Selasa, Juli 28, 2009

milo tabur.

Ohayougozaimasu,

pagi² semangat gila nak bangun sebab sepatutnya ada driving clas today, tapi tsk +__________+ pakcik baru je lepas message cakap class ganti hari esok pukul 4ptg. tsk class ada lagi 6 jam, masuk unisel 12hb. serius sedih, air mata asik menitis je mengenangkan nasib ku eceh :P

okay² minggu lepas I buat korg meleleh saliva melihat tomyam masakan sendiri, resipi dari tangan mama, hari ini jom ikut saya ke dapur sekali lagi, melihat resipi istimewa saya hari ini HAHAHAHAHAHHA.

:bofu_04::bofu_04:


apa yang anda perlukan adalah sebuah cawan kosong,sebuah tin milo, sebuah tin susu tepung, satu setengah sudu gula, suku cawan air panas, setengah cawan air suam dan beberapa ketul ais. aik, nak buat apa ni? okay bersabar lah, kalau dah nampak ingredients ini pasti lah nak buat air milo betul tak?

KAH KAH KAH sebenarnye ada juga orang yang saya kenal tak pandai buat milo, serius saya cakap housemate saya ada yang tak pandai, tapi kalau saya buat laju je minum bertambah². ada juga yang suka milo 3in1, saya tak suka sangat if takda creamer, sbb milo 3in1 mcm pekat sangat lepas itu ada rasa pahit sikit +___________+

okay saya siap kasi gambar rajah yang comel khas untuk anda mempraktik kan cara-cara untuk membuatkan milo aurora beradu tabur, serius terpengaruh betul dengan aurora beradu dekat tv3 tu BAHHAHAHA. tapi saya tak pernah nak tengok cerita tu, sebab er "saya perampas" adalah berlakon di dalam cerita itu. saya anti dia :P

baik baik semua, sila ambil notepad nanti boleh mensalin cara-cara membuatkan milo aurora tabur. takira nak juga ada aurora tersebut KAH KAH KAH.

:bofu_40::bofu_40:



1. letak susu tepung, creamer atau susu pekat satu sudu dalam empty cup. if guna susu tepung atau creamer, tambah kan satu sudu setengah gula.



2. satu sudu milo di campurkan, sambil main gaul² biar kan die sebati(lepastu terus ta jadi buat air sbb saya suka makan masa serbuk2 mcm tu, sedapppp) :P



3. tambah kan air panas dahulu suku cawan, kacau² sehingga semua larut. baru tambah air suam setengah cup.



4. letak lah berketul² ais mengikut hati masing² (kalau dekat unisel, housemate dan i akan beli ais di cafe) :P

okayyy siap sudah milo saya, ya ya ya ya tengok la milo aurora tabur sangat ta begitu pekat, saya sukaa macam ini, ta suka pekat² tak feel BHAHAHA. padahal macam tak cukup je dengan nama yang begitu indah milo aurora tabur kan?


5. tabur lah milo di atas ikut selera anda, nak banyak ka sikit ka, yang penting, saya suka banyak² nyummy.

:bofu_23::bofu_23:

apa macam? ada feel tak minum milo aurora tabur?sesuai di minum ketika hendak ke sekolah atau kerja, sebenarnye entry ini utk buah hati pengarang jantung encik fwzQram yang busy bekerja scr praktikal(BHAHAHAHA) saya selalu pesan bfast dulu, lunch dlu, dinner dlu baru buat keje.

okay lahhh, sekarang masa untuk menjadi anak dara yang prihatin, mengemas rumah menjemur kain dan juga mentangkap gambar cendawan ( kesian, cendawan yang di tangkap gambarnya sudah tiada tsk +___________+)

eh lupa, tribute untuk gelas milo itu kerana semalam adalah hari terakhir beliau berkhidmat untuk keluarga en. Ainul kerana sudah terpecah akibat tsk saya ta sanggup menghabis kan kata² eceh comel betul BHAHAHAHAHA. terpaksa lah pergi kedai rm2 untuk beli mug baru.


:29::29:

jemput minumm semua :P

*btw saya dah delete belog recipe, sebab saya rasa macam ta ada masa nak uruskan, jadi saya akan kekal di belog ini sahaja sekian mekasih :P

35 komentar:

  1. eh , lambat jugak lagi u nak test jpj eh ? :( i ingat dah menghitung hari . apasal lambat eh ? pakcik tu suka hati dia je nak postpone banyak kali kan , i saman kang =P eceh .

    cousin i amik international driving license dekat singapore kan , cost around $2500 , mahal kan ? duit sini dah dalam 6k *_____________*

    BalasHapus
  2. Yummy..Sedapnya..
    Ynn,tlg buatkan pastu antar kat umah ek..muahaha

    BalasHapus
  3. sedap nye milo tabur..
    bleh buat uti I??
    ngeeee~

    BalasHapus
  4. satu sudu milo je??
    kalau kite la..
    dah 2sudu setengah..
    hahaha...milo kaw sgt best!!!

    BalasHapus
  5. i bace ingredient die, sebuah tin milo sebuah tin susu tepung i sengih sorang2 terbayangkan tin milo ngan tin susu tepung je tp dalam tade isi. hahaha.

    u ni sayang lain kali cakap satu tin milo dan satu tin susu tepung baru betul.

    cehceh i nak ajar tatabahasa pulak skang padahal dulu kecik2 nak cakap sakit appendix jadi sakit affendi. hahaha

    BalasHapus
  6. rara.

    haha tau tape lambat lg tsk +________________+ rse mcm x confiden pn ade *sedih

    mmg spore mhl, dorg guna kete power cls dorg lme tau 18jam ke berape jam kite kejap je hik2

    BalasHapus
  7. sciatic.

    u jgn lupa buat tau HAHAHHAHA

    BalasHapus
  8. nadya.

    i buatkan bole je nk anta tu je mslh, u amik je la pic tu konon2 i buatkan HAHAHAA

    BalasHapus
  9. shikine.

    bolehhh satu cawan i cas 5hengget tauu HAHAHHAHHAHAHHAHA

    BalasHapus
  10. adrina.

    hahahaha i letak satu sudu sebab nak tabur ats die nnt, bila tabur tu yg melebih HAHAHAHHA

    BalasHapus
  11. taz.

    u mmg suka tau fikir bukan² HAHA takpee aslkn org faham kene ade susu dan milo baru lah pasangan serasi bersama,

    lepastu letak gula menambah kemanisan. dan ada panas dan suam, and ada jgk kesejukkan, ewahhhh :P

    BalasHapus
  12. aku hangin ni. dah ar aku haus giler ni.huwaa!!! pastu dok bayang milo yg sedang bertaburan atas air panas...cam snow..wakakaak. erk, beb..wat kan aku wei.hehehe

    BalasHapus
  13. lizz.

    sure weh aku leh wat kan ni HAHHAHA :P

    hoi ko pegi la buat, sambil tu bygkn muka aku ni confirm sedap HAHAHAHHA

    BalasHapus
  14. takheran,saye dgn fwz minum coffee 1 cawan 2 straw romantikk gituu...hahaha,fwz suka tau cubit2 i uolsss..... hahahahaha :P

    BalasHapus
  15. haha ,
    sensitif pulak bile kak yn sebut MILO .


    hahahahahha
    isk tengok tu tengok tu !
    membe2 wani da tergelak bile tgk entry berasaskan MILO kak ynn ni ~

    uwaaa ~

    *sebenarnye ade kisah antare wani dgn MILO .
    hahaha

    BalasHapus
  16. blowie.


    HAHAHHAHAHAHAHAHHAAHA kejiiiiiii keji keji keji keji keji.

    meracau² sambil sebut keji banyak kali HAHAHAHAHA :P

    jht gilaa saje je wat sy nk nnges +___________+

    BalasHapus
  17. wani.

    lol, ape kisah nye nk tahuuuuu :P pdn muka kwn2 gelakkan die.
    *pdhal tatau pape tsk +___________________________+

    BalasHapus
  18. wah!sedap gak pekena milo tabur ptg2 camni ek.

    BalasHapus
  19. shima.

    bila² pun sedap pegi buat cpt HAHAHAHA

    BalasHapus
  20. ynn.. ynn.. saya pon anti sama 'saya perampas' tu. menci betul tgk dia. huh!

    besh nye milo. nk letak yg tabur tu tebal 1 inch la. nyum nyum..

    klau dkt tmpt sy blaja dulu, milo tabur ni dipanggil milo semut.. ;p

    BalasHapus
  21. sheqeen.

    yey kite sme2 benci anti perampas, setiap filem die atau drama die sy takkan tgk *berdoa minx2 die ta belakon dgn aaron aziz HAHAHAHAHA

    milo semut? hihi mcm takut je nk minum sbb imagine ade semut kt dlm hik2

    ynn pn kalo bole nk setebal yang boleh fuhh best mkn milo mcmtu je. nyum2 nk buat milo tabur la lps bls comment qin :P

    BalasHapus
  22. ok lepas habis baca entri ni terus lap2 saliva yg dah meleleh-leleh ni.kahkah.
    anna selalu je tau nak buat milo tp tak jadi sebab dah termakan milo yg nak buat air tu T__T
    lepas ni terus nak buat milo tabur jugak.

    1 2 3 Go!

    BalasHapus
  23. anna.

    KAH KAH KAH abis lappy basah saliva anna meleleh tsk +_______________+

    *taknnak betanggungjwb BHAHA

    ehh tu la psl, belum letak air dh abis milo tu kene ngap, geram betul sedap sgt. lepastu trus kenyang mls nk buat air dh KAH KAH KAH.

    kwn ynn lg teruk, die guna milo 3in1 je trus mkn mcm tu bhahahaha

    BalasHapus
  24. baguslah awak buat air milo ngan susu tepung ye...tu sesuai utk kanak2 riang ria..hehehehe...

    BalasHapus
  25. pn suzi.

    AHAHAHA sy mmg riang gembira. aww comelnye hihi nnt nk minx mama belikan botol susu lah ecececeh :P

    BalasHapus
  26. faqiha.

    yap2 mmg sedap lg2 if u buat dgn asyik,full of love and igt muka i HAHHAHA

    BalasHapus
  27. yeay dah jadiiiiiiiiiiiiii :P

    hello mr.crab ! =P

    BalasHapus
  28. yeyyy tq sygg ehem

    mr crab mcm lawak gambar blur KAHKAHKAHKAH :P tp takpe cobaan.nnt nk kene cari image baru tsk

    BalasHapus
  29. milo tabur..
    sedap2..
    lagy sedap klo ade org yg buatkn..
    hee..

    eh2..
    saye la tukang beli ais tu..
    :D

    BalasHapus
  30. ayuna.

    nyummy tp bila kite nk buatkan acik slalu tanak tauuuu wek :P

    ehh jgn bgtau org nnt org igt kite buli acik HAHAHAHAHAH

    BalasHapus
  31. ayuna.

    nyummy tp bila kite nk buatkan acik slalu tanak tauuuu wek :P

    ehh jgn bgtau org nnt org igt kite buli acik HAHAHAHAHAH

    BalasHapus
  32. Nampak kreatif and menarik..
    leh cuba nie....
    owh awak pun ngah amek class ek...
    adeyh2..
    test jpj sy 4 ribulan nie..
    cuak la!!!
    kete sy bawak asyik terlompat2 cam kangaroo kat traffic light..
    wakkakakakaka..
    papepun good luck ek awak!!!

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading