Minggu, Mei 23, 2010

(UPDATE) Macam mana nak lawakan comment box?

selamat pagi.

signup twitter dan churp churp untuk bukan bloggers. anda boleh earn duit dari bertwitter dan berfacebook je ! ;p

haaa seronok lah semua peminat shahir lepas bakal suami i dapat hadiah lumayan lepas jadi juara af8. fuhh terima kasih kepada semua peminat suami ai, sebab tanpa kalian tiada lah shahir menjawat jawatan yang sungguh cemerlang AGAGAG.

ehem kecewa juga sebenarnya sebab ai pun tak gradd lagi walhal i belaja 3 tahun, bakal suami ai cuma belajar 3 bulan pun dah grad siap dapat hadiah lumayan kemain (T_T) tak apa lah nanti i boleh berkongsi dengan dia AGAGGAGA

okay okay. ada pembaca tanya i, macam mana nak buat kotak kotak macam kotak box ai yang berwarna pink kuning tu. terima kasih banyak kepada ailyl yang ajar i macam mana nak buat :P tapi sebelum tu , ai buka pemohonan untuk 10orang. kalau tak cukup 10orang i tamo buat tutorial

AGAGAGAGAGGAA T_________T

kejam tak? ;p



okay macam biasa.

1.Login ke Dashboard--> Layout- -> Edit Html

2.Click Check pada "Expand Widget Templates"

3.Cari kod di bawah ini (Ctrl-F):

]]></b:skin>
4. paste code ini di atas arahan ke 3.

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;


padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}


5. save.

6. edjas bahagian settings > comments > cari seperti gambar di bawah and save :)


7. lepas tu cuba lah tengok hasil dia :P

cepat cepat, tawaran terhad. sepuluh orang yang rekues baru i buat tutorial. HA HA HA HA HA HA HA HA ;p

168 komentar:

  1. hah aku nak
    cpt buat
    aku wakilkan 10 org dah
    hahahaha~

    BalasHapus
  2. omg, i dah lama nak benda ni ! tak payah tgu 10 org ! buat je ! hahaha :))

    BalasHapus
  3. @Ery Farieha

    agaga tak nak taknak kene 10 gak kene gak HAHAHAHA

    BalasHapus
  4. @eqacashperlala

    hihi baik baik saya akan letak T_T jangan marahh AGAGAGA

    BalasHapus
  5. @hudhud

    HA HA HA baik baik kejap lagi tunggu update ;p

    BalasHapus
  6. caye nak!!!cpat2 xyah tunggu 10 orang la..maybe dorang tertido tu yang lambt request:P

    BalasHapus
  7. saya vote untuk NAK.ok x ynn? :D

    BalasHapus
  8. @farah

    haa demi mu si gadis manis <3

    BalasHapus
  9. @nanie ;)

    haa sudah cukup ey? alamak HAHAHA okay dh cepat buat skrg ;p

    BalasHapus
  10. bagus. da taruk.
    nnt aku wat. haha

    BalasHapus
  11. @Ery Farieha

    jangan lupa buat sekali tag bro eyriqazz tu AGAGGA

    BalasHapus
  12. thanks sayanggg! hee ♥

    BalasHapus
  13. waaaahh :D
    Tenkiu tenkiu
    Lama tak komen heh? :P
    okey, nanti farah buat :)

    BalasHapus
  14. aku pun dah lupa cara nak lawakan comment box. haha. nyanyuk dah aku. haha. :D

    BalasHapus
  15. oit. nak tahu buat [BALAS] tuu.
    haha

    BalasHapus
  16. @amoi

    itu lai tutorial lah mana boleh bagi tahu wakakakakak ;p

    BalasHapus
  17. ynnn dah jadi.tgk laaaaaaaa
    tenkiu.syg awk!!!
    pndai x sy
    heee~

    BalasHapus
  18. terer ah lu....
    wa buta IT
    internet tu ape pon wa xtaw

    btw, gwa da bwat twitter
    kampung seyh gwa...
    gyahahahahahahaha~

    BalasHapus
  19. hehe , thnx 4 d tutorial . suke la baca blog nih .

    BalasHapus
  20. wahh .
    best .
    suda tekan LIKE.
    rase nk tekan 10 kali jea .
    hahaha

    BalasHapus
  21. @Fieyda :DD

    haaaa biasa lah bakal suami dh kaya lagi betambah bahagia kan? :p

    BalasHapus
  22. @Nurain Hasan

    yey dh tgk dh <3 congrats ain hihi

    BalasHapus
  23. @hellioz

    lambatnya engkau ada twitter AAGGAGA ;p btw aku pn buta IT. aku tanya ailyl lepas tu aku share kt org lain pulak AGAGGAA

    BalasHapus
  24. @Wani

    tq wani sbb suka belog cap ikan bilis ini hee <3 hee

    BalasHapus
  25. @S Y A M I R A


    HAHAHA share lah sekali nanti boleh kawan kawan buat juga <3

    BalasHapus
  26. comment box acik comel..pink-kuning..hee
    :)

    BalasHapus
  27. sekali lagi, ku ta dapat buat. paham2 je la ynn code i mcm mana HAHAHAHHAA

    BalasHapus
  28. cepat lahh buat tutorial [BALAS]. hahaha

    BalasHapus
  29. (: sy gna tuto ni ya sis. bole kan?
    trma kasih

    BalasHapus
  30. . wat la tuto balas skali. hehh

    BalasHapus
  31. oi oi thanx darling!
    alang alang tgh mood nk cantik kn blog
    baik cantik kn semua ye x? hee

    BalasHapus
  32. Aww.. comel2.. nak wat gak. hehe

    BalasHapus
  33. korg semuaaa, sama sama tauuu kita sharing sharing lh <3

    BalasHapus
  34. sis,kte pnye dh jd..
    tenkiu for tuto ;)

    BalasHapus
  35. ynn ainul! sy amek code ni..n jadik..thanks alot dear..kerana sharekan nye :)

    BalasHapus
  36. heh, da jd
    tenks ynn
    tibe3 mlm neh i gedik nk tuka template sgale bagai kasi nmpak matang =.="

    BalasHapus
  37. thanks kak ynn yang baik hati lagi comel :)

    BalasHapus
  38. dah buat..sekali buat dah jadi..mekasih..memang cantik..

    BalasHapus
  39. haiyaa wa sudah terai... hopefully jadik. jadik, wa kasitau lu balik, okey!
    bye!

    BalasHapus
  40. santek2, jd.. wa manyak suka.. tq2 nnti wa latang lg sini.

    BalasHapus
  41. Thx akak ! Jadi laa lawa wooo :D Time kasih byk222

    BalasHapus
  42. wrne dye xley edit ke??? mmg ttp cm2 ek??

    BalasHapus
  43. @Cik Riko

    boleh, ikut lah kreativity u, boleh try ubah code warna kalau nampak code "background:#ff6699 (ini code kaler, buang kode itu sahaja. tukar huruf2 shj. kekalkan #"

    BalasHapus
  44. okeh~ thank u~ dh berjaya....XD

    BalasHapus
  45. dear, macam mana nak buat (BALAS) kat bawah comment tu ek? ;)

    BalasHapus
  46. alahai..lambat nye sy tau,hahh lega dah boleh wat..
    thanks ynn..

    BalasHapus
  47. apsal xkluar2 gmbr org yg komen kt my blog eh?
    dh daftar ngan gravatar dh
    kat blog org lain kluar
    kat blog sy xdee lak
    pelik2
    leh tolong gtaw npe x?

    BalasHapus
  48. thank u dik....akak dah buat...hehee

    BalasHapus
  49. wah..best nyer..blog ni jer yg umie try wat menjadi..tp nak kena edit jugak la..anyway..thanks ya...

    BalasHapus
  50. @Ery Fariehaerr... nk try je balas komen neh...

    BalasHapus
  51. kite punye jadi da. tapi kenapa tulisan jadi bapak besar? hee

    BalasHapus
  52. tq ynn...kita dah amikk..heeeeeeeeeeeeeee
    comel gler...thanksssss

    BalasHapus
  53. dh jadi
    tp npe tulisan i jd bold, besar mcm tulisan budak skolah?
    haha

    BalasHapus
  54. mekaseh atas ajaran2 yang sgt berguna ni..hikhik

    BalasHapus
  55. wahaha i like ur tutorial..sgt cantik..puas hati la..ngeee

    BalasHapus
  56. saye wat xjadi la kak.. =( die masuk atas header

    BalasHapus
  57. thnx liyanaa utk tutorial..
    sy amatlah mhargainya...
    trimas...

    BalasHapus
  58. sis , cena nak ltak box utk owg kumen ney ?

    BalasHapus
  59. kak liyanaa, yana bg link entry ni kat kawan yana, dia nak cantikkan comment box.. boleh kan?? =) mekaseh.. =)

    BalasHapus
  60. terime kasih ynn...best gile ah...

    BalasHapus
  61. Liyanaaa, sue amek code ni tau? Nak cuba cuba. Thank you tao>?? :)

    BalasHapus
  62. Akak,akak
    mcmna nk buat post a comment ni..
    dah cuba bolehh xtpi nk post comment x reti :p

    BalasHapus
  63. tq so much dear..tggl nk kene tukar kaler jek.. dalam kehijauan tetiba ada pink daaa..heheee

    BalasHapus
  64. salam...thanx for the tutorial kak ynn...tp nape eks sy pye blog xleh wat embedded below post...sy tau mne silap pd coding layout tu...sbb kalo just bkk komen,jadi da...tp bila klik kat link komen,xleh nk post komen....kalau ada masa,mlawat la blog sy....tq~ -(^_^)V-

    http://noluckforme.blogspot.com/

    BalasHapus
  65. askum.ai cm ne nk wt perkataan yg klu kite klik kt perkataan tu trs g jt link tu..
    cth cn nie eh..
    "klu nk tau lbh lanjut klik sini eh"
    bile kite klik perkataan sini tu trs g kat link yg kite maksudkan tu..cm ne ekk..plzzzzz

    BalasHapus
  66. Liyana, TQ sooooo much..!
    Saya dah buat.
    Terima kasih sekali lagi..!

    ^__^b

    BalasHapus
  67. waa, terima kasih banyak laaa ! lama sangat nak kan ini. :D

    BalasHapus
  68. Ynn, asfz dah buat tpkan kenapa xde REPLY or BALAS??

    BalasHapus
  69. hai......korang ni semuany cantik2 laa.muka asal ke............muka palsu?

    BalasHapus
  70. hai!!!!!!!!!

    BalasHapus
  71. yeaaaaa jadi....tq kepada kamu ya krn sudi share!! :)

    BalasHapus
  72. kenapa saya buat tak jadi??;( help me pliz..

    BalasHapus
  73. sis... saya dah buat... boleh save.. tapi kenapa tak keluar kotaknya ya?
    ada masa dtg ke blog saya...;)
    help me..im new blogger tq..
    http://adyndazaa.blogspot.com

    BalasHapus
  74. liyana ... CD dah amek coding ni .. superb ni .. here is n3 for u .. hope u like it.tq for the great info dear. keep it up!

    http://iamdya.blogspot.com/2010/10/komen-pun-leh-kasi-cantek-jugak.html

    BalasHapus
  75. saya amek code ini , heee
    comel sangatttt

    BalasHapus
  76. u.. i wat x jadik nape eah? ;( sob3

    BalasHapus
  77. tq sis..hehe..
    dah jadiii....

    BalasHapus
  78. sy ambk code nie...
    & klik credit

    BalasHapus
  79. saya dah buat dah...yeay..dh jadi..tq!!!

    BalasHapus
  80. thank you sanagt2. memang comel :)

    BalasHapus
  81. nak tanya, ape maksud pastekan atas arahan ke 3? lembap lorr..haha

    BalasHapus
  82. ok dah wt tutorial ni! but mcm xbpe smart la. sebab kotak dy cm x betul.cube try tgok n tlg komen skit..hehe

    BalasHapus
  83. tq kak..
    luv u...ina da leh buat..suke sgt2..luv u...

    BalasHapus
  84. join la blog baru sy ye http://cutemuslimat.blogspot.com/

    BalasHapus
  85. Kak ynn.. Thanx Sgt!!!! i Luv UU

    BalasHapus
  86. kak ynn. kenapa kotak komen ni senget sebelah? HEE. tolong saye :)

    BalasHapus
  87. SIS YNN,,thanxie... afaf guna code ni tapi afaf tukar colour die.. hehe.. thank you vry much kak..

    BalasHapus
  88. lyna lunia..terima kasih untk tuto ini ;)

    BalasHapus
  89. liyana, terima kasih utk tuto ini ;)

    BalasHapus
  90. hey kakak. mcm mane nak buad mcm kakak tu ? yang kat bawah ade rumah .bawah sekal :)

    BalasHapus
  91. hee, saya dah buat. result = jadi!!!
    thanks for the tuto~ ^_^

    BalasHapus
  92. weet~ best gila okay yang ini. terimaa kasih banyak banyak ;D

    BalasHapus
  93. tq...ek...sgt2 berkesannyer...

    BalasHapus
  94. thanks ea. lagi menyenangkan :)

    BalasHapus
  95. hehe.thanks sebab sharing tips ni ;)
    saya akan mencuba :D

    BalasHapus
  96. terima kasih untuk tutorial ini

    BalasHapus
  97. dah buat tutorial ni...terima kasih...

    BalasHapus
  98. i was here...erm..thanx ya for d shared info.. =) done with it..btw, it is informatic blogpage..=) xrugi jdik follower cmni..ehe..=)

    BalasHapus
  99. salam..
    iena dah try wat ikot tuto nyh..
    tp x bole pon lahh..
    sama ja cm b4 nyh..
    ckt pon x berubah..
    mcm mna lg nk wat ea..

    BalasHapus
  100. thanks..liyana..tips yang best..nak try r..

    BalasHapus
  101. terima kasih daun keladi. akhirnya dlm byk2 tutorial. ni jer yang menjadi =) mostly byk masalah tyme nak save tu. tak tau kenapa. not fully parse lerr// ada papa tips tak pasal enda tuee??

    BalasHapus
  102. adoiii aku xjumpe la camne nak kekanankan bar yg atas tu.....

    BalasHapus
  103. ok sumpah merajuk xnak komen dah. penat gua tanye xpublish pong

    BalasHapus
  104. saya baru je buat ni. cantek. tengs ;)

    BalasHapus
  105. terima kasih!!!!!!!!!!!!!!!!!!sgt cantik!!!!

    BalasHapus
  106. salam singgah..

    berjaya! meh la jenguk blog Sue.. credit utk awak! (sambil tlg promote blog awak juga.. hihi)

    New Entry Sue: .: Finally Berjaya Edit Blog :.

    BalasHapus
  107. tak keluar profile image kat commentlah. camne ek?

    BalasHapus
  108. alamak ! nape x jd nih..?? oloh !

    BalasHapus
  109. nk tnye. camne nk tukar kaler box tuh. huhu

    BalasHapus
  110. sob sob...dah ejust bahagian setting pun still tk leh gak nak warnakan comment box..rasa mcm nak bh upah je siapa2 yg leh setelkan..hahahah..sume tuto da buat ...tkleh gak..pelik betul la..

    BalasHapus
  111. yeahhhh..tyvm darl....dah jadik..pink kaler gik...

    BalasHapus
  112. tima kasih....
    sy dh berjy cantikkan blog sy.....

    BalasHapus
  113. tima kasih.....
    sy dh berjaya cantikkan blog sy..

    BalasHapus
  114. akak knape xjadik pun ..da banyak kali try buat..sob3

    BalasHapus
  115. punyew la byk tuto yg saye ikut sume xmnjadi last2 tuto yg nie gak yg saye ikut mnjadi..huarhuar..sgt cool l0rh..maseehh uat tuto 2..

    BalasHapus
  116. hai..dah lama cari tutorial ni, terima kasih. harap sudi pinjamkan, ya?
    tQ <3

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading