Senin, November 08, 2010

Be Cool Contest : iPad from exabytes.

Selamat teng.

hai awak, awak awak semua sihat? awak awak semua sedang buat apa? sudah makan pagi? atau tunggu tengahari nanti untuk mengisi perut? macam saya, saya dah berjaya mentelan sebungkus megi pama dengan rakusnya. heh malas nak cakap macam ini, kita terus straight to the point.

say hello untuk encik ipad cepattt :DDD



hai encik ipad, penghuni baru dalam hidup i. saya bukan pekerjaya yang banyak duit boleh beli beliau ye, bukan bukan, saya memang nak ipad tapi saya tak mampu (T_T) jadi dengan masuk sebuah contest yang teramat senang, bukan sahaja dapat ipad, malah dapat sebuah domain dan hosting dari exabytes. terima kasih banyak exabytes. mari kita baca cerita ipad ini nak?



suatu hari yang hening, si manis liyana telah berjaya . HEH BORING LAH CERITA MACAM INI. saya nak cerita santai santai sahaja. okay , saya masuk contest exabytes be cool contest 7 september 2010 . hari tu. masa masuk tu, saya berharap sangat dapat domain and hosting so saya boleh belaja guna WP, tak pernah pun terlintas nak dapat ipad percuma, sebab persaingan yang terlampau ramai. bila dah dapat domain and hosting, terus cari belog yg buat tutorial setup blog WP tapi semua nya saya tak dapat buat :(

saya tanya someone pun someone taknak ajar, dia suruh saya refer sendiri. takpa, someone tu seorang manusia sahaja yang tak boleh tolong, tapi ada juga orang lain yang boleh tolong setupkan, terutama exabytes sendiri, zelo55 and loq. terima kasih korang :)

kemudian 21 september 2010, saya sibuk baca status orang dekat facebook tiba tiba ternampak muka sendiri dalam ipad, be cool contest part one winner Liyana Bt Ainul. engkau tahu tak aku macam mana? gosok gosok mata takut rabun atau tersalah baca. aku tag kakak and kakak ipaq bagi confirm betul ke daku . memang betul lah itu rezeki aku . rezeki emak and apak dapat pergi haji, rezeki aku konvo sorang sorang tanpa emak and apak T__________T (tak nak cakap macam ni, nak nangis)



dan dan, hidup lah domain and hosting yang diberi nama lirikme.com . kenapa lirikme.com? entah, masa tu tak terfikir nak buat blog berniche (HAHA aku pun tatau hapa itu niche main sebut sahaja) yang aku tahu, aku nak try buat blog WP sahaja, nak belajar macam mana setup, macam mana ftp bagai lepas tu hape pun tak jadi, last last aku suruh exabytes yang setupkan terus KAH KAH KAH banyak kali pulak tu aku suruh dorang, macam macam hal weh masa setup blog WP tu, aku salah edit lah, salah masuk code lah, salah edit code php lah . nak menangis aku tahu tak? bila tanya orang, semua tak tahu, last last aku sendiri pergi godek nasib baik tak ranap blog tu HAHA T_________T

tak pernah terlintas dalam fikiran, akan dapat sebijik ipad pun. hari tu, hari khamis 28 october 2010, dapat lah saya merenung ipad buat pertama kalinya . masa tu risau gila bila minta exabytes pos kan, tapi alhamdullilah encik ipad dapat sampai rumah secara selamat :D



hai ipad, hai sambal belacan. ye, sebelah tu sambal belacan :P apak eksaited sangat masa ambil gambar ipad ni HAHA



twitterific kot? entah apa nama dia. nak download echofon kene bayar (T_T) nak jailbreak tak reti (T_T) tapi puas hati wooo tweet guna ipad, gambar profile tu boleh nampak lubang hidung sapa ada bulu tauu KAH KAH KAH KAH

gambar masa mengeluarkan ipad dari karung dia, gambar ipad beraksi secara menarik, gambar gambar gambar telah berjaya saya delete dengan gembiranyaaa, selepas terformat pendrive, dua hari 1 malam tak lalu makan T_____T kasihan exabytes terpaksa tunggu lama untuk pemenang ipad be cool contest bagi gambar HAHAH T___T sorry exabytes, and thanksss so much :D

siapa nak cuba nasib boleh join be green contest part 2. :)
// alhamdullilah, bulan oktober adalah bulan rezeki, saya dapat bawa aaron pergi keje, dapat pinjam blackberry torch selama dua minggu ( now tengah tunggu result samaada saya berjaya dapat terus atau kene pulang balik T_T) dan juga encik ipad dari exabytes. alhamdullilah terima kasih . syukur sangat .
okai bai.

36 komentar:

  1. ynn,rezeki kau memang murah tauuu.lucky to be ur friend.mane tau dpt tempias kau.:)

    BalasHapus
  2. tahniah... bertuah betul liyana ;))

    BalasHapus
  3. @shima

    alhamdullilah, dua tahun setengah jadi blogger, aku dah nampak sikit hasil dia. aku harap kawan kawan blogger semua jangan harap sangat untuk hasil tanpa berusaha, insyallah nanti ada lah tu hasil dia k? :)

    BalasHapus
  4. @miez areyou

    terima kasih banyak banyak :)) tak pernah sangka exabytes nak pandang blogger picisan yang cakap bahasa melayu sahaja ni HAHA

    BalasHapus
  5. @mcjust.lol

    alhamdullilah rezeki orang yang konvo sorang sorang :(( sedih tapi gembira tapi sedih tapi gembira :((

    BalasHapus
  6. huwaaaa jelessssss! pehhhh rezeki u dpt ipad...tahniah...

    BalasHapus
  7. bestnya kalau dapat iPad..huaaa!!

    BalasHapus
  8. liyana!! u sooo damn lucky.. dh ada BB lepas tu iPad pulak.. T__T....

    BalasHapus
  9. congratz cikk..best nyaa dpt ipad!..
    jgn lupe ye,belah duaaa!... :P

    BalasHapus
  10. wauuuu...tahniah berbanyak - banyak.

    BalasHapus
  11. congrats cik liyanaaa congrats !!!!!

    :D :D

    BalasHapus
  12. cikkk rehearsal bawak ipadddd. na nengok !!!

    BalasHapus
  13. Wahh bestnya awak dapat Ipad. Takpe rezeki awak tu. Nasib baik awak perasan muka awak kalau tak melepas awak.

    BalasHapus
  14. Fuyoooooooooooo! bertuah gile liyanaa ni, tahniah

    BalasHapus
  15. ok camni aku sanggup jadi suami Ynn LOL
    cepat nak ipad!! :D

    BalasHapus
  16. wow!
    tahniah! hadiah mahal tu liyana. storyla sikit mcm mana leh masuk contest tuh. and liyana wat ape sampai exabytes kadik hadiah tuh?bagi sikit pengalaman tuh..hihih

    BalasHapus
  17. hi liyana,

    kalau nak support, contact support@exabytes.com.my (24x7x365 support).

    Exabytes support team akan reply email you at most dalam 2 hours time.

    kepada sapa2 yang nak iPad juga, join Exabytes Be Cool Contest Part 2 NOW ...

    http://www.facebook.com/exabytes.com.my?v=app_7146470109&ref=ts

    BalasHapus
  18. congrats~ bestnye.. nak ipad jugak!!!!

    BalasHapus
  19. zzzzz.. jeles seyh.. salam ziarah..

    BalasHapus
  20. murah betol rezeki ko beb

    jeles aku

    wuwuwu~~

    BalasHapus
  21. uuhhh lamak
    jealous ye
    nak jugak nak jugak

    BalasHapus
  22. ell0p..
    wahhh...bestnyee..dpt ipad
    tahniah2..hehe..gler cool la..

    BalasHapus
  23. untung gila you ynnnn!!
    jeles ai!

    huhuh
    bulan murah rezeki ynn ni =D

    BalasHapus
  24. omg ! Its totally soo cool ! huhu. congrates dear :)

    BalasHapus
  25. ingat game Angry Bird tuk Iphone !! jgn ipad sbb xbeza quality dia !

    BalasHapus
  26. waaah............. nak aaron.....eh silap...nak IPAD eh.. ipod...eh..Ipad..

    jap..jap..konpius..sbb tak reti apa itu Ipad & ipod...hahahaha

    TAHNIAH la............

    untung dan rezeki dibulan oktober.....


    Sumijelly.com

    BalasHapus
  27. wawah...best nye dapat hadiah...tahniah ynn...memg rezeki murah :))

    BalasHapus
  28. weeee congrats dear!!! iPad kot!!! hahahaha.. murah rejeki you. eh eh. dalam gambar last tu nampak twitter saya. hehe. tumpang glemer lol

    BalasHapus
  29. hi Ynn,tahniah..mcmana awak menang ipad tue ar?..

    BalasHapus
  30. PTS ada menganjurkan Cabutan Bertuah di Pesta Buku Antarabangsa. antara Hadiah yang di tawarkan iPad, Blackberry dan iPod Touch. Maklumat lanjut http://bit.ly/menang-ipad-blackberry

    BalasHapus
  31. PTS ada menganjurkan Cabutan Bertuah di Pesta Buku Antarabangsa. antara Hadiah yang di tawarkan iPad, Blackberry dan iPod Touch. Maklumat lanjut http://bit.ly/menang-ipad-blackberry

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading