Jumat, Oktober 29, 2010

Terimalah kasihku Blackberry Torch #maxis10 .

Selamat malam.



ini bukan entry terakhir dengan blackberry torch (insyaallah ) tetapi entry terakhir untuk memberitahu anda , saya adalah orang yang paling bertuah yang menjadi salah seorang kakitangan (HAHA) #maxis10. first time saya baca pasal #maxis10 terus teringin nak jadi salah seorang dari mereka, dua kali saya submit pemohonan, dan akhirnya rezeki saya untuk menjadi salah seorang reviewer blackberry torch.

terima kasih banyak kepada maxis kerana memberi peluang, and ofcourse dua orang wanita gorgeous di belakang setiap #maxis10, ms. April dan ms. fiona. both of them sangat sangat sangat friendly, first time jumpa dieorang kami malu malu, but second time terus boleh tanya itu ini. and april pun layan kami baik sangat :) thanks dear, dia sanggup bermain sms dengan saya sebab uncle bob saya problem tak boleh jawap call T_T but lepas guna blackberry torch, senang je nak jawap call HAHA and lagi satu , thanks sudi berbahasa dengan saya, sebab saya kurang sikit speaking meaking ni HAHA


memori paling indah as a blogger, terpilih sebagai reviewer :)
oh btw, ramai tanya macam mana nak apply #maxis10 kan? kebetulan senior saya dalam #maxis10 ada buat entry pasal ini, yang penting apply je dulu dapat ke tidak itu semua rezeki anda, jangan mengalah tauuu? cuba selagi boleh jangan terlalu berharap dan jangan terlalu mudah patah semangat. kita kene sedar kita bersaing dengan 10,000 orang yang mahu jadi reviewer. (INI KATA KATA SEMANGAT NI HAHAHA)

goodluck untuk next reviewer :) thankss senior senior yang tunjuk ajar, thanks raracandyfloss and bro eizil. mereka tolong saya banyak sangat sangat :))

okai bai.

Why i love blackberry torch? #maxis10

Selamat malam.

hai berry hitam, hari ini adalah hari terakhir saya meng-review awak kepada pembaca belog saya dan saya harap mereka tidak bosan dengan pendapat saya, biasa lah kadang kadang terover puji padahal kalau awak tak rasa nikmat (?) dia takkan faham . HAHAHA,

hai berry hitam, sanggupkah awak berjauhan dengan saya? setelah saya membela awak selama 2minggu, sanggupkah awak melihat saya menangis kesedihan melihat awak di bawa pergi?

hai berry hitam, saya sudah jatuh cinta dengan awak T_T

baiklah, kita cerita pasal kenapa saya suka blackberry torch secara keseluruhan boleh?


camera & video recording with autofocus,
cuba cakap dekat saya, video recording anda ada autofocus tak? HAHA
multitap on screen,
pernah bayang tak menaip sms hanya menyentuh screen? baik lah, tak best kalau tengah makan rendang ayam lepas tu boyfren ajak mesej kalau lewat msg, boyfren marah, merajuk bluek ;p



games
selepas stalk dua otai internet (einztrigger & Roslan_Nazri) beborak dekat twitter, saya macam terfikir betul ke blackberry sebelum torch tak ada games? tapi torch ada tau, and games dia ( brickbreaker & word mole) sangat mengaddictkan saya, btw saya main dah sampai level 6 dah, harap sangat sangat torch ini kekal milik saya, T_________T


media player.
saya suka sangat bila saya sedang berBBM atau bersms, still music player bermain dengan baik, tak tersangkut sangkut macam saya guna unclebob :( kemudian, bila saya dengar music, tak perlu terlalu kuat sebab bunyi dia dah cukup sedap dah



aplikasi blackberry
i love this. applikasi blackberry , macam anda tak tahu dia terbahagi kepada yang FREE dan berbayar, saya pula siap bookmark applikasi yang free sahaja sebab saya bukan pemilik tetap bbtorch, jadi applikasi yang macam doodle tak dapat lah nak beli (T_T) ada masa kita beli ya sayang? berry hitam tak faham faham ayat saya itu? ;p
bersosial dengan rakan maya.
anda tahu tak, sebelum saya menjadi pemilik sementara blackberry torch, saya adalah pengguna handphone biasa biasa, uncle bob nama dia. bila guna uncle bob, saya tak dapat menggunakan ubertwitter, atau facebook for nokia *uhuk* tetapi sejak menjadi pemilik berry hitam, saya mula pandai bikin orang panas hati dengan adanya akaun plixi untuk twitter (total gambar selama menjadi pemilik bb torch adalah : 29) HAHA and folder mobile uploads dalam facebook. tahu kah anda dahulu saya sangat jeles bila tengok orang lain bersosial begitu? tahu tak? T_T
cut , select, copy and paste.


menarik bila nak highlight sesuatu, akan keluar icon kecil macam tu. lepas tu kita picit dia and highlight dekat mana mana word yang kita suka. weu best tak best tak?

wahh, lepas baca annoying part terus ada yang cakap tak nak beli torch T_T jangan begitu, anda belum tahu kehebatan torch yang sebenarnya. mari sini baca sikit meh HAHA
pembuka cover bateri
ini problem, boleh anda abaikan kalau anda pegang kedua dua side, means tahan lah slide tu dari terbuka macam saya buat :P
fizikal QWERTY keyboard yang very the small.
guna lah touch screen :P sebab itu saya cerita pasal to touch or to type hari tu, dan pilihan saya adalah multitap
bateri life berkurangan.
beli lah charger utk kereta, masing masing bukan naik basikal pun kan? HAHAHAHA
Accesories susah hendak cari.
confirm lah susah , BB Torch kan baru lagi tunggu lah dua bulan tiga bulan nanti confirm belambak :D

senang cerita macam ini lah, bb torch ini, sangat suitable untuk blogger macam kita, guna satu device dah boleh update belog, update twitter, update facebook, camwhore, games, er aplikasi semua pun menarik. ada orang cakap, tak mampu nak beli blackberry, no lah kita semua mampu, cuma tak yakin je nak beli betul tak? tak apa, kita tunggu maxis umumkan harga pakej dia, confirm anda mampu k :)

// whaha tiba tiba nak emosi :(( huuuu

okai bai.

KENE TAG DENGAN AROL DSHW

Selamat pagi,

saja nak ambil hati mamat sorang ini kan, dia tag kita buat lah walhal macam dah malas nak join contest since asyik tak menang sahaja T_____T



contest header ini dianjurkan oleh beliau. masalah dia, header saye cantik ke? kuang asam arol comel ye tag kakak manis cenggini :( perli gua. tsk

tapi gua nak tag header blogger lain YANG TAK CANTIK . sila sila :

puan ailyl.
puan rara.
puan zana (header acik z comel gila ada teddy bear, nyumm)

okai bai.

Kamis, Oktober 28, 2010

Annoying part of #bbtorch #maxis10

Selamat petang,

liyana, liyana asyik puji sahaja berry hitam itu, sampai saya rasa macam mereka bayar awak berjuta ringgit HAHAHA sebenarnya tak lah puji sangat, sebenarnya juga, saya belum sempat nak buat entry tentang kekurangan berry hitam *huks huks* jadi dalam entry ini, saya mahu cerita sedikit kelemahan beliau. sebenarnya lagi, setiap handphone pun pasti ada kelemahan macam ini T__________T


pembuka cover bateri

BBTORCH as u guys know, dia adalah slide phone kan? but mengikut jari jari manis saya yang kasar ini, ia agak susah bila kita kene tarik cover batery ke bawah, then slide dia pulak tergesel terus nak terbuka keatas, (T_T) saya jadi risau takut terkuat then boleh kacau ribbon dia ke apa, at least bagi lah macam ada butang untuk tekan supaya senang nak buka cover dia T___T




fizikal QWERTY keyboard yang very the small.

bagi jari runcing tetapi gebu macam jari saya, saiz satu satu keypad itu saja memenuhi dua jari saya T_T malah saya perlu pastikan kuku sentiasa pendek untuk menggunakan touch screen. malah kalau saya eja sayang, akan terbabas jadi sayanga atau sayand T_______T

bateri life berkurangan.

sedih, pergi sana sini tengok bateri sudah tinggal separuh padahal baru sahaja di charge sebelum keluar kemana mana. nasib baik tak pernah matik even sudah ke 5% ;p



sedikit tips untuk mengelakkan kekurangan batery adalah, kamu reduced kan backlight brightness kepada 10 dan backlight timeout kepada 10 saat. cari di options > display > screen display :)


saya mahu warna putih itu T_T
Accesories susah hendak cari.

hari tu, pergi midvalley saya cari lah casing untuk berry hitam saya ni, saya tanya akak ada tak casing untuk blackberry torch? muka dia blur, dia tak tahu ada blackberry torch, tapi dia bagi casing juga casing blackberry tp macam terfikir, ini kan slide phone, ngam ke kalau masuk? grr

dah kelu, apa lagi kekurangan dia? selain terstuck secara dua saat macam boleh maafkan, macam apa lagi heh kekurangan awak TORCH? nanti lah kalau ada lagi kekurangan dia, saya cerita lah, oh dem hari ini dah 28 :(

okai bai.

Cara mudah menghentikan batuk.

Selamat pagi,

hari ini macam biasa kita pergi segmen kecantikan dan kesihatan. iaitu TIPS menghentikkan batuk nama dia, macam mana saya tahu pasal tips ini? saya tahu dari email, bila saya tahu dari email, tugas saya adalah share dengan awak semua yang saya cintai HAHAHA over tak over tak? ;p

tips ini, katanya sudah ramai yang guna tapi bagi saya ia adalah sesuatu yang baru. kebetulan my boyfren, iman syafaris hakimie pun sedang batuk teruk T___T dia tak pandai keluarkan kahak sebab dia baru tiga bulan *nangis*

tapi, tips macam ini boleh ke dia guna? HAHAHAHA tapi tak apa, mari kita teruskan pembelajaran kita hari ini.
Potong bahagian atas limau, garam dimasukkan ke dalam limau, dan dimasukkan kembali bahagian atas. Wap itu 10 minit dan makan semua termasuk jus segar di bahagian bawah mangkuk. Rasa tidak begitu bagus tapi menyembuhkan batuk yang berpanjangan anda di hari.


pertama sekali
potong di bahagian atas limau.


kedua.
taburkan sesudu garam di atas limau yang sudah di kerat tadi, jangan potong banyak sangat T_T

ketiga.
tutup balik potongan atau keratan itu.
keempat.


masukkan dalam mangkuk sebesar oren itu dan sumbat ia ke tempat pengukus, pastikan anda kukus selama 20minit

siap untuk di jamah. air yang dekat bowl itu sila makan sekali ye. ini arahan dari email, dia dalam english, aku translate kan jadi BAHASA. KAH KAH KAH :))
thanks for the tipss ye tukang bagi email. sorry, hari ini sangat busy :(( tak dapat taip banyak banyak *nangis*

okai bai.

Rabu, Oktober 27, 2010

Chocolate patchi untuk andaa.

Selamat pagi semua.


siapa dekat sini pernah makan chokolate patchi ini? dalam hidup pernah tengok tak? macam jarang nak jumpa sebab tak ada dekat malaysia. ke atau sebab adik manis bernama liyana lunia lebih meminati chokolate milkybar cookies dari kit kat? KAH KAH KAH

first time dapat pegang dan rasa chokolate patchi, tak ada yang menarik pun bagi aku. dulu waktu aku mula mula berblogging, ada seorang blogger nama dia cato patchi tak silap, dia duduk sudan kot (?) and aku selalu teringin nak makan chokolate patchi sebab cara dia promosi kan chokolate ini buat air liur meleleh T______T


hari sabtu hari tu, ayah pergi rumah kenalan dia ada urusan bisnes sikit dapat lah bawa pulang satu bekas chokolate patchi ini dari kenalan dia itu, sbb itu tajuk dia chocolate patchi untuk andaaa ;p dalam bekas tu ada different type chokolate ada nuts, ada dark chokolate, chokolate milk dan chokolate perisa macam bunga rose wkaka, and bagi aku tak dapat dia nak kalahkan keenakan milkybar cookies ku and toblerone ku, tak berapa best dengan ada rasa ros dia (T_T) kira not my taste lah HAHAHA.


tapi beruntung lah dapat juga makan patchi ini dan tak ada lah meleleh dah HAHAHA mungkin bagi anda chokolate dia sedap, tapi bagi saya patchi tak sedapppp ! HAHAHAHAHAHA

okai bai.

Selasa, Oktober 26, 2010

Sistem Operasi OS6 #maxis10

Selamat pagi.

sebenarnya saya ada beberapa hari je lagi untuk mengceritakan pada anda tentang blackberry torch ini. mesti orang cakap liyana ini asyik cerita pasal camera sahaja, sampai rasa nak jerit dekat telinga dia apa lagi benda special pasal blackberry ini HAHA, maaf, saya sangat sangat eksaited dengan camera dia sampai tak pandang benda lain HAHA.



sebelum anda baca pendapat saya tentang OS6, meh sini meh, anda boleh lihat video di bawah ini juga jika ada blur blur ke kan, HAHA btw i sgt in love dengan lagu OST Midori :D



blackberry torch 9800 merupakan blackberry pertama yang menggunakan OS6, dalam BB Torch, mereka (RIM) telah re-design interface BB kepada yang lebih mantap, mantap dia macam engkau boleh view all folder dengan slide guna jari pomboley, atau kau boleh slide ke frequent folder , atau engkau boleh slide ke favourite. memang best, aku cakap banyak pun susah sebab awak sendiri kene rasa pengalaman menggunakan OS6 ini sendiri.



slide your finger
picit picit and slide slide untuk folder lain, menarik sangat

tapping tapp

TAP (atau letak jari anda lama lama :P) untuk menu seterusnyaa. cuba engkau tekan screen, boleh keluar menu cenggitu tak? WAKAKA


Universal Search

ini menarik sangat bila engkau nak cari nombor emak tak payah buka phonebook pun, terus taip emak nanti keluar lah segala benda berkaitan emak, best tapi tak ada demo :( kalau ada pun handphone dekat rumah semua tak ada video autofocus, wkaka T_____T

(uncle bob tak ada fungsi universal search pun )


Browser.

bagi saya, browser berry hitam ini sangat menarik kerana mempunyai fungsi pinch and zoom *macam iphoneee* EEEE saya suka gila main zoom it zoom out dengan cara picit screen dengan dua jari KAH KAH KAH seronok sangat sangat haku main main pinch and zoom

tak payah susah susah cari kanta pembesar dan picit picit susah betul. dalam video di bawah juga, anda boleh lihat kelancaran BBTORCH untuk loading blog saya. mungkin blog saya bukan mobile compatibility jadi dia lembap sikit T____T atau wifi saya tak berapa menarik kelajuan untuk loading tsk.



insyallah kalau sempat kita cakap pasal BIS , pasal youtube dimainkan dalam torch, dan tengok lah apa lagi aku nak cakap HAHA

boleh baca tentang OS6 dengan lanjut selanjutnya dari bro eizil dan jasonmumbles :D

okai bai.

surat konvo dari UNISEL dah sampai :P

Selamat pagi,

entry fendek, bos keluar pegi meeting dekat ipoh YAHOOO tapi balik tengahari (T___T)


bulan november ini, berakhir lah status sebagai seorang student diploma kerana saya akan menjalani proses peng-konvo-an , tarikh konvo adalah 21 november, pukul 1.45pm, sesi ke empat, masa pendaftaran sebelum 1.30pm agak seram juga la bila fikir lagi sebulan nak naik atas pentas ramai orang pakai jubah, pakai hood pegang mortar board, baju waktu tu saya fikir tak perlu bergelip gelip (atau kelip kelip ) sebab robe mesti besar dengan saiz badan jadi tak perlu bergelip gelip bagai.


kasut pula tak boleh pakai heels, heh macamengkaupakaiheelsjekan so nak cari kasut hitam bertutup. oh semalam dapat gaji tapi gaji bulan ini tak berapa lah macam bulan lepas T____T dah lah bulan ini banyak gila pakai duit, jadi encik gula hati, bulan ini tak ada dating ye kecuali awak teman saya pergi ambil jubah , rehearsal and konvo saye ye :P


comel tak? sebijik mcm saya tak
konvokesyen saya yang pertama, tanpa kehadiran emak dan apak. saya redha sebab mereka akan menunaikan ibadah haji. akan berangkat on 4 november :) tak sempat la saya nak menggayakan jubah depan emak and apak tapi saya promise, saya nak sambung degree, nak sambung master, nak emak and apak bergambar sama sama pakai jubah (air mata meleleh sampai banjir hopis dah)

tamo cakap pasal konvo dah. tapi ada sesiapa nak follow jadi cameraman tak? tak apa, camera saya sediakan, awak cuma jadi cameraman je. siapa nak meh lah komen, yang penting SERIUSSSSSS :D

okai bai.

Senin, Oktober 25, 2010

To type or to touch? #maxis10

Selamat pagi.

kembali lagi dalam segmen berry hitam bersama liyana. maaf lah saya terlampau eksaited untuk menceritakan tentang berry hitam kepada anda kerana saya juga teringin memiliki beliau, tapi apakan daya, masa semakin suntuk untuk saya bercerita tentang berry hitam. mungkin ini minggu terakhir bersama beliau tapi saya berharap sangat berry hitam tetap menjadi teman baik saya untuk tempoh selama lamanya T_______T



ingat tak anda , pada gambar ini? sila click click untuk mengingati. HAHAH persoalan dia ringkas sahaja, to type or to touch? dalam bahasa melayu adalah untuk menaip atau menyentuh LOL secara ringkasnya, berry hitam ini unik kerana ia adalah berry pertama yang mengamalkan QWERTY keyboard dan juga ON- Screen keyboard. bila anda slide up handphone anda, on screen keyboard akan disable dengan sendirinya.

QWERTY keyboard, anda sudah biasa sangat jumpa betul tak? semua handphone sekarang guna qwerty keyboard kecuali uncle bob (HAHAHAHA) jadi tak menarik pun pasal qwerty keyboard ini, habis apa yang menarik?

YES, On screen keyboard adalah menarik kerana anda anda tiga pilihan keyboard kesayangan anda.


FIRST ; multitap atau keyboard di handphone biasa macam keypad uncle bob tu la, bezanya dia di atas screen LOL.

SECOND ; suretype ( ku tak suka ini) ; sure type ini suka hati dia je membetulkan spelling saya, saya nak taip bubu dia jadi bye pulak T_______T


THIRD ; full keyboard ; QWERTY keyboard di atas screen :D disadvatages dia, terlalu kecil untuk jari gebu saya tsk



masing masing ada kelebihan tapi saya lebih suka multitap untuk on screen keyboard dan physical keyboard sahaja , anda pula? :)

// eh nuffnang buat contest BB Torch laaa, padan la macam ramai bersungguh sungguh buat entry pasal BB Torch, apa kata anda pun join sekali? :DDD Gudluck, and and wish me luck untuk dapat BB Torch ini TERUSSS dari maxis :D

okai bai.

Minggu, Oktober 24, 2010

Perkara penting dalam sebuah handphone #maxis10

Selamat petang,

saya sangat tidak senang duduk kalau tak dapat buat entry tentang blackberry kesayangan saya ini, sudah masuk hari ke 10 rasanya tidak termasuk empat hari bonus yang saya dapat menggodek si hitam menawan bak kata salah seorang reviewer blackberry torch juga, bro eizil. memang sangat menawan sampai nak lepaskan dari genggaman pun macam sayang gila HAHA



blogger macam saya yang sangat suka berkongsi gambar , bila dapat mana mana handphone mesti akan saya godek kamera dan perakam video dia dulu. okay lah macam perakan video tu saya kurang sikit nak godek sebab boleh tengok macam mana saya rakam video di entry chibi dalam sangkar tu, bergoyang goyang HAHA



jadi hari ini kita cakap pasal camera , taknak cakap pasal camera dslr atau compact tapi nak cakap camera dekat handphone. (boleh tak ku cakap camera dulu baru cakap benda lain? HAHA T__T) . blackberry torch 9800 ini, walaupun dengan 5 megapixel sahaja, sudah cukup buat gambar gambar dalam entry saya selama seminggu ini sangat sangat cantik. saya sangat suka bila sesebuah handpone ada autofocus, sebab minat saya untuk tangkap gambar lebih menjadi jadi.

TIPS untuk anda ; cari lah handphone yang mempunyai autofocus, lagi baik anda pilih blackberry torch 9800 sebagai handphone idaman anda :D



kemudian kita tengok pula perakam video di dalam ini handphone, tidak pernah saya jumpa perakam video yang mempunyai autofocus (T_T) KASIHAN KAN? HAHAHA ini pertama kali saya jumpa tahu tak? menarik gila kalau anda rasa macam nak rakam berita dari surat khabar, tidak mustahil dah untuk nampak dengan clear, best sangat HOKAYYY. credit untuk blackberry torch 9800 :D


without autofocus. gambar blur memanjang T___T

with autofocus ; HOMAIGUDNESS, boleh ku nampak tulisan itu :DD

options untuk perakam video, boleh pilih engkau nak guna flash (dalam keadaan gelap) atau tidak :)
macam dalam entry chibi dalam sangkar itu, saya tak guna flash sebab waktu tu masih samar samar senja kan, belum gelap lagi :) HAAAA, menarik tak blackberry torch ini? kalau saya nak compare kan dengan ehem* uncle bob ehem* memang tak dapat lah uncle bob nak saingi baby bam bam saya seorang / yang sebuah ini.
btw, pandangan saya adalah jujur, mungkin saya suka camera dia, mungkin bagi awak adalah kurang. saya tidak dibayar untuk memuji, malah saya tidak dipaksa untuk mengeji. ini pendapat saya sebagai seorang pengguna. sama macam awak :) nantikan review blackberry torch #maxis10 versi yang lain pula yaa.
okai bai.

Sabtu, Oktober 23, 2010

Chocolate Moist Cake #maxis10

Selamat malam,

alhamdullilahhh majlis kami berjalan sempurnaa :) seronok tgk ramai sgt orang datanggg tapi sangat tak seronok, bila banyak sangat pinggan kene basuh wakaka T.T yang penting , saya sudah invite rakan rakan walaupun tiada pun yang ada masa untuk menghadirinya. tak apa, faweez iqram pun tidak dapat datang jadi tiada lah rasa terkilan sangat :)



btw terlampau banyak sangat sangat gambar dari baby BAM BAM blackberry torch 9800 saya,, dari dslr abang saya dan juga dari er semua kamera yang ada sampai saya rasa better saya upload dekat friendpages lah kan? haa baiklah mari saya tunjukkan sedikit gambar yang masih sempat di edit. HAHA penat lah dear, sebab tu tak larat nak update T__________T

ehem, cake dari kak anna ini adalah cake kedua selepas cake di hari persandingan abang saya di entry chocolate moist cake paling sedap. terima kasih banyak banyak kak anna, tak dapat nak cakap macam mana dah. terharu sangat. untuk harga semua boleh contact kak anna :)


with my love HAHAHHAA, ye muka orang penat. penat layan tetamu, penat layan kerenah budak budak, aku hangin betul budak budak ni. grr tapi, minah sebelah tu tak tolong pun basuh pinggan. bencik i,

oh dammmmmm, begitu moist sgt sgt :) L UNTUK LIYANA tehee

bersama kak anna, cousin saya yang very the creative. dia lah yang memberikan kami kepuasan HAHA,

my lovee , :) hati saya, jiwa saya, nyawa saya
okay, sekarang siapa yang tak setuju kalau saya cakap camera blackberry torch 9800 sangat sangat cantik? haaa, baik anda setuju HAHA. eh lupa, nantikan entry tentang baby bam bam later tauuu sebab today sangat busy. but u guys boleh tengok video and camera review dari entry semalam tehee.

entry ini pun consider camera review. biasa lah saya tak mampu nak ada dslr T________T cukup lah sebuah device yang boleh guna untuk bergambar, online :)

// u guys kalau berminat nak order, u can view kak anna blog ;) contact dia ye.

okai bai.

VIdeo & Camera review : Chibi dalam sangkar. #maxis10

Selamat malam.


hai, saya chibi.
malam ini adalah malam sibuk kerana esok di rumah kami ada kenduri doa selamat keatas parent saya yang akan ke mekah dua minggu lagi, dan cukur jambul baby aish secara kecil kecilan. jadi sebelum saya away dari keyboard atau singkatan yang paling fofular dalam dunia MiRC suatu masa dulu ( AFK ~ ) , saya ingin berkongsi sedikit gambar yang ditangkap pada awal pukul tujuh tadi.


chibi dalam sangkar, susah betul dia nak duduk dalam sangkar, grr
gambar menunjukkan dua makhluk kesayangan nabi muhammad s.a.w iaitu kucing ye tuan tuan dan puan puan, kucing adalah makhluk berbulu tapi comel malah manja serta pandai membuatkan kita tertawa tanpa dia sedari. oh kalau anda menonton mummy the movie, mumia juga takut pada kucing, ini kerana saya sendiri pun tidak lah tahu (T_T)


hai. nama saya pinky :)

saya sebenarnya malas gila nak tangkap gambar chibi kerana beliau adalah berbulu gelap, bila tangkap jadi tak lawa tapi saya sangat puas hati dengan camera yang ada di blackberry torch ini. SANGAT PUAS HATI HEH sebab nampak lah bulu chibi cantik sangat tehee.

tak payah aku nak buka photoscape , edit gambar semua. tak perlu ;) kalau perasan, gambar ini langsung tak ada bintik bintik atau orang panggil noise kot (?)

gambar ditangkap menggunakan Blackberry Torch, autofocus, mode auto with flash. video akan menyusul, mahu letak tapi segan suara saya kuat. tapi akan letak nanti. sebab saya nak tunjuk video with autofocus and sound dia pun sedap sahaja :)



video dari amatur (?) akan berusaha lagi untuk improve video lain wkakaka :P
btw, pandangan saya adalah jujur, mungkin saya suka camera dia, mungkin bagi awak adalah kurang. saya tidak dibayar untuk memuji, malah saya tidak dipaksa untuk mengeji. ini pendapat saya sebagai seorang pengguna. sama macam awak :) nantikan review blackberry torch #maxis10 versi yang lain pula yaa

okai bai.

Jumat, Oktober 22, 2010

Peringatan Gadis Jangan hias kereta anda.

Selamat pagi,

hari ini saya nak share sedikit kisah yang saya terima dari email. heh ini ingatan untuk kita kita gadis manis yang dah mula memiliki kereta sendiri.



Hi...Girls.. ....Take care.

Semalam, saya sampai ke ofis agak awal. Jadi saya duduk dululah dalam kereta sambil mendengar lagu. Tiba-tiba, terkejut saya apabila ternampak kereta peronda polis berhenti dibelakang saya. Dengan penuh gaya , seorang polisi datang ke arah saya.
"Selamat Pagi, Cik Kak.."
"Errr selamat pagi"..jawab saya, dengan nada yang terkejut. Tahu yang saya nampak panik, polisi tu tersenyum sambil berkata:

" Selalu ke ofis, memandu sorang diri ke?"..

"Errr.. ya, saya sorang je. Apahal Encik..?"

"Beginilah, saya cuma nak menasihatkan awak saja. Awak tak buat kesalahan apa-apa, jangan takut. Cuma...macam yang kita semua tahu, sekarang banyak betul berlaku gejala ragut, rogol, cederakan, bunuh..berlaku kepada wanita. Orang-orang yang tak sihat ni, selalunya akan perhatikan dulu mangsa mereka, beberapa hari sebelum dia nak mengganas".

"Saya nasihatkan awak, jangan terlalu menghias kereta yang boleh menggambarkan sesebuah kereta kepunyaan wanita. Kalau boleh, anak-anak patung dan bunga-bunga, jangan diletak didalam kereta. Biar 'mereka' susah nak membezakan kereta lelaki dan kereta wanita. Lagipun hiasan anak-anak patung ni memang menjadi pemikat kepada mereka-mereka yang suka bersembunyi dicelah kereta, terutamanya dikompleks-kompleks beli-belah untuk mencari mangsa. Sebab mereka tahu, hanya wanita saja yang suka menghias kereta dengan anak patung nih".
"Banyak kes ragut di tempat parking, mendapati penjenayah berada ditepi kereta mangsa, beberapa minit, sebelum mangsa sampai.. Dan salah satu cara mereka nak tahu kereta tu milik wanita atau lelaki, ialah melalui keadaan dan rupa dalaman kereta itu. Jadi berhati-hatilah, jaga diri baik-baik". kata polisi itu lagi sebelum berlalu.
"Terima Kasih encik.." jawab saya, bertambah-tambah pucat. Errrrrrrr... . betul jugak. Tiba-tiba terus perasaan takut menjelma.Sebelum ni tak ada pulak. Memang tak terfikir saya sebelum ni, yang hiasan kereta juga mengundang bahaya. Hmmmm... nampaknya Hello Kitty, Pooh dan kawan-kawannya tak boleh lagi berjalan-jalan bersama Kancil saya. Kena duduk kat rumah aje.

Moral of the story:
Hiasan kereta bukan saja menarik kanak-kanak, tetapi juga menarik
penjenayah!!

-> Kepada semua pemandu wanita, JAGA DIRI!! Tolong sebarkan kepada yang
tersayang

ku terbaca berita tentang gadis yang di rompak, di cabul dan ditinggalkan kesan lovebite di leher beliau sebab beliau tak mahu buat oral seks sama penjenayah tersebut. sungguh bahaya. mari baca di belog kak sumi tapi agak funny gk la story dia ni. tapiiii jangan gelak pulak sebab itu nasib dia T____T

see, saya sayang kalian my gadis gadis, jadi sila dengar ini cerita. memang betul pun ia membahayakan kita sendiri. oh bagi abang abang hot yang suka hias kereta comel comel pun kene take note ye sebab masa saya dekat unisel memang ada lelaki yang hias kereta dia , tak percaya?


er, sebenarnya nampak ada lelaki masuk kereta ini tapi tak sure la lelaki ke pmpuan wkaka T__T
okai bai.
Loading