Sabtu, April 30, 2011

Air Buah Gelas Besar : Sg Besar ( UPDATE gambar ! )

Selamat petang,


Fresh Orange Lychee ! walaupun lychee dia macam kusam sikit, still sedap kahkahkah
Saya baru je lepas meng-kuruskan lemak di restoran yang agak menarik bila awak lalu depan dia kerana nama restoran dia pun membuatkan kite yang kehausan akan semacam jadi eksaited gegilaaaa nak pergi teguk air dalam gelas tu. 1liter okeh. Cuba awak bayangkan minum air buah sebanyak satu botol mineral besar.

nasi goreng belacan , ayam masak manis, telur carik carik : sorry to say, dalam gambar ini nampak mewah, tapi bila dapat mak aihhhh ini je ke? pfft T________T

apak kata : bagus !

eh gambaq baru edit ka apa? LOL

suka sangat gelas depa ini. rasa nak cari utk emak sebab emak pun sama sama suka weeewit ;p
Kebetulan kalau siapa tak pernah tinggal kawasan mcm UNISEL , atau Sg Besar atau Kuala Selangor, awak kene tahu kawasan ini agak panas TERIK. Saya kan alumni UNISEL saya tahu lahhhhh *emosi* huwhaha :p jadi dalam keadaan panas panas , tekak haus, nampak pulak restoran seOHSEM ini mesti rasa macam nak pergi order dua kan? Macamtu lah saya tadi. Tapi saya share la dengan kakak. Nak teguk sesorg tu memang takleh laaa. Kang meletup perut kang.

KAHKAHKAH
Oh boleh set alamat ini dekat GPS :
13B, Tkt Bawah, Jln Gemilang 1, Tmn Gemilang,, 45300 Sungai Besar, Malaysia
KBAI
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jumat, April 29, 2011

(Video) Maharaja Lawak Minggu kelima (5)

Selamat malam,

Malam ini melayan #maharajalawak sambil bergusti dengan chibi. kenapa selalunya peserta #ML yang terakhir akan buat lawak kaw kaw punya sampai kejang perut? kalau yang awal awal tu rasa macam boring macam nak cepat habis je. LAGI LAGI bila terpaksa fikir lepas ni keeee turn amir . sebab kalau turn amir je lah kita boleh pergi toilet atau pergi bancuh air milo.

TENSIONNNNNNNNNG gila kenapakah dia tak keluar lagi? hampa gila bila jihan terkeluar walaupun jihan macam dah slow sikitt lawak dia tapi tetap berbangga ! dia adalah pemenang tempat ketiga Raja Lawak musim ke -3 tahu? kita yang kutuk lawak dia tah apa apa tu acane? atleast lawak jihan tak pernah saya rasa macam membodohkan diri sendiri. lainlah lagi seorang makhluk allah tu * IM SORRY * serius aku nak terajang je waktu dia cakap gitu HWHAHAHA ;p

okay jom layan video #maharajalawak minggu ke lima yang boleh tahan lawak. tengah tunggu depa upload kejapp, nanti esok pagi sebelum gerak pergi ipoh saya post video sepah dengan jozan


nabil : comel sangat suara conan dia ! samaaaa tapi ada kejap kejap terlari sikit hwuahaha ;p minggu ini nabil okay. cuma kalau si ac tak gelabah nak masuk mesti perfect. TOLONG LAH gantikan orang lain si ac ni. haduhh T_________T

sepah : my all time favouriteeee ! sentiasa sokong sepah walaupun shuib dah makin hensem selepas kahwin KAHKAHKAH tapi suka sepahh sesangat. sepah memang terbaik. baru tahu mamatsepah jongang ghopenye, selama ini tak nampak ! lepas ni tak gigi tetaring lahhh, rm10 je HWAHAHAH

jozan : akhirnya minggu ini berderai gak la . kalau minggu minggu sebelum ini agak boring sebenarnya tapi rozi tiger buat i happy. HAHA suka gila masa johan buat muka marah camtuuu. i terasa fun sangat !

kbai.

Talha Harith rupanya pelakon Juvana TV3 tuuu !

Selamat petang,

minggu ini rasanya minggu pertama Juvana di tayangkan di TV3 kan? siapa tengok SIAPA TENGOK dan terpikat dengan ke-jambuan budak lelaki yang nama dia black tuuuu ! nama black, muka jambu rupanya pukul cikgu je punnn, belagak kata dia genster besar HUWHAH. kene belasah dengan apek pun nangis HAHA comel ! watak paling comel sebab saya pernah kenal someone ni muka jambu tapi perasan gengster lepas tu nangis kene kacau (ERRR siapa tah nama dia, dh lupa T_T)
  • tajuk entry macam aku kenal je dia. PADAHAL TAK PUN ! baru je add fb dia. kalau die rerajin boleh la berkenalan HAHAHAHAA


eleh, dulu masa zaman sekolah pun aku gengster sekolah gak. macam black laa. tak padan jambu tapi berangan gengster besar. sekali senior usik sikit dah takut nak pergi sekolah HUWHAHA dulu perasannn gila macam nak masuk group skin head lah, black metal lah TAH PAPE BETUL ZAMAN DULU tapi kalau nak dibandingkan zaman dulu tak ada lah hari hari keluar berita pasal papa nurul izzah part 1 lah part 2 lah KAHKAHKAH bodoh la asik keluar berita cemgitu je sekarang ni grr semua dah tak ada kemalu-maluan dah T____T

eh, terbabas pulak. NAK CAKAP pasal talha harith sebenarnya. eh siapa pulak talha harith? HAAA ini lah dia pemegang watak black. OH jambunya awak T_______T



salah satu drama yang bakal buat kita tersangkut depan tv. setiap pukul 9pm hari isninbermula 25hb April 2011. ada bront palarae sebagai warden yang meng-annoyingkan, suami orang iaitu beto kusyairi dan bla blaaaa !



tapi bakal tunangan orang ni lagi mencairkan hati acik zana. HAHAHAHAH
kbai.

Kamis, April 28, 2011

Ayam Penyet AP Prima Gombak dengan @Arcx13 :P

Selamat petang,


Restoran : Ayam Penyet AP
Lokasi : Prima Gombak ( sebelah restoran Ani Sup Utara )

Sejam yang lepas sewaktu lunch ada pulak berjanji dengan seorang pakcik hensem bernama panda. JANGAN MAIN MAIN nama dia ganas betul, papanda garang ! dari office nak gerak pergi jumpa pun macam takut gilaaaa, mesti la takut nak jumpa orang garang oi HWHAHA

tapi bila bertentang mata ewahhh hensem juga panda sorang ini, tak sesia aku buat entry pasal dia kacak haritu. memang betul kacak ah ! nasib baik lah aku dah kene cop, kalau tak memang dia nak minta kapel dah tu. AKU TAU SANGAT hahahaha !

air favourite : red plum apa tah :D

taksangka, cempedak jadi nangka, plan dari bulan berapa tah eh sejak aku buat entry harapan bertemu bloggers kot masa tu memang nak jumpa mamat ni walaupun tahu dia tak sudi kot HAHA tapi akhirnya harapan jd kenyataan. DIA SUDI OIII ! dan saya dapat gak habiskan duit dia harini YAHOOOO !

terima kasih untuk ayam penyet yang sedapp ini. AKU SUKAAAA gila ayam penyet walaupun kau tak suka HUWHAHA sabar lah panda, setahun sekali je kau belanja aku kannn ;p next time jumpa kau ingatkan la aku belanja slurpee kat seven E ( hajah bakhil betul saya ni aww )




ni dia pelawat dari newzealand sila mentatap wajah dia, saya dh puas hati dah tatap *pengsan* . entah apahal putih sangat padahal aku lagi putih sebenarnya. biasa lah cahaya :D and tahniah lah berjaya gak aku bawak kau jejalan dua minit naik sammy. OHSEM TAK AKU BAWAK KETA? pass kan kalau aku apply join group fast & furiouss ? T________T



YEYYY ! dapat ole ole kambing BEBIRU dari NZ walaupunnnnn made in china tapi boleh lahh mahal gak harga bebiru ni eh. yang satu lagi tu acik zana dah chooppp, kalau korang nak pergi goda dia KAHKAHKAH
kbai.

Rabu, April 27, 2011

#1 : Wordless Wednesday


Wordless Wednesday (WW) is a visual blogosphere phenomenon. Whereas blogs (web journals) are primarily about "words" bloggers love to dress their journal entries with imagery. WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words. However, there are no specific rules about WW posts so a few (and sometimes, many) words may accompany a photo or image that is the focus of a WW blog entry - WiKi Answers
tQ afra yuri gadis kayaaaa 1k dari says.my HAHA lepas ni i nak join ahhh ! pengaruh kak yonna dan ynaaohynaa juga !

kbai.

Marks & Spencer Moisturizing Hand and Nail Cream ( Rose)

Selamat petang,

sekarang, bau tangan dan kuku adalah berciri ros. WANGII sangat dan tak pernah terbayang nak ada moistrusing cream dari marks & spencer. TAHU TAK tak pernah terbayang pun tauuu tapi alhamdullilah rezeki dari contest giveaway MiraEdora.


terima kasih kak mira. ynn suka bau rose memang suka gegila sekarang pergi memana je mesti bawak dia HUWHAHA bila pakai terasa tangan sangat lembut kalah tangan baby sudah lah wangi, lembut pulak LOL (teringat skrip HMM - sudah lah hodoh mulut pula berbau )

eh mood berblogging ni lari laa, mari tangkap dia !

kbai.

Senin, April 25, 2011

Merasa Kenikmatan French Macarons dari PiqaBakery. Terima kasih Milkadeal juga

Selamat malam.

sebenarnya hati kecewa, terasa macam nak pengsan sebab tak dapat transfer semua gambar dalam memory card : memory stick pro duo . akibat dari terjatuhnya sony cybershot w190 masa sibuk nak bergambar. nanti kalau dah boleh transfer kot baru nak update HAMPA GILA banyak gambar syok sendiri dalam tu. tengah fikir macam mana nak transfer dia. sebab itu belog tak terupdate. memori dekat melaka tersangkut dalam camera yang dah rosak haih susah tau takda org terdekat yang ada card reader utk memory stick pro duo tu T___________Y


nampak tak gambar di ambil dari mana? HAHA bro eyriqazz pinjam gambar kejapppp . hari sabtu lepas sempat lah saya dan acik zana pergi ktm subang jaya untuk redeem macarons yang saya beli dari milkadeal and piqa's bakery bulan dua yang lalu. masa itu promosi RM12 untuk 12 biji macarons dan sekarang baru rasa menyesal gila gila gila sebab beli satu coupon dr milkadeal *nangis*

eksaited gilaaaaaaa nak makan dia since semuaorang sibuk nak cakap dia sedap lah comel lah men-tawan hati semorang lah memang betul men-tawan hati betul tapi sebab ambil dia dari owner piqa's bakery lepas lunch dgn acik zana memang tak pandang langsung dah. terus bawak pergi melaka.


dan esoknya pun siap bawak balik rumah konon nak bagi emak rasa. terlupaaaaa gila bila dah sampai dekat rumah pengantin dalam keadaan matahari tegak atas kepala aku terbiarkan dia sahaja dalam kereta terus cair KAHKAHKAH tapi ada dua tiga biji yang masih perfect. balik dari keje tadi tinggal satu sahaja yang masih perfect while lagi dua dh hancur and dah berada dalam perut ahli keluarga T______________T

macarons memang sedap kalau makan lepas kau sumbat dia dalam fridge, terasa berbeza sangat bila makan waktu panas panas tuuu dengan waktu dia keras sejukkkk ! terasa sangat nikmat makan dia selepas keluarkan dari peti ais. kalau siapa tanya apa rasa macarons tu, bayangkan engkau makan gula aising, telur putih , serbuk almond dan apa lagi tah. rasa dia ada macam kuih india yang bernama laddu : tapi ada filling yang manis sedapp sedapp.

kecil gila macarons ini, aku makan dua tiga gigit sebab sayang HAHA T____T menyesal gila beli satu coupon je huwaaaaaaaaaa
terima kasih kakak owner piqa's bakery yang tunggu kami sampai sejam dengan penuh sabar. risau betul kalau perjanjian terbatal sebab kami terlewat :(( huwaaa nangis*
alhamdullilah, berjaya lah merasa si macarons ini ternyata bagi saya belum puas merasa . nanti kene try yang paling mahal rm4 sebiji dulu baru kita tahu mcm mana rasa dia HAHA

ada satu blogshop macarons ini macam best gila sebab dekat je dengan rumah. kalau beli boleh minta jumpa dekat petronas batu caves ini YAHOOOO boleh lah beli dia AHAHA cuma bila tengok harga dia rasa nak menangis T____T ada tak orang nak belanja? atau sponsor kalau kalau end of this year ctit bertunang ke EHEM

kbai.

Sabtu, April 23, 2011

(Video) Maharaja Lawak JAMBU Minggu keempat (4)

Selamat pagi,

sekarang tengah bersiap siap nak pergi holiday tapi masih tak boleh lupa maharaja lawak semalam. T_____T kali ini maharaja lawak kali ini agak kureng tatau kenapa tapi persembahan dari balas and jambu semalam membuatkan perut haku sangat tegang.

kali ini taknak share Nabil sebab nabil tak berapa nak best !



WKAKAKAKAKA , serius buruk bebeno muka yus ni tapi suka lagi dia dengan jambang, nampak lagi macho hiks. tapi kenapa nora tiba tiba mengamuk lepas sedap berpeluk peluk? GELI okayyy tapi jambu memang terbaik ah ! HAHA eh eh persembahan dorg semalam tak best kenapa sgt eh? ehemm adakah sebab saya tension jadi saya rasa sepah, nabil dan jozan adalah kurang mengancam ? awak rasa? T______T

kbai.

Jumat, April 22, 2011

Rugi sangat 'Protected Tweets' di Twitter.

Selamat petang,

kenapa pulakk rugi 'Protected Tweets' di Twitter.? EHEMMMMMM semua orang sekarang ada twitter tauu, sampaikan dalam lagu anggun pun dia sebut pasal twitter. dah memang dunia zaman sekarang semua kene ada twitter sampaikan berita terpantas adalah dari twitties KAHKAHKAH kalau takda twitter boleh pergi signup sambil tu boleh buat duit juga T_________T

kenapa saya tak bagi awak pasang kunci dekat twitter awak?



acane saya nak baca kalau buka buka twitter awak je ada msg cenggini. saya pun terasa aneh adakah anda robot? adakah anda tweet benda benda berkaitan justin bibir sahaja atau adakah anda seorang yang peramas mesra yang membuatkan hari hari saya gembira baru lah saya dengan gembira pun mahu meng-follow awak HAHAHA over gila aku ini T____T


ini baru 5 minit pasang kunci dekat twitter, dah ada 3 rekues nak follow dan siap kene approve bagai. ce kalau ada 100orang nak follow, acane nak approve dia? (walaupun ada accept all dekat atas tu T_T) tapi tak ke menyusahkan ? ce kalau orang ke 60 tu pengintip awak? acane?

tahu tak kalau awak private tweet, lepas tu awak follow lisa surihani lepas tu tiap tiap pagi awak wish good morning dekat dia tapi dalam 100 wish awak tu tak ada satu pun dia balas . AWAK NAK TAHU TAK KENAPA? sebab awak private tweeeetttttttttttt lahh ! acane dia nak baca tweet awak dekat dia, contoh 'selamat pagi @lisasurihani' tapi awak lock tweet tu, kalau lisasurihani follow awak boleh lah dia baca, tapi kalau dia tak follow? HAAAAAAAAAA sebab itu ada orang cakap lisasurihani sombong padahal diri sendiri pergi lock twitter tu buat apa T_________T !

tapi kalau awak tweet retis macam lisasurihani buat apa, baik awak tweet liyanalunia confirm ah dia balas kalau dia tak balas pun kau spam je bebanyak kali kat dia HUWHAHAHA ;p

lagi satu, tahu tak kalau awak blogger yang mengharap nak earn duit dari twitter atau nak orang tahu entry terbaru awak tapi awak lock twitter, acane followers awak nak retweet entry awak tuuuuuuuuu? nampak tak apa sinarbaru tu cakap? sejak bila saya remove butang RT , means ada ramai followers yang akan retweet dan share dengan followers dia yang lain lah tuuu. rugi tau kalau lock tweet !

ce tengok entry boleh cashout churp churp akhirnya. semua sebab twitter lah ingat duduk tweet goyang kaki tak boleh dapat duit?



okay boleh belajar sekarang macam mana nak unlock twitter awak tu,
  1. mula mula login account twitter
  2. cari Settings
  3. scroll down.
  4. nampak tak 'protects my tweet' ?
  5. click dekat kotak bertanda pangkah tersebut !
  6. isi password anda.


kita lupakan pasal stalker atau bekas bekas kekasih awak. awak kene fikir twitter ini bukan sahaja tempat meluahkan perasaan malah ia adalah tempat awak share ilmu pengetahuan. tak dapat apa pun kalau menyorok dari stalker, baik awak unlock twitter dan make a friend. kalau takut stalker baca apa apa yang awak rasa penting, jangan tweet ! ;))
  • IKLAN HEBAT DI BAWAH !


oh bytheway esok saya dan acik zana akan makan angin ke melaka, tangkak dan bukit gambir. siapa bloggers / twitterer/ fbooker dari melaka cepat angkat tangan dan jadi tourist guide kami ! hwhahaha ;p doakan kami selamat sampai dan balik and mulai esok akan ada banyak Live Update dari BBTorch ;)) YAY jom bercutiii. sangat eksaited nak tidoq dekat hotel ini. HWHAHA

kbai.

Kamis, April 21, 2011

Etude house ada discount 50% sales der ! pengaruh Ailyl Rozanna betul

Selamat malam,

koranggggggggggggggg ! siapa dekat sini yang bercita cita tinggi nak menggunakan etude house sejak menjadi pembaca belog puan ailyl rozanna? WAHHHHHHHH dah jadi puan dah gadis *ehem* wanita seorang ini. CONGRATSSS ailyl, nak tarik sikit seri pengantin, nak tarik sikit sikit sikit. nak dapat kan restu nak dapat kan ehem apa eh nak cakap huwaa tak ingat nak cakap apa T_____T ! HAHA ;p



cantikkan ailyl? ehem ! hensemnyaaaaaaaaa pengantin lelaki tu *histeria sekali WHAHAHAHAHA ;p mamtikss lah kalau ailyl baca ni isk.

reader's ailyl mesti kenal etude house kan? sejak sejak makcik sorang ini jadi duta etude house semua orang kalau cerita pasal etude je mesti lahhhhhh ada nama ailyl ni, contoh macam amirrahzawani, dia buat entry pasal etude pun nak refer ailyl gak ! nampak tak dia kuasa etude dalam diri ailyl? HAHA tapi masalah dia bukan nak cakap pasal ailyl atau mira atau liyana lunia (?)

sebenarnya nak ajak korang serang etude jom ! ada sale wehhhhhhhhhhhh !
Etude House Big Deal on 18 April 2011-28 April 2011
Get 50% Discount on BB Magic Series (BB Cream)

Print out the e-Voucher to enjoy this privileges
*Terms and Conditions Apply
*Unlimited number of purchase

tapi korang jangan pulak nak borong sampai habis dah lah i tak pandai nak bebeli benda cenggini, ini pun dah plan dengan acik zana nak beli dengan dia sebab dia dah pandai sikit nak mekap mekap ini, nak harap kan haku? pegang eyeliner pun gigil WHAHAHA T_________T

kbai.

Afif (AF 9) dan Salima ? Tersentap hati mak tengok gambar diaorg :(

Selamat pagi,

terasa hati terguris bila mana ternampak gambar dua merpati sejoli entah apa cerita dua orang ini salima af4 dengan afif af9 adakah mereka masih bercinta? ADAKAH masih bermesra seperti dalam gambar? tolong lah terangkan !

HWHHAHAHA ;p

hoi afif, kau dengan salima sekarang ni pun masih rapat rapat cenggini ke? kau tahu kan aku skrg syok tengok af9 sebab ada kau. kalau takda kau pun aku tengok gak sebab aku tak ada benda nak buat selain tengok af9 tu. mood blogging ke laut T________T jadi sesiapa kawan salima ke kawan afif ke kau cakap lah bahawa mereka tak da apa apa skrg. tolonglah jaga hati peminat .

HWHAHAHA ;p



sentapp. taknak tengok af dah. dah la tak suka salima, tengok tengok dia rerapat dengan afif cenggini. sedih hati mak ! ehhhhhhh kening afif tak terpisah lagi la waktu ni HAHA lagi dua gambaq kat sini. gambaq biasa ja laaa takdaq ohsem sgt punnnng

  • IKLAN HEBAT DI BAWAH !


nak kahwin nanti, nak buat kad berbentuk blogger atau twitter. macam kad kahwin FACEBOOK yang dihasilkan untuk zed zaidi dan pasangannya.

kbai.

Rabu, April 20, 2011

Diamond Owl Necklace dari Amirrah Zawani. tQvmsygg :D

Selamat petang,

terasa bersalah sebab lambat mentaip entry untuk special gift ini. hadiah misteri berbentuk burung hantu atau dalam bahasa omputih dia diamond owl necklace lah kiranya. sebenarnya dah siap masuk draft tapi kakak engkau ni dia punya jari asyik nak bergosip sahaja itu lah masalah dia T______T

hari rabu minggu lepas rasanya, dapat special gift dari someone yang saya sangat sangat suka baca celoteh dia berblogging tak perlu letak banyak sangat gambar muka comel dalam setiap entry kalau nak letak pun mesti ada kaitan lah dengan gambar . ini awak cerita nak pegi berak tapi letak gambar piss piss kacang piss sambil muka omei domei. TAK KE MELUAT saya tengok? T____T tahulahawakcantik isk.


sebenarnya lepas baca entry dia terpikat dengan rantai burung hantu tuu, kiteorg jadi macam rapat and saya pun makin galak baca entry entry lama dia, lepas tu tak ingat pulak pasal birthday dengan followers ke 1200 . HAHA serius i tak ingat T____T tapi terharu gilaa kot sebab dia ingat . terasa macam disayangi :D


buruk gila gambar. lantak ! hwaha
tipuuu la dia kata trafik mencurah curah sebabnya saya rasa yang comment blog saya tak sampai 20 orang pun tauuu. lain lah dia, commentar dia je dah cecah 90, commentar saya tak cukup nafas nak kejar HAHAHAHA ;p nampak tak dekat sini? belog awak ada followers sampai 4k pun tak mungkin 4k tu akan baca entry entry kau so jangan lah berharap 'i follow u, u follow me' ;))

terima kasih Amirrah Zawani untuk special gift ini Terasa sedih tak dapat ticket roomates dr NN kalau tak kita dah jumpaa dh ;(

kbai.

Senin, April 18, 2011

Test (JPJ) dekat bukit tayah takut, bukit dia kecik cenonet jee

Selamat pagi,

masuk bulan ini, sudah err sudah kejapp nak kira berapa bulan ada lesen P sejak Januari 2010 tapi baru bawak kereta bulan 10 tahun lepas. bila kira kira terus koma malas nak kira kita teruskan je lah dengan hari berbahagia iaitu hari ini. bukan berbahagia sebab aku dah kawin, belum lagii belummmmmmmm lagi *tiba tiba stress


YANG ADA P tu la sammy titeee :DD

tadi kan, sebelum ke sekolah ( OFIS SEBENARNYA ) saya pergi collect cheque dari someone lah yang office dia dekat atas bukit Sri Gombak ini, kalau family saya tahu saya berjaya naik bukit tu dengan aaron sammy mesti depa happy gilaaa ! berjaya juga haku lepas bukit sri gombak tu walaupun ada lah rasa nak nangis sikit takut enjin mati HWHAHAHA

dah berbulan bulan bawa kereta , saya paling takut lalu bukit T___T kalau parking pun sama jugaaa , side parking je mesti ada lah badan sammy terkeluar dari garisan bila lah nak jadi pakar macam apak isk tapi apak dengan emak selalu intai saya drive laju lajuuuu. balik rumah je emak cakap 'amboi kemain lajuuu bawak keta'

T______________T

masa belajar memandu dengan test jpj dulu tak ada lah takut sangat dengan bukit, rasa kacang gilaa walaupun memori kereta ter-reverse sambil aku tekan minyak kuat kuat memang memori paling tak blah. tah acane keta boleh menjunam kebelakang pun haku tatau tapi waktu tu paling takut dekat parking laaa. banyak step nak ingat :(

tapi sekarang bila dah bertemu bukit sri gombak, saya rasa nak pengsannnn ! itu belum lagi bukit dekat ulu yam keee. KENAPA LAH KAWASAN KEDIAMAN AKU INI BERBUKIT T__________________T

I
INFO : test dekat bukit tayah takutt, bukit dia kecik cenonet jee. confirm lepas punyaa. ce bukit sebenar? matikssss laaaa
bila fikir fikir, sampai bila takut nak bawak kereta dekat kawasan berbukit, sampai bila pulak nak pakai kereta kecik. AKU KAN MINAT KERETA BESAR MACAM x 5 impian apak - ce kalo apak dah beli x 5 tak ke rugi kalo aku takut nak bawak dia? HAHAHAHAHHAmpehHAHA
kbai.

Minggu, April 17, 2011

Boleh cashout churp churp akhirnyaa T___T

Selamat petang.

akhirnyaaaaaaaaaaaaa, register churp churp tahun 2009 lepas malas nak layan dia sebabnya kene buat ayat mengikut keywords yang dh diberi saya kalau bab bab mencipta ayat adalah mengerikan sikit sebab aku malas sikit nak buat ayat HAHAHAHA tapi alhamdullilah tahun ini 2011 dah boleh cashout dahhhhh.



akhirnyaaaaaaaaaaaaa, 2011 baru aku dapat cecah RM100 minima cashout dia . kalau nuffnang or says.my , RM50 tapi churp churp ini manja sikit, dia nak lebih seratus tahu tak? skrg ni, ambik lah akuu ! tahun 2009 register churp churp, tahun 2011 baru boleh cashout. SEBAB DIA ADALAH malas reka ayat untuk schedule tweeeeeeeeeeeeet HAHAHAHA tapi sekarang dah senang, kita just promote campaign ( social sharing ) jeee. kalau malas nak schedule, aku abaikan jeeee walaupun sekali satu tweet dari schedue tweets tu boleh cecah rm5 T______T

kan saya dah cakap hidup zaman ini kene pandai cari duit, kalau setakat duduk duduk dekat facebook dengan twitter sebab takda blog tapi tak dapat duit senang macam ni memang tak OHSEM ahhhhh ! saya cabar awak skrg, signup churp churp, dua bulan nanti engkau boleh dah dapat duit free caniii. tapi kene lahhhhhh kita sama sama rajin promote promote campaign yang diberi tapi jangan spam sampai kawan kau 'annoying yo sayoo' ! kau buat ayat yang enak enak untuk bagi info dekat kawan kau .
nak beli hosting lah guna duit cecupcup eh tapi nak simpan dulu kasi dia 1k lah baru cashout lepastu beli hosting pun tunggu 1k lah KAHKAHKAH ! memori belog didelete dengan sengaja adalah mengerikan UWUWU !

kbai.

Sabtu, April 16, 2011

(Video) Maharaja Lawak NABIL Minggu ketiga (3)

Selamat pagi,

sayaa baru balik dari merayau rayau di sekitar downtown cheras ! dua tiga kali pusing cari dia tak jumpa jumpa entah pelawat dari mana lah saya ini T_____T sedih rasa hati. HAHA nampak sangat memang tak pakar bab driving driving dia ni LOL

XN3 , Wai (YEY) n R2 dah tekeluar. bila amir nak keluar eh?
okay seperti biasa, malam malam jumaat orang yang ada satu sifat humour terlebih macam saya akan menghadap maharaja lawak tetapi malangnya hari ini lebih bersifat mahu pergi meghabiskan duit daripada mentengok mereka ( LEPAS ITU STRESS SEBAB MENYESAL TAK GELAK GELAK TENGOK MAHARAJA LAWAK T__________T )
TEMA MINGGU INI : Komedi Musikal ;))

hambik kau, sekali lagu grenade dia melayukan HAHA
tQ astro. kau telah mengembalikan hari hari bahagia kami. terima kasih nabil, minggu ketiga tetap menghiburkan TAPI tetap tak suka dengan pengacara maharaja lawak dan juri tetap dia si saiful apek tersebut. rasa emosi gilaaaaaaaaa bila tenngok muka diaorg HAHA

boleh tak aku balik balik terus mencari video maharaja lawak? NAMPAK tak dekat sini bahawa engkau tak payah subscribe astro warna pun tak apa, subscribe jeeee Liyana Lunia ! terus boleh tengok nabil tapi lewat sikit lah ML habis 12.00 aku keluarkan vidiyo yg di-embed pukul 3am HAHA ;p

kbai.

Jumat, April 15, 2011

Bulu mata palsu menyebabkan jangkitan kuman pada mata .

Selamat pagi,

kenapa saya tak pandai bermekap? kenapaaaa ! tapi sebenarnya ia sesuatu yang menguntungkan kalau lah aku bermekap mesti encik pakwe kene tunggu lebih lama dari biasa. contoh lah aku kalau nak keluar dengan dia ambil masa 1 jam nak bersiap sebab tunggu dia otw dari klang ke gombak itu pun kadang kadang dua minit lambat apa semua.

cuba bayangkan kalau aku bermekap ? dengan bulu mata palsuuuu lagi . eh bulu mata palsu? siapa taknak comel macam rozita che wan kan uolsss semua nak cecomel cam dia. untungnyaaa jadi bulu mata palsu tersebut berjaya buat RCW cun melecun tapi yang kasihannya kalau terkena jangkitan kuman. ACANE?
“Sebelum ini mata saya pernah bengkak selepas guna bulu mata palsu tetapi kesannya tak lama. Beberapa hari selepas itu sudah baik, tapi kali ini lebih teruk dan sakit Sejak Jumaat lalu mata saya berair, membengkak dan terlalu sakit sehingga tidak boleh tidur,” AMYZA ADNAN.
i paling takut kalau mata sakit. ngeri gilaaaaaa kene operate OIIII ! T_______T
“Buat masa ini doktor masih bagi ubat setiap 15 minit sekali dan mahu melihat keadaan saya dalam masa tujuh hari ini.

“Dan jika keadaan semakin kritikal mungkin akan diberi suntikan antibiotik,” ujarnya yang mengangkakan akan ditahan selama tujuh hari untuk mendapatkan rawatan lanjut.


tapi kalau lelaki ohsem camni pakai bulu mata pelesuuuuuu i pun tergodaaaaaaaaa T_________T

kbai.

Hadiah misteri berbentuk burung hantu?

Selamat pagi,

Bila pagi menjelma terasa malas sangat sebabnya sebagai seorang manusia pekerjaya kita tidak boleh duduk rumah memasak sahaja tapi apakan daya, kerjaya lebih menjamin masa depan kerana dengan wang itulah kita mampu berboros.

Kalau nak harap duit says.my ( JANGAN LUPA SIGNUP KALAU NAK MENANG IPHONE 4 ATAU MACBOOK PRO ) pomboley tapi berjanggut nanti lah baru dapat lainlah kita OHSEM sangat sekali keluarkan link beribu ribu yang kelik. Oh bila lah nak jadi OHSEM ( T_T )

Ehhhh, berbalik kepada tajuk, nampak tak di gambar itu? Apakah sebenarnya yang saya dapat? Kenapa dia berciri burung hantu walaupun tak nampak sangat burung hantunya. Mungkin macam panda sikit pun ada (?) LOL

Kbai :DD
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kamis, April 14, 2011

Says.my daily lucky draw. Kau bertuah, kau menang !

Selamat pagi.

ada lagi 22 hari untuk mencuba nasib dapat hadiah dari says.my sempena birthday mereka yang ke 3. HAHAHA engkau tahu tak aku sangat suka mencuba nasib konon konon boleh terasa macam aku lah orang bertuah lagi lagi bila teringat empat gadget yang berjaya aku gondol tahun lepas. EH EMPAT KE? tiga je lah T__________T



pengguna twitter, pengguna fbook yang membaca belog ini sila lag sign up says.my sekarang ! mungkin peluang anda cerah gila nak menang wishlist pujaan hati engkauuuuuuuuuuuuu. ada 22 hari lagi weh jangan lah lepaskan peluang. boleh berputih mata kalau lepaskan T_____T



10 wishlist untuk dimenangi. 10 tu pun rasa nak menangis sebab OHSEM gilaaaaaaa tapi kene lah bersaing dengan 10,603 orangg dalam contest ini *menangis* tetapi jangan bersedih, kita kene cuba dan jangan berharap sangat. HAHA tengok consolation prize, aku memang takda mood masa nak pilih pilih last last menyesal pilih hadiah yang tak ohsem sangat. ahhhhhh dulik !

takpayah fikir banyak banyak, kau promote je link referal ni bebanyak dan mungkin chance nak menang lebih . siapa belum ada says.my mari sign up sekarang !

kbai.

Rabu, April 13, 2011

Hari Memanjakan Diri Sendiri dengan #milkadeal & Pak Li Kopitiam :D

Selamat pagi,

ahad lepas adalah hari memanjakan diri sendiri. selalunya hari ahad duduk rumah fikir hendak masak apa tapi sejak ada milkadeal ni, seronok betul bila dapat beli sesuatu dengan harga diskaun sampai 85% tahu tak?



sambungan untuk entry pertama kali ke Zense Face & Body Treatment, ini pertama kali insan inesen yang jarang keluar rumah sebab takda life lah dekat luar dekat dalam rumah lagi selamat duit aku kalau tak mengalir lah dia macam air mata tetapi engkau ingat duduk dekat rumah aku makin kaya? sama juga mengalir, entah macam mana mengalir pun tak tahu.


bulan lepas, terpikat dengan tawaran dari milkadeal tentang pakej urutan badan dan muka di Zense Face & Body Treatment sebab harga asal dia RM395 tetapi dengan milkadeal aku dapat harga RM58 je. mula mula nak beli sempena anniversary emak dengan apak bulan lepas tapi bila fikir fikir, mari lah membeli untuk diri sendiri. jadi terhasil lah bulan memanjakan diri T___T

ENJOY TAK? memang enjoy, memang fun gilaaa. paling suka bila pakai mask berbau rose. terasa seperti diawang-awangan. baru tahu kenapa orang pakai mask lepastu tidur sampai 15min baru tahu kenapa LOL tapi paling tak fun bila kene korek blackhead T______T dia kata muka saya okay, tapi ada banyak blackhead *sedih* jadi dia korek korek blackhead aku sambil tu mata dah letak tisu basah jadi air mata selari lah dengan tisu basah =.=!


massage pulak paling mentakutkan, sebab saya ini penggeli sikit engkau pegang tapak kaki mesti kene terajang punya tapi entah kenapa hari itu boleh kawal diri HWAHHAHA bila dapat kawal diri, terasa enjoy dia sampai tak sedar dieorg buat kuat kuat sampai lebam badan aku semalam baru baik tauu terus TAK FUN DAHH T__________________T

pengalaman dibelai dalam masa dua jam setengah adalah ENAK sekali, tapi kalau boleh kene teruskan apa semua maybe next time bila nak kahwin baru aku buat semua tu, sekarang ini macam terasa tak perlu lah kot HAHA

balik itu bukan terus ke Nenas Indah ( rumah saya letteww ) tapi singgah kejap Shah Alam Seksyen 7 untuk ambil sesuatu yang saya BELI dari milkadeal juga, iaitu 12 Cupcakes + 10 Cream Puffs + 7 Cheese Tarts from Irenebakelove Online Bakery nampak tak ada berapa total semua tu? tahu tak harga asal dia rm56 tapi saya purchase dengan harga RM25 jeeeeeeeee ada diskaunn 55% okayy!

beli itu untuk harijadi emak tapi yang banyak makan adalah aku T_T
korang tak terpikat ke dengan tawaran di milkadeal? T________T



sebelum balik, singgah sekejap dekat Pak Li Kopitiam sebab abang aku sangat http://www.blogger.com/img/blank.gifsangat eksaited nak makan dekat sana, dia sukaaa gila sampai aku pun pelik apa yang sedap sangat tah makanan dia. nak pilih menu pun tak reti last last saya dengan kakak pilih black pepper chicken chop with rice RM9.90 jeeeeeeeeeee ! while abang dengan kakak ipar pilih menu paling digilai dalam pokskuek , nasi ayam lemon RM5.20 jeeeeeeee ! okay lah harga dia. chickeng chop dia pun besar gilaaaaaaaaaaaa kot. nak pengsan gak la aku makan T_T

tapi ramai student oi. malu i tauwww =.=!
kbai.

Selasa, April 12, 2011

MyHandbagHooks Giveaway: Category 1

Selamat PAGI.
cepat join. contest ini akan berakhir 15 April 2011.


ingat lagi tak entry tentang handbag hooks ? handbag hooks ini membantu dari sudut mengelakkan handbag putih ( SAYA SUKA SANGAT HANDBAG COLOR PUTIH entah kenapa pun tak tahu T__T) atau pink atau kuning atau apa apa color yang mahal mahal engkau beli dekat pasar malam kotor. ya lah, dah beli mahal mahal tiba tiba pergi makan dekat pizza hut, tak sedar ada kotoran terus lah handbag engkau jadi mop sekejap. dah terkotor pulak dia T_________T

jadi, sejak saya keluarkan entry handbag hooks mengelakkan bag mahal anda dari lantai kotor, ramai juga lah tanya dekat mana saya beli sebab bagi saya, harga yang saya dapat itu agak murah lah. dan kebetulan owner blogshop itu buat giveaway khas untuk pembeli macam saya, dan juga orang yang belum kenal atau tahu pasal blogshop ini. jadi alang alang, saya cuba lah mana tahu ada rezeki boleh dapat handbag hooks yang dia belum pasarkan.



anda pun boleh cuba nasib. pilih beberapa handbag hooks dalam blogshop dia dan cerita lah bla bla kehebatan yang anda boleh dapat dgn menggunakan handbag hooks tersebut :)) jangan lupa link kan liyana lunyai ini ye sbg reperel T________T

saya rasa OHSEM gila bila keluarkan penyangkut bag ini dekat rumah orang buat kenduri kahwin lepas tu sangkut bag sahaja tak perlu terpisat pisat kene riba bag macam tak ohsem langsung nak makan pun susah. tQ penyangkut comel
kbai.
Loading