Jumat, Juni 04, 2010

Tips tips membuat roti bermata kerbau :D

selamat pagi petang kawan kawan.

signup twitter dan churp churp untuk bukan bloggers. anda boleh earn duit dari bertwitter dan berfacebook je ! ;p

hai hai di pagi petang hari kalian bersarapan minum petang apa? er hari ini kita jangan cakap pasal nasi lemak nanti bertambah lemak, sekarang ai nak bagi tips membuat roti telur mata kerbau.

ewahh, macam orang lain tak pernah buat pulak roti telur mata kerbau sampai engkau nak buat tips pulak? KAH KAH KAH okay cool down, cool down pakcik admin, saya bukan nya pendengki. ada orang cakap saya pendengki sebab letak gambar justin bibir pakai baju pompuan? HA HA HA apa yang aku dengki sangat dengan justin bibir ni?

haih nak buat lawak pun kata dengki (T_T) nak kasi orang gelak je pun, justin bibir bukan faham apa aku cakap pun haih. lagipun memang justin bibir comel kot (T_T) eh eh tiba tiba emosi tadi kata nak bagi tips membuat roti telur mata kerbau. KAH KAH KAH

tips tips membuat roti bermata kerbau :D



step yang pertama
kepilkan dua keping roti, roti di atas di lubangkan seperti gambarajah di bawah
*** anda boleh menggunakan jangka lukis untuk membuat bulatan yang nice. atau menggunakan tutup botol bermulut besar dan menekapkan pada roti seperti mana anda buat kuih raya bulat bulat :P ***



step yang kedua
pecahkan telur. masukkan di tengah tengah roti yang di lubangkan




step ketiga
bakar roti tersebut di dalam ketuhar gelombang mikro, sebelum itu taburkan dulu blackpepper and daun sup :D





step keempat
sudah sedia untuk di makan :DDDD


OLOLOLO ada empat step sahaja untuk membuat roti bermata kerbau.
harap kalian terhibur dengan step step membuatnya dan juga selamat menjamu selera daripada saya, CHEF YIYIN :D

***er, kejap seriusli saya tak pernah buat jadi saya tidak mahu *** bertanggungjawap atas apa apa kesilapan KAH KAH KAH T___T

48 komentar:

  1. perghhhh.
    terbaik lah neh.
    boleh cuba.
    ^___^

    BalasHapus
  2. NAK CUBE JUGAK LAH..THANKS..

    BalasHapus
  3. wah..sodap nampaknya..
    harus d cuba...

    BalasHapus
  4. wah!!! comel2.. Hihihi. Tapi macam mana nak korek bultan kat tengah2 tu?? Nanti klu korek tak pasal2 tembus pulak.. HAhaha

    BalasHapus
  5. wahh..
    sedap ke kak ynn?
    tak penah wat lak..
    :D

    BalasHapus
  6. nampak sedap, rase nak cube buat kejap lagi :D

    BalasHapus
  7. tak pernah lak try bakar telur camtu hehe.

    NAK TRY! LUM BREAKFAST LAGI NEH... :D :D

    BalasHapus
  8. kalau letak sos cili dengan sos black peper atas tu lagi ummph ?

    BalasHapus
  9. acik..sedapnyeeeee!..xpnah taw pon ade roti mcm tu..comel sgt..nk try.. :P

    BalasHapus
  10. yeay! ter BAIK lah! hehe nak cuba2x :)

    BalasHapus
  11. heehe..comel..mahu cuba buat untuk hubby lah..dia suka telur mata kobau!!

    BalasHapus
  12. @Drunbella Khoo

    HAHAH tu lah memang terbaik lah kann sila lah cuba HAHA :P

    BalasHapus
  13. @cik pink

    kalau dah jadi nanti bagi tahu lahh :D HA HA HA

    BalasHapus
  14. @fyka

    HAHA dh jadi bagi tahuuuu tau nak tengok hasilnyaa HAHA

    BalasHapus
  15. @WZulhilmi


    HAHAHA aah, saya lupa nak letak cara nak korek, tapi skrg dh update. selamat mencuba HAHAHAA

    BalasHapus
  16. @ziRaH

    hihi kak ynn pun tak pernah buat HAHAHAHAHAH

    BalasHapus
  17. @NadNod

    hihi kalau dah buat nanti tunjukk tau nak tgk :P

    BalasHapus
  18. @Syira ITIK KEJ♥M

    haaa boleh sahaja ikut selera masing2 tauu :D

    BalasHapus
  19. @✿ emazwan ✿

    baik baikk nanti meleleh membasahi kebod T_______T

    BalasHapus
  20. @ayuna

    acik kalau dah buat bagi tahu tauuu HAHAHAHAA

    BalasHapus
  21. @Anne Boleyn

    oritee :D nanti boleh tayang dekat belog yey

    BalasHapus
  22. aik?? macam separuh masak je telur tu? ew. hoho...

    BalasHapus
  23. telur tu jadi separuh masak ke ynn?

    BalasHapus
  24. uuuuuwww comel nye nyahhhh. i suke noks!

    BalasHapus
  25. first time tengok resipi gini HAHAHAHA i tunjuk dekat mama, tahu dia cakap apa ? "merepek ah" T____________________T

    BalasHapus
  26. wahhh nmpk sedap ! nak try jugak :D

    BalasHapus
  27. @.:iss:.

    eh telur separuh masak amat sesuai untuk lelaki yang membina badan taaaww awww ;p

    BalasHapus
  28. @elmo chemo

    HAHA rasanya lah sebab ai pun tak pernah buat HAHHAHAHA

    BalasHapus
  29. @ramlah melaram

    kalau u buat lepas tu tayang dekat ai lagi ai beribu ribuan suka noks :D

    BalasHapus
  30. @Rara

    HAHAA kenapa merepek pulakkk, tanya mama kenapa merepek T_____________T

    BalasHapus
  31. @sera

    HAHA kalau menjadi boleh tunjuk dekat semua org tauuu :P

    BalasHapus
  32. alaaa..aku takda ketuhar mikro..goreng je boleh?

    -----

    Entri baru : [REVIEW] Lagenda Budak Setan

    BalasHapus
  33. reti masak yea? leh jadi calon isteri yg baik ne..hehe

    BalasHapus
  34. resipi baru! wahh, nak try! mcm sedap!

    BalasHapus
  35. sedap nyeee!!!! nanti nak try thankss bg resipi

    BalasHapus
  36. cantek gle..nk try, tp takot buat x jadi cantek cam yana buat jek.. -___-"

    BalasHapus
  37. Macam menarik jek. tapi nak tanya. nak masuk dalam ketuhar gelombang micro tu berapa lama baru dye jadi macam dalam gambar di step 4??

    BalasHapus

Terima kasih kerana membaca

Mari luahkan isi hati anda juga :)

1. Jangan emosi sangat tau.

2. Luahkan dengan nada comel.

Loading