Rabu, Januari 26, 2011

Blogger disaman kerana memberi komen buruk sesebuah restoran. LOL

Selamat petang.



berita hangat ! siapa dekat sini yang suka review restoran restoran mewah, makanan makanan mewah, yang telah diiktiraf oleh Lonely Planet sila berhati hati. T______T

Google, blogger sued by fish head curry restaurant operator in KK

Jothy’s Fish Head Curry restaurant director Tharumaraj Sivaperumal filed a RM6mil civil suit at the Kota Kinabalu High Court here Monday, naming blogger Poh Huai Bin as first defendant and California-based Google Inc as second defendant.

The suit is arising from some allegedly defamatory statements about Jothy’s Fish Head Curry restaurant posted in May last year by Poh, originally from Sibu in Sarawak and now residing in Kuala Lumpur.

Jothy’s is also seeking an order from the court to remove the offending articles from Google and other popular search engines used on the Internet.

As a result of the defendants’ action, the plaintiff claimed it had suffered loss and damage, and its reputation had been affected both locally and internationally.

TQ so much my darling Fiona. if nak tengok screenshot entry dr blogger tu, sila view belog Fiona TQVM:D
sumpah aku cakap, mengerikan kene saman 6 juta sedangkan engkau punya nuffnang tak sampai rm50 pun T____T macam mana ni? pendapat kami selaku blogger dikatakan memburukkan beliau dan restoran beliau. masing masing ada pendapat, kalau engkau rasa engkau malu bila orang kutuk atau cakap benda yang meruntuhkan your confidence ke apa, sila lah improve diri itu kan?

lepas ini kene berjaga jaga, tak boleh main review sahaja. kalau warung pak ali anak teruna dia ensem baru kita boleh review samaada masakan di warung itu sedap atau tidak, kalau restoran lima bintang pak abas nasi kandar jangan sesekali engkau review benda tak elok. restoran lima bintang selalunya akan emosi dan see u in court. bahaya. harap sixthseal.com menang dalam kes ini eceh aku mana reti main politik macam ni LOL

JANGAN SAMAN SAYA, saya blogger yang dapat rm50 je dari nuffnang setiap tiga bulan baru boleh cashout T________________T

//semalam baru tengok top cheff dekat 702. dorang invite one blogger untuk jadi juri dan blogger itu bagi pendapat beliau keatas bakal bakal chef yang berusaha untuk jadi chef paling terbaik. saya teringin nak jadi reviewer juga :P

Credit gambar : article *KENELETAKNANTIKENESAMAN*

okaithnxbai.

65 komentar:

  1. pas ni nak kutuk kedai mamak pun kena jaga2. xpsl2 x kena cukai, tp kena saman pulak. huhu

    org kritik nk suruh improve, bkn nak jatuhkan dia pun. apa la restoran ni

    BalasHapus
  2. huhuu , bapak serammmm ! kot ye pun ckp dalam hati sudeyhh ! gila punya olang! kang dah kena saman! serve it right la . haha *kejammm*

    BalasHapus
  3. wah bahaya..

    huh,takot..rm6 juta tuhh

    BalasHapus
  4. ko komen blog kak sumi la.
    leh kak sumi saman ko liyana lunyai......muahahaha



    Sumijelly.com

    BalasHapus
  5. @Fatehah A.

    kedai mamak pun nak saman adalah melampau WKAKAKA :(

    haah merana lah nasib blogger kasihan blogger :((

    ehitulahpasal tak perlu kot nak saman saman, kau slow talk je dgn dia. dh la dia (blogger ini) besar pengaruh juga

    BalasHapus
  6. Salam,

    weehhhoooo hari ini dalam sejarah, lepas nie tak boleh nk review apa2 benda...seram pulak...hahaha


    www.yanmieonline.com

    BalasHapus
  7. @wannurfazrini

    HAHA blogger mmg mcm ni, kita ckp apa yg kita rasa dkt blog kita, xsangka owner restoran itu melatah T____T kasihan betul blogger tersebut .

    //menjadi takut pulak tetiba haha

    BalasHapus
  8. sedap ke tak sedap ke
    kena diam2 je pasni...

    atau

    see you in court lah jawabnya.

    BalasHapus
  9. @cik aryu

    tiada review restoran dah. lepas ni review warung je HAHAHAH

    BalasHapus
  10. nak review, kalau tak sedap pun kena cakap sedap. kesian kat blogger tu.

    BalasHapus
  11. @Sumijelly

    WKAKAKAKA liyana LUNYAI? saman awak rm50 Kenny rogers T_____T

    BalasHapus
  12. baru je tadi baca kat thestar.. taktau plak blog ni pon tulis benda yang sama. hohoho takut pulak nak review pasal makanan. dah la project terbaru saya pon pasal makanan.. gggrrr.. kena bg review yang baik punya je la. kena hipokrit.

    BalasHapus
  13. buleh gigil dengar citer camnie... huhuhu.

    BalasHapus
  14. kedai mamat tu butthurt la pulak...takleh terima kritikan baik takyah meniaga kalu camtu...


    Jom guling-guling disini pula:

    Azrul Hisham -My Real Life

    BalasHapus
  15. Wohohohoho..
    Sampai begitu sekali.. pakat² amik
    iktibar dari isu ini... :-)

    BalasHapus
  16. alemak suka hatila kan?? kita review ikhlas. hehe

    BalasHapus
  17. fuyoooo
    muflis aku
    tak kawen aku kalo kene saman 6juta
    huhu

    BalasHapus
  18. alamakk ayokk cikk. baik² review tu yeee. heheheee

    BalasHapus
  19. Ayoyoyo~ Shag kena jaga jaga neh. aHahaha :D

    BalasHapus
  20. CIK LIYANA GARDENIA, SAYA INGIN MENYAMAN BLOG INI KERANA TIDAK MELETAKKAN BLOG RARACANDYFLOSS.COM DIA DALAM LIST 'AYAM'. SILA JELASKAN SAMAN SEBANYAK 19 JUTA SEBELUM JAM 5 PETANG BESOK. TERIMA KASIH :D

    BalasHapus
  21. @yanmie

    wslm kak yan,

    itu lh hari ini terbukti yg bloggger adalah lebih baik review pasal diri sendiri sahaja T_______T susahnya

    BalasHapus
  22. @Hazzy Ishak

    see you in court adalah sgt tak berdaya. rela berdiam dari mengomen ayam KFC tak sedap T__T

    BalasHapus
  23. @Hasrol Nizam

    untuk mengelakkan diri dari disaman, terpaksa (!) atas permintaan orang nak kaya cepat macam ni T_T

    BalasHapus
  24. @luth textile

    ambil pun lepas fiona buat entry TQSM for her <3

    HATI HATI laaa, lepas ni blogger kene jadi hipokrit, puji puji melambung lebih disukai, biasa lla tu hihi

    BalasHapus
  25. @ST

    HHAHAHA tangan dh bergetar sebab geram T_T

    BalasHapus
  26. @Azrul Hisham

    HAHA dia suka dipuji, semua suka dipuji tp emosi sgt , over ;p

    BalasHapus
  27. @Amyna

    YEP T____T

    kene berhati hati nanti disaman OYOHH takut :(

    BalasHapus
  28. Aiyo. kena saman plak .. tu le . nak bagi pendapat kena hati2 le

    BalasHapus
  29. @BABY(MAMA AMANA

    itulah dia tak suka pulak comment buruk, mahu yang indah indah sahaja T_T

    BalasHapus
  30. @akmalhilmi

    whaha hutang PTPTN pun tak terbayo T__T

    BalasHapus
  31. @Zana Zingaa.

    harap shaheizy sam tak baca yang kita cakap dia tak ensem tu HAHA

    BalasHapus
  32. hulamakkk ada plak nak saman 6 juta...susah dowh klu susah trima kritikan sket2 c u in court huhuhu...

    BalasHapus
  33. wah derang ni, time blogger kasi review baik2 takde plak satu restaurant yg bagi duit sbb promote derangnnyer kedai, bg makan free ke..ada dpt ucpan thank u tak?hmmm..jauh panggang dari api.kalau ada pun, kena berbaik2 ngan tokei kedai dululah kan...padahal org tolong untuk business dia maju gak.

    time cengini, sedap2 nk saman plak.padahal dia dh glam 1 msia. dpt publicity murahan lagi. tu pun nk saman2 gak..nk untung cara jahat le tu..huh

    BalasHapus
  34. ehem2. i mencemar duli sekejap.

    wow. 6juta? jumlah yg bnyk tu. jgn lah kena kat aku. aku ni pendapat doposen saja seminggu. huhu. ok itu saja pendapat i. tq.

    *tak perlu tandatangan sebab ini cetakan komputer. :P

    BalasHapus
  35. Aduh, bahaya betol kena saman eh? Amek peluang je tu.

    BalasHapus
  36. siryesly bahaya ni! takot jugak kalo kene saman...uwaaaa.... :D

    BalasHapus
  37. gila takot
    grrr~
    i dah la suka buat review tmpt makan.
    tp tmpt mkn yg best je lah i review!
    ;p

    BalasHapus
  38. bahaya betul la dunia blog ni. -_-"..

    BalasHapus
  39. dah xda kebebesan berblog. boring -_-

    BalasHapus
  40. teringat pesanan lect td...
    klu nk bg ape2 pendapat...
    first2 kena ckp, "in my personal opinion..."
    then xde spe2 leh saman kite, hehe...

    BalasHapus
  41. kita tak mampu restoran mewah

    maple sudahhh~~

    ;p

    BalasHapus
  42. wah..
    bahaya gila...
    kalau memang betul2 takda kualiti punyer ape macam?

    kes banyak duit...memang menang ajelah kan.

    BalasHapus
  43. klo komen keburukan restoren 2 kne saman duit..
    klo puji dapat duit x???

    BalasHapus
  44. waa..setuju ngan amas, agak2 kalau puji dapat duit tak? hihihi..

    Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

    BalasHapus
  45. eh u dapat duit dari nuffnang???

    kena register dgn LHDN tau !!

    btw pasal restoran tu ingatkan restoran ikan Sekinchan yg mahal n xsedap tu

    BalasHapus
  46. mak aih, 6 juta tu. kumpul seumur hidup pon tak tentu boleh bayar. huhu. jgn terikut2 dgn org putih, diorang kutuk pakai ikut sedap mulut je. gordon ramsey layak la nk kutuk org. kita jgn nk ikut sgt gaya diorang tu. puji yg sdp2 je dah le, tol x? huhu

    BalasHapus
  47. pergh!gle la!cuak ai..huhu..
    sdh suka gak review2 nie..
    but tak mention la nama2 dorg la..hihi

    BalasHapus
  48. gile itu hak kite kan nk review...
    td br tgkbrita ..pas ni suara rakyat ade batasan nye..boleh diambil tindakan undang2...
    mention blogger

    BalasHapus
  49. lepas nih review makanan jgn bgtahu nama restoran..melampau gile takleh time hakikat ke ape

    BalasHapus
  50. Sampai macam tu sekali depa nak saman.
    Mungkin kes tak dpat terima kenyataan kot hehe

    BalasHapus
  51. Derang nak saman blogger tersebut (kerana post itu) dan Google skali (kerana ada link ke post dia). Tak tahu la kalo Google nak respond pon.

    by the way, cerita penuh di TheStarOnline - http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/1/26/nation/20110126145757&sec=nation

    p/s: terima kasih utk linkback! :D

    BalasHapus
  52. kalau rasa x nak bagi orang kutuk, kasik la service n product yang bagus..tah pape tah..

    BalasHapus
  53. hadey.
    pasni nk review kedai makan sume kene molek molek je ah!
    nnt kene samannn! haha.

    Kalau kene kritik disaman. Kalau blogger
    PUJI MELAMBUNG, Tanak lak tokei kedai kasi imbuhan! ;p

    BalasHapus
  54. datz why sy telah menarik balek entry sy yg psl crazeebook...klo penah bace la..hehehe

    nk tgok x??kt cni >> http://idealcrazeeezone.blogspot.com/2011/01/disebalik-kontroversi-crazeebook.html

    BalasHapus
  55. Kesian blogger tu.
    Nuffnang nak bagi RM6 pun payah, die kene sue sampai 6 mil.
    Bayar dengan senyuman jela.

    Hikhikhik. ;p

    BalasHapus
  56. @Liyana Lunia.jalan selamat tulis je la pasal diri sendiri kan...

    off topic..liyana..theme baru ni tak cantik..huduh...(hu..hu..)yang dulu comey..jatuh cinta dengan yang dulu...nape tukar?

    opss jangan saman akak..akak dah berbulan2 tulis belog pown nuff baru masuk singgit..he..he

    BalasHapus
  57. susah nk komen sbb saya bukan budak law.. huhu. tpi rasenye blogger tu ade hak untuk ape yang dijanjikan sedap tu. kalau takat masuk Lonely Planet tapi sbnrnye tak sedap, they should actually improve the food, bukan pegi saman org tu. manusia nie mmg suke saman2 eh..??

    makan mahal2, mesti la kite expect sumthing yang worth the money rite..? hehe

    BalasHapus
  58. mak aii kena saman 6 mil.. mana nak cekau wet banyak2 tu..


    kena hati2 baik cakap ataupun tulis.. terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata manalah ada gear reverse huhu

    BalasHapus
  59. aduhai
    kalau blogger tu menang boleh dapat pampasan juta2 juga agaknya
    hmmm

    BalasHapus
  60. BUTO R KO GEMUKKKKKKKK

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading