Kamis, November 11, 2010

25 perkara pelik Liyana Lunia perlu anda tahuu

Selamat pagi.

korang pernah tak rasa nak baca 25 benda pelik dekat liyana lunia ni? er sebenarnya title bende hape tah ni adalah 25 facts, habit & goal tapi haku tukar jadi unik. ada siapa mahu marah? HAHA T_______T
teciknyaaa tangan aish hihi, cuteeee cuteee kan?


panjangnya entry ini. huwaa takutnya nak baca sendiri.
pertama : saya comel (HAHAHAHAHA awal awal fakta unik terus cakap aku comel, ada rasa nak makan mop tak liyana?)

kedua : saya ada sebuah bantal busyuk yang sangat sangat sangat di sayangi ( oh, yang pernah jumpa bantal busyuk saya adalah raracandyfloss er, selain housemate dekat unisel heh. tanya dia tanya dia wangi tak bantal saya hiks )

ketiga : jari manis saya ada sedikit bengkok. sebab saya tergolek masa join camping kadet polis. teruk gak lah haku tergolek masa tu, sampai BENGKOK OKEH?

keempat : suka bela kuku panjang panjang . bila kuku rosak mula emosi semua orang pun takut nak dekat.

kelima : ada dua kawan sengal gila takut lipas dengan katak nama dia farzana alias penakut lipas dan ayunajeeha penakut katak (TIBA TIBA)

keenam : tak takut kucing. tapi takut sangat sangat sangat tengok muka lipan, pacat, lintah, eew jijik muka tak comel langsung, kucing bulu dia sedappp, lembut, nyummy

ketujuh : mempunyai dua ekor kucing berwarna oren tetapi sudah tiada dan seekor kucing yang macam kek marble bernama chibi yang masih hidup dengan selesa walaupun bulu dekat ekor sudah tiada sebab dia ada masalah hormon (T_T)

kelapan : anti lelaki miang, perasan kacak dan juga over

kesembilan : seorang makcik yang masih muda, kepada nur qaisara aqillia dan iman syafaris hakimie, oh gelaran untuk anak buah ada banyak antaranya cik uda, cik na, cik andak dan cik manis tapi semua mengelirukan dan tak tahu nak panggil mana satu. kasihan anak buah aku blur je dorg.

kesepuluh : suka makan ayam, semua jenis masakan aku suka. er dan diberi nama manja ayam oleh bebudak unisel. serius aku tension masa mula mula tapi lama lama macam sesuai sebab aku suka makan ayam TEHEE

kesebelas : baru 4 bulan bekerjaya secara tetap ada kwsp ada socso ada gaji ada bos ada kawan sepejabat ada pc sendiri dan juga menjawap telefon 10kali sehari (T_T) tak sukaaaaaaaa jawap telefon, jangan call saya. saya tak suka HAHA

keduabelas : tiba tiba jadi blogger lepas buat blog masa class Operation Research, masa tu kene buat blog pasal robot kelima belalama lama lama terus terpikat T_T

ketigabelas : kaki pukul, kaki pau orang waktu zaman sekolah. suka cari pasal, suka lawan cakap cikgu. TAPI ITU WAKTU SEKOLAH sekarang saya baik, lembut, manja (pengsan)

keempatbelas : sudah boleh bawa kereta sendiri *blushh blushh blusher* tsk, tapi malu malu nak bawa kalau tak ada teman T_T

kelimabelas : ada boprengg . tapi saya tak romantik pun kasihan bopreng dapat awek kasar LOLO nama je liyana tau. eleh boprenggg pun tak romantik, takan goprengg nak romantik betul tak hoi.

keenambelas : pernah jadi pengapit darjah empat kot masa tu, dah lah orang cakap siapa jadi pengapit, dia akan kawin tapi sampai sekarang tak kahwin pun? tipuuuuu jeee tau (emosi)

ketujuhbelas : tak berapa manja dengan budak budak, suka baby je tapi budak budak tak suka. boleh tak suamikuuu?

kelapanbelas : diberi kepercayaan oleh emak untuk mengemop rumah dan menyidai baju. benda lain macam lipat baju, cuci toilet, buang najis chibi adalah sangat tidak cool untuk saya T_T

kesembilanbelas : sejak berdriving, dah mula tunjuk minat nak join club tokyo drift (?) eh tak, dah mula nak eksesais dua minggu sekali basuh kereta. apak dah beli dua biji span, dua kain pengering , satu botol syampu kereta tsk

keduapuluh : sejak emak dan apak menunaikan haji, sangat rajin buat keje rumah, sidai kain tanpa harap orang lain, er kene berdiri atas kaki sendiri (berdikari) sebenarnya tsk oh

keduapuluhsatu : tak pernah terasa bertuah sebab semua contest masuk tak pernah menang (T_T) namun bulan oktober adalah bulan rezeki, alhamdullilah :) saya rasa nak masuk contest tak perlu bersungguh sungguh gamaknya tsk

keduapuluhdua : pernah jumpa beberapa blogger popular dan masih bersentuhan dengan mereka.

keduapuluhtiga : paling benci matematik, lepas tu suka matematik lepastu benci balik. entah apa salah matematik tu pun aku tak tahu, kalkulator selalu dalam bag. T_T

keduapuluh empat : banyak berkata kata dalam bahasa malaysia, tiada kata secantik bahasa. atau sangat takut menghadapi muet. hari hari bawak kamus dalam handbag HEHE

keduapuluhlima : saya tak jiwang macam edward cullen tak pandai bermadah macam a samad said tak kreatif macam pengacara art attack tak cun macam megan fox tak da suara sedap macam katy perry TAPI saya ada belog . dorang ada? KAH KAH KAH

saya nak tag semua blog yang ada dalam bloglist mata. ADA BERANI?


okai bai.

50 komentar:

  1. kita pun ada satu bantal busukkk. HEHE (:

    BalasHapus
  2. Orang nama Liana ni dia memang ada bantal busuk kan ??
    hahaha yeh ! kita geng !!

    BalasHapus
  3. Weh same wehhh, suka baby tapi xsuka budak2. HAHA. sebab budak2 dah pandai buat bunyi, malas lak ai nak layan. Baby senyap jek. kalau nanges pun bagi susu terus tdo. *heaven*

    BalasHapus
  4. I suka budak² sebab budak² boleh cakap..Boleh bagitau apa yang dia nak..
    Kalau baby nanges i tatau nak buat apa sebab tatau apa yang dia nak..Sob³

    BalasHapus
  5. terkejut dengan ayat yang bawah tu !
    wa berannnn jep :P
    HAHAHA !

    * same lerh ade bantal ucuk gak . heee ~

    BalasHapus
  6. @fezaL Mohd

    sampai hati kau mengiakan, aku ingat adalah yg ckp, tak pelik pun T_______T

    BalasHapus
  7. ouhh...1st time masuk ini belog.. :D comel2..!! :D berjaya menjadi follower yg ke 2214..huhu.. :D

    entry ni mmg pjg cecah lantai la.. :D

    BalasHapus
  8. @Miya Omar

    sumber inspirasi kan bantal busuk tu, boprengg bagi anak banyak mana pun tetap nak kan bantal busuk <3

    BalasHapus
  9. @queenlyana

    ynn tak boleh tidur takde bantal bucuk melainkan kalau penat terlampau HAHA

    *high 5*

    BalasHapus
  10. @Raisya Raof

    HAHA betul, baby sumbat susu terus tido, budak budak sumbat mainan baru dia diam :( tak sukaaaa wkaka

    BalasHapus
  11. @~Miss_eiyDa ~

    banyak T_T penat tau tak buat cmni HAHA

    BalasHapus
  12. Ehhh..kita serupa..suka simpan kuku panjangggggggggggg...hahahah..tapi bla kuku rosak mulalah emosi... JOM LIYANA..Singgah Belog kite.. (",) sy selalu terjah blog Liyana ni...cuz byk yang sy belajar dr Liyana..TQ TQ TQ...

    BalasHapus
  13. @Nadya

    huwaaa betul juga tu, dua dua i suka la haha tapi bila dah nangis nangis tu memang nak kene makan mop T_T

    BalasHapus
  14. @mieraaaa

    huwaaa tak ada la pelik sangat sebab tak makan benda eksotik atau melakukan tarian singa di waktu senang T____T

    BalasHapus
  15. @lassiegewdix

    waaa dah 3 orang blogger yg i tahu ada bantal bucuk HAHA :">

    BalasHapus
  16. huhu kucing is so not cool lipas pun sama :/

    BalasHapus
  17. penat nak bace satu2. tp sy bace smpai habis. suke tak? wakaka ;D

    BalasHapus
  18. kite terbalik
    saya takut nak pegang kucing tp tak takut tgk pacat and the geng

    BalasHapus
  19. seseungguhnya entry ini comel

    cool blog!

    nnti dah ramaiii anak, u msti suka budakk

    BalasHapus
  20. entri paling panjang...............hahaha

    BalasHapus
  21. saya lelaki yg tak miang,tak perasan kacak dan juga tak over. .weehoo~ ^^

    BalasHapus
  22. banyak nye yang awak pelik!

    tapi pelik2 yu la ai sayang!

    BalasHapus
  23. haha... ada bantal bucuk ke?? haha...

    sama la kte.. tak suke budak2.. suke baby.. huhu..

    Joharihamzah[dot]Com

    BalasHapus
  24. acik mmg pelik,manje,lemah lembut,ade bantal busuk,gatal,bla3 :PP

    tbe2 rase mcm nk buat tag ni..

    BalasHapus
  25. aiseyh, tak suke laki perasan kacak ke? masalah laa aku pasnie.. haish!

    salam ziarah.. hehe

    BalasHapus
  26. kalau aku jadi suami kau.kite buat anak.smpai umo dye 2 tahun.kite bagi org anak tuh.then buat anak baru.sbb ko tak suke dak kecik.tapi ko suke baby je kan.heheheheh.cool tak idea aku..^__^

    Terkini: 1. Lanun Harapan 2. Aku Doktor Cinta 3. Bangga

    BalasHapus
  27. haha apasal nama saya tersenarai dalam no kelima ??? huaaa bencikk lipas !!

    BalasHapus
  28. ke 17 sama yay ! :D

    kena buat ke ? kena ke kena ke ? LOL :P

    BalasHapus
  29. @ADEEYA

    kenapaaa? u tak suka kucing keee? :((

    BalasHapus
  30. @Ninie

    WHAHAHHA penat ke? oke tamo dh buat byk byk gitu HAHA :">

    BalasHapus
  31. no 23 sgt takleh blah...
    tp same laa..
    matematik tak suka bila susah, tp bile senang sgt suka..
    hehehe

    BalasHapus
  32. keduapuluhlima paling bagus!! ;D

    BalasHapus
  33. auwww..ngilu plak ble dgr jari manis tu bengkok..
    eh cne nak sarung cincin kawin ni?hhee

    BalasHapus
  34. aaa lipan dan pacat ade mukeee?

    BalasHapus
  35. ini fakta tentang liyana ataupon fakta tentang si penakut katak, penakut kucen, bantal busuk dan kereta sendiri? hahahahahahh

    ok nasib baik xde nama dalam MATA. hahah

    BalasHapus
  36. dulu ada gak bantal yang tak berapa busuk..tapi, hilang dalam bas.. sape laa yg tak malu curik bantal busuk org..tau laa bantal tu wangi.. isk3~ rindu..

    BalasHapus
  37. haaa, suka makan ayam? seb baik tak letak nama blog liyanaayam.com. hahaha.

    BalasHapus
  38. ala, dh ada boypren ke? baru ingat nak masuk meminang..huhu

    Makin Dewasa, Makin Simple? Anda Bagaimana?

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading