Sabtu, Juni 04, 2011

Gambit Saifullah meroyan dekat twitter dan maksud meroyan ituww

Selamat malam,

meroyan tahu maksud dia? Meroyan atau rayan merupakan satu bentuk kemurungan klinikal (clinical depression) yang menjejaskan wanita, dan kadang kala lelaki, selepas melahirkan anak ( kes gambit ni dia lahirkan video clip tak ghairah KAHKAH). Kelesuan Postpartum (PPE) disebabkan kekurangan tidur bercampur pertukaran hormon dalam tubuh wanita sejurus selepas melahirkan anak dan boleh menjadi serdahana atau teruk.

tapi dalam kes artis sorang ini, MACAM MANA NAK MENGESAN SINDROM MEROYAN?
Menghindari masyarakat
Lemah dan lesu
Mudah berputus asa
Masaalah bertutur dan menulis
Mudah marah pada orang lain
Cepat risau atau serangan panik
Meningkat nafsu
risiko dia adalah disebabkan Tiada sokongan masyarakat.

ini dia, ini dia artis terbaik di pasaran ! artis yang TAK PERNAH buat salah, artis yang semua dia betul, orang yang tegur dia semua salah. artis yang buat video clip TAK GHAIRAH tengah meroyan dekat twitter dia lepas tu cakap orang orang anti dia ini yang meroyan padahal diri sendiri meroyan tak sedar?

HAHA macam entry aku semalam,
sukahati kau lah gambit saifullah, kalau kau rasa betul, jangan mengalah. TEGAKKAN benang yang basah. kami, bloggers Malaysia suka artis perangai cam kau ni. ! mantappppp, majulah gambit ke persada dunia. KAHKAHKAH
serius nak tergelak aku, dia siap minta kita minta maaf weyyyy sbb misunderstandingggggg ;p padahal sendiri yang buat video tah pape tuuuu, dia nak salahkan orang lain sebab tak MINDA TERBUKA mcm dia. LOL OKAY LAH, aku baru balik dari kenduri tunang cousin aku. kasihan tahu takkk? balik balik, kes gambit semakin kecoh bila dia mula meroyan royan dekat twitter hwhaha.

kesimpulannya, aku memang 100% tak akan rasa dia buat benda betul, serius ! sebab (1) dia buat video clip macam tu. (2) bila orang tegur, buat cerita buruk pasal dia, baru tahu melenting? kau sepatutnya minta maaf and tutup kes ni tapi tak, ko tetap nak besarkan cerita ini. oh goodluck gambit mana tahu menang anugerah paling popular 2011 KAHKAHKAH

-LAPORAN dari PREMAYIYINGGG. kahkahkahkahkah lawak paling best diabad ini oh, kalau korang buat entry pasal dia ni, tak perlu kot link kan video clip tak ghairah prema yinn and twitter or fanpage dia. dia tak perlukan semua tuuuu. dia kan artis bersih. KEHKEHKEH andddddd aku cukup menyampah tengok makcik makcik yang backup dia. serius !

- eh , kita tak marah pun lah, kita elek jeeee ;p

JANGAN LUPA ada movie terbaru X-Men Buatan Malaysia. CLICK HERE :D

kbai.

Jumat, Juni 03, 2011

Marilah tak ghairah pun, terima kasih gambit saifullah untuk carutan bloggers ituwww.

Selamat malam,

dua minggu lepas, dia buat kecoh pasal video aksi TAK GHAIRAH , melibatkan shah jasle dengan penyanyi perempuann entah siapa entah. bila rakyat malaysia marah, dia kata adegan suami isteri padahal dia tahu tak pelakon tu bukan muhrim lepastu dia kata takda raba raba? aik kau ni kenapa, taknampak ke penyanyi tu bergesel2 uih tak sanggup aku nak cite kat blog ini.


1. dia ini, nak kata baru berumur 14tahun, aku rasa aku boleh gila sebab kata macamtu.
2. aku rasa , kalau kau orang maki #adindaevans sampai jadi world trending, memang silap besar sebab budak umur 14tahun vs lelaki umur 25tahun. mana kau rasa kau akan sebelahkan?
3. video clip TAK CUKUP GHAIRAH tersebut ditonton lebih *** (tak tahu berapa) users. kau tahu tak , ada budak umur 6-7 tahun yang tonton video kau tu, kalau keluar dekat tv lagi ketuk dahi mak apak nak kaver mata anak anak dia! aku sekali je tengok, tak sanggupppppppppppp. rosak mata aku, bukan , aksi TAK GHAIRAH tu tak merosakkan mata pun, tapi ketiak hitam dia tu loya tekak tengok
Marilah kita menari,
Di bawah sinari bulan,
Marilah kita menari,
Lagu ini takkan berulang.
Marilah kita menari,
Hanya kau difikiran,
Dirimu, diriku, irama...

Buatku lupa diri.
padan lah , sampai lupa diri dengar lagu ni. KAHKAHKAH. sukahati kau lah gambit saifullah, kalau kau rasa betul, jangan mengalah. TEGAKKAN benang yang basah. kami, bloggers Malaysia suka artis perangai cam kau ni. ! mantappppp, majulah gambit ke persada dunia. KAHKAHKAH

nanti keluar lah kenyataan lady gaga buat video clip lagi ganas, lagi merosakkan mata. KAHKAHKAH

NOTA : suka artis macam shaheizy sam, kalau dia buat salah, dia minta maaf. THANKS sam :)

kbai.

Rabu, Juni 01, 2011

Menubar menarik blogspot macam Liyana Lunia punya HAHA

Selamat tengahari,

dua hari sekarang sibuk menguruskan domain transfer , dua tahun menggunakan netkl sungguh merasa gembira kerana tak pernah ada masalah kadang kadang blog not found memang 5% je yang terjadi secara tiba tiba, kira tak pernah ada masalah dengan netkl. tapi sebab mahu merasa berdikari, mahu merasa menjadi pengguna WP, terus bersemangat mencuba servis dari datakl pulak. harapnya semua berjalan lancar. oh sekarang haku belum tahu nak buat apa, sekarang tahu nak buat proses pindah domain sahaja dulu *blablaaa, mesti kauorg fening apahal dia ni cerita pasal netkl lah datakl lah KAHKAHKAH



sekarang duduk depan kompiter diam diam, sebab last tutorial saya sharing dengan anda adalah Macam mana nak perbaiki error bX-67oaj1 ( older/newer button). Lama tak buat tutor since that day kan? sebab macam jarang dah meng-edit belog sekarang tapi tapi tapi ada dua orang cantik minta saya sharing macam mana buat menubar macam saya. sebenarnya menubar ini ku ambil dari satu belog tapi terlampau banyak blog yang buat tutor , saya jadi lupa. tapi sebab i dah edit code tu sikit sikit, so i anggap i lah yang buat code tu okeh tak? KAHKAHKAH T____T

so first step macam biasa !

1. Login Blogger Dashboard --> Design --> Edit HTML. Seterusnya tick pada Expand Widget Templates.

2. COPY code ini,
/* menu bar */
#menubar{
margin: 0;
padding: 6;
float:center;
border:0px solid #ffffff;
width:90%;
background:#ffffff;
}

#menubar li{
margin-left: 0;
padding: 0;
list-style: none;
float: left;
font: bold 14px arial;
}

#menubar li a{
display: block;
margin: 0;
padding: 13px 10px;
background: #ffc4c5;
color: #fff;
text-align: center;
text-decoration: none;
border:2px solid #ffffff;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

#menubar li a:hover{
background: #000000;-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
}

#menubar div{
position: absolute;
visibility: hidden;
}
3. PASTE code itu sebelum ]]></b:skin> ( ctrl+F , cari code ]]></b:skin> dan paste atas dia )

4.COPY pulak code ini
<br/><ul id='menubar'><center>
<li><a href='http://www.liyanaa.com'>Home</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/about-me.html'>About Me</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/tips-and-tricks.html'>More Tips and Triks</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/iklan.html'>Advertorial</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/search/label/%23maxis10'>Maxis10</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/search/label/rezeki%20blogging'>Blog Achievement</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/contact.html'>Contact me</a></li>
</center></ul>
5. PASTE code tersebut di bawah <div id='content-wrapper'>

6. Edit mana mana yang berkenan, edit color ke, edit url dekat menubar ke. ce kalau kau terus copy paste cenggitu, untung la saya HAHAHAHA

7. PREVIEW. penting sgt bila edit code html ke apa apa ke, tolong lah preview dulu takut ada code tak jadi ke apa yewww. kalau takda error baru SAVE

sedih, bila berhijrah nanti dah tak ada menubar cemgitu lagi sebab tak reti nak edit dekat WP ueueuewuueu nangis ! T________T , oh saya tak pasti untuk template selain dari MINIMA yee. saya guna minima je, senang nak edit , senang juga nak jahanamkan template tersebut KAHKAH ;p jadi, selamat berjaya untuk adrina and fika rozaidi dan andaaa semuaaaa :D

NOTE : sorry, malas nak edit T___T terus ku copypaste sahaja dr edithtml huhu

kbai.
Loading