Selasa, Januari 27, 2015

Tips mudah hafal sifir 6-9

*hembus-hembus habuk dalam blog*

Selamat pagi pembaca jika terbaca apa khabar semua harap-harap sihat selalu manis mukanya dan cantik selalu ye jadi hari ini kita tiba-tiba nak letak cara mudah hafal sifir. Kan? Tetiba nak letak cara mudah hafal sifir pula kahkahkah T.T

Okay siapa dekat sini susah nak hafal sifir biasa lah kalau lirik lagu kpop tu senang je masuk kepala ni tapi bila sifir terus cari handphone buka kalkylator. Mari sini kakak yiying ajar ciked

Padahal sebenarnya jumpa tips ni dekat facebook. Kelak ada anak boleh ajar anak jadi adi putra budak pandai matematik tu. Biarlah ami dia tak pandai matematik asalkan anak ami kelak bijak matematik kah T.T




Sebenarnya sifir 9 kacang goreng je kannnn! Yang lain tu hmm

2 komentar:

  1. ahaha senang caranya. tp klu dh biasa hafal dri kecik sebab selalu kena tanya, mmg terus dpt igt.

    BalasHapus
  2. Alahai kenapalah kite tak jumpa tips ni masa sekolah rendah dulu....huhu

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading