Rabu, November 03, 2010

RM 1,014.85 bersama nuffnang.

Selamat pagi.

(ini entry berani gila)

sepanjang jadi nuffnanger , jarang saya cerita pasal nuffnang kan? jarang buat entry i love nuffnang kan? jarang saya bagitahu saya cinta nuffnang kan? walau macam mana pun, hari ini saya nak cakap saya sayang nuffnang walaupun selalu sangat nak curang dengan dia HAHAHA


muwahh nuffnang i lebiu :D
sebelum jadi blogger, haku tak pernah rasa dapat duit dengan duduk depan laptop dan berborak dengan orang dalam laptop tu tahu tak? senang gila keroje kalau duit datang tanpa perlu bekerja panas terik. tapi tapi tapi, itu bukan tiket untuk engkau menggelitik nak duduk depan laptop tanpa perlu bekerja.

jadi blogger ini, sekadar part time boleh lah. dengan duit blogging selalunya saya beli barang peribadi sendiri macam lipice ke, rexona teens ke, atau topup seminggu rm30 ke, atau makan secara melampau atau pergi dating . dan duit blogging gak saya bayar domain liyanaa.com . lagi pulak jadi blogger kecil kecilan, tak mampu nak beli blackberry torch lagi.


19 february 2009, earning pertama masuk dari nuffnang . 25sen je masuk HAHA masa tu dah cukup happy, tak caya tanya raracandyfloss, empat lima bulan baru dapat rm99. now dalam masa dua bulan dah boleh dapat rm100 dah. sebab ada BE senang lah nak cashout tapi konon nak simpan simpan last last tangan gatai gak cashout gak lah T____T

jadi ini hari, jarang haku nak cerita pasal nuffnang kan? HAHA rupanya sejak setahun yang lepas, saya dah berjaya memperolehi rm1,014.85 tak termasuk rm 6 hengget yang kene potong setiap kali cashout dari nuffnang HAHAHAHA baik lah baik lah, dah tentu lah bro eyriqaz lagi melampaui batas bila dapat cashout rm1k dalam masa tiga bulan (kan bro kan?) sungguh jeles lah saya yang manis ini, bila la berpeluang nak dapat advertorial kan (maluuuuuu)

kita tunggu lah bila boleh jadi rm2,000 pulak. HAHAHA

(mesti nanti ada tangan liar yang bergosip baru rm1k dah memekak, aku dah 80k elok je diam diam, T_____T)

// wahhh sama lah dengan gaji sebulan HAHA

okai bai.

75 komentar:

  1. banyak yee.... kita punya baru 20rggt je T___T

    BalasHapus
  2. yer..yer..nak gak advertorial.......hahahaha

    kencang tu... kalu kumpul RM1K..berbanding ngan eyriqq, sebulan leh dpt RM1K....
    waaa....nak nanges gak.......huhuhu

    Sumijelly.com

    BalasHapus
  3. huyo... manyaknya... sila transfer..hehe

    BalasHapus
  4. banyaknyaa.. macam mana nak dapat buffer eh? ayam sampai skang tak dapat2 lagi. :'(

    BalasHapus
  5. takpe yang .. sedikit sedikit lama-lama jadi gunung .. hik hik

    BalasHapus
  6. bestnyeeeeee T___T

    ynn, saya dah aktifkan balik FB saya, sebab ramai yg bising bila nak cari saya, takde di FB

    huhuhu...

    BalasHapus
  7. gila lah!!! ribu dah beb..

    saye pnye sen2 ajer.. wala0oeh!

    BalasHapus
  8. byknyer.. hee.. anyway, tahniah! semoga makin bertambah-tambah lepas ni. insyaAllah.. dah tu, tak reti2 nk belanja? keh3

    psstt.. benda mcm ni jd salah satu penaik semangat utk terus blogging wlpn dunia blog mcm dah tak berapa meriah mcm dulu.

    BalasHapus
  9. wee.... best nyer!! jeles2 =P

    BalasHapus
  10. woh gila kencang tu.....okla tu...dah seribu lebih...bukan senang tu..hihihi

    BalasHapus
  11. @maisyara Pot! Pot!

    NGEE ini pun total je, hasil dia dah lama habis dh wkaka ;p

    BalasHapus
  12. @Sumijelly

    jeles kan? bro eyriqazz gengster gilaaa. sebulan rm1k. ynn ni rm1k setahun WKAKA

    BalasHapus
  13. @zik

    mcm mana nak transfer :( duit tu setiap bulan sy keluar kan rm200, rm 100, lama lama habiss WKAKA

    BalasHapus
  14. @Ayeem Jemain

    waaa dh byk org buat tuto mcm mana nk dpt BE ;p

    BalasHapus
  15. @atreyu strange

    berani la, i seram kalau ada pengecut datang komen ganas ganas. i kan jambu. penakutssss

    BalasHapus
  16. @Yiedpozi

    setahun kumpul dik, dh habis setiap bulan ku tarik rm100, rm200 ;p

    BalasHapus
  17. @Zqah Ismail

    HAHA i nak tgk bila i dapat kumpul rm2k pulak ;p

    BalasHapus
  18. @Zue Zoey

    best ke yang? setahun lebih kumpul tau :((

    hahaha, baik dh nampak zue dh dkt fb ;p

    BalasHapus
  19. @Hashira Yusoff

    haha berapa lama jd nuffnanger? tu pun kene tahu gak, kalau sebulan dua memang lambat sikit nak masyuk T_T

    BalasHapus
  20. @<a href="#c21

    terima kasih, nk belanja? rm800 tu dah habis ku belanja kan, tinggal rm200 je belum sampai lg cheque dia HAHA

    yepp, sometimes org tak percaya dgn berblog bole dpt dwet, tp dwet tu bukan byk mcm kita bekerja scr realiti. part time boleh lah kn?

    BalasHapus
  21. @fiq

    itu total jeeeeee, sebenarnya duit tu dh habis ku joli WKAKA

    BalasHapus
  22. oklah dari takde langsung mcm zue.. huhu~

    T___T

    BalasHapus
  23. xpaham langsung ttg nuff ni...xmasyuk2 pun agy T__________________T

    BalasHapus
  24. i baru nak cashout rm50.
    hahaha.
    :D
    kena tunggu BE dah tamat baru boleh cashout eh.

    BalasHapus
  25. ynn yenn yonn,bak sikit duittt.haha.sobsss

    BalasHapus
  26. wahhh, congratesss kak ynnn! keep it up okeyhhh! nanti dahh berjuta2 lehh blanjee lisaa. haha

    BalasHapus
  27. eleh. ingat aku kesah? tak jeles pn. satu je aku nak tanya. bila nak blanje aku mkn dgn tgk wayang dgn mkn pop corn besaq?

    BalasHapus
  28. fuiyoo!
    giler best!

    bila turn aida pulak dapat byk macam tu eh?
    10 thn lagi kot. huhu.

    masih lagi merangkak~ ;)

    BalasHapus
  29. macam mana nk buat ?

    BalasHapus
  30. hoooi , jelesh ni ;(
    HAHAHA .
    lassie baru cash out .
    1st tyme wooo . tak saba lak :)
    nmpk sangat before ni tak serius berblogging :P

    BalasHapus
  31. wahhh.. banyaknya..
    tahniah tahniahhh :D

    BalasHapus
  32. wuyooo. mase kite wat blog bulan 9 aritu, acik kate baru 7++ skerang dah seriban. hehehe. hebat lena ku syg !! rehearsal nanti bole blanje !! ;p

    BalasHapus
  33. uish..ni tak sabo nak mengaktifkan diri nih...tq tq kasik semangat kat kita nak tak brape semangat ni

    BalasHapus
  34. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  35. uish, bestnye. lepas ni boleh belanja saya. HEHE


    p/s: komen sebelum ni banyak typo =.='

    BalasHapus
  36. wow dia dah cashout . patut la malam ni nak peg makan dekat BBS . nak itotttttt :P

    BalasHapus
  37. banyak nya..tQaH punya x sampai 1 hingget pun..;(

    BalasHapus
  38. banyak nye :O i nyw sikit je hukhuk

    BalasHapus
  39. wah! (sambil mulut melOpong)
    emiey b'blOgging skadar minat, alhamdulillah, dpt hasil bleh la buat jOli sket..ehehe :D

    BalasHapus
  40. makcikkkk..blanjer aiskrimmm!!! :D

    BalasHapus
  41. jeles nyer..bg tips skit cmner nk dpt angka cm2...

    BalasHapus
  42. Ohhh rasanya minggu nih minggu jeleskan saya dengan earning 1k dari nuffnang.. **nangesss

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasHapus
  43. tahniah...bolehla belanja alisya aiskrim paddle pop juga..hik3...dushh..bukan sebulan, 2 bulan..tak tentu income,kadang2 3 angka, nasib baik dapatla 4 angka ..hik3...

    BalasHapus
  44. wahhh!!banyak tu..i punyer, since jun ari tu x sampai lagik rm50..hihi

    BalasHapus
  45. cikk..jom berjoli pakai duit acikk..weee~

    BalasHapus
  46. i malas cashout. ta penah cashout lg ahha

    BalasHapus
  47. Tahniah...banyak tu..boleh beli kamera lagi...

    BalasHapus
  48. Uhu. ai punya macam c*bai dari dulu RM49.66 , RM50 tak lepas lepas huhu =___________=

    BalasHapus
  49. phewwwwitttt saya nak mintak belanja ipad boleh takkkkkkkkk (?)

    BalasHapus
  50. congrat. xkisah la banyk ke sikit. lagipun skit2 lama2 jadi gunung jugak kan :)

    BalasHapus
  51. besnye ade byk duet...sy bru nak wat nuffnang.follower pon tengengsot lagi..huhu

    BalasHapus
  52. bagi le petua skit.. i nak kasi dapat ribu jugak.. sekarang baru 30 hinggit jerk... hehe...

    ada petua ?

    BalasHapus
  53. seriusly sgt byk!!! jelesnye!!! huhu

    BalasHapus
  54. mcm nerw dpt byk2...????
    jelesnye !!!!!!!!!!
    sy xdpt pape lg p0wn

    BalasHapus
  55. ok dah boleh belanja McD haha :P

    BalasHapus
  56. kak ipar boleh belanja makan kan?

    BalasHapus
  57. Thank you for this post. =) Ada hati mau ikut nuffnang suda.

    BalasHapus
  58. Thanks for this post Liyana. =)

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading