Senin, Agustus 01, 2016

Set pantang NR

Lepas bersalin hari tu aku memang guna set berpantang NR je Entah macam lebih dipercayai. Walaupun mahal namampos tapi berbaloi (rasanya) harap sentiasa sihat luar dalam dan suami sayangggg la kan huahuahua 

so lepas 6 bulan berpantang ni aku takde pun tambah stok akar herbanika ke phytonatal ke kiranya dah habis tu habis lah kau situ sebab mahal kan aku bukan kerja takkan nak harap duit laki je so aku just makan maajun anggun bestari sebagai perancang and rancang sendiri. Fuh harap dapat lah jarakkan dua tiga tahun walaupun dalam hati rindu nak pregnant lagi wkckckckc

Tapi biarlah stabil dan alfi fayyiz pun puas bermanja dulu. So hari ni aku tetiba cam rasa ada keputihan lak lepas period aritu. Teringat nak beli sumber ayu pencuci faraj tu tapi aku fikir-fikir baik beli barra gel NR je kan sebab NR best kut?

Malam terus aku ajak laki aku beli barra gel. Fuh balik rumah terus terkam.. Barra gel tu pastu puas hati sebab masa basuh ehem tu takde rasa apa, siap meruang sekali pstu bila dah lelama rasa cam sejuk cam ah tak tahu nak cakap la tapi best gilaaa

Berbaloi la beli 💕💕💕

Kejap untuk tatapan aku dimasa akan datang, aku nak share produk NR ni sebagai bahan bacaan aku nanti. Biasa la dah ada blog kene lah gunakan medium ini ye dak? 

HERBANIKA LULUR (belen masa pantang ni ada lagi weh)

Khasiat :-

membantu menegangkan payudara yang kendur. memecahkan lemak serta lendir yang degil dan mengembalikan kepejalan badan. pembersih antiseptik yang membantu mengatasi penyakit dan mempercepatkan pemulihan serta mengatasi penyakit kebas, mudah sejuk, urat saraf serta peluh yang berbau. mengecutkan bengkak-bengkak yang disebabkan oleh angin lendir di sendi, otot, urat saraf dan urat-urat timbul. membantu sebagai penyegar dan penyental kulit daripada dakit mati, parut hitam, parut bersalin, jeragat hitam, kulit kasar dan berjerawat.

Cara penggunaannya :-
selepas mandi, duduk atas tikar atas plastik dan mulai lulur seluruh badan seperti berikut :
1-2sudu besar HERBANIKA LULUR di campur dengan air panas suam serta sediki AIR FLORIDA. Gosokkan ke atas kulit badan, kaki, betis, tapak kaki dan belakang. Guna air florisa untuk lulur supaya tidak bertepek-tepek. Sapu kaki dan tapak kaki dengan air florida.

AKAR HERBANIKA ( serius sedap! Aku nak beli la benda ni. Aku habis sekotak pastu tak restock sbb mahal kan :(

Khasiat :-
menyegarkan urat saraf dan membantu mengeluarkan susu segar dan pekat. ia dapat mengurangkan air yang berlebihan dalam badan. melawaskan pembuangan air kecil, meringankan badan, membantu memecahkan lemak yang degil dan mengurangkan keletihan serta sakit-sakit sendi. juga untuk mengawal bau badan.

Cara penggunaannya :-
ambil satu paket AKAR HERBANIKA dicampur dengan satu cawan air panas. jika terlalu pekat bolehlah ditambah air sehingga ia menjadi seperti air teh cair. Boleh di campur dengan gula batu ataw madu lebah jika perlu. minum air akar herbanika suam-suam panas sebagai ganti minuman biasa. sehari 3-4 cawan.

BARRA GEL ( baru pakai sekali harini)

Khasiat :-
Sireh adalah terkenal dengan ciri anti-septik dan agen pembersih. Formula yang diperkaya dengan herba-herba terpilih adalah baik untuk melegakan dan melembabkan dan juga menyokong penstrukturan komponen tisu. Ia memberikan keselesean dan kesegaran seharian.

  • Cara pengunaaannya :-
    • Cucian harian untuk kebersihan peribadi seluruh keluarga
  •  

    • Digalakkan penggunaannya selepas datang haid dan semasa mengandung.
    •  


KRIM HERBANIKA BARUT (ada lagi belen lps pantang)

Khasiat :-
mengecutkan rahim,mengeluarkan darah nifas dan kotoran dalam rahim. mengembalikan kesegaran kulit perut yang lembik dan mengurangkan kedutan, parut dan jalur pecahan pada kulit. mengempiskan perut buncit dan merampingkan pinggang.

 Cara pengunaaanya :-
Serbuk - Campurkan 1-2 sudu besar Serbuk Herbanika Barut dengan 4 sudu besar asam jawa tanpa biji dan air yang mencukupi di dalam periuk tanah.Panaskan dengan api yang perlahan dan kacau sehingga sebati. Seeloknya tidak terlalu cair atau pekat.Lumurkan Minyak Herbanika kemudian sapukan Herbanika Barut ketika suam ke pinggang, perut dan bahagian ari-ari.Pakailah bengkung.Dilakukan 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan petang.Pada waktu petang, bersihkan dan pakai semula seperti cara di atas. Gantikan dengan bengkung yang baru atau bersih.Pakai sepanjang malam.Seeloknya memakai Serbuk Herbanika Barut pada sebelah pagi dan Krim Herbanika Barut pada sebelah petang atau memilih salah satu.






Loading