Sabtu, Januari 31, 2009

#137 // maggi kari letup

hello

hari ini sabtu dan horay tiada class. tapi malang bagi boyf sbb beliau ada class dr pagi smpai pkul 5pm. kursus cctv katanya. tiada apalah, girlf u akan sentiasa menunggu u



*HAHAHA gelak sbb dia kene ade class lh ape lh sdgkn girlf menonton cerita atashinchi.*

sbb hari ini ayun malas nak masak. aku pun dengan hati yang terngidam ngidam terus masak lh meggi goreng kari letup yang pedas ituu. wuyoo resepi asli dari mamak cuma di olah oleh ayun dan di tebalik balikkan resipi oleh aku. sungguh puas lh. dan dari tadi aku terbuang buang. KAHKAH :P


puas lah hati makan benda pedas, aku mmg suka pedas. jika tidak suka pedas, sila diam :P apak yg berasal dari seremban pun x boleh tahan mskan pedas aku sbb mmg pedas lh cuma boyf je kata semuaa sedap tanpa sbrang komentar *iloveusygg*



sedap tau aku masak, sila tengok jari tangan lh hahaha





eh nak tanya boleh? korang suka megi perisa apa?

banyak sangat jenama megi kan smpai bebagai perisa lh. kadang kadang smpai mak aku pening kapla nak mikir mana megi untuk keluarga. sbb lain orang biasa lah lain citarasa. kejap kang bapak nak megi tomyam, abang nak megi goreng, aku nak megi kari letup jadi mak jadi pening tapi bagi aku megi untuk di bawak ke unisel tetap megi kari letup pedas gila lagi lagi kau taruk hirisan cili padi. perghh tebarai jubot. kahkahkah.

kalau dh bekeluarga megi cuma mknan smpingan shj lagi lagi kalau malas menggoreng mee,bihun atau nsi grg untuk bfast. tapi bagi student mcm aku, megi mst kene ade, sbb mls nk beli luar, ptptn x msuk dan duit dh abis, mls nk msk nsi grg jadi megi lh menjadi santapan harian.

cuma tak elok makan megi sebenanye. bwt otak makin bebal. aku lebih rela beli roti dari makan megi hari hari. dh la buat rambut gugur, mane tahu kene kanser plk?or buah pinggang rosak? sbb masin kn. mak aku selalu mrh kalau aku abiskn satu bungkus perencah megi tu. hee so aku akan guna separuh shj dari perencah sedia ada. and tmbh perencah asli. ape laie, si bwg dgn cli padi lh :P

*tapi maggi goreng lgggg sedap dari megi berkuah tu. x pcaya?

pegi tumis skrg bwg ngn cli padi,
letak telur sebiji,
msukkan perencah sparuh dgn sdkit air,
kemudian msukkan megi yg dh dicelur dgn air pns,
gegaul

lepastu mkn lh dlm periuk tu. mst mak kau mrh kahkahkah.

*guna lh megi kari letup untuk kepuasan maksima. mwahh dada. babai.


Kamis, Januari 22, 2009

#133 // baharu.

hello

hari ini berjumpa lagi. jangan takut. aku bukan nak makan orang pn. kfc sdp lh jugak. rasa mcm dh lama tamakan kfc padahal sabtu lpas dh makan. lepastu perut mcm mengandung pulak asik mengidam makan prosperity mcd. nxt month dh abis dh tade, ta dapat nk makan prosperity =.=

okay tajuk kita hari ini adalah pengikut. atau followers

kenapa tiba tiba saja sebut pasal followers nih? okay. sbb belog aku mmg ta best, and aku sendiri sedar. ini belog untuk kepuasan diri sndiri. di mana aku cuba tunjukkan kepandaian aku mengedit gambar. bemain coding, bermain dgn tulisan sendiri. dgn personaliti aku. tempat aku isi masa terluang sbb aku sudah muak dgn myspace.

*kau? masih menggilai myspace?sgt lame. tapi itu lh masalahnya. bila dh bosan dgn myspacer, semua bertukar angin pada belog. sampai jadi tidak seronok dh, terlampau ramai.
ini belog bukan untuk kumpul ramai follower, sbb belog ini tidak sehebat belog otai otai lain. ia, aku sedar diri lh, bukan tasedar. kadang kadang bila ada org click tuk follow aku, aku mcm rasa aneh? apakah mksud dia click nk jd follower? sbb nak suruh aku jadi follower dia balik? oh jangan lh harap.

aku sudah jelik dgn benda yg seakan² myspace tahu? kau comment aku, aku comment kau? no no, ni belog. kalau belog kau best, dh tentu aku jd follower, tapi kalau tak? kau paham lh saja. kalau2 tiba² aku hilang dr list follower kau okay?

bukan kerek kejadah, cuma aku tasuka fungsi follower tu di salah erti. sekali aku meluat. aku akan meluat sepanjang² sungai kt unisel ni tau. its just my opinion, jgn plk kate aku poyo, kerek. aku takesa even tade follower pn, yg penting aku suka baca apa org type and cerita yg keluar dr fikiran dorg. dan aku hrp org suka baca ape yang aku taip =.=


bytheway

tiba tiba dapat pulak online dekat hostel ni. suka gila lh aku. anem ( roomate zana ) pulak dari pagi online saja =D ckup2 lh anem *mcm lh die tahu bhaha*

so, mcm mana? okay tak interface baru belog aku? ade macam girly kan? KAHKAHKAH. thanx rara, ajar i skit skit buat tranparent header tu. die pun kenoneng tengok aku tareti² mengbuat header transparent mcm tu bhaha

tiba tiba

aku rasa rindu nak berbual dgn teman rapat sewaktu di sem 1-4. bila masuk sem 5 semakin jauh. semakin tidak akrab. dan semakin sedih =.=




hai yana, aku rindu kau. bai
Loading