Minggu, Agustus 02, 2009

Tutorial ; rainbow link.

selamat petanggg.

hari ini saya ada request dari adik farahanie yang tanya macam mana nak ada link rainbow comel ni kan? okay ni saya buat untuk pengguna xml template.

mula² pegi dashboard>page element>add gagdet>html/ javascript> and paste je script ya adik manis :


<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>


if classic template pun boleh rasa nya tapi kene paste before </head>

okay lah semua. syggg korg :)

59 komentar:

  1. yay!

    dapat jawapan!dapat dah!=P
    haha.
    dari tadi tertunggu tunggu akhirnya dapat jugakk code dia.

    terima kasih kak ynn!XD

    BalasHapus
  2. farah.

    same2 syg. eh psl nk buat tutorial tu, suro je sape2 yg tnye pegi belog kak ynn okay? hihi

    BalasHapus
  3. Yunk,nak code ni boleh?
    *sambil buat muka kesian.
    Haha :P

    BalasHapus
  4. mieya.

    bolehhhh :P amik je hihi

    BalasHapus
  5. thanks erk kak ynn

    nabilah amat menghargainya..:P

    BalasHapus
  6. nabilah.

    ohh welcomeeee :) hihi bersuka ria lh dgn link yg berkaler2 okay :P

    BalasHapus
  7. wah :P rajinnya u ni sygggg !

    BalasHapus
  8. link ape yea u? leh explain kt i x..i newbie . sedey sbb sumer kne bedikari. .i kne explore sndiri..law u rse kesian tlg la newbie cm i nie yea..tq

    BalasHapus
  9. rara syggg.

    rajinn la yanggg :P i upload je hahaha i lupa ni coding siapa, abis la i kalo die tgk xde credit ke ape tah hahaha

    BalasHapus
  10. eykameow.

    link ape? er u cuba la drag mouse u tu dkt satu ayat nnt ayat tu jd colourful,tu la link KAH KAH KAH.

    BalasHapus
  11. dik dik, boleh x i nak request lagu patriotik kat sini??kehkehkeh :)

    BalasHapus
  12. lizz.

    lagu apa u nak kak? i buat tutorial mau? bahtera merdeka ke desa tercinta? awww hahahaha

    BalasHapus
  13. apsal ko nye tempat komen nie guna bahasa indon... x paham aku..... pergh dah pandai wat tutorial..... hebat hebat... tahniah cik ynn.... semoga sukses sokmo

    BalasHapus
  14. taz.

    link yg mane? cuba taz bc entry ynn and cuba letak mouse taz atas nama farahanie tu or taz click mane2 link kt blogger list tu nnt kan ade mcm colour2 tu la rainbow link kot HAHAHAHA

    BalasHapus
  15. matju.

    yg simple2 mcm ni tau la HAHAHHAHA yg autorun.inf tu tatau lg :D

    BalasHapus
  16. Ynn:

    macamana nak wat tutorial snow tu??
    leh tak ganti ngan bentuk love ke???

    BalasHapus
  17. rai.

    u paste je dlm add gagdet. tp pilih html/ javascript tu :P

    ehh, yg tu ada jgk i nmpk tp i ta reti nk jdkan die love hihi

    BalasHapus
  18. suda buat suda.. comel2.. ;p

    BalasHapus
  19. ynn..kite pun suda buatttt...thanksss yaaa...

    BalasHapus
  20. sheqeen and sueanne.

    same2 sygggg kalian HIHI

    BalasHapus
  21. Awk, saye mintak izin ye..

    Saya amik coding tue buat dekat blog saye..

    Time kaseh byk2..

    :)

    BalasHapus
  22. liyanaa sayangg
    selaen rainbow, tade yg laen ke ?
    mcm panda chomell ke ?
    heee

    BalasHapus
  23. nad dh cube :D dpt! thanks! :)

    BalasHapus
  24. ynn..
    thanks for this..
    idh gune kt belog i..
    best2..
    syg u laa :)

    BalasHapus
  25. akak..dh cube!!b0le!!..mule2 saje jer bl0gwalkin bl0g akak..pastuh tgk tut0rial..akak tunjuk yg nie..waaaaaaa happy saye....kalu sudi jgk bl0g saye..jeng0kjeng0klarh..kal0 tanak jeng0k pown tape.. :)

    BalasHapus
  26. akak, kalau nak buat playlist cam akak tu cmne?

    BalasHapus
  27. AKAK, saya amik code rainbow link tu.. then.. ape perlu sy buat.yalah mana tahu, akak nak pape.. :d

    BalasHapus
  28. awak,
    i adore ur blog. tp kan, can u guide me camana nk wat title bar mcm awk? yg ada design2 luff tue. dh search merata tp xde yg dpt membantu. one more, i cuba nk centerkan title bar tue tp x nk menjadi. instead of title bar, abis smua yg len pn jd center.

    BalasHapus
  29. sori. bkn yg luff2 tue tp yg design star2 tue (*__')

    BalasHapus
  30. mrs hatta.

    dear, why not u email i je. snang i nak ajar :)

    click contact ats calendar ye :D

    BalasHapus
  31. kakak ynn, i pun amek tau tuto rainbow link ni...dgn amoi funny sekali

    BalasHapus
  32. erm.
    hi.

    nk tnya,rainbow link tu ap?:P

    BalasHapus
  33. Thanks banyakbanyak akak :)

    BalasHapus
  34. salam..da wat..huhuhuh tq ya ciku..

    BalasHapus
  35. huhu
    suda buat..
    thank ye. :)

    BalasHapus
  36. hee~...besh nyer :)).. gracias yah kak ynn! :D

    BalasHapus
  37. cikk kite wat tutor ni taw. tqqq ~

    BalasHapus
  38. i spy memory game travel edition http://map.kr3.in/shopping-map-in-london how the internet is changing travel [url=http://airlines.kr3.in/united-airlines-bicycle]united airlines bicycle[/url]
    jcaho travel nurse company http://map.kr3.in/download-stephenson-county-il-quadrangle-map fleetwood travel trailers [url=http://maps.kr3.in/company-of-heroes-steam-maps]best way to travel with dinner rolls[/url]
    orbit ultra lite travel trailer http://flight.kr3.in/flight-safety-savannah-ga multi travel vacation package [url=http://cruises.kr3.in/nashville-tennessee-water-cruises]nashville tennessee water cruises[/url]
    aligiant air travel http://hotel.kr3.in/largs-pier-hotel health force travel agency [url=http://adventure.kr3.in/serlock-holmes-the-final-adventure]wickenburg travel[/url]
    travel bottles in ribbed plastic http://vacation-packages.kr3.in/cheap-mexico-package-puerto-vacation-vallarta freedom travel group co op [url=http://vacation-packages.kr3.in/cayman-inclusive-island-package-vacation-htm]cayman inclusive island package vacation htm[/url]
    caa travel south west ontario http://disneyland.kr3.in/disneyland-club-33 license travel agents pennsylvania [url=http://hotel.kr3.in/dubai-novotel-hotel-junior-suite-room]senior travel to spain[/url]

    BalasHapus
  39. kak lynn..... code yg kak lynn ksi tuk rainbow link nie sbnarnya tuk ape ea??? xpham...sya da tk kt HTML/Jva scrpt tpy xde pape p0n yg jdy....

    BalasHapus
  40. hey thanks liyana , hihihii^^

    BalasHapus
  41. trima kasih , saya suda berjaya laa <3

    BalasHapus
  42. yana, nak curi tau! tapi nak btau dulu. aha. thankyou :)

    BalasHapus
  43. tenkiu tenkiu!! tengs for sharing tips / info :)

    BalasHapus
  44. yaay! jadi ponn.

    trima kasih kakak ku sayang =P

    BalasHapus
  45. dah menjadi.. thanks kak liyan, best la blog kak liyana ni bab ada bnyk tutorial yg membuatkn kitaorng paham.. hehehe

    BalasHapus
  46. sys !!cm ne na tlis nme+age+sty+and somthg y bergrk ? ?

    BalasHapus
  47. mintak share ea..thanx..^_^

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading