Rabu, Mei 05, 2010

Pekerja lelaki warga indonesia lebih berani dari lelaki melayu?

selamat pagi.

KAH KAH KAH okay gelak kejap sebab tiba tiba macam nak bagi title entry sumpah aku cakap memang tak boleh belah sebab macam perbandingan yang agak freak ditujukan khas untuk lelaki melayu.

haa, apa kau rasa? apa kau rasa si pembaca yang duduk rumah goyang kaki lutut siku sambil fikir malam karang mahu berjumpa kawan rempit dekat hujung desa lepas tu plan nak samun orang sana sini. lepas tu pukul 12.30 pagi keluar rumah tak ada lesen sedangkan baru tahun ni nak ambil pmr er okay cukup sampai sini. T_T


gua pakai selipar saja.

kenapa tiba tiba keluar title lelaki warga asing lebih berani dari lelaki melayu? okay sebab dekat perenggan di atas i dah bagi tahu kenapa, lelaki warga asing lebih berani bekerja seperti dalam gambar gambar di di bawah.












gua kagum okay? gua kagum dorang boleh buat keje atas bangunan yang serius kalau aku naik rollercoster sampai dekat yang paling atas pun boleh buat perut aku kecut sikit (alala comel nya perut kecut ) ala ala rasa nak muntah kalau tengok ke bawah, ini pula dorang siap bergambar dekat atas tu T_T kagum kagum.


hai, nama kami mas jaqo' datang dari wilayah palembang. kami datang mencari rezeki, kalau ada lebih boleh bawak balik lombok AWWWWWW

okay fine macam kagum habis sampai lah jadi entry paling comel dalam sejarah liyanaa.com sebab ada lelaki berani macam dia orang. KAU? KAU yang lelaki tu ada berani? HA HA HA

tapi walaupun gua kagum dengan keberanian dorang, tapi dalam hati bukan ada taman tapi dalam hati kegelisahan, keresahan, ketakutan sebab kaum kaum mereka ini begitu ramai sekarang di malaysia. sampaikan ery nak naik bas pun takut. ini baru warga asing dari seberang belum lagi warga asing dari nepal bangladesh yang agak berbau tersebut. sekurangnya warga seberang masih ada yang kiut sikit lah KAH KAH KAH

itu belum lagi kalau nak berebut tengok wayang, naik ktm, naik lrt, masuk tandas, pergi butik butik pun nak berebut. aku harap jangan lah kau rebut nak amik liyanaa.com atau bucuk bacin dalam hidup aku, kalau tak merana diri T_T

// walaupun dorg ni macam mentakutkan kita, tapi kita sedar ke tak, dorang ni la yang tolong bina rumah kita, ofis kita, klcc kita, menara bekembar klcc (aik macam sama dgn klcc kita saja?)

// gambar semua bukan dari gua. gua sedar gua pakai nokia 5610 saja T_T

31 komentar:

  1. hoho.. jangan kata lelaki melayu tak buat kerja mcm ni.. aku pon buat keje ni oke.. lepak skali ngan idon2.. lepak siap tdo dalam rumah kongsi depa.. hehe.. yes aku tak tergolong dari golongan yg ko katakan.. lalala.. sebenarnya ramai yg baik, tapi segelintir tu aje yg kerek gile..

    BalasHapus
  2. ouh! kalau naik train, jangan cakap la bau dowang..isk3... =.=

    hahaha....~

    BalasHapus
  3. adakah ini inspirasi dr entry aku?
    haha

    BalasHapus
  4. lelaki melayu banyak gayat2 kot... tak larat nak panjang tinggiiiii. heeeeeee

    BalasHapus
  5. hehehee...lelaki melayu tetap "gagah perkasa" di hati ku.. :))

    BalasHapus
  6. hattoii. tuu yg org cakap, kalau org asing tade, takan berdirinya bangunan yang tinggi2 tu weyhh. org melayu demand sgt pasal keje smpai kadang2 terus takde keje. huahua. tu yg byk besepah mat2 gian. kalau ckp fasal tinggi, aku berdiri atas kerusi kanak2 pun da gayat okeyyy. hatooi

    BalasHapus
  7. huhu. baru tgk gmbar pun dah terasa gayat. =_="

    BalasHapus
  8. diorang jugak yang merembat anak gadis melayu bawak lari balik indon
    huhu.
    terpaksa lelaki melayu kawen dengan amah indon dong!

    BalasHapus
  9. kadang-kadang sha tak suke tgk indon ni
    kalau sha naik bas kiri kanan depan blakang dieorng ade.nak bernafas pon susah

    tp kalau bab kerje berat2 ni org respect org indon.

    BalasHapus
  10. dorang da bese ssh...sanggup keje bhy..asal dapat wangnya..huhuhu...

    BalasHapus
  11. pernah sekali tu naik bas penuh ngan bangla..pastu rasa cam confuse, aku ni dok kat malaysia ke bangladesh!!hehehe

    BalasHapus
  12. Ai hari² naek bas dengan diorang..hehehe

    BalasHapus
  13. syah.

    serius ko buat keje cenggini? wah tabik spring okay :P

    adrina.

    HA HA lagi lagi kalau nkk lepak luar dari unisel naik ktm + bas T_T

    ery.

    ha kau penyebabnya HAHAHA

    ain.

    mungkin HA HA HA sbb tu dorg ni lebih berani kot

    puan suzi.

    ecece :P

    nisa.

    itu lah pasal HA HA HA
    aku panjat kusi pn mcm dh pusing2 kepala

    hazzy.

    baru tgk gamba kan? T_T

    BalasHapus
  14. dude.

    HAHAHA ramai lagi anak gadis melayu belum kahwin tak apa lelaki melayu jgn risau :P

    isha.

    ha tau tak apa, boleh tak lepas dorg habis kerja kita letaik dorg satu tempat HAHAHA

    eiyda.

    haah dh tak kesah dh janji dpt duit utk fmily. T_T

    kakak deena.

    slalu dpt rasa perasaan mcm tu. dkt unisel paling sedih T_T

    nadya.

    HAHAHA ada berkenalan ngak? :P

    BalasHapus
  15. mungkin kehidupan dekat sana berbeza dengan negara kita..masih bertuah kerana tidak sesempit kehidupan mereka kt sana..cakap je ar nak kawin ngn orang indon...haha,macho ke?

    BalasHapus
  16. haa. siapa nak kawin ngn indon? HAHA kalau ensem mcm ariel peterpan daku mahu lah HA HA HA

    BalasHapus
  17. if xsalah bro

    dorg apa mahu fikir.. mati kat malaysia pun belum tentu family sana tahu...

    tue yang ramai org amik mereka jadi contractor... yang mati mase wat bangunan ramai.. tp disembunyikan...

    tp klu org malaysia yang mati.. nk sembunyikan cam mne... xpasal2 company tutup

    cam satu company MK***d yang ditarik semua projek pembinaan bangunan seluruh negara... sebab satu kes je he..23x

    ini dari kertas kerje yang bro kaji semasa berlajar dulu

    BroFramestone Blog

    BalasHapus
  18. Biar Miskian Asal Kaya Hati! hahaha...

    BalasHapus
  19. aku pernah berpengalaman kerja dgn mat bangla je. hahahaha.

    tapi aku respek dorg boleh kerja camtuu... bertenang je aku tgk. haha

    BalasHapus
  20. actually ni bukan soal berani atau tak..
    tp lebih kepada nak buat atau tak nak..
    kenapa bangsa indon tu ramai kat negara kita ni?
    sbbnyer pemuda2 melayu kita ni JARANG *i said jarang..bukan tak nak langsung* nak buat keja mcm ni..ape omputeh kata tu? demanding?
    yeap2..bg dorg..tak stendet keja mcm ni..
    so peluang2 mcm ni la digunakan mat2 indon ni utk carik rezeki kat bumi M'sia ni yg sememangnyer nilai mata wang tu lebih tinggi dari nilai mata wang negara dorg..
    pemuda melayu kita ni nak demand keja bagus2 tp kelulusan tak seberapa..pemalas..bukan nak kutuk bangsa sendiri..tp tu kenyataan..kena la terima walaupun pahit..
    dan bkn jugak nak kata buruh2 indon ni bagus..
    sbb bg i dorg ni pn cam !@#$%^&*()_+ jugak..ada brani bawak lari anak dara org balik lombok..so tepuk dada tanya hati..sampai bila kita org M'sia nak tros jadik camni yer tak? :p Renung2 kan dan selamat beramal :p

    BalasHapus
  21. seram nye gamba tuh..da la gayat..
    uih..kt klang jgn ckp la cik..bersepah!..kalo naek bas sume nye indon,nepal..aihh..
    kalo nk naek bas elok berteman..

    BalasHapus
  22. ayuna.

    kita pergi dating dengan fwz lalu dekat meru tu pn fwz ckp, haaa mat indon, haaa mat bangla sampai dia ugut2 gedik nak tinggalkan kite tsk :(

    BalasHapus
  23. kalo dorang takde takde sapa nak keje buruh.hoho

    BalasHapus
  24. sy x marah pun dgn statement awk tu sbb sy mmg sokong hbis! sbb rasanya xde laki melyu yg snggup keje tinggi mcm tu? risiko!! ape2pun tabiklah kt lelaki asing...

    BalasHapus
  25. OMG. risiko tu doee. haiyaa, dorang bnyk berani maaa. tu yang tkde pada lelaki melayu. kan kan!

    BalasHapus
  26. aku suka gila ariel peterpan! ada kaitan? kah kah kah.

    BalasHapus
  27. hahha..
    diorang memang brani..
    tapi diorag terpaksa tue ekekee

    BalasHapus
  28. tersentuh hatiku..biar miskin biar kaya hati...

    BalasHapus
  29. aha, betul. xramai lelaki melayu yang sanggup panjat tinggi2..
    btw, handphone kita sama ! :P

    BalasHapus
  30. lelaki melayu apa pun tak mau buat belajar pun malas, meniaga pun takut/ tk minat , nk keja buruh demand sangat last2 skali harta kekayaan negara kita smua org asing ambik...

    Cuba renung dan fikir baik2 bangunan2 kt malaysia kebanyakan bangsa asing yg buat kebanyakan bangunan tu adalah bangunan perniagaan, kondominium, n lain2 lagi bila siap org Melayu kita kebanyakan tk mampu nk sewa. ...Buruh pendatang bw keluar matawang malaysia berjuta2 keluar negara...bangunan yg hebat2 tu tk dpt kita duduki dpt kt bangsa lain yg suka berniaga dan akhirnya apa pun kita tak dapat...hanya boleh bangga dengan kemajuan negara saja tapi harta dan tanah tergadai...

    Oleh itu lelaki melayu aku minta tolong banyak2 ubah perangai pemalas dan penakut jadilah bangsa yg kuat berjuang dan berani...rajin bekerja dan kumpul duit banyak2... tolonglah aku dah muak tengok pendatang kat Malaysia ni

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading