Kamis, Februari 25, 2010

tips ; menghadapi serangan menstruasi di universitas.

selamat pagi.

ini hari mood agak kurang elok lagi. tapi kali ini bukan kerana direject tapi kene serangan T_____________T

HOI SERANGAN APA HOI? ini lah dia serangan setiap bulan yang setia kepada sesetengah gadis. i semacam berbangga kalau ada gadis atau wanita yang tidak terkene serangan macam ini. begitu bertuah lah beliau kalau macam itu tak ada rasa perit nak duduk. ini sekarang i rasa macam nak tercabut sudah segala isi dalam perut ini tsk.

alhamdullilah hari ini akan berakhir dengan kecutian pada hari esok. heh



oh oh, ini ada tips sikit ini, i kan kalau terkena serangan seperti ini waktu di universitas dulu, kawan i ajar minum lah air coca cola sebab benda ini akan buat kau sakit gila kejap lepastu dah okay HAHA sweet gila waktu tu tsk masa tu semua isi dalam badan rasa nak tercabut tapi 15minit macam tu dah tak ada rasa apa apa. dah boleh main ting ting depan rumah. heh rindu nak main ting ting T______________T

(ting ting ke teng teng? KAH KAH KAH)


but before i minum air coke, i akan makesure yang i dah telan 2biji actifast atau mestruasi baru lah boleh tidur dengan aman. gila heh? itu waktu di unversitas, sekarang rasa macam bahaya.

betul ke bahaya hoi?


tapi ini lah penyelamat i sekarang, sakit saja gusuk lah di sekitar perut dan pinggang HAHAHAHAHA ayat gusuk tak blah.

okay babai. banyak keje T______________T

UPDATE : baru tadi teringat, emak saya cakap before keluar bekerjaya tadi ; petua untuk hilangkan sakit sengugut ini kene minum air sireh yang direbus. T____________T

30 komentar:

  1. bahaya la syg oi mkn panadol.liyana ambik vitamin evening primrose oil before period.insyaAllah ok :)

    yg coke tu sama.mmg berkesan :D

    BalasHapus
  2. hehe.. selalu kalo senggugut ni, tdor je ubat die.. bgun2 trus ok =)

    BalasHapus
  3. kakak manis.

    bahaya eh? ynn mkn panadol kaler pink setiap kali period T________T

    mahal x vitamin tu? tsk skrg dh mkin kuat pulak sakit nye tsk. eh kakak manis pn minum coke heh? HAHAHA okay geng :D

    *chatbox dh melekat dekat belah kanan belog. heee :D

    BalasHapus
  4. aini.

    i susah gila nak tidur kalau senggugut :(

    mesti rasa nk pusing sana sini.

    BalasHapus
  5. orang kata lepas kawen nanti elok la tu.. sunggut ilang lepas kawen.. betol ke x eh? hahahaahaha

    BalasHapus
  6. saya.

    HAHAHAHAHA kenapa hilang pulak? serius tak tahu HAHAHAHAHAHAHA

    BalasHapus
  7. hahahahaha saya pom tal tahu.. terbaca kat mana ntah.. hahahahahaahaha cuba la kawen dulu ye awak.. ehehehehehehehehe

    BalasHapus
  8. Okay nak try lah tips ni kalau kena serangan tu nanti =P

    BalasHapus
  9. haha..
    x panah kena PMS tahap serius

    BalasHapus
  10. dulu akak mkn pil pink tu.tp bahaya.doc pn nasihat jgn ambik.vitamin tu takdela mahal sgt.yg blackmore punya.nnti liyana pi survey k.

    haah kalau pening 100 plus.pms coke haha.skrg tgh pms la ni.nk marah je keje :P

    BalasHapus
  11. ynn.. semalam i dah mcm ibu lepas bersalin youuu.. mak aihh.. saket nak mati dah rse! lambat ah you keluar petua T__________T

    BalasHapus
  12. Biar betul minum air coke? Haha


    BTW Sara jrang2 je kena sakit nie. Hehe

    BalasHapus
  13. hoy bukan minum air bergas lg melebatkan period ka? huhu. tak pernah try. slalu kalau senggugut, sapu pati halia tuh ja. pastu tidur. hehe.

    BalasHapus
  14. kalo coke ni blh kurgkan contraction beranak bagus juga..heheeee

    BalasHapus
  15. eh jangan lah minum air coke.tak elok.org kata minum aor coke ngan panadol buleh bawak maut.jadi jangan.haha


    cikhel kalau kene.

    cakap pun tak lalu.


    eh!tak mampu.heh

    sakit gila okay.aduh!

    BalasHapus
  16. huhuhu...sabo nyer cik lena oi...yunk td np xnk g bli air coke...???

    tp jgn amal kan selalu nyer minum air coke time period...kalu da btol2 sakit dan terdesak minum la..cz nnt bhy kan kesihatan la

    BalasHapus
  17. ika.

    YANG I TAK BELI sebab taknak bg lebat. wkakaka karang bocor T___________T

    BalasHapus
  18. halo..yayang.i ingat ape la tadi.rupenye u tgh ****

    BalasHapus
  19. beb, jgn amalka makan panadol. efek die bile dah tue nnti teruk..makan buah pinggang woo. huhu.

    neway, nape tukar layout????nice giler yg ni!!!i like

    BalasHapus
  20. guner BALSEM LANG?
    hark3
    sy guna minyak mestika jer
    buatan org kampung

    kummentlaa entri baru sy,hee~
    (^_____^)

    BalasHapus
  21. ataupun letak air panas dalam botol kaca.yang sesuai botol cili sos.sebelum tu bersihkan dulu botol tu ye pastu balut ngan kain.rasa la agak2 suam tuam kat sekeliling perut.InsyaAllah..akak dulu pun selalu gak buat camni.

    BalasHapus
  22. Eh sama tips dengan i !!! =DD hihihi.

    Tapi tak berani makan panadol. Orang kata boleh dapat buah pinggang, terlalu kerap makan pun boleh mandul T____________T

    BalasHapus
  23. u akan jeles bile i ckp i tak pena kene serangan nih! MUAHAHAHAHAHAHA =D

    BalasHapus
  24. minum coke i pernah cuba. memang sumpah berkesan kan? hehe but but makan active fast lepas tu minum coke. SUMPAH BAHAYA WEH.

    BalasHapus
  25. tips yang tak berkesan pada aku..ha3.
    tetapi sangat bagus kalau aku bagitahu golongan wanita yang aku jumpa tetapi dalam mood yang tidak elok..:)

    BalasHapus
  26. uols.

    okayyyy semua i dh menyesal tak mo pandang panadol dh T________________T

    unwanted.

    aku rasa kau lelaki HAHAHA :P

    BalasHapus
  27. betul ke kalau kita minum coke tmbh panadol boleh mabuk ya ?

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading