Selasa, Mei 25, 2010

Hukum mencabut bulu di muka perempuan.

selamat petang.

Hukum mencabut bulu di muka perempuan (di pipi dan atas bibirnya) dibolehkan untuk mengembalikan keaslian wajah wanita yang memang tiada bulu di mukanya.

Mencabut bulu kening atau alis adalah haram jika bertujuan mengubah ciptaan Allah, tetapi setakat sehelai dua tidaklah menjadi masalah di atas alasan merapikannya.tapi haram bila membuang semua kening asal dan mengukir semula, bukan menatarias atau membaikinya.


cuba tengok gambarajah yang diwakilkan oleh K, serius gua cakap hot gila kalau engkau buat HAHAHAHAHAHA

hari ini mari kita cerita pasal bulu. bukan bulu ketiak atau bulu chibi, tetapi bulu kening. anda pernah teringin untuk cukur bulu kening? ye lah bulu kening kita kan serabut compang camping rasa macam tak hot lah nak cukur kasi satu line lurus sahaja baru market nak nak bentuk dia melentik senang nak buat gaya the rock atau ziana zain kan hot tu. pfft

saya pernah sekali kene cukur bulu kening. KENE TAU bukan saya suka rela. maksudnya saya dipaksa untuk cantik (ye saya tak cantik pun sebenarnya T_T) waktu tu abang yang nak kahwin tapi makcik saya yang mekap and cakap dekat saya "adik kene uruskan kening tu, dh bersepah dah kening adik" (T_T) hati saya sayu waktu terasa di cukur cukur, mana lah pernah cukur bulu kening tiba tiba terpaksa izinkan. (SAYA TERPAKSA) boleh tanya kawan kawan kawan saya betul tak saya kene paksa? kalau dia orang cakap tak, bagitahu saya nanti saya sumpah dia orang kene sembelit AGAGAGA

itu pengalaman saya, pengalaman pertama kali dan mungkin yang terakhir sebab saya tengok kening saya dah serabut( tapi comel ) balik dan takut nanti dia jadi panjang panjang pulak AGAGA oh oh btw i respek dekat mommy nur medina yang mempertahankan bulu kening beliau dari dicukur. oh mommy :D okay bagi saya tak cukur pun tak apa , cukur bulu kening boleh buatkan muka awak hodoh (T_T) dan mentakutkan kalau tersalah cukur.


hai, nama saya collina pierluigi.
hati hati cukur bulu kening nanti jadi macam saya.
tapi saya original tahu? :D

abang saya peminat setia collina ni, dia suka betul. sebab itu saya siap cari pasal dia dengan keyword referee italy bald. AGAGAGAGAG funney kan saya (T_T)

er, saya nak tengok gambar awak kene cukur bulu kening! er, tak ada tak ada T___T AGAGA


19 komentar:

  1. Sllu jgak my mom nsht haram ckur kening.
    So, redha je lah kening bersepah ke apa ke.. hot jugak tu! Hahahaha

    Nice entry sis.Thumbs up :)

    BalasHapus
  2. pertama kali sy kena cukur bulu masa nak bersanding kat umah belah suami...serius cun gilerr...hahaha...takde2...terus magik dah jadik lain giler la muka.. :p

    BalasHapus
  3. @EyraHanyfantasy

    haa mcm hari tu sy mati2 gak ckp tanak lah haram apa semua, lepas tu makcik i bebel2 terus mcm rela je lah T______T

    skrg dh panjangggg and redha jugak. karang cukur lagi pn sama jgk dia memanjang juga T_T guna veet boleh tak? HAAHAHA

    tq eyra <3

    BalasHapus
  4. @sz | m.a.s.s

    okay nasib baik saya mcm tak fikir bukan bukan bila puan suzi cakap cukur bulu belakang dia tak letak kening AGAGGA ;p btw puan suzi memang cun sgt sgt, tapi teringin juga nak tgk kening puan suzi mcm ziana zain. haah kan bila dh ckur mcm jadi makin cantik pulak AGAGGAA

    wahhh <3

    BalasHapus
  5. ohh
    kira merapikan sikit2 tu boleh la ek?
    aku x pernah lagi.
    bukannye buruk pun kening aku, stakat bersepah je/
    haha

    BalasHapus
  6. hahaha ~
    lassie punye kening da terbentuk .
    coz ekot kening ibu .
    so cabot yg terabur tuh lerh . HAHA .
    tp if cukur tmbh buruk lerh . aiyax !

    BalasHapus
  7. @Ery Farieha

    haah, boleh boleh tapi ada ke orang yang cukur habis ey? aku macam tak boleh nak percaya kalau ada T___T

    haa kalau cukur bulu kening sampai dh sikit sikit tu memang haram lah kan

    BalasHapus
  8. @lassiegewdix

    eee jelesnyaa AHAHA aah cabut yg terabur shj. tak berani lh nk ckur smpai terbentuk. mcm ada ke nak buat? berani gila T_T

    BalasHapus
  9. nak cabut bulu hidung jela lepas ni xD wakakakaka

    BalasHapus
  10. @Alynn Notnot

    tlg cabut bulu hidung i sekali HAHAHAHA

    BalasHapus
  11. kening i ada takde. ada tapi tak banyak. haha pertumbuhan terbantut. gaggaa

    BalasHapus
  12. aaa..btol2 yiyin kne pakse..ktowg saksi..acik jgn laa sumpah2 owg sembelit nnty ssh nk o'ok..huu..

    BalasHapus
  13. @** a i l y **

    alaaa kesiannya u, u kene cari alternatif nak lebatkan dia and bagi dia berjalan lancar *okay merepek T___T

    BalasHapus
  14. @ayuna


    HAHAHAHAHAHAHAHAHHA

    i love u acik so much tq tauuuu sokong kita HAHAHAHAHAHA

    BalasHapus
  15. hmmm.nice entry ynn..ramai org tawu hukum ni..tapi ramai jgk yg melanggar.. HEHE..

    aritu masa akak pakai mask, kening tercabut sikit sbb mask lekat dan ditarik dgn kuat..HAHA..saket gila..

    BalasHapus
  16. @:: Feez_Mior ::

    haah, kadang kadang ada yang tak tahu, mcm kesian je kan kalau yang tak tahu T_T

    err, haaa nsib baik sikit kalau semua sakit habis duniaaa :P

    BalasHapus
  17. setakat ni, seumur hidup i, tak pernah lagi cukur bulu kening. untuk orang freehair macam i yang ternyata dah berdosa, memang macam aneh kalau tak pernah cukur bulu kening. tapi sumpah i tak pernah. harapnya sampai bila-bila pun takkan cukur bulu kening. biarlah bersepah, biarlah tak cantik :)

    BalasHapus
  18. oh bulu kening real lg besh..
    hehe
    xD

    BalasHapus
  19. ermmm tapi angah pernah tanya la diorang kata kalau nak cukur untuk suami bole apa? wawaualam..

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading