Rabu, Desember 09, 2009

punca utama aku benci makan di kedai melayu

punca utama aku benci makan di kedai melayu.

hee i blogwalking jumpa link di ats, serius i setuju habis dengan entry siggplus makan di kedai mamak lebih berbaloi baloi dari kedai melayu. uols boleh click link dekat atas tu and baca point² yang sigg bagi. memang la i cakap benda tu sama habis dengan apa yang i fikirkan. bukan i nak condem kedai makan orang² melayu ni tapi realitinya mereka ni memang buat kita sakit hati.



kenapa i cakap sakit hati?

u ols mesti tak tahu UNISEL tempat indian, tahu tahu? heh unisel memang ramai indian, lagi ramai dari malay i rasa. memang ramai sampai cafe dekat hostel pun makanan mamak saje. kalau nak pegi makan melayu memang ada tapi memang tak puas hati langsung. ada stall melayu yang jual tomyam rasa air saje, harga pulak langsung tak berbaloi sebab mahal gilaaaa.

baru² ini teman terbaik and i beli makanan dekat taska, orang melayu kita la ni i nak bagi duit dekat die, uols tahu apa yang i geram habis dengan orang melayu ni? i minta sambal belacan biasa lah orang melayu kan mana boleh tak ada sambal belacan mesti lah tak berapa nak best makan tanpa sambal belacan, uols tahu dia cas sambal belacan sekangkang kera rm0.50? pfft memang lah kan i punya hangin datang i terus cakap tak payah sambal belacan, terus balik tak pandang dh pakcik tu. gila punya sengal sambal belacan cas rm0.50 memang lah cari pasal betul.



itu belum acik zety mengamuk kueteow die dapat sikit tapi harga tak berbaloi langsung. ini semua dekat kedai makan melayu UNISEL.belum lagi masa i beli paru goreng sambal kene cas mahal, belum lagi i cerita servis lembap mcm mana, belum lagi i cerita pasal waiter yang pemalas, orang nak order die boleh duduk sambil suruh customer pegi dekat dia amik order WTF.


wewitt, abang mamak buat muka mnja aww

memang i tak makan dah kat sana, i lebih rela makan makanan yang mamak masak. walaupun makanan sama and kadang² jumpa bulu tersesat dalam makanan waktu dah habis makan takpa dari sakit hati macam tu. er, sebenarnya i akan fikir banyak kali juga kalau makan dekat kedai mamak, terutamanya bila tengok pengibar roti canai dia, weeeeuuuuuuu sebab itu i memang tak suka makan roti canai WHAHAHAHAHHAHAHAHA

kepada peniaga2 di luar sana janganlah mengurangkan timbangan n menaikkan harga sesuka hati anda.sile la berfikir kalau anda berada ditempat kami. dan x lupe pada para blogger yang singgah blog i yang xseberapa ni sile la berpesan2 kpda kebaikan..

wallahua'lam..

17 komentar:

  1. ada bulu ketiak dalam mamak punya 'roti canai'... x kesah ke? hehe

    BalasHapus
  2. hahha...kedai melayu memang camtuh.tapi still ada kedai yg murah,service best,makanan sedap.tapi kena pandai carik la

    BalasHapus
  3. aku tak suka kedai mamak..tuhje miahahah

    BalasHapus
  4. zack.

    wuuuuu itu yg xsanggup wo, bercampur² dengan air peluh skali eewwwwwww. so rajin² la masak ey? ;p

    aidil.

    hahahahahaha betul tu, mmg ada kedai melayu yang terbaik. btw i cerita psl kedai mkn dkt unisel la u. heee ;p

    BalasHapus
  5. melz.

    HAHA aku pun tak suka. better aku masak lg cunnnn :P hahaha

    BalasHapus
  6. kt depan umah i de kedai makan melayu yg best.NICE namanyer..se'nice' servicenyer..kedai biase je.makan superb punyer best without fails!!service pun cepat except kalo ko g time maghrib sbb dorang rotate gi smyg maghrib..

    chaiyok NICE!!

    BalasHapus
  7. haha i lak lagi suka masakan malay..tp cuma satu je la kedai fave kat pj..harga x pandang sbb my mum byr..i tukang makan je ngahaha siap buat pulut durian ngeee..btw every weekend i balik, mak i bawak mamak je tau (sbb kalau masak utk kitorg je nanti bazir lol) so i pun muak da sampai tatau nak makan pe kat mamak..espesli time2 diet konon, mamak xde makanan sihat dowhh sume lemakk jeee wuwuwuwuwuwu..i like malay food pls..malay stall x ar..malay restaurant grade A jek haha XD

    BalasHapus
  8. deena.

    NICE? fuyo nasib baik nama die sesedap makanan dan servicenye kalau tak sedap or x bagus service nye pegi nice jauh jauh sana kan HAHAHA ;p

    btw ada gerai yang okay ada yang tak, mcm yang ynn ckp ni psl gerai dkt unisel. sakit hati wuuu .


    aezlika.

    haha ;p i mmg suka malay pnya mskan tp i tak suka owner kedai tu x hormat customer lagi² kalau u makan dkt unisel ni memang boleh sakit hati je HAHAHA kesian hati.

    *i prefer masak sendiri je sebenarnye tp mls T____________T

    BalasHapus
  9. ayah farah suka sangat makan kat kedai mamak. :]

    makan kat kedai melayu boleh dikatakan ok la. :)


    wau haha comel gile emo kak ynn xD

    BalasHapus
  10. farahani.

    parent kita mmg suka makan dkt kedai mamak kn? parent kak ynn pn sme. kak ynn x suka sgt HAHAHA ;p

    er, comel mcm kak ynn kn wkakakaka

    BalasHapus
  11. heh syg u x masukkan cite pasal mkn roti canai dh separuh masuk perut tetibe terperasan ulat sampah dlm kuah kari.
    hahaha.i setuju dgn u tapi xsemua kedai melayu mcm tu.

    BalasHapus
  12. kenape suke kdai mamak...??=p

    BalasHapus
  13. eh selalu kedai mana ada charge sambal belacan. lain la amik 1 piring huh kedekut nak mampos.

    i pun tak suka makan nasi kat kedai melayu sebab terlampau kering macam takde air nak masak. huh.

    tapi tetap jugak pergi kedai melayu. nak buat macam mana lidah i lidah melayu tsk T___T

    BalasHapus
  14. tak suka kedai mamak..tp kedai melayu memang servis kureng sket..
    atlast, balik masak sendri.
    magi pon jd la..huhu

    BalasHapus
  15. mkn kt mamak breakfast je boleh.utk lunch ke dinner kenot go hihi.perut melayu la katakan :P

    BalasHapus
  16. wuhahhahahah!!!bulu????sedap kan?
    btw kalo nampak mamak tu pakai cincin kt tgn kiri, sila la makan roti tu banyak2 lg keh3

    BalasHapus
  17. zety.

    fuhhhhhhhhhhh ulat sampah weh ulat sampah weh ULAT SAMPAH weh gila jijik maknanya dia dh lama makanan tu siap telur tu dh menetas jadi ULAT SAMPAH. okay fine i dah loya tekak
    terus taknak beli dekat MAMAK UNISEL dah jom pegi beli dekat foreigner weh T____________T

    dayah aziz.

    hahahahahah mana ada i suka kdai mamak. ;p

    dayah.

    HAHA yang pelik sup kosong taknak cas plak kan. nak sambal belacan jgk. mayb modal mahal kot ;p

    munirah.

    yapppppp i tak suka kedai mamak and tak suka kedai melayu yang servis kureng mcm kedai makan dekat UNISEL ni. HAHAhhahA
    *masak maggi lagi best. cuma bahaya untuk badan T_______________T

    sasha*.

    itu lah orang melayu mana yang tahan makan mamak. hooooo i tak relaaa ;p

    hang tuarc.

    nasib baik dh habis makan. tapi loya jugak T__________________T

    er, kalau pakai cincin tangan kanan pulak? mana tahu die cebok guna tangan kanan HAHAHAHAHAHAHAHAHA

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading