Sabtu, Januari 29, 2011

minyak dagu, bahaya tak kesan dia?

Selamat petang

MAAF. Ucapan pertama saya, entah kenapa mood berblog tidak begitu mengizinkan lebih lagi encik delly mula buat perangai off sendiri. Padahal ada kerja penting tapi tak dapat buat mengikut waktu yg ditetapkan :( malu dekat diri sendiri tsk.

Pagi ini, muka surat depan, pelakon wanita 'D' nama dia telah terkena satu perbuatan keji iaitu mencalitkan minyak dagu. Aku fobia dgn minyak dagu sebab pernah tengok satu movie thailand tapi tak ingat tajuk yang dia masukkan minyak dalam air perempuan yg dia suka, but bila perempuan tu mati, dia tak tenteram and mayat perempuan ini nak dia sehidup semati dgn dia

Tak ke seram bunyi dia? Tsk khurafat betul !

Kasihan pelakon ini, bila dah baik, suami dia ceraikan dia walhal dia adalah mangsa keadaan, tapi kenapa taknak bgtahu ex suami ko eh? Hmm baca lh kisah dia, sedih sgt ! Gadis gadis manis diluar sana, pelis jaga diri, jaga kata jgn buat org mrh dekat kita, sbb diaorg kalau mrh boleh guna benda khurafat mcm ni lah, yang jadi mangsa adalah perempuan !

Tapi aku rasa cerita thailand tu, perempuan yg buat kat lelaki skadar suka suka, last last hantu lelaki tu ikut dia. Pehh scary :(

// oh rasanya cerita dia bangkok haunted lah.


ohhhh, dan kali kedua puding roti baru buat macam menjadi. atas tu chokolate heh, jangan nak pengsan ! eh nanti resipi haku updateeeee. mwahhhh uolss !

okaithnxbai.

30 komentar:

  1. say no to MINYAK DAGU , oke !

    * apesal puding roti tu mcm sedap ? , sket . HAHA *

    BalasHapus
  2. minyak dagu memang asal dari thailand. cara buat pon dah ngeri. bakar dagu mayat, sampai keluar minyak/lemak nya, and minyak tu la minyak dagu.

    BalasHapus
  3. ingtkan roti hangus tadi -,-"

    bahaya skrg ni..pempuan jgn bagi harapan kat laki, dan jgn layan sgt kalao tak suke..kalao melayan tu nanti parah

    BalasHapus
  4. betul tuh. kharafat! seram oh. mintak dijauhkan :|

    btw, terliur tgk puding roti tuu T__T

    BalasHapus
  5. adoi. smlm baru ngidam nk mkn puding roti.huhu..
    nk jugak!!!!!!!!hehe

    p/s ; nk resepi plsss...:)

    BalasHapus
  6. penah tgk cerita seram kt tb3 kes minyak dagu

    seram..huh!.
    mintAK dijauhkan :)

    BalasHapus
  7. @Alia Azmi ◕‿◕

    yeppp ! hati hati anak gadis ;p

    haaaaaaaaaaaaa tengok je dh sedap eh? wkakaka

    BalasHapus
  8. @lovelyadibah

    wahhh nampaknyaa puding lebih menggoda dari cerita minyak dagu T_T

    BalasHapus
  9. @anies anessa

    keh keh ;p nnt saye letak resipi ye :)

    BalasHapus
  10. hey sayam,

    pelakon tu siapa meh?didie ke?
    ni petua, taip kali keluar rumah mesti baca ayat kursi.insyaallah benda2 mcm ni tak kan berlaku

    BalasHapus
  11. minyak dagu? rasa prnah tengok dlmfilem yg akak ckp tuu.

    btw, puding roti tu fifiey suka sgt!!!:D

    BalasHapus
  12. skrg ni mcm2 minyakk ynn oi . jom kita guna2 kat sam :P

    BalasHapus
  13. bahayakan?
    nak buat orang perempuan suka pon biarlah dengan cara yang betul...sbb cara yang salah tak akan kekal selamanya

    BalasHapus
  14. pity her..
    seram nya mnyak dagu ni..
    nk pakai bju b'lpis la lps ni..hihi..
    kak ynn,sdapnya pding tu..
    nk resipi boleh?

    BalasHapus
  15. tak pernah dgr pasal mnyak dagu T__T

    BalasHapus
  16. tsk .
    watpelahh sanggop wat tu semua kan ?
    buatlahh care lain kan ?
    wat aksi menggoda untuk takle ker .
    dah nak sangattttttttt .
    emosi pulak ! :P

    oke fine ! tmbh lagi satu list .
    kek lembap , kek ape lagi ea ?
    sampai dah lupe awwwwwww

    BalasHapus
  17. minyak dagu... takut weh.. mintak dijauhkan

    BalasHapus
  18. ok tak kesah la dagu dagu tu yang penting cepat sikit update resipiiiiiiiiiiiiiiiii

    BalasHapus
  19. betul ka x...minyak dagu tuh lak kne org yg meninggal bersalin anak sulung..baby lelaki??

    BalasHapus
  20. kena hati2 bila kenal someone la..ramai yang nak ambik kesempatan..

    BalasHapus
  21. uihh seram nye cikkk. ehh nak donlod la cite tu. heheee

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading