Senin, November 29, 2010

Apa itu rockmelt ? Macam mana nak download Rockmelt?

Selamat petang.



hari ini kita belajar tentang browser nak? tahu tak browser tu apa? dalam restoran, browser ini pelayan kita. melayan kita yang hendak update belog atau melayan kita hendak mengchatting dengan teman teman maya dalam twitter atau bergosip di friendpages atau membuka merahtube diwaktu petang. bagus browser ni, menjadi pelayan tanpa kita sedari sebenarnya. derr



contoh pelayan atau browser popular dalam dunia maya adalah Mozilla Firefox dan Internet Explorer HAHAHA tapi ramai pilih MF instead of IE kan? atau ada yang guna google chrome tapi macam saya MF tetap pujaan hati, MF tetap mempamerkan rupa yang cantik untuk LIYANA LUNIA grr.

tetaapi semalam entah ribut mana datang menyerang twitter ( sebab itu semua perlu ada twitter, twitter lah tempat bergosip paling mantap dalam dunia maya tahu tak? HAHA) mereka menyebut nyebut tenntang rockmelt. apakah rockmelt?



KAKI SHARING : ini paling best, mana mana benda menarik pun anda boleh share tanpa buka tab baru ke apa. tak payah pakai twitter for web ke apa tah. terus borak dekat browser tu je haaa. YANG penting kene ada facebook account and twitter account lah T_T

DESIGN rockmelt ini, kalau anda pernah tengok design google chrome macam itu lah design rockmelt. cuma ada tambahan menarik. bagi saya menarik, bagi orang lain tak ? mungkin sebab ada notification yang menjengkelkan setiap kali ada update kot? haku pun dah mula annoyi dengan notification tu. cukup lah notification echofon pun aku dah annoying ini kan pulaj facebook, twitter, blog grrr penuh screen tahu tak? mungkin sebab itu ada yang tak suka guna rockmelt agaknya?

TAPI dari segi memudahkan memang terbaik. anda cuma buka timeline, dan boleh share semua dalam satu timeline sahaja. boleh retweet, share, reply atau bagi message semua dalam timeline tu (haku suka hati panggil dia timeline) tak payah buka tab banyak banyak, konon macam tab untuk twitter atau facebook, menyemakkan bukan?



KAKI CHATTING FACEBOOK : anda boleh set kan teman anda sebagai favourite. jadi bila anda buka rockmelt, terus boleh tengok list favourite anda.

cuba lah siapa berminat boleh try download rockmelt dengan cara request dekat rockmelt.com connect for an invitation. nanti akan ada someone dalam friendlist facebook anda yang invite anda k? have funn ;)

oh semua sekarang pakai facebook kan? naik main games pun facebook, nak tengok wayang pun facebook (?) nak beli baju pun facebook . grr malaysia buat lah mukabuku cepat. mesti famous

sebenarnya ada video khas untuk anda tapi saya maluuuuu, huwahaha

okaithnxbai.

32 komentar:

  1. huhu bg kite yg tak aktif intenet ni, gune jelah IE. ececeh bajet gadis kampung plak. wahaha

    BalasHapus
  2. kalau ade fesbuk j takde twitter boleh ke?

    BalasHapus
  3. alaaa tak buat twitter lg pun :D bila nak buat niiiii

    BalasHapus
  4. click kat connect for an invitation yg dlm kotak kelbu tu ke?pastu ape jadi?

    BalasHapus
  5. halamak, macam best, tapi nanti lah kite dnload eh kak, haha. laptop nak dihantar ke kedai nie haa :D

    BalasHapus
  6. haish.. yana nak upload ni geram sikit,, broadband ni dah over limit.. mesti t dia kelembapan.. macam best je!

    BalasHapus
  7. Video apa..
    Nak tengokkkk..
    I suka mf..gc mcm hape..cehh²..

    BalasHapus
  8. setia ngn google chrome..
    canggih sgt nanti tak reti guna pulak.. :D

    BalasHapus
  9. gua twit lu kadang2 je bls.. sedih hati gua ni

    BalasHapus
  10. menarik..
    nak kena try ni..
    hehheeee

    BalasHapus
  11. @Ninie


    HUWAAAAAAA IE sangat lah boring adikku :( lembatttttttt :( tak suka ie bluek dekat ie HAHA

    BalasHapus
  12. @shzya

    boleh bolehhh :P twitter tu penambah rasa shaja. yang penting facebook <3 goodluck dear

    BalasHapus
  13. @syue

    cepat lahhh buat twitter :P HAHAHAHA

    BalasHapus
  14. aloo. ade twitter tapi buta twitter :P

    BalasHapus
  15. @suffer8zine

    BEST KAN? haha cuma tk suka notification sebesar semut menempek je :(

    BalasHapus
  16. browser ni cool gak ek. terbaik.
    skang pun guna chrome. nak main game fesbuk pun tinggal mimpi. sebab pakai lappy kecik. grr.

    BalasHapus
  17. eh ehh nak try tp tunggu register berukband laaa. huhu

    BalasHapus
  18. eh mcm google chrome la nie. chrome pun boley ltak fb punye plug in. oh dilema. perlukah download ni plak. mcm menarik.

    BalasHapus
  19. rsa mcm nk try. tp kan, rsa ngeri pulak dgn notification tue. tkot sy jgak rsa annoying hee

    BalasHapus
  20. Best2!! Harap ada la yg invite aku nnt. Haha

    BalasHapus
  21. chrome dah okay kut . tapi nak try jugak lah Rockmelt tuh :)

    BalasHapus
  22. Best sangat ke guna rockmelt ni? Takut serabut je browser tu nanti. Kejap-kejap ada load message je.

    Hopefully, tak jadi la macam tu

    BalasHapus
  23. series beguna akak..
    thenks 4 shring.
    tp sy gune chrome.. hehe

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading