Minggu, Desember 25, 2011

Sedarlah wanita...

kesah pasangan couple dan cinta sebelum nikah...iktibar

budaya taqrabu zina

"Nah!. Ambillah tubuhku!. Ini untuk u sayang. U mintak apa saja I akan kasi. Tapi please dont leave me honey"..wah best!.
Terus lah teman lelakinya melahab dan meratah tubuh teman wanitanya. Yummy sedap betul!.
Esok abang nak lagi boleh?. "No problem dear. Asalkan U tak cari awek lain. I sanggup". Wah!. Tersenyum lebarlah si teman lelakinya!. Best ni. Ada can.

Beraksilah pasangan tersebut dengan aksi yang penuh dengan kasih sayang yang berpaksikan kasih sayang syaitan.
Ada yang beraksi dengan bertudung
tanpa baju (fewwiit).
Ada yang beraksi telanjang terus
(cayyalah wei).
Ada yang beraksi kat taman-taman (cuba try tengok kat tempat korang :P).
Ada yang beraksi kat depan masjid! (agak-agak sikit wei!).
Wah happy betul pasangan ni. Siap rakam-rakam guna phone sebab
nak buat kenangan.

2-3 minggu selepas itu. Si awek call teman lelakinya.'Abang!. I ngandung ni!. Mcm mana ni?. U kenelah jadi suami
I. U kena tanggungjawab!. U kena ingat janji U dulu!."

Si teman lelaki "...................".
Kenapa u tak jawab honey?. Tanya si awek. Apa yang dijawab si teman lelaki? ".....Tut....Tut....Tut..."..Handphone ditutupkan!.Bukan main terkejut si awek!. Call lagi si teman lelaki. Kali ni dia angkat. Tapi suara orang perempuan. Kata perempuan tersebut"..Please try later..". Jeng jeng jeng!!!...hampa nak buat apa time tu?.Nangis air mata darah?. Sudah tentu tidak berguna lagi.

4 Bulan selepas itu. Ambik kau. Perut sikit punya besar. Mak ayah ingat anak
dah jadi gemuk sebab makan banyak (orang gemuk jangan terasa huhu). Selama ni badan kecik je. Oh! rupa2nya dia mengandung!. "Keluar kau dari rumah ni!.
Kau bukan anak aku!. Aku tak pernah ada anak kotor macam
kau!."..Maka keluarlah wanita tersebut dengan penuh hina dan kesedihan yang tidak terhingga. Ke mana nak pergi?. Ok lah rumah kawan. "Eh asal awak gemuk semacam ni?. Kenapa awak nangis ni?. Ada problem"?. Tanya si
kawan.
Dia menjawab. "I baru kena halau dari rumah. Actually I hamil
anak bf I. Tapi dia dah lari."...Betapa terkejutnya si kawan. "Eh pergilah kau dari sini!. Aku tak pernah ada kawan yang perangai buruk macam kau ni!." Kedegang bunyi pintu ditutup. Apa kes?. Ha nangislah
kat situ. Ibu bapa dah halau. Sekarang ni kawan pun dah halau. Mereka masih lupa untuk bertemu dengan Allah yang Maha Pengampun dan Maha Penyayang..
Sampai masa yang cukup. Anak yang dikandungnya pun keluar.
Oh!. Ingatkan nak peluk cium anak tu dengan penuh kasih sayang!. Dia
pergi tikam pulak anak tu!. eh-eh dia pi sumbat si bayi comel tu ke
dalam lubang tandas!. Tak boleh juga. Dia buang dalam tong sampah. Diabiarkan anaknya dirobek-robek anjing!. Celakalah kau perempuan!.
Sudahlah berzina, kemudian membunuh pula?!. Last-last. Hidup dah tertekan.
Maka dia ambil keputusan naik atas bangunan paling tinggi.
Kemudian
menjadi ala-ala superman. Nak buat apa?.

OH TIDAK!!. DIA BUNUH DIRI!.
Maka melayanglah tubuh wanita itu menghempas ke tanah. Terburai
isi perut, otak dan segala-galanya. Maka tamatlah riwayat hidup wanita
itu yang akan mendapat azab Allah di akhirat. Ingat sudah selesai
selepas membunuh diri?. No way!. U tunggu azab Allah!. AZAB YANG PEDIH
DAN SEPEDIH-PEDIHNYA!.
Sedarlah wanita.
Kenapa kamu sanggup menangis hanya disebabkan manusia?.
Kenapa kamu sanggup membuatkan fikiranmu pening hanya kerana memikirkan teman lelaki mu?.
Kenapa kamu sanggup mengenepikan Syurga hanya untuk Neraka?.
Kenapa kamu sanggup tinggalkan pelajaran kamu hanya untuk teman lelaki?.
Kenapa kamu sanggup menderhakai ibu bapamu hanya kerana ingin mengikut teman lelaki mu?.
Nak menyanyangi manusia tidak salah. Bahkan ianya wajib..Nabi bersabda. "Tidak akan diterima keimanan seseorang daripada kalian, sebelum ia mencintai sesama Muslim sebagaimana Ia mencintai dirinya sendiri". Cintailah mereka dengan penuh kasih sayang. Tetapi cinta kepada Allah adalah melebihi
segala2nya!.

Wanita!.
Ambillah pengajaran atas apa yang berlaku terhadap rakan-rakanmu yang hilang punca hidup. Ambilah pengajaran. Dan berhati-hatilah.

"Dan apakah Kami tidak memanjangkan umurmu dalam masa yang cukup untuk berfikir bagi orang yang mahu berfikir, dan(apakah tidak) datang kepada kamu pemberi peringatan." (Fathir, 37)

Kenapa bila terjadi sesuatu masalah kamu tidak berhadapan dan melutut di hadapan Allah?.
Takut Allah tidak menerimamu?.
Dosamu banyak?
Lebih banyak daripada air di lautan?
Ingatlah bahawa Allah Maha Pengasih dan Maha Penyayang!. Sekalipun kamu melakukan syirik kepada Allah, kemudian bertaubat!. Nescaya Allah menerimanya!. TAUBATLAH! KEMBALILAH KEPADA ALLAH!.

Bukti cinta Allah yang teramat Agung!. Dalam sebuah Hadits Qudsi: "Wahai anak Adam, sesungguhnya jika kamu berdoa kepadaKu dan berharap kepadaKu,necaya Aku mengampuni dosa-dosamu yang telah lalu dan aku tidak peduli. Wahai anak Adam,seandainya dosa-dosamu mencapai awan di langit kemudian kamu meminta ampunan kepadaKu,Nescaya Aku mengampuni dosa-dosamu terdahulu dan Aku tidak peduli. Wahai anak Adam, seandainya kamu datang kepadaKu dengan mebawa dosa-dosa sepenuh bumi kemudian kamu datang kepadaKu dengan tidak menyekutukanKu dengan suatu apapun, maka Aku memberi ampunan kepadamu sebanyak dosa-dosa tersebut."

Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan... RT & Share untuk tatapan dan renungan bersama..

Sabtu, Desember 24, 2011

Pengumuman Perkahwinan Yusry & Lisa Surihani

koleksi Gambar majlis pernikahan Lisa Surihani dan Yusry KRU - 23 February 2012. #tahniah :)
David Teo
Cantik berseri merpati 2 sejoli,
Tambah berseri di majlis hari ini,
Tahniah diucapkan kepada Lisa & Yusry,
Semoga ikatan yang dicipta kekal abadi. :)








mekap lisa nampak gelap maka tak berapa cantik :(


Alhamdulillah, akhirnya terjawab sudah teka-teki perhubungan matang 2 selebriti terkenal tanah air iaitu abang Yusry Abd Halim dan Lisa Surihani. MiG Online sekarang berada di PC Yusry & Lisa yang mana mereka berdua telahpun mengumumkan tarikh perkahwinan mereka iaitu pada 26 Februari 2012 dan pernikahan mereka 3 hari sebelum tu iaitu pada 23 Februari di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya.

walaupun macam tak -.- sebab saya suka lisa dengan shaheizy HUWAAAAAAAAAAA tapi siapa lah engkau liyana nak suruh lisa dgn sam, siapa kau? HAHAHAHA semoga jodoh mereka berdua kekal sehingga akhir hayat dan baby mesti cecomel nanti. ehem ehem



bakal besan bersama menantu masing masing ehem

//nangis.

//credit.

sedih tengok gambar ni :( kita nak dia dengan sam wuwuwuwuw

 

 

 

Oscar turned into a woman Hanazakari no kimitachi e.gif



HAHAHA boring boring duduk dalam bilik, layan hanazakari no kimitachi e pun best dah berapa pukul kali tengok pun masih tak boring boring. mungkin sebab pelakon dia hensem hemsem menarik hati betul eh eh walaupun dibantai dengan teruk di entry eewww jpop walhal entry itu sah sah entry mengejek saya adalah peminat setia hanazakari no kimitachi e ;)) paling suka sekali waktu oscar jadi perempuan HAHAAHA

UHLALA UHLALALA ada tak orang yang nak saya buat tutorial tukar video ke image dan dari image kite convert to GIF? kalau ada 100 permintaan dari orang berlainan kak yiying buat tutorialnya HAHAAAHAHA *gelak jahat*



// lepas ni boleh lah buat blog saya macam tumblr, ngeeheheh

Senin, Desember 19, 2011

Kompleks pelajar UKM Bangi

image

Dekat depan falkulti saya, FTSM ada satu kompleks baru. Nama dia kompleks pelajar. Mungkin lebih upgrade dari pusanika.


Seronok sebenarnya ada kompleks pelajar depan fac ni .


Sebab seronok adalah fac kami hujung dunia so macam sunyi je kalau senja senja. Scary gila kot -.-


Okay nak korang tengok terbaik ke tak terbaik tangga dia tu. Dari bawah ke atas cemgitu hahaha nice !


Siapa gayat boleh pengsan sekarang -.-


Bestnya naik bas U ni boleh jejalan dekat fac paling kejauhan dari mata Falkulti Undang Undang weee

Kamis, Desember 15, 2011

saya suka firedrill sangat sangat !

image

image

tido saya sudah terganggu malam tadi around pukul 2 terjaga dengar bunyi siren kuat gila tahu tak benda tu sebelah bilik je? dia punya bunyi nak runtuh katil aku dengar nasib baik katil besi bawah tu ada kotak tempat kasut tak ada lah runtuh akibat terkejut, kalau runtuh kan akan memusnahkan diri sendiri -.-

nasib baik ada penasihat awal awal suruh pakai bra baju proper sikit, jangan pakai uniform waktu tidoq KAHKAKAH kalau tak mesti aku tidur tak bangun bangun biasa lah malam malam kan sejuk tak kisah lah bunyi apa pun HAHA -.-

sebenarnya teringat memori firedrill dekat sekolah ada budak india lambat turun dekat padang lepastu bomba buat lawak dia cakap eh dah rentungggggggg ! kurang ajar pun ada lawak pun ada HAHAHAHA -.- okay dah jumpa lagi tahun depan.

aku harap kalau siren berbunyi lepas ni laju laju la aku bangun, kang aku pulak rentung -.-
Loading