Minggu, Februari 07, 2010

nokia 5610 dalam hati saya.

hello ;)

i macam nak share something je hari ini. bukan nak share resipi atau tutorial atau tips untuk cara-cara tukar gear satu ke free gear if terasa nak berhenti dekat simpang atau tips memikat gadis luar biasa. memang bukan masanya i nak bagi tips macam itu heh.

hari ini i nak bagi tahu dekat semua ( walaupun yang tanya sekerat dua KAH KAH KAH ) apa camera i use. kira gamba i ni nice nice belaka sbb i bukan guna dslr ke digital camera ke fisheye ke HAHAHAHA pfft serius aku kembang walaupun memang aku kumbang eceh T____________________T



okay dah. ini gambaran handphone i waktu i mula mula beli tahun 2007. mahal gila masa tu dalam 1.5k tau harga dia KAH KAH KAH memang mahal and i dapat dalam rm1200 masa tu. sekarang dah boleh dapat 300ratus dah tak payah risau kalau nak beli pergi lagi lagi semalam i tengok dekat petama complex dah ada yang dua ratus lagi pfft.

tahun ini dah dua tahun rasanya i pakai ke tiga tahun entah lah macam tak berapa ingat kewujudan nokia 5610 dalam tangan i T______________T er baru teringat nokia 5610 takda nama lagi tsk




okay i sayang gila henfon ini even walau macam banyak tahi dia bagi dekat i semacam pernah pecah bederai atau selalu buat i macam kekalutan sebab tak ada calculator dalam tu. er tak, sebelum nokia 5610 pecah bederai dia ada calculator lepastu sekarang dia dah tak ada . kalau i cuba buka games akan keluar satu ayat keramat 'supportive file, nothing to display' setiap kali itu i akan keluarkan air. er air mata eh. T_______________T

heh last week, minggu terakhir handphone i hilang scroll dekat tengah tu. actually scroll ke ctr apa tah tu sebenarnya macam nk bg shortcut antara radio, music player dengan mukadepan dia entah macam mana benda tu slowly tertanggal and hilang T____________T habis berkecai semua dah hati pun ikut sama berkecai tsk

er liyana, u ni macam dah ketinggalan zaman ke apa tah pakai henpon lapuk macam tu KAH KAH KAH tapi lapuk dia pun i puas hati lah juga sebab picture dalam belog i banyak guna phone ni. heeee tak apa, nanti aku kumpul duit aku beli lagi canggih dari blackberry. aku beli strawberry terus KAH KAH KAH


nokia 5610. u sentiasa dalam hati

10 komentar:

  1. ehhh, kawan i pun pakai hp ni and dia punya scroll pun dah tercabut. hantar gi kedai ganti then tercabut balik and sampai sekarang terus berlubang je kat situ. HUHUHU.

    BalasHapus
  2. dia cepat tercabut. hp ni perlu kasih sayang T____________________T

    i tanya amoi tu, macam mana nak jaga bagi tak tecabut, then die cakap U KASI KASIH SAYANG LOH pfft. rasa nak tampar sahaja btw duit melayang rm30 hoi demi scroll apa tuh

    BalasHapus
  3. HAHA! Terbaik betul jawapan dia. Tapi kawan i kene lagi mahal rasanya around rm60 tak silap i. mahal betul. pakai 3310 lagi selamat rasanya.

    BalasHapus
  4. kah kah kah saja kasi i hilang sabar je kan hihi. oh rm60? T_____________T mhl nya tsk. haah guna 3310 kalau jatuh banyak kali pn still bernyawa pfft

    BalasHapus
  5. Hehe. Kak Yana punya prob pun macam kawan sara jugak. Die punya scroll yg kat tgh2 tue dah tercabut. Nway, sara nak satu jugak strawberry tu bleh? hehe

    BalasHapus
  6. my phone!! :D:D

    sy punya scroll kat tgh tu pun cam dah longgar. tips-cuba elakkan guna. buat la shorcut lain ke music player n radio tu. it works!

    n beri kasih sayang sewajarnye. huhuhu.

    BalasHapus
  7. I menyampah betul kalau hp yang nak kena jaga dengan kasih sayang ni..
    HP sony i,i juz guna untuk snap pic,dengar lagu & kadang² maen game..Mesej @ call tu tersangat la jarang..Sebab takde orang pun nak contact i kat no tu ;p

    1 lagi i guna hp nokia yg murah jek..Hari tu i beli dalam RM90 kalau ta silap..Jatuh banyak² kali pon ta kisah..hehehe

    BalasHapus
  8. Eceh macam tak tahu je hp kita sama kan :P Mieya punya scroll tu pun dah pecah (bukan dah tunjuk ke hari tu), button back susah nak tekan, kadang² hp tu mcm bengong sikit. Tapi macam kak ynn cakap lah, tetap di hati sbb camera dia fuhh takyah cakap lah kan ;D

    BalasHapus
  9. skrg hp byk dh murah.carik yg ada sume function sudah.nk beli iphone atau bb yg beribu riban cam tak sanggup.baik beli mesin basuh ahah

    BalasHapus
  10. Yayang, bila I kira-kira balik, I tak pernah pakai handphone lebih dari setahun T___________T Pernah pakai N93 selama sebulan lepastu tak nak pakai dah. Macam bodoh kan I? Tapi seriously beli handphone tak pernah guna duit sendiri, semua duit arwah Abah and mama. Kan best kalau laptop pon boleh tukar setahun sekali? Demm.

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading