Rabu, Februari 16, 2011

Sini Ada Hantu. 4 hantu 1 filem menarik !

Selamat pagi.

semalam , stress sebab tak tahu kenapa stress tapi memang stress gilaa maybe sebab hari isnin tu macam macam berlaku, dengan perang saudara lah, perang dengan someone yang pernah cakap dia sayang aku lah, perang apa tah sampai lupa sebab stress sangat. oleh sebab stress, dengan perasaan berkobar -kobar nak tengok filem terbaru james lee, jadi pergi lah dengan kakak ke wangsa walk. tempat paling dekat dan paling banyak makanann ! NYUMMY.


i dah tengok dah sini ada hantu. best ! tak lah best sangat sebab dalam satu filem ada 4 cerita hantu. satu cerita yang betul betul berlaku, and tiga lagi dari mulut pelakon utama dia lah. kalau tak faham apa benda Liyana Lunia cakap boleh pergi Tgv, atau gsc untuk book tiket.

mula mula macam tak nak tengok cerita ini tapi bila baca review dari zana and hans terus macam teruja nak tengok. so so, awak baca dulu review dari mereka berdua, nanti saya nak cakap pula pendapat saya

Filem: Sini Ada Hantu Pengarah: James Lee Genre : Komedi, Seram & Misteri Klasifikasi: PG13

Pelakon:
Alvin Wong, Baki Zainal, Beto Kusyairy, Qhaud AF, Fasha Sandha, Pete Teo, Patrick Teoh, Eira Syazira, Kuswadinata & Ramai Lagi

Sinopsis:
Filem ini mengisahkan dua orang pemandu van iaitu Ah Meng dan Bakri yang ditugaskan pada saat akhir untuk menghantar mayat datuk kepada majikan mereka di sebuah kampung dan mereka perlu memastikan mereka tiba di kampung tersebut pada keesokan harinya. Mulanya mereka menolak tetapi disebabkan upah yang lumayan membuatkan mereka bersetuju dengan tawaran tersebut. akibat dari ketiadaan hiburan, maka mereka berdua bercerita tentang :

hantu pokok pisang. 45++
sorry, cerita ini sangat slow, kenapa lah slow gila cerita ini sudahlah cerita first sekali mungkin sebab ada fashasondol kot sebab itu macam tak bernafsu nak tengok HAHA macam hans cakap, kalau fasha takda dalam cerita ini pun tak apa T_____T TAPI mekap hantu dia memang marveles, seram wo, aku siap tutup muka dgn purse HAHAHA


hantu nombor ekor. 78+
hantu ini kejam ! walaupun mekap tak seram macam hantu pokok pisang tapi mampu la buat aku terjerit kejap. and agak penting diri la dalam cerita ini and and anjing TU COMEL GILA :(((


hantu jepun. 100+
confirm tak seram sebab dalam fikiran aku hantu jepun ni selalunya kekal hensem, semua cerita hantu jepun mesti kiut kiut macam aqasha dalam embung cuma dalam sini ada hantu memang agak ngeri sikit bila mekap dia ada panau panau tu wuwuwuw T_____T okay dalam cerita ini memang kelakar gilaaaaaaaaaa bila 'man' yang bajet gengster tu rupanya pondan, pergi facial apa semua HAHAHA yang lagi buat gelak besar bila man jerit ' YAAACOOOBB, lari ada hantttuuuuuuuu' siap keluar suara kecil dia HAHAHAHHAA and hantu dia pun smart, konon konon mcm roh kan? and memang pehh ! cmne nak cakap eh? memang nampak betul mcm roh la :) power ah !

permulaan cerita ini memang boring, rasa nak tidur tapi makin lama cerita ini makin menarik bulu roma meremang sepanjang cerita sebab cerita ini kau orang tak jangka apa jadi. memang tak jangka. and paling best watak pelakon utama tu bakri and ahmeng, sumpah kiteorang dalam wayang ketakutan + kegelakkan sampai 5 minit kejang perut sebab lawak gilaaaa T_T

try la tengok. walaupun tak ada shaheizy sam atau kutipan 40juta khurafat tapi cerita ini cerita terbaik 2011 buat masa ini :) congrats james lee :D

and mind u, cerita ini cerita KOMEDI + SERAM atau komedi seram, pelis jangan nak complain cerita lawak ke seram ni? and cerita ini lagi lawak dari ngangkung yang kau orang suka tu sampai 8 juta tu and lagi seram dari khurafat tu pun yang 8 juta tuuu. support james lee ;)

amik gambar dia dari sini.

lepas tengok sini ada hantu, haku pergi cari makanan untuk dibawa pulang sudah biasa dididik macam itu mesti akan bawa sesuatu untuk perut perut di rumah dan tak semenamena semalam adalah hari makanan sedunia. pehh ! hancur diet tapi minggu ni dah kurang 1.9kg :) YEY

pergi cari dia ini dulu crispy peanut chokolate kot? VA VA VA kesukaan, saya kalau makan apam balik mesti cari yang keras keras ( BETUL KAN APAM BALIK? aku pun lupa nama dia )

lepastu cari dia ni pulak. ! TUTTI FRUTI :S VA VA VA SIAP LETAK marshamellow kau, sedapppppppp letak dalam mulut terus mcm nak cair :(

satu cup mcm ni harga dia Rm 16.96 kbai.

34 komentar:

  1. best ea cite tu?

    tutti fruti? sedap ke? tak penah makan T_T

    BalasHapus
  2. @Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

    YAALLAHHH panjang lebar i suruh org tgk , u tanya best ea cite tu LOL :PPPPP best la dear :) kalau tak i kutuk cite tu. hee

    yep sedap . harga dia lagi sedappp T______T wuuu xpernah mkn? myb sbb stokis dia xbyk lg kot T_T

    BalasHapus
  3. laa, selalu lepak wangsawalk? pasnih leh jumpe blogger hebat nih. itu pun kalau liyana lepak wangsawalk lagi. hehe
    student UIA memang tempat lepak wangsawalk ah sebab nak karok! hahaha

    BalasHapus
  4. @Cik Cekodok

    VA VA VA yeke? ala ni yg takut ni wkaka T____T eh eh eh blogger hebat tu sgt lah tak kena dgn saya, sumpah tak hebat langsung :( jangan buat sy kecik hati wuuuu

    ehhhhh, cmne nak tahu kite nk pegi tmpt yg sama nnt? HHA

    BalasHapus
  5. aritu dah nak pegi tgk..

    tapiiii,ada je org tak nak pegi.. tak pa laa..
    dis week harus pegi..

    tutti fruti shedappp..tapi org tak bergaji mcm akk mmg tak mampu laa nak beli kannnn???

    BalasHapus
  6. walah tuti fruti tu mende mahal gila. dem!
    cite antu ni nampak cmbest je. jgn jadi cm cte kak limah tu dah ah...org cakap best tp bile aku tgk, cam sampah

    cite ni amek konsep 4bia

    BalasHapus
  7. @liyana lunia
    haha, jangan takut dengan saya, saya tak makan owg. mana tau boleh karok sama sama pasnih!

    cikgu saya cakap, kalau org puji jgn tolak. cakap alhamdulillah. sebab kata kata kan satu doa. :)

    BalasHapus
  8. @Feez Mior

    haha :P dlu tak tahu best cite ni tau, sbb mcm cite hantu biasa jeee tp bila baca blog org, terus mcm eksaited nk tgk :P tgk la, support dorg juga sbb james lee ni tak menggelabah promo2 dorg nye movie :DDD

    waaaaaaa nnt akakk ada gaji kene try tp mcm ynn, share je dgn kakak wuwuwuw

    BalasHapus
  9. @ARC™

    nnt ko kaya, ko belanja aku tauuu :P

    wehhhh so far aku rasa kak limah tu bodoh gila, apa tah yg org suka. aku menguap tgk cite die wkaka :((

    insyaallah kau tgk nnt ko mst tertanya2 best ke tak best ke tak ;P

    haah sikit, dia amik sikit, curi2 uolsss

    BalasHapus
  10. @Cik Cekodok

    HAHA tak makan eh? bukan takut tapi malu :"> kihkihkih

    alhamdullilah syukur sgt, bloging kecil kecil je hihi

    BalasHapus
  11. Boleh tak book kan ticket, pastu tlg collect, pastu tolong pos kat kita.. HEHE

    BalasHapus
  12. @Liyana Lunia.

    hampir nk try aritu..tp sure punye harga dia ala2 BR yg cecah belas2.. so, fikir lapan soploh kali..kekeke..

    yeah, james lee pnya citer hantu best2 jgk..tp mcm histeria dlu err, boleh laa layan jerit2..
    nk kena tgk jgk yg kali ni pnya sini ada hantu..

    BalasHapus
  13. @ekino

    OOO malasnyeeeeee dia HAHAHA ;p taleh talehhhh ;p

    BalasHapus
  14. er.. tak tau gi nak tgk ke eheh

    BalasHapus
  15. mesti tengok ni . naseb baek liyana buat movie review . hehe :D

    BalasHapus
  16. @Feez Mior

    haha masa histeria tu pun terjerit2 gak :( sbb tu ynn nk sgt tgk james lee punya yg kedua ni.

    haha alaaa, tau tape, dkt WW tak dapat tiket rm11 dh tau , dorg amik rm13 :(( sbb selesa seat dia

    BalasHapus
  17. heee best kan ameng n bakri. esp part last yg dorang menjerit. siap JANJI ameng bukan hantu. sumpah lawakkkkk !

    lagi best dr hantu kak limah. betul kate ARC, nyesal donlod cite tu. tgk suku dah boring. T__T

    sedapnya tutti frutti. tak penah makan. :(

    BalasHapus
  18. Macam best je cerita ni . Nak tengoklah!

    BalasHapus
  19. hantu cina die cantik oh. ahaha. tapi yang pelik sikit bile tang kat highway tu. kan kasut ah meng tu tertinggal. tapi last-last ade je dua belah kasut tu. takkan bawak kasut spare kot?

    BalasHapus
  20. huhuhu kenapa dekat kelantan ni tak ada wayang...
    bestnya... nak tengok juga..
    huhu... bilalah nak balik johor nie...

    wah... aiskrim sedap...
    mahu sedikit... (n_n)

    BalasHapus
  21. haha..tak sabar nak tengok cite ni, sabtu nanti...
    anyway, i selalu pegi wangsa walk at weekend...kalau terserempak tu, buat2 la tak kenal =P

    BalasHapus
  22. Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..cerita ini cerita ini cerita ini..



    ..oke. simpan dulu. japgi balik sambung baca. bai.

    BalasHapus
  23. oke dah baca. rasa macam nak pegi tengok.


    yang benar,
    orang yg susah nak jejak panggung

    BalasHapus
  24. pegi tak ajak . smpai hati T_____________T

    BalasHapus
  25. xberani nk tgok cite2 seram ni..
    tkot nt semggu xleh tido..
    ekeke

    BalasHapus
  26. haaaa, mcm nk tengok jea citer tu,. =)) nak mkn skali tutifruti =))

    BalasHapus
  27. dah tak suke tgok wayang .
    kumpul duit untuk misi seterusnye !
    ahax :P

    tutti fruti?
    menatang ape tu ?
    saye orang kampung jep .
    kebil2 mate +.+

    BalasHapus
  28. kak yiyin... yana dapat 4 pass nuffnang bagi tapi x dapat amek.. hukhukhuk.. kak yiyin selalu lepak wangsawalk ek?? rasa macam nak jumpa kak ynn.. heeeeeee..

    x nak tengok SINI ADA HANTU sebab ada fasha sendat.. haahahhaha.. ok tipu, x berkesempatan lagi nak tengok.. heeeeeee

    BalasHapus
  29. sgtt kelakar kot cter bl da masuk part hantu no ekor....sesuai untuk release tension....

    BalasHapus
  30. wahh kenapa i xnah nmpak tutti fruitti kat WW. cis cis , lum habis travel lagi mall ni . demmm !

    BalasHapus
  31. akak dah nonton.
    memang besh. memang lawak hehe..

    BalasHapus
  32. hehe..dh tgk..cite yg sempoi n best la!!

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading