Sabtu, September 14, 2013

Burger Cheese Daging Daily Burger

Hari ini makan sedap. Emak dengan apak belanja anak dara dia Daily Burger dekat sebelah 7-Eleven Taman Seri Gombam yang sangat famous. Takpayah lh abang burn ke kaw kaw burger ke rawang burger ke sebab Daily Burger pun dah cukup memuaskan!

image



Hmm.. meleleh sos & mayonis dia...





image



Siap ada hirisan nenas! Makanan yang ada nenas ni dia macam special sikit ! Sedap





image



TENGOK LAH PUAS PUAS SEBAB KITA DAH HABISKAN PUN SEBENARNYA :")


image





Posted from WordPress for Android

Selasa, September 03, 2013

Hari pertama praktikal di Bukit Jalil

image



image



image



image



Bahaya! Mana boleh bagitahu nama kompeni! Kang abang-abang ni search dah lag semua hensem dan kemudian kami berempat je melayu dalam company :')

So sweet. Nasib baik abang dan kakak kat sini fun orangnya! Dan lagi ada sorang tu comel gila macam lee min ho!!!

Bye dah pukul 5.30pm! nak balik dah ni hiksssssss



Posted from WordPress for Android

Senin, Agustus 05, 2013

Alat permainan terbaru

image

Alat permainan terbaru saya! Walaupun sudah release sejak january 2013, tapi saya tak peduli kalau awak kata rugi saya beli dia sebab saya gembira dengan kehadiran dia :')

izinkan saya bermesra dengan dia sampai hujung nyawa :')

Rabu, Juli 03, 2013

Email paling dinantikan

image





Ini adalah email paling ditunggu-tunggu oleh para blogger selepas sebulan (untuk gliteratti) atau dua bulan untuk yang bukan gliteratti. Ah kita main eja je betul ke tidak kakaka . Jadi ini sebenarnya email pemberitahuan yang cheque sudah sampai rumah!!!

Alhamdullilah, duit dari blog dah sampai tapi angka tak besar la , cukup la untuk topap 8 kali RM10. Kalau dulu boleh dapat 800 kali topap tapi sekarang T.T

Jadi kita nak simpan duit ni dalam kotak , nak guna nanti bila nak kahwin....

Kamis, Maret 28, 2013

A Simple hand-made Mosquito trap

mosquito trapA Simple hand-made Mosquito trap ( Prevention of Dengue & other mosquito born diseases)

It’s just a mix of water, brown sugar and yeast.

  1. Cut a plastic bottle in half, keep both parts. Can be soft drink
    bottle.

  2. Take the lower portion of the bottle. Dissolve the brown sugar in hot water. Let it cool down to ~70 deg F (room temperature).

  3. Add the yeast. Carbon dioxide will be formed and will attract the
    mosquitoes.

  4. Cover the bottle with a dark wrap and insert in the top portion upside down like a funnel. Place it in a corner in your house.

  5. In 2 weeks you will be surprised by the number of mosquitoes killed.


Pls. don't forget to share this to all your friends if really care for them.

nyamuk cukup mengganggu dan sangat berbahaya sebagai penyebar berbagai penyakit mematikan. Cairan pembunuh serangga di pasaran kurang efisien dan bahkan membawa dampak sampingan yang serius. Berikut ini cara MUDAH dan MURAH yang bisa dicoba. Cocok untuk segala kondisi pemukiman, sekolah, rumah sakit, dll. Sangat KREATIF bila dikenalkan pada para siswa sekolah untuk dicoba di sekolah dan di rumah masing-masing.

Barang-barang yang diperlukan:
- 200 ml air
- 50 gram gula merah
- 1 gram ragi (beli di toko makanan kesehatan, warung, atau pasar)
- botol plastik 1.5 liter

Langkah-langkah pembuatan

  1. Potong botol plastik di tengah. Simpan bagian atas/mulut botol.

  2. Campur gula merah dengan air panas. Biarkan hingga dingin dan kemudian tuangkan di separuh bagian potongan bawah botol.

  3. Tambahkan ragi. Tidak perlu diaduk. Ini akan menghasilkan karbon-dioksida.

  4. Pasang/masukkan potongan botol bagian atas dengan posisi terbalik seperti corong.

  5. Bungkus botol dengan sesuatu yang hitam, kecuali bagian atas, dan diletakkan di beberapa sudut rumah Anda.

  6. Dalam dua minggu, Anda akan melihat jumlah nyamuk yang mati di dalam botol.


Mudah bukan? kita cuba tengok berapa banyak nyamuk durjana dikorbankan!!!! *mengapa yiying sangat marah ni* macam mana tak marah, pasal seekor nyamuk je kita boleh kehilangan orang tersayang. and sekarang ni abang kita pulak yang jadi mangsa bilamana dia disuspek kene demam denggi. doakan dia cepat sembuh and kuat untuk melawan penyakit dari si nyamuk durjana :'(

gcew.
Loading