Minggu, Mei 29, 2011

Siapa artis punca putus tunang itu?

Selamat tengahari,

fuh fuhh, berita hangat gila dekat melodi tadiiii, betul kee artis lelaki yang baru bertunang haritu yang hot hot heat tuuu yang ada pusat rawatan sendiri ituuu yang disayangi ramai kerana imej beliau yang very the respek tanpa gosip liar, murahan dan bakal berkahwin akhir tahun ini , ehemmmm ! dia telah dikatakan sebagai punca putusnya pertunangan orang lain? dikatakan dia telah bercinta dengan tunangan orang itu ( semestinya artis lelaki bercinta dengan perempuan yang jadi tunang orang ituuwww yeww, bukan bercinta sesama lelaki KAHKAHKAH )

ehhhhhhhhh ! siapa tengok melodi tadi? mesti terkejut kan dengan msg sayang sayang rindu rinduu tuu T____T bukan nak masuk campur walaupun sebelah hati rasa nak bebel bebel kat depan dia apahal buat macam tu pulak tapi kita TAK TAHU apa yang terjadi, kita baru TENGOK dekat tibi yang terkenal dengan pengorekkan cerita tak baik artis-artis ini. AWAK dan saya tak boleh cakap lebih lebih sebab awak dan saya tak tahu hal sebenar, jadi untuk artis lelaki itu, hati hati. darah tengah manis kan, tunang dia pun jangan cepat melatah. kita tak tahu hal sebenar. itu sahaja.

eh nak sambung mop rumah, nanti nak review #karak-laluan puaka ! best gilerrrrrr , siapa yang kata boring memang tak faham apa yang ingin disampaikan dalam movie seram ini.

kbai.

Sabtu, Mei 28, 2011

Benci parut dan Stretch Marks? Mederma Skin Care penyelesaian dia !

Selamat malam,
hidup sebagai seorang pencinta kucing memang OHSEM, seronok gegila bila ada kucing dalam hidup sebabnya engkau kalau penat penat balik kerja , stress sebab kena fax dokumen banyak banyak dalam satu hari lebih 50kali kene fax dokumen tapi takpaaaa, gaji dah masuk dahh ! YEY

seronok bila balik kerja dapat cari mangsa hendak lempang perut, hendak hentak daguuu ! ye, mangsa dia adalah kucing MEOWWW . tapi kannn, masalah datang bila kucing engkau buat perangai, dia lupa kuku dia panjang, dia lupa kuku dia boleh merosakkan kulit kitaaaaaaaa TAHU TAK AKU TENGAH STRESS tengok ada parut denkat tangan sendiri T_T

sebenarnya salah tuan dia, sebab tak potong kuku kucing tersebut.

solution untuk menghilangkan parut : Mederma Skin Care for Scars and Stretch Marks . tahu pasal mederma bila ayun dengan zana nak hilangkan parut ******* , kehkeh mana boleh cakap nak hilangkan parut orang, itu kan privasi KAHKAHKAH . oke lepas tu macam ohsem gila mederma ni boleh hilangkan parut jerawat, jadi dengan semangat pergi pharmacy, jumpa mederma dengan harga RM38 ==".

mahal, masa tu zaman budak budak UNISEL mana lah aku ada duit T_T jadi diam diam lah malas nak fikir pasal dia dah, terasa kecewa sebab tak dapat beli. masa tu niat nak hilangkan parut dekat kaki sebab dulu masa zaman sekolah sangat ekstrem, habis kaki koyak koyak sebab lari atas jalan tar. sekarang dah tak dah lari lari atas jalan tarrrrr, sebab tu dulu kering je aku =.='

oleh sebab sudah dua minggu parut macam tak akan hilang, lantas aku terus mencari petua menghilangkan parut ! macam mana nak menghilangkan parut dan dapat mengelakkan wang hantaran berkurang menjadi rm9500 daripada rm10,000 ! siapa yang mahu wang hantaran terpaksa di tolak? siapa mahuuu ! grrr akhirnya terlintas dihati membaca belog dokter totin yang cantik manis , kau tak perlu hidup dengan parut begitulah bahasa melayu dia !

akhirnya, ini hari dah dapat lah satu tiub mederma dalam rm30 dapat diskaun sikit lah dekat guardian. sekarang, berharap lah saya kalau kalau parut cakaran chibi akan hilanggggg :( kita tengok lah how longgg, how longggg the scar will gone porevewww and evewwww T__________T

kbai.

Kamis, Mei 26, 2011

Mengesan makluk halus di rumah baru anda.

Selamat petang,


boleh tak petang petang dekat office ni aku layan cerita seram, sudah lah layan lepastu sendiri terkejut bila tiba tiba telefon berbunyi T___T , tersentak woo. encik bos panggil pun aku boleh tersentak. nasib baik hari ini hari rabu, takda lah tv3 pasang mantera anjosmoro ke apatah tu, eh tiba tiba terlayan mentera anjasmoro tahu? kalau tak selama ini macam tak berminat ;p

sambil berani berani baca, termasuk dalam thread my angker story collection. MEMANG syok baca entry dr forumer sorang ini sebab cara dia cerita adalah direct, bahasa dia perfect bukan ayat rempit. kira baca sekali boleh faham lah hihi.

so far, ada tiga ke empat story yang forumer ni ceritakan pengalaman dia,kalau korang nak baca lebih lebih boleh click link ini terus pegi sana baca. paling scary dia cerita pengalaman 'benda' tu tidur dekat katil sebelah sambil tenung dia. waktu tu budak budak U dia tak ramai yang ada semester tu, so dia tido sorg takda rumate. SERIUS seram gila baca entry tu. sebab teringat waktu aku takda roomate masa sem akhir dekat unisel tapi syukur alhamdullilah aku tidak dikacau sesiapa. *PENGSANNN* kalau boleh taknak lah berjumpa dengan ehem ehem macamtu. tapi pengalaman orang terdekat histeria dah selalu hadap dh :(

oh, nak berkongsi dengan korang ilmu yang saya dapat dari thread tu adalah :

khas kepada mereka yg sedang dlm proses mncari umah utk dibeli/dsewa
  1. letak bekas berisi air kt mana2 sudut umah tu. tinggalkan dan dtg blk esoknya. kalo bkelodak dan kaler kelabu maknanya ada sthg something dlm umah tu.
  2. letakkan bekas makanan spt polisterin atau pbungkus nasi yg dh dgunakan kt kwsn2 spt tandas atau dapur dan dtg blk keesokan harinya. if bau bekas makanan tu mcm dah dtinggalkan bminggu2, maknanya adasthg something dlm umah tu.
  3. ade penambahan. campak penyapu lididulu sebelum masuk ( zety )
*komen dari syazwani mazlan , wow. camtu pulak tipsnye?? slalunye bacalah yasin dalam rumah baru :)

oh ini yang saya lupa nak masukkan sekali T___T
tak bmakna kalo umah tu ada sthg something, kita tak jd beli umah tu. bg aku kita bleh negotiate dgn makhluk Allah tu juga utk hidup tenang dan tak kaco antara satu dgn yg lain. buatlah doa selamat dan apa2 yg bsesuaian setelah menetap kt umah kita tu.
*aku memang copypaste je terus, malas nak tulis. OKAY MALAS TULIS YE ! OKAY FINE T_____T

cerita baru dia lagi seram, aku macam tak berani nak ngabiskan bacaan HWHAHAHA T____T eh kejap, mesti nak tahu kenapa aku letak gambaq gula gula arnab yang sedap gegila tu kan? haha lepas aku baca thread tu, baru aku tahu nama manja 'ehem' tu sweet tahu. korang tahu? bila tahu je nama manja dia sweet, terus teringat gula gula arnab HWUAHAHA :(((

skrg gula gula arnab adalah mahal ! dan ada orang musykil dengan status ke-halalan dia, nowdays banyak benda kita makan baru kita rasa musykil kan? hmm :(

kbai.

Selasa, Mei 24, 2011

ALONG - Syafiq Revolution VS KL HAMSTER - kyopropaganda (Parody)

Selamat malam,

hari isnin lepas, kalau tak kerja memang aku dah berpeluang sangat dapat jumpa face to face dengan suami orang yang paling ganteng sekali dalam malaysia AARONAZIZ. dulu saya suka aaron aziz sampai nama kereta kancil number plate WKW **** itu aku bagi nama aaron. tapi sebab dia suami orang, tak manis lah kita tergedik gedik kan, i tak rela bermadu aww kbai.

hari isnin lepas, dapat invi dari cikhelena untuk pra tonton KL Gengster tapi kerjaya menghalang untuk pergi pra tonton tersebut :( TERPAKSA melepas kau pergi bak kata orang oh mai sedih i noks.


Parody of KL Gangster

Using my new DSLR Nikon D3100
Edit with Sony Vegas Pro Studio 10

Facebook us!
http://www.facebook.com/pages/KYO-Propaganda/126148547455851
tapi, abang juju share dekat fb pasal video parody KL GENGSTER. memang ohsem la siapa tak gelak, memang langsi betul HAHAHAHA aku sukaaaaaa gila bunyi bunyian dia, ala ala cite terminator pulak. ini membuatkan aku rindu dengan john connor ! grrr


"ALONG" or "AH LONG" means loan shark in Malaysia. This is a scene about some dumb loan sharks gangster wannabe. Enjoy!
SUBSCRIBE ME! You will never know what I'm gonna do next!!!

More info-
http://syafiqrevolution.blogspot.com/

Follow me on twitter!
http://twitter.com/syafiqyusof

watch bloopers
http://www.youtube.com/watch?v=-edXrGvCHpM
ini pulak short film dari adik shamsul yusof, anak teruna yusof haslam. beruntungnyaaa uncle yusof ada anak anak kreatif gini. i sukaaaa gila video along ni. sebab apa suka? sebab mamat nama Effindi kamaruddin tu comel juga kan HAHAHA okay gatal T___T

GEMPAK kan dia punya bunyi bunyian tuu, aku nak cakap sound system macam pelik je? habis nak cakap sound effect kot? HAAAAAAA sound effect ! okay goodluck korg2 yang bakal bersaing sesama sendiri ini, kami pun memang menantikan org creative cenggini, dah bosan dengan filem filem mengarut prof.... EHH tak ada apa lah

kbai.

Mcchicken beli satu dapat satu percuma !

Selamat pagi,

tepis-tepis habuk. eh rindunyaaa nak bebel bebel entah kenapa mood untuk main sims3 dah datang woh, susah betei kalau mood ini menjelma confirm belog tertunggak terbalik KAHKAHKAH T_____T

sebenarnya nak update satu benda best, resipi ! tapi taknak cakap resipi apa. dah lah lupa bawak cable bbtorch, memang esok lah aku letak dalam belog. sebenarnya resipi biasa biasa je yang penting sekarang saya dah reti buat dia hihi. kalau simpan dalam belog, nanti esok lusa boleh tengok balik kalau lupa . kalau lupa lah kan melayu mudah lupa ;p

YANG PENTING SEKARANG, minggu ini minggu aku puasa kenapa mcd sibuk nak buat promotion menggiurkan cenggini? nasib baik mcchicken, kalau spicy chicken mcdeluxe memang aku tak boleh kawan diri dah tahu takkkkkkkkkkk ! GRRR

siapa yang nak mengkuruskan lelemak dibadan, sila picit gambaq ini dan pergi print. lepastu kau bawak lah yang dah print tu pergi mcd, tunjuk dekat dia ! nanti dapat free sebiji bagi lah aku untuk berbuka karang HUWAHHA T_T

kbai.

Sabtu, Mei 21, 2011

Lirik Pokok - Meet Uncle Hussein (Nubhan Af9)

Selamat malam,

hari itu dengar lagu ini dekat hotfm tapi lupa nak cari lirik dia, tadi ehemmmm, tadi dekat konsert af9 kan ada orang hensem nama nubhan join group meet uncle hussien wowow ;p kite cam sangat suara nubhan walaupun dia berselubung tadi. ihiksss ;p
Lirik Pokok - Meet Uncle Hussein (Nubhan Af9)
Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

La la la la la la la la la
La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok



eh, lamanya tak hadap belog, tiba tiba lappy saya ohsem bagi saya main sims 3 LOL

NOTE : Jangan lupa kita doakan untuk mangsa yang masih timbus dalam runtuhan tanah di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Batu 14, Hulu Langat

kbai.

Jumat, Mei 20, 2011

(Video) Maharaja Lawak JOZAN Minggu kelapan (8)

Selamat malam,

hai semorangg, saya baru balik dari berjalan jalan mencari takoyaki tetapi hampa bila sampai AEON AU2 tu tak ada pun takoyaki :( yang ada cuma gerai yang sudah dibungkus. padahal baru 9.39pm mana boleh dah bungkus. ini membuatkan saya emosi sebentar. entah kenapa lately sangat teringin nak makan dia HUWHAHAHA

tak ada takoyaki, apak kita belanja makan sate kehkeh kbai

eh, kejap nak pergi layan maharajalawak minggu 8. sebab balik balik sahaja terus menjadi saksi bahawa MAN telah pun terkeluar dari #ml :( sebenarnya kesian sebab dia kan juara RL5 tapi dia juara pertama yang keluar, so macam kasihan T____T harap man tabah !



JOZAN : abang dan adik saya cakap, boyfren kecil saya sampai menangis sebab dia takut tengok mereka tergelak gelak secara eksaited. kahkah. eh jozan sekarang makin OHSEM eh? HAHA minggu ini mereka lawak kata abang saya. ini belum tengok lagi sebenarnya , terus share dalam belog.

kbai.

Seram : Surau Tinggal Di Lubuk kampung seberang.

Selamat pagi,

nak share satu kisah seram, mengigil bulu roma masa baca dia. terasa bulu tengkuk berdiri. OH BULU tengkuk saya tak panjang sangat macam bulu si berbulu yeeeeeeeeee ! kahkahkah eh tak boleh gelak, sebab ini cerita seram . ingattt, c e r i t a seraammmmmmmmmmmmm
Seram : Surau Tinggal Di Lubuk kampung seberang.
Ajis memang kaki pancing, mana saja lubuk & sungai semua dia pergi, kalau ada yg cakap kat sungai tu ada ikan, ajis mesti pi try mancing kat situ. Satu hari masa minum kat kedai kopi Pak Ngah Jiman, Ajis terdengar rakan2 sekampungnya bercerita tentang satu lubuk baru yg banyak ikan ditemui kat sungai di kampung seberang, kampung tu agak jauh & pedalaman sungai tu lebih kurang 5 km dr kampung tu, dekat tepi pinggir hutan.

Tengahari tu, Ajis dah bersiap nak pegi memancing kat lubuk yg diceritakan, siap pakai helmet, Ajis masukkan bekalan minum petang dan pancingnya dlm raga motor. Sepanjang perjalanan Ajis bernyanyi riang, jauh jugak nak kekampung seberang tu, dah hampir masuk waktu Asar baru Ajis sampai, teringat pulak dia tak sempat solat Zohor tadi & dia terpikir, karang kalau terus pi sungai tu, tak sempat plak solat Asar.

tak lama kemudian Ajis nampak sebuah surau yg agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tu. bergegas dia berhenti, ditengoknya keliling tak ada orang, sunyi saja surau tu.Ajis segera mengambil wuduk dgn tergesa2 sbb waktu Zohor dah hampir nak habis.

Masa Ajis di rakaat yg kedua, Ajis tiba-tiba terdengar bunyi suara orang ketawa. Bulu romanya tiba2 meremang, “Hish, sapa pulak yg gelak2 tu?” bisik hati Ajis, setiap kali Ajis sujud, Ajis terasa kepala & tengkuknya berat dr biasa, Ajis tak sedap hati, ni surau tinggal ker, sbb dah uzur sangat dan alahai, sapa pulak duduk kat tengkuk dia ni.

Sedaya-upaya Ajis tenangkan hati, selesaikan solat dgn segera, dia nak tinggalkan cepat surau tu. Bulu romanya semakin meremang-remang sbb suara org ketawa semakin ramai, ada yg sampai terbatuk-batuk.

Syukur, Ajis dah berada di tahiyat terakhir, selesai memberi salam ke kanan dan ke kiri, Ajis meraup mukanya dgn tangan dr atas ubun2 kepala sampai ke dagu, then tiba-tiba Ajis tersedar.

hehehe.rupa-rupanya dia terlupa nak tanggalkan helmet masa nak sembahyang tadi, sbb terlampau nak cepat, bila dia toleh belakang, patutlah dengar orang ketawa, rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang2 kampung yg dtg nak sembahyang Asar duk gelakkan dia sebab Ajis sembahyang pakai helmet, patut ler kepala dia rasa berat semacam.

Terus Ajis blah macam tu ajer, tak jadi pi memancing, dia pusing balik, sembahyang Asar kat rumah sendiri sajalah jawabnya

eeeee tipuuuuu lah cite ni, aku dah meremang bulu hidng ini kau boleh pulak cakap dia solat tak tanggalkan helmet T___T abis cemane dia amik wudhu' ? eeee tak logik. benci cite hantu cmni HUWHAHAHA



kan bagus kalau engkau cakap, hantu kak limah duduk atas tengkuk dia. INI BARU SERAM KAHKAHKAH

NOTE : itew amik dari email je org bagi, itew rasa lawak semacam jew HAKHAK jangan bising kalau dah baca. nanti itew SAGAT KULIT awak karang !

kbai.

Chibi pergi Klinik Veterinar & Trendy Pet Grooming.

Selamat malam.

hari jumaat hari tu kannn, si berbulu buah hati saya kan tak balik rumah tau sebab dia setiap masa perlu ada dalam rumah tak boleh duduk luar, si berbulu saya tu OHSEM sangat sebab tu ramai kucing liar yang benci dekat dia. mana taknya, tidur malam dalam aircond, bangun dari tidur terus cari biskut 'science plan - perisa ayam' dia tu. pelik ! kucing lain makan ikan, tapi si berbulu saya tak ! dia makan biskut perisa ayam tahuuuuuuuuuuu .

bila jumaat malam si berbulu tak balik , pagi pagi sabtu dia buat hal rupanyaaaaaaaanyaa ! dia kene kejar dengan kucing liar satu malam sampai lah terberak berak dekat luar rumah. kalau dah terberak-berak , badan dia pun terkena sikit najis tahuuuuuuuuuuuuuuuu ! *muka stress dah keluar*

terus tak teragak agak bawak dia pergi kelinik haiwan ! puas hati bila dapat tengok dia dimandikan wangi wangi, hensem hensem dah !


YAHOOO sampai sampai kelinik haiwan, terus mulakan episod memandikan si berbulu. oh sebenarnya kelinik ini untuk vaksinkan dia , check kesihatan si berbulu sahaja. tapi kalau nak mandikan haiwan kesayangan, boleh pergi kedai sebelah dia sahaja.

kucing kucing dekat kelinik haiwan itu sangat ohsem ! ini semua muka eksaited tengok chibi


sampai sampai bilik pembersihan, terus korek telinga dia ! korek korek ! lepas korek baru boleh mandikan diaaaa

lepas mandi, dieorg keringkan bulu bulu lebat si berbulu saya yang comel !

cuba teka, mana kepala dia? KAHKAHKAH

sibuk kacau binatang ini. ada niat nak bela dia tapi sombong gegila , aku nak pegang dia lari , aku nak pegang dia lari. KAU INGAT KO OHSEM SANGAT?




alaaaaaaaaa tersalah tangkap gambar , pergi tangkap gambar harga untuk anjing buat apa ! tapi yang aku ingat, mandikan kucing dalam RM45 lah?



ini alamat dia, kedai haiwan ini dekat sahaja dengan iiuc ke apa tah yang tepi jalan tu, aku pun tak berapa ingat apa nama kolej dia. yang pasti depan masjid. itu je yang aku tahu HAHA okay dah puas hati bila chibi dah wangi. balik rumah kan terus dia merajuk ! taknak cakap dengan siapa siapa, taknak makan selama dua tahun hari ! sebenarnya dah dua bulan dah cerita ini, 2 april 2011 kita pergi hantar dia kehkehkeh sekarang dah 19 mei 2011 , dah busuk balik badan dia T____T

kbai.

Selasa, Mei 17, 2011

Betis Jasmin Hamid melecur teruk terkena air panas (NGERI)

Selamat petang,

hai semoranggg ! rindunyeww iteww dekat kome kome semua. rase mcm nak pinjam pintu sukahati boleh masuk rumah kome cium cium sorang sorang. eewww mood berblogging pulak tenggelam timbul tiba tiba berminat dengan sims3 balik tetapi lappy saya dah uzur lah kejap kejap dia mati T____T sedih, tak dapat bermain bersama sims 3. kecewa betul hati.

tadi kan, masa jalan jalan dekat lama sesawang, terbaca lah pasal kaki JASMIN HAMID melecur teruk tersimbah air panas (UPDATED PIC ) waaa, macam teruk bebeno ghopenyeee ! lepas tu saya yang sibuk badan ni pun pergi lah tengok apakah teruk sangat masalah jasmin hamid ni kan, tengok tengok gambaq dia terus rasa nak muntah. memang teruk kesan melecur tu ! kalau nak tengok, click gambaq kat bawah !

PETALING JAYA: Kaki kanan dan kiri pelakon Jasmin Hamid melecur teruk gara-gara terkena air panas ketika berada di set penggambaran drama Buaian Kasih di Kuang, Sungai Buloh, Sabtu lalu. kedua-dua kakinya itu melecur di bahagian peha (kanan) dan betis (kiri) dimana kejadian tersebut berlaku ketika dia sedang duduk berehat di tepi meja yang mempunyai sebaldi air panas bersama beberapa pelakon lain.

"Sebenarnya kami memang duduk di situ untuk berehat dan makan. Tiba-tiba air panah tersebut diletakkan di atas meja yang berdekatan dengan kami. Sudahlah meja tak stabil, tiba-tiba tong air panas tersebut terjatuh lalu air panas terkena pada kami dan sayalah yang paling teruk sekali terkena.
Bayangkan, doktor terpaksa menyiat kulit di bahagian lecuran itu keran takut jika ia menggelembung.

itulah berseksi seksi lagi , i terasaaaaaaaaaaa sangat sakitnya melecur tu. UEUEUEWUWUW
nakpengsandah T_________T

kbai.

Minggu, Mei 15, 2011

#1 : Hari gadis keluar

Selamat malam,

sejak bekerja ini, senang kalau kita mengidam nak makan ayam penyet je terus boleh set tarikh bila boleh makan dia, dekat mana boleh kita makan dia , sambil nak melunaskan makan ayam penyet, kita nak pergi mana pulak ? takkan pergi wangsa walk semata mata untuk ayam penyet KANNN ! sebenarnya tak lah, pergi wangsa walk nak tengok kongsi. EH TAK PUAS KE TENGOK haritu? jawapan dia adalah tak T_______T

hai ayam penyet.

kiteorang tak jadi pun pergi tengok kongsi. sebab full der. sebenarnya haritu dah lah duduk depan , kepala sakit lepastu ada pulak shaheizy sam dalam satu panggung memang tak boleh tenang hati, KAHKAHKAH gedik gila kbai malas nak baca dah pasal shaheizy sam, tengok tu header pun siap ada gambaq dia tah pape lah belog ni. *okay SAYA MASIH ANGAU sebenarnyakthanks*


pergi songbox sebab songbox murah dari superstar. beza rm5 je pun tapi berbeza jugak lah boleh beli gula gula satu guni tahu? jadi pergi songbox sebab kongsi full. bila pergi songbox kau bayangkan lah keluar dari situ muka tegang tegang suara takda ! sebabnya penat berkaraoke ihiks ;))

kakak


adik

dua heroin rumah ini termasuk saya lah. kira ini hari keluar gadis LUNIA lah nama dia.


last sekali ternampak takoyaki dekat foodcourt dia, terus pergi serang. ternyata RM4 untuk 5 biji lebih sedap dari saya beli haritu dekat AU2 . alaaaaaaa teringin nak makan lagi la. ketagih pulak dengan octopus niiiiiiiiiiiii haih siapa sudi belikan untuk saya waktu lunch hari hari? *buat muka comel

okay dah, esok start puasa. TAHU TAK bulan ramadhan akan menjelma tidak lama lagi? anda sudah membayar hutang ke belum? Y___________Y

kbai.

Sabtu, Mei 14, 2011

SASPEK simbah asid sekitar Kuala Lumpur.

Selamat pagi,

lately kita banyak dengar pasal saspek yang gila otak mereng letak dekat bontots beliau akal fikiran yang mana dia menyimbah asid ke arah muka perempuan perempuan comel yang baru pulang atau pergi ke kerja. mula mula dengar cerita dia takda motif, sahaja suka suka simbah asid dekat muka orang, tapi sekarang dah majuuuu ! dia nak merompak pulak !
Kalau rasa muka agak2 cun tu atau bajet cun, berhati2 le kome kat KL tu..
SASPEK yang kita tuduh tu dah pergi balai untuk clearkan nama dia ( MORE INFO HERE ), ternyata dia tak bersalah. korang jangan cari pastu pukul die lak KEHKEHKEH mana lah mangkuk hayung ni, aku nak tengok muka dia herot perot juga lah !

Satu kejadian cubaan menyimbah ‘asid’ telah berlaku di jalan desa pandan, kuala lumpur pada jam 2.00 petang tadi. Saspek dipercayai menaiki motosikal jenis honda ex5 warna hitam .suspek kelihatan sedang memegang botol berlabel 100 plus menggunakan tangan kiri dan dalam keadaan hendak membuka penutup botol tersebut. Saspek memakai pakaian baju putih berkolar, berseluar gelap dan berumur dalam lingkungan 30-an serta bermisai.

Saspek menaiki motosikal jenis honda ex5, memakai topi keledar hitam bervisor dan menggunakan nombor pendaftaran palsu. Gambar fotofit seperti disertakan. Orang ramai diminta berwaspada dan berhati-hati serta boleh menyalurkan maklumat kepada pihak polis melalui hotline polis kl (rakan cop) di talian 03-21159999 atau sms poliskl ke 32728 dengan kadar segera supaya tindakan susulan dapat diambil untuk mengesan serta menangkap penjenayah ini.

Credit : akumuzikhampa : kak jie



keluar rumah, baca lah doa ! insyaallah kita akan dilindungi, aminnn :)


kbai.

(Video) Maharaja Lawak Minggu ketujuh (7)

Selamat pagi,

YEY blogger dah kembali normal tapi tak cukup normal lagi sebab habis comment dekat entry pasal model kurus FAIL tu hilang, nasib baik lah aku tak balas lagi komen komen tu kalau tak lagi la aku rasa nak tarik kepala blogger ni. MASALAH DIA ada kepala ke? kbai

eh belum lagi. HWAHHAA siapa tak tengok maharajalawak malam tadi? semalam punya kira terbaik juga sebab aku gelak sampai senak perut T____T untungnyaaaa ada husband kelakar macam tu kan hari hari gelak sampai tak tahu bila nak stop gelak. UWUW



1. ALL TIME FAVOURITE - YUS , eh silap ada tauke kan ! jadi lah kumpulan JAMBU. minggu ke 7 adalah minggu silence comedy, kira ini minggu makanan jambu punnnnn ! macam mana depa terfikir nak buat lawak acara renang yang kita tahu acara renang memang lah tak boleh nak cakap dalam air HAHAHA T_____T



2. JOZAN - kali ini jozan terbaik juga lahhhh ! HAHA kelakar tengok muka zizan emosi gegila dapat pembantu blur cam johan tu UWUWUW.

EHHH, okay lah nak keluar pergi tengok kongsi ni !

kbai.

Kamis, Mei 12, 2011

Model Iklan kurus yang GAGAL.

Selamat tengahari.

LAGI beberapa saat masa untuk tidur. kita dah boleh tutup buku pasal pertemuan empat mata dengan shaheizy sam nescaya menghilangkan rasa kejelesan para madu madu saya yang lain KAHKAHKAH oh empat mata sebab shaheizy sam pun pakai spek , saya pun pakai spek tak ke macam dekat saja jodoh dia? T_____T

ini semalam punya cerita, kak red tweet pasal model produk kurus mana tah yang pakai tudung tapi pakai skirt. MULA MULA AKU hangin juga tahu takkk ! aku ingat dia ini bodoh ke apa tak ada akal ke walaupun aku pun cetek ilmu juga aku sedar, tapi aku tak segila nak pakai tudung + skirt paras lutut macam dia !


puas juga la aku maki hamun insan inesen ini, lepas tu diam kejappp. baru ini annekay tweet gambaq terbaru insan inesen ini dengan penutupan penuh.

KAHKAHKAHKAHKAHKAH sumpah fail ! iklan kurus apa ni weh? boleh masuk blogserius.blogspot.com lah macam ni ! KAHKAKAHKAH kesian mangsa doh !

Credit : redmummydotcom : annekay
  • KURANG ASAM PUNYA BLOGGER HiLANG TERUS COMMENT COMMENT ANDA KAHKAHKAH T____________________Y
kbai.

Rabu, Mei 11, 2011

Shaheizy Sam ajak pergi Pratonton KONGSI 2011. Berdebar hati dapat bertentang mata dengan dia .

Selamat pagi,


baru balik dari e@curve , dapat tengok kongsi dan bertentang mata dengan shaheizy sam akhirnyaaaaaaaaaaa (angau dah ini wuwuwuw T______T). entah macam mana semalam sam boleh BBM 'hello,nak tengok kongsi tak? esok pukul 8 dekat cineleisure saya boleh bagi pass 2orang je' TAK KE TERKINJA KINJA AKU bila orang femes ajak tengok movie dia, dh lah orang lain susah susah masuk contest lah, jadi media lah, aku pulak diinvite sebab aku nak sangat tengok HUWHAHAHA T______T

oh lupa nak habak, KONGSI adalah arahan Farid Kamil hokay.

fizo omar dengan azad jazmin takde T______T


5 watak comel dalam 'KONGSI'
lu tahu tak apa maksud lu langsi lu mati? LANGSI tu tahu? kalau tak tahu, meh sini kak LUNIA nak habaq , langsi tu show off. aku baca tang translate ke english dia laa HAHA, kira macam lu belagak, lu matiks laaa gituu !
  • tumulak - memang ohsem ah tak payah cakap banyak. HENSEM gila dia dalam filem ini, dekat luar pun hensem, peramah, sweeeeet , sportinggg kbai mls nak puji. MASALAH dia nak puji tumulak terpuji sam pulak T_________T
  • shariff bin sharifudin - "Seghabut natey beghuk nih!!" memang dia ni watak paling sibuk ah kalau tak tumulak dah berjaya dah dengan misi dia taww. seghabukkkk
  • mikail bin maliki - 'Kongsi gellak gappo lagu ni, cubik skit jeritt suppo pondeyy' best gila bila mikail terpotong jari sendiri T__T
  • olla - fuhh, seksi gila, lawa pulakkkkk tu ! dauspozi sukalettewww
  • Yati - comel gila mase pusing pusing kain batik HAHA , tQ nina sebab layan kiteorg. and tQ jah cousin awak yang sudi tangkapkan gambaq kita
  • inspektor fakhrul - bibir kau taknak hot lagi ke? AHAHA

sebenarnya tak sangka lagi ni ! serius mata dah terbeliak tengok artis artis MIG tadi , yang paling menggigil bila bertentang mata dengan sam, siap ambil hati aku tuu, depan PA PA dia, dia cakap dekat liyana lunia yang ohsem 'saya tiap tiap malam baca blog awak' cuba bayangkan lah perasaan aku masa tu? walaupun tahu dia ambil hati je kalau betul dia baca mamtiksss laa, aku kan tak habis nak kenenkan dia dengan LISA huwhahaha T_________T

nak cakap pasal filem kongsi ? memang tak puas hati. jantung asik berdegup je tengok muka sam , macam mana nak concentrate? tangan sibuk pegang BB takut sam BBM ke apa, nampak tak dia angau macam mana? pulak tu kene duduk depan sekali, konon konon sederet dengan artis lah, last2 depa pegi lari tempat lain. ternganga aku dgn kakak kene duduk dengan angah rajalawak and media lain. ciss ! baru nak gegedik duduk dengan sam. geram hokay!

eksaitednye kakak haku tengok david teoh ;p rugi tak makan KR sebelum dtg sini, david teoh suruh claim kat dia oiiii ! rugi rugi

oleh sebab sony cybershot w190 dah rosak, aku pulak menggigil tangkaap gambaq guna bbtorch, terhasil lah gambaq tak ohsem T_________T

pelakon utama & extra HAHA

shaheizy sam bersin sekuat hati. kau tengok muka yana macam apa je HAHA gamat panggung tu T_T

sempat berbual dengan sam dalam dua minit, dia sangat busy kesana sini. tapi salah seorang pelakon dia, putri mardiyana atau nama 'anje' dia NINA adalah sangat ohsem. memang peramah sangat ;)) suka borak dengan putri mardiyana. btw putri mardiyana ini yang berlakon santau .

lu langsi lu mamtiks !

cair tak tengok dia senyum? masa ini berbual dengan dia tak sampai 2 minit T____T orang femes kan. AHAHA


sempat lah aku cakap dekat angah tadi, angah nampak sombonggggg ! lepastu dia cakap 'alaa mana ada, takkan saya nak sengih sepanjang masa' huuuuu, oh ada zila and along rajalawak, liyana shamsudin pujaan hati blogger ingat hijau ingat daus ;p fizo omar takdak sebab shooting , bront palarae pun takdak, azad jazmin pun takdak. HAMPA TAHUUU?



tak puas hati bila terpaksa duduk depan sekali. ada pulak mulut2 bising cakap belakang macam aku tak tahu. takpe kalau aku tahu sape korang tu, meh sini aku nak habak, aku dapat pass dr sam sendiri hokay. BELAGAK tak aku? grrr

sabtu ini nak pergi tengok kongsi , korang kalau tak puas hati tengok fast five kurang bab bab drift, boleh tengok shaheizy sam buat drift. 2 keta waja & 1 keta sport sudah jahanam . tabik sama david teoh HAHA + taknak duduk bahagian depan. tak puas ! and movie movie terbaru MIG memang ohsem ! flat 3a kot, 8 jam, sekali lagi. harap dapat lagi pass percuma dari sam. yahooo !

kalau nak dengar sam kecek kelate + speaking bi , cepat cepat buat reservation ticket utk kongsi . confirm pecah panggung HAHAHAHHAA
'my name is tumulak, i made from thailand'
kbai.
Loading