Selasa, Juli 14, 2009

#tutorial ; snow effect.

:6::6:

hai hai korg.

hari ini jom belajar meng-edit belog supaya menawan dan tertawan HAHA. ada girls tanya I macam mana nak buat snow effect atau salji² mcm dekat belog ini.

*kalau nak lebih nampak salji tu mcm mane, click sini untuk contoh HAHA hitam lebih sesuai kan?

okay mula² sekali pegi dashboard>layout>page element>add a gadget>HTML / Javascript.

kemudian paste sahaja di dalam kotak itu dgn ayat2 manis tanpa title :

pink snow

<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snow.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>

:33::33:
black snow

<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snowblack.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>

* untuk classic template pun boleh. tiada masalah :)

dah lama tak main emoticon dalam entry kan kan korg? HA HA HA babai.

56 komentar:

  1. huhuhu..
    kre klu ad snow tuh nnt ley wat blog kte jdik sjukkk gtu..
    hehehhehehehehe

    BalasHapus
  2. sciatic.

    tu la, konon2 mcm dkt overseas la. lagi2 mase christmars kan HAHAHA tapi belog putih die mcm ta berape nampak. tp nk letak jgkkk :P bhaha

    BalasHapus
  3. i rasa boleh tukar lah warna dia :) i nak cuba tukar . hihi

    BalasHapus
  4. MasyaAllah ,
    famous la blog i.
    Wakaka.

    BalasHapus
  5. rara.

    okay sygg, eh i pn nak cuba jgk HAHAHAHAH.

    skrg tgh mengupload d google creator ihih

    BalasHapus
  6. miss oren.

    cuba lahh :) nnt boleh mentunjuk dkt org lain yg belog u ada salji HAHAHA

    BalasHapus
  7. mieya.

    eee poyo la tu. HAHA kng kak ynn delete url tu pdn mke wekk :P

    BalasHapus
  8. hahaha..klaka la kowang nih..
    ni yang nak try nih ^_^

    BalasHapus
  9. Eh jgn delete.
    Bagi la chance kt mieya nk jadi femes.
    Wekk :P

    BalasHapus
  10. adrina.

    try try. i mmg suro smua gadis try. ehhh jejaka pn bolehh kalau ta segan silu la HAHA.

    BalasHapus
  11. salji jatuh2 x best,kalau gambar adik u jatuh2 dr atas mmg best. hari2 i dtg blog ni tau,hhahahahahaha

    :P

    BalasHapus
  12. mieya.

    tu la HAHA biar mieya femes plak.mane tau byk peminat lepas ni wekkk

    eh mieya cpt psg nuffnang. bole main click2 dpt duet yeyy

    BalasHapus
  13. blowie.

    benci ahhhhh tamo dh terima jd adik ipar. ada plak kata ta best salji2 ni dkt belog i. HAHAHAHA

    BalasHapus
  14. bagos.bagos.laen kali wat tutorial entry laen lak ek.yg syok-syok lar.saye xnak snow.hehhe.demand lak Saye.

    BalasHapus
  15. wahhhh my syggg dah jadi cikgu :)

    BalasHapus
  16. shima.

    hihi i bole je buat tutorial lagi tapi kene ade request la. mcm u nk request pape cuba je tanye i tlg AHAHAHAHAHHA

    BalasHapus
  17. dianna.

    hahahaha i kan mcm nak jadi cikgu tapi tak suka lah so jd cikgu untuk u all lah HAHA

    BalasHapus
  18. RULE:

    2. ckp mende best sket. br la semnagt nk bls

    beb, ko skolah beb? penat cikgu ko ajar. semangat bukan semnagt beb.wakaka!!

    aku sker page ko, giler rajin. awat aku pemalas yek nk wat deco2 macam ko.kikiki

    BalasHapus
  19. lizz.

    wkaka benci ahhh cmne bole perasan neh? HAHAHA.

    ske ke? tu la aku pn ske kt ko sbb suka aku. aku tau aku comel

    KAH KAH KAH

    BalasHapus
  20. ynn..kite pun nk buat gak..
    amik erkk...hehehe

    BalasHapus
  21. sue.

    ehh boleh la amik je :P hihi kalo tak boleh ynn ta buat la tuto ni wek2 :P

    BalasHapus
  22. thanks ynn..
    nice tuto..
    nanti tanye lagik eh..
    haha..

    BalasHapus
  23. aisyah.

    same² u, nnt kalau mcm ade yg nk tau jst askin la i/allh ynn tlg :)

    BalasHapus
  24. syg thnks for this..
    dah lm cari...
    thnks sgt...

    BalasHapus
  25. tade warna putih ke?
    blog kita hitam la..

    BalasHapus
  26. skittles.

    sorrry yunk i tak buat putih punya. tp pink pnya nice lah kalau guna bg hitam :)

    BalasHapus
  27. ynnn sayanggggg :)
    kenapa beta tak dapat tengok salji?

    BalasHapus
  28. tens..
    dh try wt kt blog i..
    hehe...
    bravo..:)

    BalasHapus
  29. Snow effect kt belog eyra dh mnjadi. Hohoh Tq :)

    BalasHapus
  30. waaa...
    blog sy da ada salji...
    tnx 4 de tuto...(:

    BalasHapus
  31. apasal jadi hancur blog saye gune kod tuh???????????????????????????????????????????????????

    BalasHapus
  32. kenapa sy buat jadi cuma nanti page sy jd lebih besar ?

    BalasHapus
  33. hehe..
    da lme crik sn0w niew..
    akhir nyer..jmpe jgak..
    thx a l0t..

    BalasHapus
  34. xjd pon???npe nie?bru ingt nk brangan dok overc.huhhuh..da prob ke coding tu ngn page i?

    BalasHapus
  35. xjadik p0n. mcm mne nih . urmm

    BalasHapus
  36. liyana ..i love u laa syg..da lme crik tutorials ne..eh follow back ea

    BalasHapus
  37. ala, kenapa saya punya tk boleh ? =='

    BalasHapus
  38. yee . nanti blog saye boleh jadi beku (: hehee ~

    BalasHapus
  39. Thanks..
    Tpi nk snow yg lgi lebat ade??

    BalasHapus
  40. saya baru mule join blogs nie.
    saya tak dapat buad lah.
    camne ekh?

    BalasHapus
  41. kak ynn,cumel snow. nk gune tuto ni ye letk kt blog...
    thank you ;)

    BalasHapus
  42. mcm ne nk wat skin layout sndri erkk????

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading