_______________________________________Tips.

1. kadang-kadang semua perkara yang awak buat melukakan hati saya. CLICK HERE.

2. anda ada benda hendak tanya? tentang belog? tentang resipi? CLICK HERE.

3. "saya hendak beli domain, tapi mahu yang murah ! tolong saya" CLICK HERE.

4. "pakwe / suami saya merajuk. tolong bagi solution untuk memujuk pakwe / suami saya" CLICK HERE

5. "alamak, saya tidak menarik. macam mana nak tarik perhatian lelaki?" CLICK HERE

6. "saya seorang student yang perlu tahu cara untuk memasak mee segera dengan betul untuk mengelakkan penyakit" CLICK HERE

7. Startskin : Macam mana nak buat homepage Google menjadi cantik dan nice dipandang CLICK HERE

8.SHAREAHOLIC : cara meningkatkan traffic blog anda. CLICK HERE

9. Sepit baju pun boleh jadi sepit rambut. CLICK HERE


More TIPS HERE

____________________________________Tutorial.

1.  Sorokkan Shoutbox anda CLICK HERE

2. Tukar comment button dengan icon yang comel CLICK HERE

3. Label berpusing-pusing macam gasing. CLICK HERE

4. Belog ada salji. CLICK HERE

5. Link berpelangi comel CLICK HERE

6. Saya nak ada twitter juga. CLICK HERE

7. Cara letak button LIKE and SHARE facebook dekat blogspot CLICK HERE   *HOT*

8. Cara pasang button SHARE facebook dalam blogspot CLICK HERE *HOT*

9. Mari mencantikkan comment box anda CLICK HERE *HOT*

10. Kotak Blockquote berwarna ? eh apa itu blockquote? CLICK HERE *HOT*

11. Macam mana nak buat sticky entry atau entry melekat. CLICK HERE

12. Cara letak video facebook dalam blog. CLICK HERE

13. Cara pasang social button. CLICK HERE

14. Pasang script dalam entry. CLICK HERE



More TUTORIAL Here.

______________________________________Resipi.

1. Kek Batik yang senang dan sedap. CLICK HERE

2. Karamel mudah dan sedap CLICK HERE

3. Kuih Keria resipi emak CLICK HERE

4. Ikan Bilis & Kentang goreng sambal CLICK HERE

More Recipes HERE 

___________________________________Emoticon.

1. Amoi funny CLICK HERE 
More EMOTICON HERE 

________________________________Other Label.


24 komentar:

  1. macam mana nak buat kotak-kotak kat atas tu?

    BalasHapus
  2. akq.
    cm ner na wt shoutbox??

    BalasHapus
  3. salam akq ,
    mcm mne nak tuka blog title tuh dan nak ltk gmbr kt situ ,, cm akq pnyer,, minta tlong ye kaq


    p:s minta tlong sgt :)

    BalasHapus
  4. salam .. atien nk tnye .. mcm mne nak letak gmbr kite kt shoutmix ble kite daa sorokan ?

    BalasHapus
  5. sis , ajar mcm mne nak edit pic utk home , newer post dgn older post tuu :'(

    btw , dah follow blog akak :)

    BalasHapus
  6. @zana

    boleh refer belog cik ohninie <3 http://ohninie.blogspot.com/2010/09/cara-tukar-newer-post-home-older-post.html

    BalasHapus
  7. ouh , dah buat . ta jadik..

    btw , follow blog zana yaw :)

    BalasHapus
  8. hye sis :)
    mcm mne nk buat ble tulis post nk tag org.mcm yg akak buat ble akk ckap psl someone tu,ble readers bc and click name die akn pegi kat page die.tolong saya ye :)

    BalasHapus
  9. follow belog ni coz tutorial yg sesangat membantu..thanx sista~~~
    macam2 da try..

    BalasHapus
  10. sayam nak tahu gak macam mana u tukar side bar punye tittle jadi warna warni..T__T

    BalasHapus
  11. babyyy, macamana nak buat link letak jadi pages dekat atas tu? kitew buat, dia kuar home je. cmana nak add yang laen laenn?

    BalasHapus
  12. cik liyanaa neh memang tak kedekut ilmu :)

    BalasHapus
  13. nak tanya! nak tanya! (dgn nada comel)

    kenapa kalau iyou wat entri tutorial x menjadi ea? iyou nak kongsi r ngn kwn2 ape yg ayu dah wat. tapi bila post entri tutorial, "coding" hilang! dah byk kali edit entri, save, bila post, hilang lagik! waaa... x boleh nk wat entri yg ada coding~ (T_T)

    ke ada benda yg iyou tak x tahu.. ajar!

    BalasHapus
  14. terime kasih ye kakak ..
    mmg best blog ni ..
    simple + nice + sweet

    BalasHapus
  15. sumpaa munn buad dekat blogger laen taa jadii but sinie sekelip mate jea kowd . thankie liyana

    BalasHapus
  16. liyana amek layout ni kt mne ? slalunya blakang banner tu msti ade wrne putih . ta suke la ,

    BalasHapus
  17. @iyou .

    syggg, tengok dekat entry ini yeee

    http://www.liyanaa.com/2010/06/pasang-script-dalam-entry.html

    BalasHapus
  18. tQ semuaaa adik maniss (maluuuu !) :">

    BalasHapus
  19. emoticon tuu..amat2 sy perlukn untk mncantikkan blog baru sy nie...tq bnyk2 yew...akakkk....sy sangat2 sukakn blog ini...huhu..lucky sngat2 jumpe blog nie..huhu..bile blog cantik n kemass,,mungkin tuan empunya pun cantikk...hikhikhik...(luahan dngan nada yg comel n baekk)hehe..=D

    >>>SMILE ALWAYS<<<>>>love u<<<>>>(^_^)<<<<

    BalasHapus
  20. mcm mne na bt at blog kite tana bgi org laen copy ?

    BalasHapus
  21. hai ynn..
    thanks for sharing ya. :)
    haritu dah buat, tapi bile tukar template dah takde pulak fungsi reply to comment tu..huhu. nasib baik bole cari balik kat sini :)

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading