Rabu, Mei 26, 2010

Cita² saya musnah selepas isu crocs berinspirasi kalimah allah.

selamat pagi.

dulu, i pernah bercinta cinta eh salah malas-nak-backspas bercita cita nak beli crocs. eh eh crocs tu apa saya tak tahu T_T okay crocs tu sejenis kasut comel bergetah dan selesa. tapi tak semua crocs comel, saya paling anti dengan crocs gemuk gemuk yang huduh ini. eew serius saya macam anti betul lah rasa nak muntah kalau nampak dia HAHAHAHAHA kasihan crocs gemuk saya tak suka awak, sabar lah T_T tapi saya telah tercinta dengan lily, ewah macam lesbiyen tapi betul saya dah jatuh hati dekat lily

crocs comel, saya suka ini crocs ini.

haaa waktu saya dekat unisel and berkawan rapat dengan yanazz, saya dengan dia akan mengumpat semua orang samaada abang melayu yang kacak atau abang mamak yang separuh berpeluh memakai crocs gemuk sebab macam kau pergi pasar pagi saja pakai kasut macam tu. eew geli kan kan kan? tapi masa itu mana ada crocs lokel yang rm 15 lelong lelong dekat pasar malam. tak ada T_T




tapi semua itu berubahhh, selepas saya mencuri baca entry hamis jalikha tentang berhati hati dengan pencori T_T selepas membaca entry beliau saya terus aim nak beli lah seketul crocs bernama LILY walaupun harga dia macam boleh beli lagi lima dekat lelong lelong pasar macam kan kan? rm169.90 yang original i dapat satu sahaja T_T



lepas tu buah hati pulak suka dating pakai crocs, masalah dia kalau crocs cantik tak apa, ini crocs hodoh yang gemuk gemuk tu eew saya benci betul buah hati saya dalam keadaan macam itu (T_T) eh tak apa, buah hati tak baca belog saya sebab dia busy exam, eleh kalau tak exam pun dia tak baca sebab dia jeles saya layan lelaki (?) AGAGAGGAGA





okay dah habis dengan memori crocs, sekarang dah kecoh isu crocs berinspirasi kalimah allah, memang dah kecoh habis dah sampai rasa macam nak menitis air mata terus hilang semangat nak beli dah. cuba tengok balik lily tersebut tu, comel betul kan? geram lah saya T_T tapi since dah tahu, tak perlu lah saya mengekalkan cita cita saya tersebut kan? okay selamat dunia dan duit saya GAGAGAGAGA

// "dah lah, lupakan niat awak nak beli saya " kata crocs dengan nada berlagak pfft. T_T

// apa pendapat awk semua? T_T

37 komentar:

  1. hehe sabar k..tak kisah la crocs ni kebetulan atau disengajakan.takkan kita sanggup kalimah Allah letak kat kaki.

    BalasHapus
  2. rasanya logo crocs tu macam tipu pun ade, huhu.
    wallahualam bissawab.

    BalasHapus
  3. @zam

    terima kasih comment zam <3 btw kalau kita dah tahu, buat apa kita buat kan? :D btw selamat duit sbb crocs adalah mahal T_T

    BalasHapus
  4. i mmg byk kasut crocs. now dah confuse mcm mane sbb i tade kasut lain slain crocs. haih haih haih.
    nanti pelan-pelan beli kasut baru. (-.-")

    BalasHapus
  5. @blowie

    err,encik blowie mcm dh lama kita tak bertegur sapa :P

    kalau itu tipu, kita tak tahu kan, wallahualam tapi lepas isu ni confirm duit kita terselamat AHAH

    BalasHapus
  6. saya pun.. "tidak kesampaian.. cinta kita.." -Fazli Zainal-Harapan-

    BalasHapus
  7. @Diana Naubi

    alahai bagi i satu lah HHAHA tapi ada org cakap kikis logo tu dia saja pun boleh mengelakkan pembaziran :D

    BalasHapus
  8. aku pakai croc..aku belek2 gak logo tu..xde la sama pun..yg dlm gambar tu mcm duit syiling mana tah..

    BalasHapus
  9. @Hafiz Ismi

    HAHAHAHA jangan lah nyanyi sedih i tauu T_T

    BalasHapus
  10. @Fazreen

    haah kan mcm duit syiling sbb dia timbul okay aku jelesss sbb aku tak ada crocs dan cita cita ku musnah ewahh ;p

    BalasHapus
  11. ok..crocs lily itu memang chumel..

    takpe2..ada hikmah di atas semua itu..di mana duit ynn selamat..huu..;)

    BalasHapus
  12. niat pakai tu penting sebenarnya...

    BalasHapus
  13. tah la ynn..
    nana pakai je kot.fav sgt..he3..

    BalasHapus
  14. tul la acane dgn kasut crocs ori ni ek? nk jual syg coz mahal nak pki ooppsss..huwahuwa sob sob..singgah sini..^.^

    BalasHapus
  15. cuba bace ruangan komen kat blog i pasal crocs ni.
    mcm2 feedback sampai dah xterlyn. huhu.

    BalasHapus
  16. @m.

    i pulak baru je baca dkat belog macy http://cahaya-humaira.blogspot.com/2010/05/salah-faham-fitnah-sambungan-kisah.html

    BalasHapus
  17. akak ada satu.tp sumpah itu yang murah gila punya..HAHA..skrg dia diletakkan dekat bonet belakang kereta. tak smpt belek lg. esok baru nk belek.

    BalasHapus
  18. yeke ni? bercita-cita nk beli gak.. tp dah tau camni xkn nk beli lg kn.. tp tape ke kalau beli gak pastu kikis logo tu?

    kalau camtu leh pasang niat nk beli blk..ermm...

    BalasHapus
  19. hahaha..kesian die..

    hmm..mcm2 la dunia ni..

    BalasHapus
  20. gwa ade crocs gak

    niat gwa pakai sebab gwa nak pakai kasut tutup kaki gwa
    bukan sebab nak pijak kalimah tu...

    tu perspecive gwa la....
    papehal pon, sile la rajin2 postkan surat ke, poskad ke ntuk gwa...
    gwa bosan ni....
    gyahahahahahahha~

    BalasHapus
  21. ade yg kate ni crocs local.. yang ori takdo. hahaaa, punah balik duit u.

    eh, tapi kalau di belog ain, jike tgk comment, ramai yg positive pasal kes ni., takde pun macam nak boikoi..

    BalasHapus
  22. baca kat blog joegrimjow
    mgkin akan kembali pulih
    xdenye gambar camtu
    ;)

    BalasHapus
  23. check dulu sebelum pakai croc..
    tapi kan aku memang tak pernah pakai croc..
    ketinggalan zaman tak?huahuahua

    BalasHapus
  24. salam ziarah.
    memang kecoh isu kasut crocs berlogo kalimah Allah.

    kalau nak beli tapi buang logo tu boleh tak??

    BalasHapus
  25. pikir positif sudah... aku tgk takde pon sama.. aku pakai crocs ori n tgk logo takde pon yg menunjukkan kalimah.. semua bergantung pada niat aje la.. niat salah satu menentukan jarak langkah anda sama ada ke syurga atau neraka..

    BalasHapus
  26. saya rasa isu crocs tu satu komen atau pendapat yang tak berilmu... hanya pandangan peribadi.. nyampuk pulak mak ni... hihihi

    BalasHapus
  27. ye la yana tak terpikir lak ye.. & tak perasan yg gambar tue kalimah Allah SWT ermm tapi bagi angah kalau nak beli alang2 beli yg ori jer..

    BalasHapus
  28. skang ni fenomena crocs..sana sini dok nmpk org pki crocs...i pon sama gak rasa pelik tgk lelaki pki crocs gemuk2 tu..balik2 tanya diri sendiri "dorg rasa dorg macho ke pki crocs?" hehehe...tkejut jugalah dpt tau psl kalimah tu...

    BalasHapus
  29. babyy, crocs i ori, takda pun logo macam itu ke apa. i tengok tak sama pulak.

    BalasHapus
  30. abes ahhh

    crocs tu je lah satu2 nya kasut nk g kuliah

    pas ni kene beli kasut baru

    siot punye crocs
    membazir jeee

    kalau kikis logo xpe en??

    BalasHapus
  31. macam2 benda yang yahudi boleh buat nak sestkan umat islam neyh, ish3 , so kite lah yang kena alert, sanggup ke nak pijak nama Allah? astaghfirullah -_- (sesungguhnya kita byk berdosa) =') so fikir2kanlah okey~

    BalasHapus
  32. dukacita dimaklumkan saya dah terbeli Lily tu..tp rasanya boleh je nak hilangkan logo tu..kikis dengan pisau ke..

    BalasHapus
  33. i xde kasut crocs.tapi nak komen jugak.heehhe..semua tu terletak pada niat & hati kite.sama macam makan mc d, kfc or minum coke etc tu..itu my opinion laa..

    apepun, tepuk dada tanye hati..=)

    BalasHapus
  34. i ada 3 pasang crocs ori including lily
    belek2 balik logo tu
    xdela sama mana pun
    tapi ikut niat msg2 la
    n my opinion
    crocs gemok tu sgt comel

    BalasHapus
  35. thnks semua yangg comment <3 hihi siapa yang ada lily tu tunggu lh esk hilang sebab berada dlm tangan i AGAGAGGAA

    BalasHapus
  36. cube selidik dulu logo crocs ori ngn ciplak..
    lau x silap logo crocs ori bkn camni....

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading