Kamis, Oktober 02, 2014

Tragedi pelajar SMK Syed Alwi Kangar maut

Terbaca dekat berita ada pelajar lelaki maut jatuh dari siling dewan. Dikhabarkan arwah panjat siling dewan tu untuk mengambil pencil case yang disorok oleh kawan-kawannya. kira macam prank la ni. nak buat lawak tapi akhirnya jadi pembunuh.

sebab tu kita benci orang buat prank-prank ni kecuali prank nak celebrate besday ke takpelah ini sampai kene panjat siling 30 kaki. hurm


TERIMA MESEJ DARIPADA SEORANG SAHABAT WHATSAPP - SEDIH SANGAT BACA. AL-FATIHAH UTK ARWAH...
[10:16PM, 10/1/2014] Shamel Ptss:
As salam tuan/puan.
Makluman awal SDR pelajar sekolah menengah keb syed alwi kangar perlis.
Repot maklumt pertama: kangar rpt 6413/14 (ccc perlis)
Si mati: nama muhammad hakimi bin zulkifli
kp:990603-02-5553,
penjaga: zallyismandy bin ismail,
alamt:no 3 lorong 2 tmn teratai kgr pls
no:0174104936
Ringkasan kes:
-mangsa pelajar tingkatan 3 smk syed alwi
-mangsa tiada masalah disiplin di sekolah
-mangsa dipercayai hadir ke sekolah dan kemudian MIA sehingga waktu rehat
-berpakaian sukan sekolah sms kejadian
-dipercayai mangsa memanjat dewan sekolah dan kemudian terjatuh akibat drpd siling yg pecah
-mangsa merupakan anak yatim
-maklumat lain menyusul
[10:37PM, 10/1/2014] Shamel Ptss:
sedih baca berita murid f3 maut jatuh siling dewan sek... kwn dri perlis msg
kwn2 sorok pencil case dia. depa suh dia pi ambik... masa jumpa mayat dia masih pegang pencil case tu.. jatuh dri 30 kaki tu...
melampau betul gurauan budak2 skrg...
budak susah... dok dgn tok. mkn pun cikgu2 dok belanja. sbb tu la dia nak juga usaha ambik pencil case dia...
kwn ckp pencil case tu dia peluk kuat...masih dlm genggaman sbb budak ni org susah...nak exam pt3 lgi dah dekat... bkn mcm anak org lain mak pak beli serba baru bila nak exam
Pesan lah dgn anak2 kita jgn buat prank yg mengarut, terlibat dgn ragging dan melayan kehendak kawan2 atau tunjuk kelebihan yg melampau.
Asri Jutawan Strikers / Asri Jitra : copy paste whatsapp from Syahir 0175051402

7 komentar:

  1. ada baca dekat facebook tadi.. sangat sedih dan kecewa dengan perangai budak2 sekarang yang kurang akhlak dalam diri. T_T

    BalasHapus
  2. ada baca gak pasal ni kt whatsapp. ya Allah kesiannya.. dahnya anak yatim.. semoga keluarga arwah tabah :')

    BalasHapus
  3. kalau betul lah kan, kesiannya arwah tuu.

    Al fatihah.

    BalasHapus
  4. sedih dengar, budak tu pon orang susah, T.T
    mahu kena lepuk sorang-sorang yang buat prank tu,
    biar kasi betul sikit otak dia, harap dorang tobat .

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading