik tak pandai lukis forklift? wahhahaahahahah T___________T

Kamis, Oktober 22, 2009

di rogol , di liwat, di dera.

smlm hari rabu, ada dua class tapi satu class cancel. en fairuz saja nak bagi kiteorg rehat KAH KAH KAH tapi tak pa kami terima dengan hati terbuka. eceh bab tak da class smua hati terbuka bila ada class ada test ada mid term ada presentation terus tutup hati. kasihan hati di buka di tutup tanpa belas T__________T

masa balik dari class, kiteorang ( i, zety and ika ) singgah mini mart. heh siapa student unisel yang skodeng belog i sure tahu mini mart yang mana, dah la tu je satu mini market yang kecil paling dekat hostel kalau nak beli newspaper ke magazine ke roti ke mesti kene beli dekat situ kalau nak pegi pusat pelajar ( p.p ) sure kene fikir 50 kali sebab jauh lagi² kalau pegi seorang waktu malam. KAH KAH KAH kenapa nak pegi seorang waktu malam neh?

dah jadi satu ruji ( perkara wajib HAK HAK HAK ) membaca surat khabar di mini mart padahal dah cakap dekat memo jangan baca sila beli pfft suka hati je pegi tukar ayat sambil membaca surat khabar, memang lah mencari pasal T_____________T

tapi ini budak mana paham bahasa, ini budak suka baca tanpa beli tapi i boleh kira la berapa kali i beli, dalam 2 - 3 kali je i beli newspaper memang lah boleh kira sebab i selalu baca thru online je HAK HAK HAK serius berlagak ke apa tah neh anak siapa nih pegi balik baca buku esok ada test CAD lagi mahu buat entry secara tersengih kerang wangi apa neh.

er okay i dengan muka selamba pegi baca newspaper metro sambil mengumpat² alah normal sangat perempuan mengumpat sambil buat benda lain contohnya buat susu untuk suami ke apa kan nasib baik i takda suami HAK HAK HAK oh sambil mengumpat terbaca pulak pasal kes budak umur 3 tahun, didera, di rogol, di liwat dan di bunuh kekasih hati IBUNYA. wtf( freak) okay mcm biasa wtf itu bermakna what the freak and freak itu i rasa pelik? T________T



kes paling hangit hari ini, kes budak umur 3 tahun, didera, di rogol, di liwat dan di bunuh kekasih hati IBUNYA wtf i bagi satu untuk emak dia. dah la si pendera, pembunuh, perogol dan peliwat itu seorang lelaki afrika wtfreak lagi skali sebab er i ta tahu tapi bg i lelaki afrika sgt ganas T_____________________________T bila i baca surat khabar tersebut terus mengucap panjang i ta tegambar betapa terseksanya budak itu. haih wtfreak betul.

kalau i, i nak lelaki afrika itu kene liwat balik and, emak dia i nak rasa benda yang sama tapi jangan sampai mampus lah i taknak dia mampus, biar dia rasa mcm mana anak dia yang baru 3 tahun rasa dengan lelaki 24tahun T__________T er, tapi mak dia mesti dah tak rasa apa kot KAH KAH KAH. serius lucah okay bende ni serius lah jangan main² heh.

“Perbuatan berkenaan amat kejam dan tidak berhati perut terutama terhadap kanak-kanak yang tidak tahu apa-apa. Pihak polis akan melakukan siasatan secepat mungkin bagi memastikan individu yang melakukan jenayah itu mendapat hukuman setimpal,”.

i doakan both of this adult akan terima balasan setimpal, and that poor girl, smoga kamu bersemadi dengan aman di sana, kakak pasti syurga adalah tempat gadis comel mcm kamu T________________________T

*babai. nk nangis wtfreak :(

di rogol , di liwat, di dera.

smlm hari rabu, ada dua class tapi satu class cancel. en fairuz saja nak bagi kiteorg rehat KAH KAH KAH tapi tak pa kami terima dengan hati terbuka. eceh bab tak da class smua hati terbuka bila ada class ada test ada mid term ada presentation terus tutup hati. kasihan hati di buka di tutup tanpa belas T__________T

masa balik dari class, kiteorang ( i, zety and ika ) singgah mini mart. heh siapa student unisel yang skodeng belog i sure tahu mini mart yang mana, dah la tu je satu mini market yang kecil paling dekat hostel kalau nak beli newspaper ke magazine ke roti ke mesti kene beli dekat situ kalau nak pegi pusat pelajar ( p.p ) sure kene fikir 50 kali sebab jauh lagi² kalau pegi seorang waktu malam. KAH KAH KAH kenapa nak pegi seorang waktu malam neh?

dah jadi satu ruji ( perkara wajib HAK HAK HAK ) membaca surat khabar di mini mart padahal dah cakap dekat memo jangan baca sila beli pfft suka hati je pegi tukar ayat sambil membaca surat khabar, memang lah mencari pasal T_____________T

tapi ini budak mana paham bahasa, ini budak suka baca tanpa beli tapi i boleh kira la berapa kali i beli, dalam 2 - 3 kali je i beli newspaper memang lah boleh kira sebab i selalu baca thru online je HAK HAK HAK serius berlagak ke apa tah neh anak siapa nih pegi balik baca buku esok ada test CAD lagi mahu buat entry secara tersengih kerang wangi apa neh.

er okay i dengan muka selamba pegi baca newspaper metro sambil mengumpat² alah normal sangat perempuan mengumpat sambil buat benda lain contohnya buat susu untuk suami ke apa kan nasib baik i takda suami HAK HAK HAK oh sambil mengumpat terbaca pulak pasal kes budak umur 3 tahun, didera, di rogol, di liwat dan di bunuh kekasih hati IBUNYA. wtf( freak) okay mcm biasa wtf itu bermakna what the freak and freak itu i rasa pelik? T________T



kes paling hangit hari ini, kes budak umur 3 tahun, didera, di rogol, di liwat dan di bunuh kekasih hati IBUNYA wtf i bagi satu untuk emak dia. dah la si pendera, pembunuh, perogol dan peliwat itu seorang lelaki afrika wtfreak lagi skali sebab er i ta tahu tapi bg i lelaki afrika sgt ganas T_____________________________T bila i baca surat khabar tersebut terus mengucap panjang i ta tegambar betapa terseksanya budak itu. haih wtfreak betul.

kalau i, i nak lelaki afrika itu kene liwat balik and, emak dia i nak rasa benda yang sama tapi jangan sampai mampus lah i taknak dia mampus, biar dia rasa mcm mana anak dia yang baru 3 tahun rasa dengan lelaki 24tahun T__________T er, tapi mak dia mesti dah tak rasa apa kot KAH KAH KAH. serius lucah okay bende ni serius lah jangan main² heh.

“Perbuatan berkenaan amat kejam dan tidak berhati perut terutama terhadap kanak-kanak yang tidak tahu apa-apa. Pihak polis akan melakukan siasatan secepat mungkin bagi memastikan individu yang melakukan jenayah itu mendapat hukuman setimpal,”.

i doakan both of this adult akan terima balasan setimpal, and that poor girl, smoga kamu bersemadi dengan aman di sana, kakak pasti syurga adalah tempat gadis comel mcm kamu T________________________T

*babai. nk nangis wtfreak :(

Selasa, Oktober 20, 2009

1st cheque.

*schedule post*

siapa yang tak tahu bulan julai yang lepas i dah cashout buat pertama kali KAH KAH KAH sangat kelakar sebab baru pertama kali cash out dan rasa berlagak tapi sedih sebab tak ckup seringgit untuk mendapatkan amount seratus pffft.

sedih tapi takpa ;) sikit² lama² jadi bukit lagipun susah nak online secara pukal sebab i sangat busy lately sehari dua kali test, dua hari dua kali test memang banyak gila test otak ni memang boleh bekecai tapi kan i dah bg tahu, i kuat hoi HAHAHA.



earning yang i dapat ni akan i guna untuk belanja fmily i, nnt ada rezeki lebih lagi, i belanja uols pulak HAHAHA.

Chocolate Cake Moist paling sedap.

HAHA ada lagi episod pengantin baru ini mana boleh takda kan? kene lah ikut peringkat² baru lah rasa macam wah gedik betul liyanaa.com tapi takpa nasib baik comel KAH KAH KAH.



sabtu, 171009 persandingan dekat rumah lelaki and buat dekat rumah jeh sangat² penat rasa dia tak macam dalam dewan tapi seronok sebab semua bende dah ada dekat rumah ta payah nak ke hulur-ke hilir naik kereta ke apatah kira boleh terus simpan² barang dalam rumah camtu lah er faham ke ayat i? pffft



episod kali ni i nak tunjuk la pengantin baru seminggu ni mempotong cake setinggi 3 tingkat. pfft nanti i kalau kawin nak tinggi lagi 88 lapan tingkat sempena tempat kerja fwzQram KAH KAH KAH rasa macam nak terjun tingkat 88 klcc sebab merajuk dia tak dapat datang T________________________________T



sedih sedih tapi takpa, i kuat AHAHA

oh, btw cake di sponsor oleh kak ana and tiga tingkat tak bermakna satu flavour je heh ini special cake kak ana buat sampai tiga flavour. yang paling bawah yang besar and paling sedap itu chocolate moist, tengah² blueberry and atas sekali oren flavour.



serius sedap yang chocolate moist untuk hantu chocolate macam i pfft. tapi sedih sebab habis :( nasib baik i dh makan sikit je , oren pun nice gila rasa dia. rasa mcm moist² je tapi sedap gilaaa and blueberry langsung ta dapat makan T____________T


*kalau beminat boleh click² link di atas and contact kak ana, cousin i ehem dia dah ada anak ta payah mengorat dh HAHAHAHA.

okay nantikan episod lain heh mwahhh² babai

tq alya syg sebab tolong kak ynn buat rounded corner HAHA suka sukaaa

Minggu, Oktober 18, 2009

pedang awak panjang lah AHAAH

Selamat Pengantin Baru seminggu. HA HA HA

mohd sharizal bin ainul & nur hafida binti mazuki



serius penat gilaaaa T_______________T rasa nak pitam dah malas nak bangun dari tilam rasa ngantuk sangat nak tidur dah sebab kekurangan tidur yang melampau sebab er hari jumaat malam lepas sampai kan tayar kereta dalam kawasan sri gombak terus serbu mcdonald sebab lapar

tengah sedap² makan ada sorang pakcik muka dia sebijik macam tikus ron weasley dalam harry potter aku tak ingat nama watak dia tapi aku ingat muka dia HAHAHAHA serius jahat gila sebab kutuk dia jahat jahat tapi comel lagi² zana sbb dia paling over sampai ke kereta dia usha pakcik tu, tak pasal² nickname pakcik tu 'T' untuk tikus wtf(freak) HAHAHAHA.

oh oh sebab penas eh panas, i nak post gambar saja. er kali ni i tangkap guna dslr i. cantik kan? HA HA HA i laikee. i dah pandai guna dslr pfft and utk part 1 ni i bagi u tgk gambar ketibaan je lah HAHAHAHAHA

*ketibaan pengantin aww.




i suka buli dua mamat pegang bunga mangar neh, KAH KAH KAH menyampah gile tsk



dorg jalan bwh pedang hoi memang ah bikin jeles je rasa nk menangis² sebab jeles T_________T



red carpet heh menyampah gilaaaa :P HAHAHAHA



eceh tetibe teringin nak fwz jadi polis HAHAHA



abang and akak ipar i. ewah pengapit lelaki and perempuan tu single lagi heh :P




alhamdullilah setel. tunggu esok dengan gambar lain HAHAHAHAHA


teror tak i capture pic using dslr? pffft padahal abang zul yang capture, aku busy weh jalan sana jalan sini dengan cousin aku HAHAHAHA kesian aku weh tak sempat nak capture gambar pengantin, tapi gambar sendiri sempat la HAHAHAHAHAHA okay okay nanti i post gambar lain pulak hihi

Selasa, Oktober 13, 2009

silent readers i, tertarik dengan i sebab i cute HAHA

unisel sangat panas. bila bangun dari tidur i dah berpeluh² macam dalam kuali penuh rendang daging yang sedap kalau makan dengan ketupat daun palas confirm sedap gila. okay malas nak bayangkan kesedapan rendang daging dengan ketupat daun palas jangan sebut lagi ketupat daun palas lagi jangan sebut rendang daging lagi tapi dah banyak kali sebut ketupat daun palas dengan rendang daging sampai meleleh² peluh i sekarang HA HA HA. okay fine malas nak taip sebenarnya.

okay untuk pengetahuan kalian, my sayang readers yang follow i 298 dah jadi 299, (serius terharu T____T siapa si lucky 300? i love u, email i please HAHA) orang, and yang subscribe belog i seramai 375 readers, i sangat² terharu dan ingin meminta maaf berkali² kerana i sedang dan amat busy sekali. ini tahun akhir i dalam unisel dalam diploma industrial computing dalam hostel dalam jagaan pak guard dalam seluar dalam (?) jadi i sangat sangat tersangat busy cuba imejin bertapa busy nya i cuba imejin sekarang KAH kAH KAH.

jadi belog akan bersawang buat masa ini, bersawang dengan er kesunyian, visitor pun 38orang je sedih i HAHA. tapi tak apa, demi segulung ijazah (?) oh lupa i baru diploma KAH KAH KAH demi segulung diploma i rela tinggalkan kalian ewahh ye lah tu ta payah percaya sebab i akan update juga belog i and belog kalian semua KAH KAH KAH malas lah nak layan liyanaa.com jom balik babai.




i memang suka buat muka macam ni, sebab i rasa i cuteeeeeee *muntah HAHA*

*i ada seorang silent readers yang sangat kacak T_________________T

*dia add i dekat ym T_____________________________T

*i takut terjatuh hati Y_________________Y

*i cinta faweez iqram nizar sepenuh hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii HA HA HA

pfft babai annoying gila entry neh KAH KAH KAH

Minggu, Oktober 11, 2009

Abang i dah jadi suami orang tsk ( UPDATE)

*entry panjang. banyak gambar HAHA.

10 / 10 / 09 :)


hari bermakna for my brother and kakak ipar,

mohd sharizal bin ainul & nur hafida binti mazuki





* time nikah ni baju dorg mmg cun habis. pink & puteh serius nice gila. suka i tau :)



* pelamin sgt nice. i suka ada ciri² pelamin angan i lah KAH KAH KAH



*cake choclate span, fuhh menjilat sudu.



* potong cake. yes i suka sesi ni sampai melompat²



sesi self potrait dengan mereka ♥ :)



liyana ainul & sharizal ainul



liyana ainul & hafida mazuki



liyana ainul & baizura ainul



liyana ainul & fazliyana nazri



i & the girls. shafa tu cousin i, 19thn :P

tahniah tahniah, now abang i dekat kedah sedang berehem kot i mana tahu i budak lagi wkakak :P

ada pic lagi nanti i upload kalau rajin HA HA HA :P

*story pasal ke kedah i buat short form je lah malas nk cerita banyak. penat and busy pfft T_____T

  • bertolak dari rumah pukul 10.00pm sampai unisel pukul 10.45pm and bertolak ke kedah pukul 11.o0pm.
  • sampai pukul 4am. tapi bas sampai pukul 6am.
  • pegi masjid 10am, setel semua 11am.
  • bertolak ke rumah pengantin perempuan 1pm. ( i tak suka pakcik mcee mcm apa je tau T__T, mak ngah buat lawak terus masuk rumah tepung tawar tak bukak kasut tsk )
  • setel semua and terus balik( singgah semua tempat kot, beli itu ini pfft )
  • sampai gombak 12am.( layan roti canai malam² )
  • bas = 38 orang, kereta 5= 15. semua sekali 53 orang :)
*kah kah kah memang malas gila siap buat point² fuhh.

*serius penat. esok update dgn koleksi gambar yang i ada. later baru upload yang taken by pro using dslr wtf ( freak heh ) serius jeles :( i pkai nokia 5610 je pfft. babai nak tido kejap

**alhamdullilah semua selamat and setel dekat kedah. now turn gombak this upcoming saturday 17 / 10 / 09 serius penat lagi sekali pfft.

Jumat, Oktober 09, 2009

pfft tips untuk pujuk pakwe kuat merajuk.

hari tu i jadi pakar kaunseling nak pikat lelaki bagi gadis single bukan untuk gadis double tapi ramai yang gadis double pun nak juga follow the tips, i ta kesah punya sebab i tahu pandai buat pandai tanggung la kan :P


tapi buat gadis double, kalau korang ikut tips macam tu untuk pikat lelaki lain tanpa pengetahuan bayi uols, and bayi HAHAHAHAHAHAHHA okay bukan bayi tapi boyfren uols or baby uols tahu mesti dia merajuk kan kan kan kan? bila dia dh merajuk, i bagitahu heh satu masalah mengada² orang lelaki ni dah la ego, berlagak, poyo kita pujuk pun dia tamau layan heh. tapi takpa sebab sayang kita kene
  • bagitahu lah perkara sebenar atau perkara tidak sebenar
perkara sebenar, uols berhak ( i betul cakap ni selagi tak kawin uols sangat berhak ) untuk mencari calon² yang layak untuk menjadi teman hidup uols bukan ur currently boyfren saja. cuba bayangkan bila dah ehem² tak ke haru umur dah 30 kene cari someone new pulak :P KAH KAH KAH kejam sebenarnya tapi itu fakta heh.

perkara tidak sebenar , tipu lah kalau uols nak terangkan perkara di atas mahu kene cerai sekarang juga . lelaki kan i cakap ego, berlagak, poyo mana boleh kita cakap macam itu. so apa kita nak terangkan? kita cakap lah, i main² je sebenarnya sebab liyanaa.com cabar i untuk pikat lelaki lain. heh salahkan i pulak tu? okay fine.
  • bagi si dia kata² sweet yang kalau semut makan boleh hancur perut sebab terlampau manis
lelaki ni selain daripada ego, berlagak, poyo dorg ni sebenarnya manja. serius i cakap muka ganas tapi manja *ehem, fwzQram muka lembut KAH KAH KAH so ayat la dia sikit. nak i bagi contoh ayat manis i selalu bagi dekat fwz kalau dia merajuk? ehem

'bucuk, namo majuk bucuk, nanti makin bucuk, nanti ta ensem dh buyuk(buruk) dh macam nenek kebayan, aiyok nanti ta ensem dh bucuk i ni kuci kuci' - dan dan cakap mcm budak kecik tapi takpa!

heh, i tambah je sebenarnya tapi i mmg cakap macam tu, confirm dia gedik² ngn i balik KAH KAH KAH.
  • guna akal, guna ayat yang comel dan mengalah.
bila lelaki merajuk, lagi teruk dari perempuan, serius lagi teruk dan lagi buruk . i paling menyampah kalau lelaki merajuk eewwww, dah la lama lepas tu macam ee bajet gila letupkan mercun baru tahu tapi takpa, kita sayang dia kita kene lah guna akal, guna ayat yang comel dan mengalah biar dia menang nanti kita merajuk balik dengan dia KAH KAH KAH.
  • jangan pujuk on the spot.
maksudnya, bila dia merajuk, korang biar kn je kita tengok tahap macam mana dia nak merajuk. sebab lelaki ni kalau kita pujuk on the spot, makin gedik makin ego, berlagak, poyo lah dia. so jangan pujuk bila dia merajuk. biar lama skit baru pujuk dengan point² di atas.

okay cukup lah empat i ta boleh bagi lima sebab i nak korang pulak bagi point² yang bernas cara² nak pujuk lelaki yang ego, berlagak, poyo tapi manja neh T___________T


i dapat rasa muka annoying ini sesuai untuk lelaki annoying :L

sebenarnya entry ini di rekues oleh acik zety. sebab lelaki tersayang merajuk dengan dia 2 hari lepas tapi i rasa dah okay lah kan. tapi alang² tu boleh juga buat rujukan kan? hihi ala kuci kuci laki manja gedik ego, berlagak, poyo HAHAHAHAHAHA.

*serius best gila bahan lelaki KAH KAH KAH apa ingat korang je boleh bahan perempuan. heh dah la buruk kalau merajuk KAH KAH KAH

*ini entry 09/10/09. i repost balik. and ping. entry berguna ni :)

Kamis, Oktober 08, 2009

4 tips untuk si single mendapat tarikan lelaki.

4 tips untuk si single mendapat tarikan lelaki.

heh tips ni i rasa sgt suitable untuk yang masih single. i pun kadang² perasan yang i single padahal T___________T tapi serius tak tipu kadang² bila kita single lagi seronok ta payah pk pasal orang lain, pk psl kite je.boleh hang out, overnite dgn kwn² and boleh menggatal dengan sesiapa pun tp kdg² takut pulak kene maki balik tsk serius terasa gila sbb i sedar memang ah sedar dah la tak cantik, oversize pulak tsk

4 tips untuk si single mendapat tarikan lelaki.

tertarik menarik kau memang da bomb susah kalau macam i ni, oversize and tak cantik tapi beruntung sgt ada fwzQram. eh ingat fwzQram tu baik sangat ke tak penah kutuk awek oversize die ni ke? HAHAHAHAH pftt annoying gila tau kalau bermanja dengan dia, nanti dia cakap b cemane nk peluk ni tak muat tsk sedih aku tau tapi aku bahan balik and aku tujukan kt perut die, mmg ah tak muat sape suruh perut u boroi cam pompuan ngandung HAHAHHAHA

okay tak funny langsung apasal gelak? tsk i tengah serius ni tau tak? tapi takpa, itu gurauan manja antara i dgn fwz i boleh terima tapi uols jgn gurau mcm tu ngn i, mau i sentap tamau tego uols dh HAHAHA :P

4 tips untuk si single mendapat tarikan lelaki.

( dah dua kali aku type bende same tapi tak de pun tips nye kata uols HAK HAK HAK )

Okay first skali aku cakap, aku bukan type gadis yang lelaki suka serius dengan gemuk, dengan muka selebet, mata juling, bibir tebal telinga capang siapa nak kan? Tapi fwzQram nak alhamdullilah :)

  • guna aura single mu :)
man loves you if ur love ur self. jangan fikir kerjaya adalah lebih hebat dari lelaki. sebab tu kite kene pandai guna aura single untuk berkenalan dengan lelaki walaupun sudah berpunya HAHAHAHA jangan ikut heh kalau dah ada boyf or tunang or suami nanti beperang i tatahu :P

  • mulakan reaksi seksi.
bersuka ria lah dengan calon² lelaki until uols bejumpa lelaki yang betul² suitable for u. lelaki suka perempuan yang boleh join group lelaki. eh tp hati² dengan kawan yang busy body nanti abis kecoh satu dunia.

jgn tanya i reaksi seksi mcm mana sbb i ingat kene pakai seksi² rupenye bersukaria secara seksi, okay fine next next.

  • banyakkan kawan lelaki.
si dia akan tertarik kepada uols if kite boleh lepak dalam satu group lelaki. lelaki menilai wanita lebih menarik if lelaki itu tahu ada lelaki lain yang minat kt gadis itu. lepak dalam satu group lelaki adlh cool, tapi i tak boleh nanti fwzQram mengamuk KAH KAH KAH

ehem, mcm i mase mula² menggatal dgn fwzQram lah, i duduk dengan kawan² dia beborak sampai nak tutup cafe punya best sampai tak buat asgment apa semua. serius rindu nak borak lama² dengan fwz, acong, erry, naz T______________T

  • pelbagaikan cara berkenalan & kekalkan idea terbuka.
berkenalan dengan ramai lelaki sekali secara pukal akan buat uols sgt femes di mulut dorg. and lagi bagus if pandai guna org ketiga utk pikat si dia. means, korg pura² puji both of them tapi tekankan skit dgn si dia yang korg minat and lelaki suka kan gadis yang berfikiran terbuka right? semua bende boleh share even something yang tsk :)

ehem, mcm aku buat pulak maluuuu wkakakak :P

okay gud luck untuk si single yang manis yang sedang mencari cinta. i pun nak cuba tips² untuk er tak bukan pasang dua, tapi untuk cari bakal boyf ayun HAHAHA oh tak, sila serius heh. zety dengan ika dengan intan masing² sudah berpunya, takpa tapayah guna lah. uols yang single je la guna ey. gud luck lagi sekali and babai :)

credit : cosmo

Rabu, Oktober 07, 2009

buat beloggers yang mencari domain termurah serendah rm29.95 KAH KAH KAH

*bapak panjang entry tittle tsk KAH KAH KAH

i terharu sangat entry tips mendapat tumpuan ramai orang terutamanya girls yang tak single. KAH KAH KAH gatal masing² kn? sama mcm i, takpa selagi belum kawin kita ada peluang untuk berkenalan dengan calon² yang lain KAH KAH KAH KAH *fwzQram sila jangan baca nanti u merajuk susah i nak pujuk T_______________T



hari ini i nak cerita pasal domain name yang i tengah guna now and forever *cewahh* liyanaa.com. ramai yang tanya i beli dekat mana beli dengan hosting sekali ke mahal ke murah ke guna wordpress ke? LOL penat i nak terangkan satu satu. jadi i terangkan sekali gus okay?

i mula berminat guna domain sendiri bila raracandyfloss bertukar dari queenrara.bs.com ke raracandyfloss.com tapi masa itu i mentah lagi, duit pun i rasa macam takda je. i teruja bila dia kata satu domain rm29.95 okay i rasa itu paling murah dari yang lain² i mula² macam berani je nak beli tapi takut, biasa lah i ni nampak je kuat tapi penakut. KAH KAH KAH

lastly bulan 8 hari tu i bertukar lah ke liyanaa.com dengan bayaran rm29.95 setahun. i still duduk bawah ketiak blogspot.com lagi sebab i tak berani nak guna wordpress, and still student mesti takda masa nak uruskan hosting kalau down ke apatah jangan tanya i banyak walaupun i budak IT tapi i buta IT jugak KAH KAH KAH.

i beli dekat NETKL. tempat yang sama raracandyfloss guna. btw raracandyfloss dah guna berape bulan lama nya baru i guna. so far i tengok okay je cuma mula² ramai cakap susah nak masuk belog i, and now dh okay kot? ke ada masalah lagi nak masuk heh?



i suka NETKL sebab semua setup dia dah buatkan cuma tukar url dekat publishing ke apatah. lagi kalau pakai nuffnang kene edit url dengan url baru lah nanti tak detect ke apatah mana i tahu kan :P so kalau teringin nak ada domain sendiri, boleh cuba netkl. cuma i xsure sgt kebagusan dia kan sbb bagi i nowdays macam tak da apa prob lagi dh 2 bulan pakai. :)

btw if ada prob boleh tanya netkl. and if ada soalan lagi boleh tanya juga i.allah i jawap tapi kalau malu dengan i, boleh tanya raracandyfloss atau terus pegi ym dengan orang netkl. kalau nak cakap bm dengan dorg pun boleh. jawa? i tatau dorg boleh cakap jawa ke tak, kalau java boleh kot KAH KAH KAH.

*jangan malu² mesage netkl kalau ada prob. kalau tanya i, mesti i cakap TAK TAHU KAH KAH KAH

*encik fairuz semoga cepat sembuh . zety sgt merisaukn kesihatan cik T_____________T

*selamat hari jadi yana kering :P

REPOST DARI entry bertarikh 071009 ;)

Sabtu, Oktober 03, 2009

I mula admire seseorang.

since i berdikari hidup sorang² dekat hostel and sebilik dengan strangers yang bernama anis, i rasa safe sudahh. roomate baru i okay, dia ingatkan i dekat cinta hati i, ayun. tuala dia colourful macam tuala ayun, dia tidur cover satu badan dengan selimut macam ayun, suka borak mcm ayun, and dia free hair sama mcm ayun tapi dia tak boleh challenge ayun lagi and ayun tak sexy gila mcm dia HAHAHAHA tak tahu kenapa sejak akhir ini selalu cakap pasal ayun T___________________T ayun rinduu la kt acik huk.

since i berdikari hidup sorang² dekat hostel (dua kali i repeat KAH KAH KAH ) i belajar bawak radio di sebabkan lappy i kehilangan bunyian sejak i bertukar kepada window se7en. serius sedih sebab i tak dapat dengar lagu macam selalu thats why i belajar bawak radio. yes i belajar bawak radio hari² i dengar radio. and hari² i buka era.fm 45min tanpa iklan.

haa i terpengaruh dengan 45min tanpa iklan tapi malang dalam masa 1 jam i akan dengar lagu yang sama. serius sama sampai i boleh hafal nama penyanyi² baru macam aril dengan lagu apa tah, diana danielle yg i benci dengan lagu hanya di radio, aizat dengan lagu kau aku and meet uncle hussein dengan lagu putihnya lukisan. okay seriusli dalam empat lagu di atas i tertarik dengan lagu meet uncle hussein putihnya lukisan sampai zety pun sibuk nak nyanyi lagu favourite i, tapayah sibuk zety freak HAHA marah gilaaa zety i panggil dia freak tsk, gurau je la sygggg.

lepas i dah terpengaruh dengan putihnya lukisan, i mula gila dengan suara azlan and the typewriter kelibat si penyair serius i dah terpikat dengan lagu² mcm ni, macam ta percaya je liyanaa.com yang gila dah tergila dekat suara lan T_____________T lan oh lan jom kawin, dodoikan i dengan suara u HAHAHAHAHHAHAHAHAHHA okay nak pengsan.

i nak letak lagu dalam belog tapi takut orang tak suka, so pandai² lah korang tengok dekat youtube atau download guna ARES HAHAHAHHA



oh btw masa i menaip entry untuk anniversary i sebenarnya ayun ada kat sebelah i je hihi dia datang hostel i untuk bagi i something serius terharu berganda² lagi sebab ayun ingat kan i. i selalu merengek kata nak something dari ayun and now i dah dapat and ayunnnnnn terima kasih cinta ecehhh HAK HAK HAK

i nak cerita sikit pasal kuih yang berwarna pink, itu bentuk macam strawberry kan? mmg pun nama dia i ta ingat tapi dalam tu ada inti tat tau, very da licious i cakap u. okay itu yang pink, and kuih warna choc itu pulak berry crumb i berani cakap memang da licious i cakap skrg, serius da licious sampai rasa ta tahan nak makan saja sebab mcm rangup campur manis hasilnya da licious.

siapa teringin nak order nanti contact i, i jd middle man HAHAHAHAH

Happy Birthday Nurull. ehem sorg lagi makcik tua dh HAHAHAHA

Kamis, Oktober 01, 2009

Fwzynn Second Anniversary.

290909
anniversary ke 2 i dengan fwz
:)



lupa siapa yang candid gambar ni, keji betul T____T

serius rasa beruntung sangat ada fwz dalam hidup i sebab dia selalu teman i lagi² bila i dah takda ayun. setiap malam adalah waktu sunyi i sebab bila pagi i bersama dengan zetika so i rasa gembira happy seronok, tapi bila dekat rumah i takda ayun, zana i jadi boring gila rumah baru i ni boring, senyap gila budak² sorang tu siap balik tiap minggu, sorg lagi mcm sombong sket and sorg lagi menghadap facebook je bila i intai² die HAHA.

dulu waktu i dengan ayun, best sgt sebab kiteorg kecoh gila satu rumah boleh bergoncang kalau ada i dgn ayun seronok sangat sebab ayun ni even blur pn die tetap kepala mereng² jgk :) dia layan i bila i jadi gila suka bahan orang terutama nya zana, best sangat bahan zana sampai zana merajuk sakan memang ah best gila HAK HAK HAK

tapi tu semua memory best gila serius best ada kawan² memang la kawan² i dari dulu sampai sekarang mana ada yang melekat, takda semua nya dtg and pergi and i cakap betul heh i ta de pun kwn baik yang i rasa boleh teman i masa majlis i nanti. sedih gila kan? T______________T sedihh gila bila i sibuk pakai baju pengantin, i takda kawan yang teman i borak² sambil jantung dup dap dup dap tunggu fwz dtg HAHAHAHAHA i dh siap imejin ni ha baik korg amik i jadi kawan baik korg kemana saja dengan i, baik amik i skrg HAHAHA.


isk T____T apasal comel sangat fwz neh kah kah kah

tapi diam diam rupanya i lupa, i ada sorang kawan terbaik serius nak pengsan i dibuatnya sebab dalam tak sedar kiteorg dah setahun lebih berkepit and kalau nak tahu dia bukan ayun sebab ayun memang i dah jumpa hari² tapi ini i cuma rapat dengan dia thru belog. okay bukan senang sebenarnya nak kawan dengan kawan terbaik ni i kene lalui macam² ragam HAHAHAHA ta blah betul ayat i kan i pun rasa macam tu okay okay, sebenarnya i nak ucapkan beribu ribuan terima kasih kepada raracandyfloss sebab buat entry tentang anniversari i dengan fwz dan i harap i akan kawin dalam masa 4-6 tahun lagi KAH KAH KAH

tapi i harap sangat fwz dpt terima i walaupun i oversize ke i pemalas ke kuat berdengkur ke asalkan dia terima i sebab dia gilakan ayam masak lemak cili padi yang i selalu masak. serius dia gilakan masakan i HAHAHAHA bukan bermakna i letak minyak apa² heh i suci bersih dari segala perangai kotor² tu :P btw masa puasa hari tu dia ada cakap nak berbuka dengan family i and i dh siap masakkan ayam masak lemak cili padi untuk dia, tapi sayang sebab dia tak dapat datang tsk *sedih*


apak i selalu cakap kalau nak ikat lelaki, kene ikat perut die dulu, betul ke? T______________T
Loading