Jumat, Oktober 24, 2014

Peringatan buat kaum hawa (18sx)

Masa zaman belajar lagi memang selalu selongkar UKM Confession dekat facebook. kadang-kadang kelakar baca luahan roomate, nak tegur tapi takut. luahan lelaki minat makwe tapi takut nak luah, luahan hantu fiqah yang menyeramkan. dan paling pilu luahan pelajar diganggu makhluk halus di kolej-kolej sekitar UKM T_______________T

dan hari ini bila belek UKM Confession tetiba ternampak satu status ini,


"Kalau nak ikutkan, ini memang confession yang agak 18SX. Tapi kena ingat! Ini adalah peringatan buat kaum Hawa di luar sana.

Tahu tak tatkala anda menayangkan buah dada anda, tak kisahlah anda free hair atau pakai tudung pendek, mata lelaki ini memang cepat tangkap lagi-lagi kalau buah dada anda memang tahap buah tembikai merah ranum. Balik bilik memang jadi modal sembang dengan member mengenai kemantapan buah dada anda itu.

Tahu tak tatkala anda memakai seluar/skirt yang ketat yang menampakkan bontot anda (kadang-kadang sampai ternampak alur panties) buatkan otak lelaki ini kacau bilau dan mula memikirkan posisi seks yang lain macam? Ini pun boleh jadi diskusi hangat antara rakan-rakan di bilik, tapi jatuh no 2 la.

Tahu tak tatkala anda post gambar kat FB, Twitter or Instagram, tambahan anda mempunyai aset yang 'terbaik dari ladang' bisa buat laki tak tahan? Walaupun IG tak boleh nak download gambar yang korang upload itu, tapi korang taukan boleh printscreen? Tau tak gambar ni disimpan buat apa? Gambar tu bukan nak tunjuk kat mak abah kami nak dijadikan menantu, tapi gambar tersebuat dijadikan modal untuk kami melakukan onani.

Percaya atau tidak, itu terpulang kepada anda. Ini adalah pengalaman saya bersama rakan-rakan sewaktu zaman nakal. Jadi wanita di luar sana, ambillah langkah yang sepatutnya!"



Seram tak baca confession ini? Kalau seram dan rasa menggigil kerana sedar akan kesilapan kita, maka kita perlulah berubah. Pakai tudung menutupi aset yang ada, longgarkan pakaian kita. Sama-sama kita jaga maruah, jaga diri.  Kita pun banyak lagi kene perbaiki, bertatih. dan para lelaki sila jaga mata, jaga hati, jaga akal, jaga anggota badan tu jangan buat benda yang lagha. kasihan keturunanmu nanti

12 komentar:

  1. okay...itu memangggg scaryyyyy. Tapi laki memang imaginasi tinggi, macam-macam dorang boleh bayangkan.

    BalasHapus
    Balasan
    1. kann, lelaki punya bayangan gurauan tu lain macam. kita seram T___T

      Hapus
  2. BAIK LELAKI ATAUPUN PEREMPUAN SEMUA SAMA JE..KALAU PEREMPUAN BERSEMBANG, BERCERITA PASAL LELAKI, LELAKI BERSEMBANG, BERCERITA PASAL PEREMPUAN.

    POKOKNYA, PAKAI LA PAKAIAN YANG TIDAK MENJOLOK MATA...SELAGI NAMA NYA MANUSIA, MEMANG TIDAK LARI DARI GANGGUAN SYAITAN UNTUK MENYESATKAN..

    BalasHapus
  3. berhati-hati...dengan keadaan sekeliling...banyak jenayah sekarang ni..

    BalasHapus
  4. lelaki memang cmni.. mmg tahu sgt.. mse skola cikgu salu ingtkn. laki ni nampak perempuan pakai baju labuh pon bole menhayalkan kite bogel la.. mata laki ni mmg liar.. mmg sgtt merbahaya.. huh

    BalasHapus
  5. Seram sejuk bacaaaaa T.T tetiba teringat kat seseorang ni haihhh T.T

    BalasHapus
  6. atas sebab ini..dan lain2 aina delete semua gambar aina dan adik2 . T____T seramm rasanyaa. + dorang boleh boleh buat ilmu peliks dekat kita. T^T

    BalasHapus
  7. nice sharing
    setuju. sebab tu pergaulan juga kena jaga.. nak borak pun tak boleh lebih lebih... (:
    mohon share entry ni kat fb eh..

    BalasHapus
  8. eee, scarynyaaaa. tapi itu lah realitinya sekarang niii. berjaga2 jomm!

    BalasHapus
  9. hahhahah...seram jugak membace nye yer... btw, suke aaayt concusion kak liyana, 'kasihan keturunanmu nanti'....lol :D

    BalasHapus
  10. Huhu.. Memang perlu dikongsi benda2 macam ni supaya semua kaum hawa sedar pasal perkara ni.. Tapi akak lagi seram tengok gambar yang kat bawah tu.. Tetiba keluar mata jer 2 bijik..Tanjat gegirl!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading