Jumat, Januari 21, 2011

Hanis kamal dan 6 progresif buat aku terpaku depan televisyen.

Selamat petang.

setiap malam kghamis kalau anda sedar, banyak sangat cerita menakutkan akan keluar di stesen televisyen seperti saka jentayu atau niyang rapik (LAMA !) , atau sundelbolong ( astro CITRA ) , atau MISTIK alam hitam dan semua lah yang cerita pasal scary tu padahal tak ada pun scary, tak ada pun saya terperanjat terjerit jerit macam haku tengok damping malam malam tadi. alah bukan seram pun cerita damping malam tu, semua orang kutuk termasuk pandayam garang ini. keh keh keh tak pasti korang boleh tengok link album papanda tu kot.

tapi sejak 13 januari, haku dah bergembira apabila menonton TV9, dan keluar cerita comel lakonan zahiril adzim, abu (T_T NAS -t sebenarnya nama dia ) hanis kamal (! - hensem ahhhh), nabila dally and faralyana idris. tajuk cerita dia 6 progresif pernah tak anda tengok atau tertengok? saya sukaaaaaaaaaaaa *eksaited*
Seorang Budak Baru telah dihantar oleh bapanya ke sekolah tersebut setelah dibuang sekolah atas salah faham bahawa dia telah meniru semasa peperiksaan. Di SMK Sungai Terok, Budak Baru (Hanis Kamal) telah ditempatkan di dalam kelas 6 Bestari, kelas aliran Sains yang terbaik di sekolah itu oleh Cikgu Ahmad, lalu dia berkenalan dengan Nik Adli (Zahiril Adzim), Dahlia (Faralyna Idris), Lily (Nabila Dally) dan Kecoh (Nas-T).
Lily merupakan seorang pengawas sekolah dan Kecoh adalah Ketua pengawas sekolah dari kelas 6 Bestari. Nik pula merupakan ketua kelas 6 Progresif dan Dahlia juga seorang pelajar dari kelas 6 Progresif.Tiba tiba budak baru diarahkan bertukar ke kelas 6progresif dimana Kelas 6 Progresif adalah sebuah kelas yang penuh dengan pelajar-pelajar ”reject” dan untuk aliran kemanusiaan. Pergolakan berlaku apabila Budak Baru dilantik secara rasmi untuk menjadi penolong tingkatan 6 Progresif ekoran pertolongan Nik menyelamatkan Budak Baru dari geng rempit dan geng sideburn. Budak Baru melalui hari-hari di SMK Sungai Terok dengan pelbagai konflik yang amat menguji kesabarannya.


aik, kenapa budak baru kene masuk 6 progresif pulak sedangkan dia dari 6 bestari? kalau nak tahu sila lah tonton cerita ini HAHA. serius cerita dia comel. dengan 'budak baru' yang nama sebenar dia hanis kamal lagi betambah comel, lagi lagi bila geng sideburn dengan geng rempit berebutkan dia. HAHAHA harap cerita dia akan sentiasa comel taknak lah episod pertama dan kedua comel, episod kelima terus tak comel dah T_T btw zahiril adzim dengan nas t memang ah buat aku rasa nak terpacak depan tv je . ah apasal aku angau ni tsk

terpaku tak? :D

oh terlupa, TQ so much dekat nurdiyana96 and zahiriladzim yang sudi bagitahu saya yang blur ini nama sebenar budak baru. HAHA aku siap tweet zahiril tau, tengok lah zahiril siap balas lagi :) tq so much. means artis ni tak ada lah sombong sangat even ada yang busy gila tapi masih sempat nak balas tweet peminat blur macam saya ni HAHA. eh btw siapa tahu twitter hanis kamal or fb dia, share share lah AHAHA



okaithnxbai.

40 komentar:

  1. tengok sikit terus suka sbb ada zahiril adzim :P

    BalasHapus
  2. nak lawan dengan drama dream high ni
    keh keh keh

    BalasHapus
  3. Eh asal cm xpenah nampak iklan cite ni pun!
    best ni!
    kene tgk cita bebudak nakal ni..
    haha

    BalasHapus
  4. @Fika Rozaidi

    sama lah mula mula tengok terus suka tapi bila lama lama tengok, tak nak lah terpaku dengan ZA, nak terpaku tengok HK je HAHA.

    eh comelnya hanis kamal = HK :P

    BalasHapus
  5. @Dilakochan

    i tahu drama ni pun masa tgk MHI kot? i pun x sure HAHA

    BalasHapus
  6. ingat kan hanis kamal ni perempuan ,. hahahha

    BalasHapus
  7. @hannafauzann

    T_________________________T

    sebab tu laaaaaa nama dia comel HAHAHAHAHA kebanyakaan org nama hanis ni suka buat konpius kan wuuuu

    BalasHapus
  8. @Liyana Lunia. aah . memang pun , masa skola dulu ada budak laki nama hanis afiq . cikgu suruh panggil dia . kita pergi kelas hanis afiq tu and panggil nama dia, pandang kat bebudak perempuan, jap lagi budak laki yg kua . aiyak . terkezutt . haha

    BalasHapus
  9. la name hanis kamal tu lelaki ke???
    aiaykkss~~~

    recent post : |ikan unik|

    BalasHapus
  10. wahh..mesti gempak dan best giler citer nie sbb ada abu dan zahiri adzim..sedihnya..kat sini tak jumpa tv..sobs

    BalasHapus
  11. hahaha. mati mati egt hanis kamal tu girl. puas tgok gmba tu cari mana lagi girl yg ade. skali boy laaaaaaa~ owhh tipah tertipuu~ =.='

    BalasHapus
  12. oke teruja sebab die reply tweet .
    hahhahahaha !

    BalasHapus
  13. double triple suka siries ne...oh!..hehehe

    sbb ada abu..**malu malu..

    ngeeeee

    BalasHapus
  14. dah besar dak ni kan..dulu selalu tgk die berlakon kecik2 baye2 kite je..macam best..yiyin sila download untuk saye budak baru..hahah

    BalasHapus
  15. haha.sengal lassie!
    best ke cite ni?
    next week ingatkan i utk tgok ok!

    BalasHapus
  16. saya tgk gak cite nie. waaaaa glerrr best lah !! hanis kamal handsome !!! *heart&heart*

    *okay, excited jap. sorry*
    :D

    BalasHapus
  17. HAHA, abang hanis ni senior saya dulu.
    student mama jugak. dekat sekolah tak popular pun. :P

    BalasHapus
  18. Ahh twitter kita pon terselit.Haha,no hal lah kak Ynn

    Kita Teruja tgk sbb ada zahiril adzim.Hehe

    BalasHapus
  19. jrg tgk tv so tataw cite ni..tp mcm besttt je kalau layan ni.....=D

    BalasHapus
  20. macam best je cerita ni . asal ferra x pernah tawu cerita ni wujud ??

    BalasHapus
  21. whoot . i felt love with hanis kamal too . btw nasT nmpak taughhh !

    BalasHapus
  22. hyee liyanaa
    ingat haniz kamal tu perempuan, rupenyer lelaki..
    camner nak tgk, astro citra takde..huhuuu

    BalasHapus
  23. HYEEE kak ynn! majok lagi kahhh! alolo,tgk cerita nih mesti dah tak maok lagi kan?HIHI

    BalasHapus
  24. ohh ZA bf ku jangan kau rampas ! HAHAHAHA :P

    BalasHapus
  25. eh sekejap astro citra ke tv9?

    saya terketinggalan menonton zahiril nampaknya -.-

    BalasHapus
  26. tak terpaku. apela yg ko nampak kt mamat tu

    BalasHapus
  27. alaaa~~lupe ade cite 6prograsif ni hari khamis~~huhu. tula..asik ade cerita seram je, terus malas tengok tv hari khamis.huhu.

    BalasHapus
  28. terkezut..ingatkn hanis kamal perempuan..
    omg,rupenye laki..kne tgk ni..

    BalasHapus
  29. i'm a hanis kamal good fren act...die sgt bek n cool...=) <3

    BalasHapus
  30. princekyuhaesicaJumat, April 08, 2011

    hanis kamal nie da lama da lam industru ni kunk...minat sgt die sejak mule2 dia kuar...handsome org nye..bese dia berlakon tv1 n 2 j..best sgt 6prog...lawak gile, nakal2....hhaha...wish the best 4 u hanis kamal...tp sy nk tau sgt apew fb or twit diye
    ?....adew sape2 y tau x?

    BalasHapus
  31. kt utube dh ad tp smpai ep 3 je.owg yg upload video 2 tkt kna block olh gb.kecian kt sape yg hardcore cter nie

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading