Kamis, Desember 18, 2014

Bila makwe malaysia stalk ig Charyl Chappuis

Hahahahaha kecoh betul makwe malaysia bila pemain no 7 Thailand charyl chapius tu hensem baq ang sampai makwe malaysia serang IG charyl chapuis tu hahahahaha

Kelakar baca komen!!!






Christmas gift from secret santa #beautycountdown #butterflymsia

Ho ho ho!

Bulan ini entah kenapa seperti lucky sangat lagi-lagi bila apak dengan emak ajak pergi PD selasa lepas dah lama tahu tak tak pergi PD mandi laut dan cuaca hari itu pula mendung tidak terlalu terik, ombak pun baik sangat-sangat serta pantai yang bersih.


Puas hati sangat pabila muka jadi burn teruk kahkahkah mandi laut pakai glasses lepas tu glasses jenis besar kat muka nampak macam kat mata tu putih yang muka lain merah gelap rasa macam nak pakai mask scary movie je T_T


Lucky number 2 pula apabila memenangi hamper L'oreal Paris worth Rm100 dalam contest #beautycountdown ! Dapat pencuci muka and pelembap siang white perfect dan shampoo serta lipstick color kegemarannku c402 early peach dream



Tahu-tahu saja aku kena putihkan muka balik lepas berendam dalam air laut kahkahkah



Thankyouuuuu so much L'oreal Paris and The Butterfly Project- Beauty Bloggers! Peminat L'oreal Paris masih sempat untuk membeli dan menang sebuah kereta worth 100k atau barang kemas atau pekakas dapur atau hamper L'oreal Paris worth rm100 dalam contest #beautycountdown ! sebelum 31 Disember tauu .

more info here

Rabu, Desember 10, 2014

Chicken chop RM5 di Sri Gombak !


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ 

Alhamdullilah baru lepas menternak lemak dengan dua keping chicken chop yang mana satu keping rakyat biasa makan rm5.50 manakala rakyat luar biasa makan rm10 harga dia

Power kan harga dia? Orang perut kecik order je lah chicken chop macam biasa , perut besar macam kita je order double kahkahkah


Jemput jamu mata hmmm


Btw nama stall chicken chop ni Tod's Western Street (TWS) yang terletak di Fasa 8 , Taman Sri Gombak. Stall ni bebetul depan kedai makan Haji Kamal. 



Bukti harga chicken chop rm5.50 dan double chicken chop rm10!!! Murah dan puas hati!!!

Malam ni kita order double dan terus rasa muak 😩


TWS betul-betul menghadap restoran haji kamal fasa 8! Hmm hmmm


Jamu mata je lah dulu ye awaaak? Kakakahkah

Selasa, Desember 09, 2014

Bila kita Overconfident

Tolong, tadi rasa macam muat tiba-tiba tersangkut pulak tang perut ni :(


Lol gambar ibu kucing yang sedang sarat mengandung ini tersebar dan mengaibkan ibu kucing ini! Bagaimana kalau anak-anak dalam kandungan ternampak atau rakan-rakan sepermainan anak yang dikandung terbaca blog liyana lunia ini? Bagaimana perasaan anak-anak itu nanti!!!!!

Kahhkahkah

Minggu, Desember 07, 2014

Kad Kahwin Kreatif Gilaaa

Bulan 12 adalah bulan kegemaran pasangan mendirikan rumahtangga dan bulan ini juga bulan pelajar bercuti dan bulan ini juga semua rakyat malaysia dikelaskan sebagai obese diperingkat tertinggi.




Bulan ini juga la kita boleh terima pelbagai jemputan kad perkahwinan. Ada yang biasa-biasa sahaja dan ada pula yang terlampau kreatif.


Makan hati la aku tengok ke-kreatifan rakyat malaysia ni. Sebab kad kahwin iols 20sen saje. Huhuhu




Sebenarnya tertanya juga berapa ya kos membuat kad-kad super kreatif camni? Hurm


Jumat, Desember 05, 2014

Dekorasi dalaman rumah impian

Selalu kita bayangkan rumah-rumah seperti kondo, atau banglo atau penthouse mesti dekorasi dalaman dia memukau dan mempersonakan. lepas tu sibuk menabung dari kecil *tips kakmah* untuk memiliki rumah mewah impian diri sendiri. sambil bayangkan sofa bentuk L di hiasi butiran pearl-pearl dan tv 82' samsung kemudian muka juga ditumbuhi jerawat kerana kuat berangan !

HAHAHAHAHHA padan mukaaa kita semua sebab sibuk sangat berangan nak rumah mewah, sedangkan jika kita memiliki rumah biasa-biasa aja pun kita boleh dekorasikan rumah kita supaya nampak elegen, nampak mewah, nampak cool, nampak liyana lunia. eh tetiba




Kalau tak silap gambar-gambar diatas ini sebuah rancangan tv lah kita pun tak pasti sebab pereka dia rizalman la kot . tak silap kita lah. iols tak kenal sangat pereka fesyen , penata rias ni kecuali eric leong sebab senang nak nampak kepala dogol dia tu kahkahkah T______T

jadi kesimpulan dia sebenarnya kalau rumah kita biasa-biasa kita boleh invest sikit duit untuk menukarkan dekorasi dalaman itu kepada lebih mewah. ah! pening la cakap pasal dekorasi rumah. bilik sendiri pun macam tongkang pecah T_________________T 

Kamis, Desember 04, 2014

Bobbi Brown Brush Set ni set cat rumah ke?

Siapa sajalah yang punya perangai macam kita ini yang kalau sehari itu tak belek mydeal ke groupon ke streetdeal ke tak boleh meneruskan kehidupan mereka? ke aku sorang je berperangai sebegini? 

*tajuk entry tak menarik langsung google nak letak first page tau tak!*

kalau ikutkan duit berkepuk-kepuk aku rasa setiap hari abang posmen sakit hati kene hantar barang dekat rumah yang sama sahaja kahkahkah T_____T

jadi masalah aku sekarang ini apabila ternampak bobbi brown makeup brush set ini rasa gatal tangan nak beli rasa macam perlu sangat *padahal jadi hiasan je kelak*
tapi rasa penting sangat! macam tiada benda yang lebih penting daripada brush set ni.

menggigil-gigil jari nak tekan confirm ni tau tak!!!!



jadi sebagai pembeli mekap tegar seperti awak, awak rasa wajar ke idak saya mebelinya? ke berus dia ala-ala berus untuk buat cat rumah saja lebih baik saya simpan buat beli texas chicken saje. ke camne? T_________T

L'OREAL PARIS BEAUTY COUNTDOWN CONTEST


We're giving away amazing daily and weekly prizes over the next 10 weeks to reward our highest spenders! If you spend the most overall on L'Oréal Paris products by 31st December 2014, you'll drive home our Grand Prize - a brand new car worth over RM100,000!
 

Peminat L'oreal Paris cepat bertindak ! mengapa saya baru tahu contest ohsem ini selepas beberapa hari shopping barang l'oreal ku dan resitnya sudah ku humban kedalam ruang pembuangan sampah T_______T


*comel gila gambar ni, tammy i nak jugakk!*

TETAPI TIDAK MENGAPA, MASIH ADA BEBERAPA HARI SEBELUM MASA PENENTUAN, MANA LAH TAHU AKU DAPAT SEBIJIK KERETA WORTH 100K DAN BOLEH DRIFT DEPAN MATA AWAK KELAK! *cubaan menghasut*!


HOW TO ENTER
Spend over RM20 on L'Oréal Paris products
Upload a photo of your receipt
Answer the question below
Shop more to increase your chances of winning

Bagi peminat L'oreal Paris anda cuma perlu menghabiskan minima RM20 barangan L'oreal Paris dan simpan resit pembelian. kalau boleh scan, scan sahaja resit anda itu! dan pergi ke http://www.lorealbeautycountdown.com.my/ untuk menjawap beberapa soalan dan hantar borang penyertaan di website tersebut!

lagi beberapa hari sahaja awaaaa. cepat bertindak!
Loading