Minggu, Januari 31, 2010

regency hotel,Port dickson ( part 2 )


pemandangan dari regency hotel


i baru lepas mandi laut ;)

serius aku cakap aku makin hitam dah sekarang pfft.

abis berbelang semua adik beradik sekali dengan mak apak semua T______________T

okay dah. ini kira macam quick update lah sebab i guna lappy abang i.
btw esok i cuti hari wilayah. jangan ingat i ponteng pulak tau. takuasaa mak :P

BABAII

Sabtu, Januari 30, 2010

Regency Hotel, Port Dickson.




i nak berholiday 3hari 2 malam dekat regency hotel port dickson.

so sementara i tak da dekat rumah, adik bulubulu akan jaga rumah and belog i, i dh siap amanahkan dia siap bagi password and username belog suruh dia jaga. luckily adik bulubulu tak tahu nak menaip untuk menjawap salam korang HAHAHA T_______________T

okay dh, i dah nak bertolak. jaga diri ya ;)

babai chibii HAHAHAHAHAHAH T_________________T

Jumat, Januari 29, 2010

jangan buat aku emosi.

ini entry emosi. kau akan lihat aku emosi terus langsung tak ada KAH KAH KAH dah dalam entry. menandakan aku memang tengah emosi habis.

entry dimulakan dengan i paling tak suka kalau ada orang datang bagi pesanan pendek semacam ini :

' zzzz'
'tido'
'flymas'
'xpax'


WTFreak i tak suka lah macam tu, semacam tak ikhlas nak datang ayat macam itu buat i EMOSI pagi pagi menghadap kerja. eceh padahal tak ada kerja mana pun. tapi tolong lah datang belog orang ini macam kau datang rumah orang, bagi salam lah bagi teguran manis dipagi atau petang atau malam, bukan bagi ayat macam i maksudkan di atas.

pernah kau pergi rumah orang kau buat ZZZZZZZZZZZZZ macam itu? pernah? aku marah betul pagi pagi aku tengok orang datang rumah bagi msg macam itu. hormat lah sikit perasaan tuan rumah. bukan aku mintak duit pun untuk bagi satu salam manis tak aku tak mintak duit pun.


HAMBIK. MUKA EMOSI LAH NI t________t

tapi aku jadi emosi kalau kau dtg buat perangai macam tu. tak baik lah. tak baik. mengganggu emosi tuan rumah itu adalah tidak baik T________________T

okay lah i tengah emosi, i belum ke tahap mencarut lagi. jadi jangan buat tahu? jangan cabar KAH KAH KAH eh kejap nak sambung, kalau kau buat kan aku taknak masuk belog kau. serius ni HAHAHAHAHAHAHAHA

*u terasa ke? padan muka wek :P

Kamis, Januari 21, 2010

i tak lulus T____________T

20 January 2010.
i dah ada lesen P ma. umur dah 21 baru ada lesen P HAHAHHAHAHA ;p
















heh. muka cuak semua ni. aku curi curi tangkap. mati la kalau dorg buka belog daku HAHAHAHA.

btw ada yang tak pass. ada yang pass. ALHAMDULLILAH daku lulus walaupunn cukup cukup makan. ada daku kesah? asalkan daku dah lepas menghadap muka pakcik dan makcik garangg ;p hihi

btw tq v much to parent n family, kawan² terbaik and uols. pemberi semangat kepada daku ;p

Rabu, Januari 20, 2010

Felt : Fwz dan Ynn

semua dah tahu, kawan paling terbaik i yang seorang ini sekarang sibuk berbusiness felt secara comel sampai i rasa i comel juga. i nak jadi perasan kononnnya i orang kedua yang order felt comel dari dia. sebab orang pertama mesti lah budak kecik poyo ini yang order seawal mungkin heh



okay fine ramai sebenarnya tak tahu apa maksud fwzynn. lagi lagi waktu i mula mula nak glamour KAH KAH KAH serius jijik aku cakap glamour mcm bagus betul tapi kadang kadang kalau terasa nak jijik boleh cakap banyak kali. oh sambung ayat tak tahu maksud nama fwzynn tu meh la i terangkan.



fwzynn ini sebenarnya nama gabungan i dengan kekasih i. er macam tak berapa nak HOT guna kekasih jadi i guna BOYFIE HAHAHA. nama fwz itu adalah diambil sempena nama BOYFIE i muhammad faweez iqram ( heh bukan iqram dinzly pfft ) and ynn itu nama i nur liyana binti ainul.

macam mana nak sebut fwzynn? heh cuba bayangkan kau sedang menyebut fauzin heh walaupun dah macam fauzana tapi i tak kisah HAHAHA okay sebut fauzin banyak banyak lama lama kauu dah biasa dah dengan fauzin . habis tu fwz pulak? kau sebut lah faweez. and ynn tu kau sebut lah YIN. okay dah penerangan kita hari ini HAHAHAHHAHA



ini hasil kretiviti fwz bermain dengan pasir waktu nak pegi polibridged kot aku tak ingat nama dia apa ;p felt yang bernama fwz & ynn itu sebenarnya i dapat idea nak buat macam ini . sebenarnya i nak font macam terkeluar tapi macam tak best kan so rara buatkan lah macam gambar di atas.

btw thank you v muchhh sayangg sebab buatkan felt memorable ini untuk i T____________________T serius terharu.

* i tengah cari idea nak umumkan kekalahan i di medan JPJ pagi tadi :(

Jumat, Januari 15, 2010

My Valentine’s Day.

with Taylor Lautner (jacob black uolss) .


paparazi memang tak boleh tengok i dengan JACOB BLACK senang hati lah tsk
T_____________T


my valentine day i akan lebih hangat bila i berdating dengan pelakon terhangat newmoon heh, Taylor Lautner. phewww pheww pheww phewwwitt ;p

*okay kejap, bagi lah i chance nak berdating dengan Taylor Lautner valentine day tahun ini. pfft

this year, valentine day dengan chinnesse new year kan dalam satu hari so firstly i akan berpakaian sangat nice untuk my date. heh comel gila kan i? i dah choose dekat google yang i nak pakai ini HAHAHAHA


kemudian, i akan bawak dia pergi pasar borong or any pasar untuk beli sekotak mandarin orange yang besar tu hanya untuk kami berdua. makan oren sampai tercirit i dah biasa, cuma i risau TL sweet heart je tak biasa T__________T


and then kiteorang pergi port dicksonnn ( dia drive, even sekarang dekat malaysia and kiteorang guna GPS HAHAHA ) and kiteorang akan pergi main air sekarang. fewitt main air kauuuuu. siapa lahh aku nak main air dengan artis tapi nuffnang telah berjaya buat i berdating dengan TL sampai dekat port dickson wehhh :P




*heh, basah dah dia. malu i tauu

of course lepas main air semua, taylor dah lapar habis dah, so i ajak pergi cari mcdonald. and dia sangat suka dengan cadangan i untuk pergi ke mcdonalds padahal macam boleh makan makanan laut tapi dia lagi suka mcdonalds. SWEEETTT kan? and sempena chinese new year, i order kan untuk TL prosperity double beef burger and sundae chocolate. heh kebetulan TL tak pernah makan prosperity lagi so dia sangat sukaaa dengan pilihan i ;p


dah kenyang makan prosperity, i dengan TL pergi main buaian tayar yang selalu nya ada dekat tepi tepi laut tu, and TL yang over main. i pemalu T____________T so i bagi chance lah dekat dia untuk main puas puas HAHAHAHAH


sampai malam kiteorang main puas hati betul lah, and then TL buat suprise dekat i, wtfreak dia pegi order satu tempat yang sangat romatik khas untuk both of us berdua. candlelight dinner cara moden berdua BERTUAHHHNYAA I ;p


and for our romantic dayy, i siap buat cake untuk kiteorang. chocolate moist cake heart shape, kalau u guys nak order pun boleh ;p


and sebagai bukti dating kiteorang yang i war warkan sebelum dating pun i dah siap suruh paparazi tangkap gambar kiteorang sebelum bergerak ke PD. HAHAHAHHA



*okay fine, ini image asal aku, kau jangan gelak. aku sunat. btw ni memang betul aku punnn HAHAHAHAHAHAHA






heh. even orang cakap TL gay and ada hubungan sulit dengan edward ( edward memang nampak gay wtfreak HAHAHA ) tapi i tahu bila i dating dengan TL, dia sangat sangat straightt. phewww



*meleleehh air liur daku.

serius TAYLOR LAUTNER NI SANGAT HOT. six pax, kau ada? pfft

*okay dh habis dream date aku heh*

btw ini contest kedua i join dari nuffnang. seronok join tau sbb boleh kita imagine secara comel. and tipu la kalau aku cakap tak ada hadiah. 80 most creative blog posts will stand a chance to win a pair of invites to catch the Premiere Screening of Valentine’s Day on the 9 February
AND win this exlusive item.

1 x VALENTINE’S DAY Ladies Long Sleeve Thermal
1 x VALENTINE’S DAY Split Ring Keyholder with Heart
1 x VALENTINE’S DAY Black Hat
2 x VALENTINE’S DAY Draw String Cell Phone/MP3 Foam Pouch
3 x VALENTINE’S DAY Heart-shape Magnet



*picit gambar untuk lebih lanjut heh



Kamis, Januari 14, 2010

zaman kanak kanak riang.




i dulu dulu waktu masa zaman kanak kanak riang, i suka bermain dengan anak jiran sebelah rumah lama, khairun nadia binti hamichan ( heh, kalau dia gugel nama sendiri and terserempak dengan belog i, i harap dia ingat i lagi pfft ) nama dia. setahun lebih tua dari i. sangat rapat dengan yun ( nama manja dia ) sampai i boleh nak terjatuh hati dekat abang dia ( yin ) heh sekarang abang dia dah jadi ustaz pfft sejuk perut ibu mengandung. eh kenapa sampai boleh nak terjatuh hati dekat abang kawan baik anda itu? kira macam i rapat dengan yun sampai i boleh nak terjatuh hati dekat yin. pfft kalau macam tak faham part ini tidak apa semacam tidak penting lah untuk faham.

i cuma nak cerita, dulu waktu zaman kanak kanak riang, i dengan yun selalu main masak masak. siap cari tin susu kosong and amik minyak, bawang, pisau, beras, air, tanaman hijau tepi longkang and masak. masak guna lilin heh punya berbakat nya kami bermain masak masak, mana ada guna dapur plastik semua tak ada, macam bosan je main guna barangan plastik.

er kejap, i teringat dulu sebelum i berkenalan dengan yun, i ada dapur plastik, boleh hidupkan stove dia, and then kene letak air dalam periuk and letak atas stove nanti air tu menggelegak memang fun habis masa tu sebab berjaya masak air. stove tu guna bateri heh untuk hidupkan dia HAHAHAHAHA WTFUN HABIS.

heh kadang kadang main masak masak macam boring gila kan, so kiteorang create patung kertas sendiri. guna kertas A4 sahaja and buat rumah lah orang lah baju lah memang waktu tu i creative gilaaa, otak berfikir dengan lancar heh sekarang macam kurang T_____________T

eh kejap siapa kata kurang? sekarang ini i masak betul² tahu? banyak juga resipi yang i dah makin mahir untuk dimasak pfft macam bangga habis je sebenarnya tapi tak adalah mahir sangat setakat potong lobak merah ada curve macam mahir sangat dah HAHAHA

tapi sekarang surirumah dah boring sangat memasak secara reality. sekarang macam bagus sangat kalau berjaya buka restoran dekat facebook. semua orang dah ada cafe sendiri, dah ada restaurant sendiri tapi currently surirumah dah boring ini gila cafe world pulak. entah kenapa tiba² macam semangat nak ada cafe lawa terus pergi decorate sampai rating i dah nak dekat 100 pfft

u guys kalau tak suka memasak, i cadangkan pergi main cafe world atau restaurant city dekat facebook, macam bagus je berangan ada cafe atau restaurant sendiri kan? HAHAHAHHAHAHA

zaman kanak kanak riang.




i dulu dulu waktu masa zaman kanak kanak riang, i suka bermain dengan anak jiran sebelah rumah lama, khairun nadia binti hamichan ( heh, kalau dia gugel nama sendiri and terserempak dengan belog i, i harap dia ingat i lagi pfft ) nama dia. setahun lebih tua dari i. sangat rapat dengan yun ( nama manja dia ) sampai i boleh nak terjatuh hati dekat abang dia ( yin ) heh sekarang abang dia dah jadi ustaz pfft sejuk perut ibu mengandung. eh kenapa sampai boleh nak terjatuh hati dekat abang kawan baik anda itu? kira macam i rapat dengan yun sampai i boleh nak terjatuh hati dekat yin. pfft kalau macam tak faham part ini tidak apa semacam tidak penting lah untuk faham.

i cuma nak cerita, dulu waktu zaman kanak kanak riang, i dengan yun selalu main masak masak. siap cari tin susu kosong and amik minyak, bawang, pisau, beras, air, tanaman hijau tepi longkang and masak. masak guna lilin heh punya berbakat nya kami bermain masak masak, mana ada guna dapur plastik semua tak ada, macam bosan je main guna barangan plastik.

er kejap, i teringat dulu sebelum i berkenalan dengan yun, i ada dapur plastik, boleh hidupkan stove dia, and then kene letak air dalam periuk and letak atas stove nanti air tu menggelegak memang fun habis masa tu sebab berjaya masak air. stove tu guna bateri heh untuk hidupkan dia HAHAHAHAHA WTFUN HABIS.

heh kadang kadang main masak masak macam boring gila kan, so kiteorang create patung kertas sendiri. guna kertas A4 sahaja and buat rumah lah orang lah baju lah memang waktu tu i creative gilaaa, otak berfikir dengan lancar heh sekarang macam kurang T_____________T

eh kejap siapa kata kurang? sekarang ini i masak betul² tahu? banyak juga resipi yang i dah makin mahir untuk dimasak pfft macam bangga habis je sebenarnya tapi tak adalah mahir sangat setakat potong lobak merah ada curve macam mahir sangat dah HAHAHA

tapi sekarang surirumah dah boring sangat memasak secara reality. sekarang macam bagus sangat kalau berjaya buka restoran dekat facebook. semua orang dah ada cafe sendiri, dah ada restaurant sendiri tapi currently surirumah dah boring ini gila cafe world pulak. entah kenapa tiba² macam semangat nak ada cafe lawa terus pergi decorate sampai rating i dah nak dekat 100 pfft

u guys kalau tak suka memasak, i cadangkan pergi main cafe world atau restaurant city dekat facebook, macam bagus je berangan ada cafe atau restaurant sendiri kan? HAHAHAHHAHAHA

Senin, Januari 11, 2010

#Ynn ( the hunter ) DiGi Pimp My Day Challenge.



*i lost 3kgs after joining this contest. its greattt wtfreak ;p *CLAP CLAPP:)


#fisheye ; saffa buat i dengan rara jeles T_________T



#orang kuninggg ;
made by rara pheww, sehari suntuk okay rara buat. *tabik
sekarang baru ada kesempatan nak update blog ini sebab semalam lepas balik dari mardigrass terus pergi urut kaki and masuk tidur. memang tak lalu langsung nak makan and update blog. penat weh penat, tapi fun habis. dah lah aku tersemput semput macam perempuan nak beranak walaupun belum ada suami KAH KAH KAH seram cakap macam itu tsk T___________T



#the hunter. heh comel gila ;p

okay fine. korang semua mesti dah baca blog candyfloss kan? semua nya ternyata benar belaka. memang itu lah aktiviti kiteorang pfft memang kene buli habis tapi tak mengapa as long as i tahu rara, mel and saffa syg i HAHAHA sebab kiteorang dh buat semua benda together, berlari ke sana sini macam orang gila cari anak ( tadi aku cakap macam nak teberanak ini cari anak pulak HAHA ) tapi itu semua experience yang serius tak boleh lupa heh


anda tahu event ini start dalam 2pm tapi kami sampai sana around 12pm. pfft serius semangat, kira semacam team terawal datang lah, padahal saffa lah sebenarnya paling awal pukul 10am sudah ada dekat giant tunggu rara and i kesian sangat dekat saffa i rasa macam patut habis i puji dia, even i yang beria-ria nak join, dia paling semangat habis tsk T____________T





sampai sampai je, mc lelaki berkaca mata i tak tahu nama dia apa memang cool habis, dia tanya dekat team i, u guys join this contest? team i jerit yesss, dia pun yesss juga memang lah aku cakap dia tu happening habis dia excited habis siap jerit jerit kiteorang pun terjerit jerit juga sama sama eksaited KAH KAH KAH lepas tu dia macam funny lah juga hai mr, boleh bekenalan pfft



#17 : the hunter

sekarang anda boleh jeles kiteorang dapat free digi broadband sekarang pergi jeles. KAH KAH KAH okay serius, ada 8 cabaran each team kene settle kan, unfortunately kiteorang terlepas satu cabaran. sedih hampa semua terwujud dekat muka masing² tapi tak apa, mc lelaki berkaca mata dah brief awl² each team unlikely finish their task in 2.5hours. tapi kecewa habis tak dapat pukul bolaa T_____________T tapi the hunter tetap the hunter, pemburu tetap pemburu even nama the hunter macam ganas tapi kiteorang memang gadis yang sopan santun er terlupa ada seorang lelaki pulak dalam team HAHAHAH







#cabaran pertama ; digi pimp my day ; celebrity fitness amik kau, kiteorang dengan laju pergi cari celebrity fitness ingatkan dapat member card percuma rupa rupanya kene berlari 800m ( dalam 2round dalam stadium bukit jalil KAH KAH KAH ) okay dekat sini je dah buat aku semput. sekarang aku dah semput terus macam tak ada hati nak jalan laju laju tsk T__________T



#cabaran kedua ; digi pimp my day ; quicksilver. heh ini penat dan comel, daripada jadi pelari dekat stadium terus pegi jadi model dekat quicksilver KAH KAH KAH comel comel comel habis semua orang mencari pakaian macam cari gold ke apa tah . siap berebut rebut nak baju tu nak baju ni pfft





#cabaran ketiga ; digi pimp my day; swatch. lepas jadi model terus jadi pelakon 30saat pulak. haih serius kelakar gila kiteorang beperang dengan akal nak cari idea untuk buat lakonan. HAHAHA





#cabaran keempat ; digi pimp my day; mardi grass. sekarang kita jadi penari pulak. KAH KAH KAH daripada pelari pecut, kepada model , kepada pelakon and sekarang penari. theme dia athlete tapi aku tengok ramai menari seperti penari tegar club mardi grass KAH KAH KAH termasuk i jugak tsk



#cabaran kelima ; digi pimp my day; digi centre. ini pula kene uji kelajuan kiteorang mencari lagu akon and lady gaga serius comel dengan kelam kabut habis sambil nyanyi nyanyi sorang lagu bad romance pfft. nasib baik laju je surf. okay sekarang pergi tukar digi broadband sebab laju kau mengalahkan mika shumacher KAH KAH KAH ( entah siapa mika shumacher tsk )





#cabaran keenam ; digi pimp my day ; rainforest nokia. ini menguji minda orang kata, dia bagi clue 'dictionary on your hand' semua blur apa yang kamus nya apa dia? rupanya handphone kau, alah yang kau picit 3333 444 333 tu lah nanti keluar i love u ke apatah HAHAHA nasib baik saffa terfikir nak guna handphone. pheww.



#cabaran ketujuh ; digi pimp my day ; rainforest bull eyes @ sumpit. okay fine, aku tak dapat sumpit dengan baik T____________T ini semua salah angin. baik salahkan angin sekarang HAHAHAA


#cabaran kelapan ; digi pimp my day; batting cage. okay say babai to this challenge. heh memang tak sempat nak tunggu 20min lagi kalau nak tunggu kene potong markah pfft.




btw, we had so much fun semalam, memang fun gilaaaa sampai naik hafal dah satu OU tu ( okay tipu, padahal hafal jalan nak pergi mardigrass je KAH KAH KAH okay nah ini dia makanan super sedap. penuh, separuh and suku pinggan dah. memang sedap habis ni tapi i dengan saffa sedih tak dapat amik mushroom soup dia tsk T__________T


lepas habis semua cabaran, lepas kenyangkan perut , kiteorang dihidangkan dengan tarian ganas. heh pegi tengok dekat belog rara kalau nak tau apa tariannya HAHAHAHA and for the first time i dapat jumpa ramai beloggers ; eyriqaz, arc, rabiatul, phatgurlz, rm and and ramai gila even macam malu nak mampus tegur tapi ada yang senyum senyum malu tu i nak ucap thankyouu so much, terutama sekali saffa and mieya. mieya memang semangat habis dari banting pegi OU and dapat jumpa 2-3 minit sahaja T_____________T



okay fine, sebenarnya kiteorang tak dapat pun digi broadband itu secara percuma T___________T TAPI, heh tapi kau besar gila, okay tapi kiteorang dapat number digi baru KAH KAH KAH boleh lah nak guna untuk online 5 hari. pfft semua nuffnanger pun dapat. hoi baik ke tak baik hati digi and nuffnang? dah lah makanan sedap lepas tu dapat simcard digi broadband percuma pulak tu . tapi masalahnya i tak ada broadband heh

btw, each cabaran ada pemenangnya, unfortunately the hunter tak dapat apa² tapi tak apa, yang penting i tahu team i happy AND fun and puas habis and yang penting, terima kasihhhh rara, banyak berkorban habis untuk join this contest T___________T and thank you nuffnang and digi.

Nuffnangg, rock and Digi , pimp my dayyyy pfft.

#NN n digi, issit nice kalau team hunter dapat markah lebih juga untuk orang kuning *wink wink HAHAHA

#okay dh habis dh entry digi pimp my day challenge. tunggu winner malam ini heh. dup dap dup dapp dup dapp pftt

Selasa, Januari 05, 2010

ini cheque kedua i heh belagak kau.

sekarang i dalam mode ; surirumahtangga. walaupun parent i dua dua pun surirumah juga tapi since i belum start practical i pun join parent i jadi surirumah. heh apa ingat apak i tak boleh jadi surirumah ka? bluek :P

kerja seorang surirumah semestinya menjaga rumah membersihkan rumah memasak mengemop rumah menengok tv dan online selalu bila line celcom broadband buat hal terus jadi macam hulkhogan serius buruk tapi itu lah i KAH KAH KAH T______________T

so semalam i tengah leka memasak ; ehem ayam masak merah sekarang i dah prooo HAHAHA apak bagi sepucuk surat. muka bangga ingat dapat tawaran IPTA rupanya bukan sebab i belum amik muet and i tak apply pun IPTA heh macam mana nak bangga kan. tsk lepastu i dengan semangat macam gila semangat habis rupanya i dapat surat dari hsbc bank.

rupanya i dapat ini yeyy :))



overall. i dah dapat dua cheque from nuffnang. ingat dapat akhir bulan ini rupanya semalam aku dapat. pfft best gila. okay dah dua kali cashout lepas ni dah tak mahu dah cashout hihi ;) btw i takkan lupa u guys, ye lah kan kalau bukan anda yang tolong tendang iklan i macam mana nak dapat duit free hoi. tq v muchhh :)

so sekarang siapa tak percaya lagi dengan nuffnang ni? i dah percaya habis dah ni. yang penting kene usahaaa baru lah dapat hasilnya yey.



sekarang surirumah dah ada gaji untuk bulan januari. surirumah nak pegi tambah gaji lagi. babai :P

HAHAHAHAHAHA
Loading