Minggu, Juni 21, 2009

Apak comel.

hai hai semua bapa dan bakal bapa.

ehem selamat hari bapa terutamanya pada apak ter♥ en.Ainul bin Mohd Jani. saya sangatttt sayang kamu apak ;)

eh eh tak lupa bakal apak mertua en.Nizar bin Musa dan ehem² ♥ saya yang bakal menjadi abi 6 tahun lagi hihi. gatal awwww bia lah. eh ta lupa juga tunang dan bakal hubby cik puan rara. hahahaha ;p



hari jumaat haritu saya dan mama tertonggeng² buat kek sempena hari bapa hihi ;p btw cuma kek marble. mmg lawa sgt colour die, rase pn sedap. teringin resipi? saya bagi kalau ada orang nak hihi ;p



mama siap suapkan apak lagi, veli de romantik, lagi² bila saya paksa apak kiss dahi saya hiks, rse cm eee best sgt² and kek tu ta sempat ade sampai hari ini,malam semalam dah abis dh. mmg sedap sangat la kan kek kami tu hihi ;p

btw, semalam lepas saya pegi kenduri tunang kawan kakak, kami terus gerak pegi TS, saya ada jumpa cd sims3 harga rm25. kalau ori rm105. rasa mcm nak beli kebetulan pagi smlm lupa nak minx mama duet belanja. ehem duit dalam bank ada rm50 je. kah kah kah ;p



eh eh eh apa ni? apasal tah banyak gila item neh dkt jalan tar sana, terus beli lah untuk apak. sbb ladybird tu comel gila mcm apak hiks ;p padahal macam ape jeh, saya ta berape nak suka beli item yang mcm ta beguna tapi sbb ladybird tu comel gila so kating dgn kakak, kiteorg belikan untuk apak ;p


er, pose ape neh? tah hahahah ;p

okeh next ;p

Sabtu, Juni 20, 2009

Jom kawin.

hai hai. korg korg korg dan korg jangan menjeles la kat saya terutama si eny sbb die tanak kawin awal dohh dia kan ta pandai trim ketiak, so die takut an, ketiak akmall pn die ta bole trim lagi. wkakaka, umur dah 30 kang baru nak ajak saya dtg kawin umah die dah tentu anak saya berderet kah kah kah ;p



hari tu an, 13 - 14 june, saya kan macam chipsmore kejap ada, kejap hilang kan sebab nya saya pegi kursus la. sebab pegi kursus ni temankan kakak saya yang comel tu. die kawin next year. saya? kah kah kah 6tahun lagi ;p



alhamdullilah, sekarang saya dah ada sijil yang saya dah boleh kawin dh kah kah kah. gatal betul =.= hiks, kursus berjam² memakan masa senang saya satu hari dan setengah itu ada 8 ustaz berbeza yang bagi ceramah. dan ustaz terakhir patut masuk raja lawak la sbb die mmg lawak gila. haha



salah satu yang masih saya ingat, dia ckp psl honeymoon. bila dah kawin nanti bawak la isteri pegi honeymoon.

ustaz ; si suami ni nanti siap² la beli ticket pegi langkawi ke pangkor ke, ta payah jauh²
ustaz ; malam pertama, masa dh berdua dlm bilik tu, tunjukk la dlu
*smua lelaki dh ketawa gila babi.
ustaz ; bukan tunjukk konekk, tunjuk ticket honeymoon laa.
*smua gelak sampai koma. kah kah kah kah


haiyo ustaz, saya belum nak kawin tauuu ;p tapi rmai kat sana pegi dgn kwn pn bukan nak kawin hiks. tapi saya sedih la sbb faweez ta pegi skali ;( tapi die kate nanti nak kawin, die nak saya pegii lagi kursus kawin tu temankan dia. aiyoo nak ke tanak? abis la bontot dah la ta tonggek :( makin leper bontot saya :(

okeh next. ;p

Jumat, Juni 19, 2009

Gadis keji.

mari berjoging untuk kesihatan diri sendiri hahahaha.



hari tu kan, bila tah saya lupa saya dgn parent and adik lepas subuh je dah plan nak joging. best gilaa sbb sejuk² ta mandi hape smua terus pegi kepong, joging dkt area sana. best mmg best cuma tempat public sgt rmai org.

first day pegi rmai abg askar, awww malu i nyah wkakak ;p tapi second day askar² ta pulak bejogging. so saya dgn adik buat mcm taman sendiri main lari² , buaian pun saya punya suka pegi main ;p



mcm dlm pic di ats, ni alat² yang disediakan. saya suka flexi walk seperti berjalan "far far away" lepastu buat macam sediri punya sampai ada org beratur depan saya dan adik. bhaha keji gila perangai kami =.= tapi budak² tu lagi keje siap repot kt mak

' maaa, adik nak naik tuu'

' sabar la, akk tu kan tgh guna'

KAH KAH KAH. keji. kiteorg smpai bepeluh² abis ilang mekap sampai budak tu putus asa terus pegi main buaian. padan muka kau bdk hiks ;p and lagi keje ada pulak sorg bdk ni usha kiteorg ta puas hati. eeee korek mata tu kang ;\

second day pegi langsung ta dapat main flexi walk :( sbb ada org tua mana tah guna lama gila. dari saya and adik bejalan satu tasik pun dia still main. eee lempang kang org tua neh =.= baru tau kang? hahaha


ini masa kami tgh guna flexi walk. mmg best weh hahaha

okeh next.

;p

Rabu, Juni 17, 2009

#5 ; polka box.

eh ehh ini sambungan entry dating bersama artis tauuu. eh ini entry last laa sila besabar sikit hahaha ;p



sebelum saya berjumpa dgn item² yang terpapar di dlm pic itu, mereka semua dh sepakat nak dtg rumah saya, so otw nak pegi tmpt parking mse tu dorg² yang comel bole lupa mana letak keta hiks ;p

saya dgn faweez dah jalan laju dah takut dorg kene tnggu lama dlm keta nnt, tah mcm mane saya nampak dr jauh booth MPH. saya mana minat buku² neh lagi² kalau buku programing lagi pening kapla hahaha tp ada satu buku resipi mcm best, fwz tipu kata nak beli kn =.=

er lepastu apa ey, lupa plak =.= ohh lepastu saya nampak la mcm ade box tgk harga murah, dalam tu ada 3box. ada saiz kecik,sederhana and besar. *yang besar tu saya jadi pengalas brooch and ribbon saya haritu hihi ;p



okay tiga item saya dapat dengan harga RM7.90, rara ckp die beli satu kotak yang besar *mcm box rara juga, polka dot itu* rm7.90 tau? lepas saya bayar box tu, saya duk belek² sticker smua mmg cantik, harga pun cantik ;p saya nak call je dorg tapi shah dah call and ckp dorg dh tunggu dkt luar OU.

okay boleh bayang tak punya laju kami jalan kesian kan dorg hiks kelam kabut mak noks. ;p btw sorry eyy korg, tershopping plak hiks, kalau tak saya rase nak singgah big apple tau, tapi tak jadi kah kah kah ;p

Selasa, Juni 16, 2009

#4 ; cute brooch.

masih lagi mood dating bersama powerkaripuff girl.

eceh padahal saja nak menunjuk apa yang saya dapat selain dari ribbon merah hitam pemberian saudari siti nur haliza eny. hahahahahah comel plak tambah siti nur ;p


masa dekat kfc, kami duduk ramai² sambil bergosip. mcm² yang kiteorg gosip, pasal kamuuuu yang tgh baca ni pun ada tau. kalau haritu rasa mcm nak tekentut ka, rasa mcm tersedak ka, tu la waktu kami tgh mengumpat pasal korg. kah kah kah ;p sampai kan faweez yang comel pun blur jugak, apa mende la bloggers² ni duk gosip ;p siankan boyf saya =.= hihi



saya ingat lagi faweez ckp kat shah, 'aku ta faham ape dorg ni ckp, biasa la buta IT' hahaha, sengal je dia neh, saje nak perli kiteorg yang ketagih ngn belog hihi tapi die faham minat saya. thanx b.



okay okay di pendekkan entry, saya ni menjadi gila lagi² bila baca entry rara pasal cute brooch yang comel nak mati ni, hahaha saya jadi ketagih lagi² bila bukak satu belog yg jual berpaten² jenis brooch tapiiiii sangat mahal =.=

haritu ada jmpa dkt psar malam pun satu brooch rm2.00 sangat mahal lh =.= terus saya msg rara minx dia belikan brooch tu. and die snggup tau borong byk² khas untuk kegeraman saya. hihi thnx syggg,



nanti kalau meet up lagi nak minx u beli lagi ahahhaahaha. ehh korg ta bole, sbb rara syg saya sorg je hik2 ;p

thanx rara syyggg u byk gilaa.



*btw faweez buat semua orang tekejut sbb baru la rara, eny dan SAYA tahu dia minat HK =.= dia yang paksa saya amik brooch tu sbb dia nak. amboi mana boleh, kene beli lahh, saya jual rm3.00 tahu? ;p

Minggu, Juni 14, 2009

#3 ; karipuff dating.

saya jumpa artis yang hot gila pada 8 JUNE 2009 ;p

saya jumpa artis, er artis hot gila weh sampai rasa bepeluh sampai baju lenjun lepastu pakai semua all blacks mcm bagus lepastu bepeluh dkt rumah sndiri ta bukak tudung sbb ada syf and shah hahahaha ;p

siapa artis bertuah ni? macam pemenang cabutan bertuahh, caloo beta mari join cabutan bertuah berjumpa saya, eceh ;p hihi dorg ni la kawan terhebat, terbaik dan saya suka banget, gila suka sampai rasa nak cium haha ;p


blossom, bubble and buttercup ;p hahahahaha

ohhh kay saya akhirnya dah pun berjumpa dgn rara and eny. baru update sbb baru nak dapat picca, smua pic byk dkt eny smpai merengek2 nak pic tau hahahaha sangat memalukan =.= oh tapi saya dah bergembira dgn mereka. sila menjeles. hihi


kami bukan powerpuff girl lahh, kami karipuff girl ;p

ohkay mari cerita perjalanan berjumpa dgn mereka, mengikut cerita saya tau hahahahaha ;p

faweez sampai rumah dlm pkul 10, dia sampai saya terus msg rara, ckp jumpa dkt OU, dh siap² makan terus gerak and lepak area gsc. actually budak kecik ni nak tgk cerita monster & alien tapi x kesampaian sbb nak meet up dgn bloggers tersyg kan, saya pujuk ckp lain kali kita tgk transformers. so kiteorg just lepak main lumba kereta =.=

tiba² dapat msg dari rara dorg dh smpai, hee eksaited gila + takut + malu weh, sbb ni first time an jmpe, hihi dh nmpak dh dorg kt eskelator lepastu jerit² kt fwz,

"b, maluuuu,takuttt hee" ;p



tiga lelaki ;p

dh hugs, kisses dgn rara n eny, kiteorg lepak kfc. rara bwk lappy sbb nak ajar photoshop tapi ta kesampaian uhh, die lupa cmne nak buat and ta jadi pn hahahahah ;p *okay gelak kan rara hahahaha


rara otw nk ajar phostohop hee ;p

oh kan saya ada type entry psl chocolate cake kan? nak tau kenapa dorg dtg rumah saya? hahahahahhahaha okay jahat gelak kan saya awl² ;( sebenarnye saya lupa nak bwk cake tu mse pegi OU, so tepaksa la dorg ikut saya balik hihi ye lah kalau saya tak bagi, bila lagi nak bagi kan? yang best kan, rara lh eksaited nk dtg rumah sbb nak tgk chibi hihik ;p


tgh bergosip scr gembira hik2 ;p

sampai rumah, rara dh takut nak masuk rumah sbb dia kata besar sangat. err dan paling best eny bole tanya mama, macam mane makcik kemas rumah besar² mcm ni without maid. hahahhahaha ;p sengal tau x? and lagi satu dorg bole paksa² fwz kawin dgn saya sbb dorg ckp saya rajin gila. hahahahahahah eyy nak je saya cium sorg² tau. hik2

around 4.30pm mak eny dh call suruh balik hahahaha ta blah =.= er, saya syg gila dorg weh hihi


pleaseeeeee lepas ni nak jumpa korg lagiiii hihi ;))

Jumat, Juni 12, 2009

#2 ; ribbon contest.

sila jeles, saya dapat ribbon free dari ribbon tales.
*muka bangga


hihi, owner ribbon tales ni dulu ada buat contest. siapa suruh tak join kan? even saguhati pun i dont care hee, so telan air liur je la okay heeeee. btw ribbon² ni mmg sweet gilaaaa mmg cntikk gila ribbon die. saya geram gila sbb favourite colour saya dah ada gantung dkt hp comel saya haha ;p

bila balik dari dating dgn dorg terus saya masuk bilik, lock diri sorg² sambil ejas phone sy, dh cntik dh skrg tau sbb ada ribbon dgn colour favourite saya. btw if teringin nak ada keitai strap mcm saya, jom la visit this belog



ohh kalau nak tahu, braid yang eny buat sangat ketat, er ketat mcm kuat la kukuh. eny buat dgn bersungguh². selalu kalau dpt tali mcm tu, org buat sangat longgar tapi yang dia buat sgt tough,kukuh,kuat hahahahah ;p

saya dah dapat ribbon favourite saya, awk bila lagi? hhahahahaha



thanx eny

*btw, update psl triple date (termasuk Kill-Vern) akan di update lepas eny upload pic and bila both of eny and rara dh ready nk update belog hee ;)

Senin, Juni 08, 2009

#1 ; chocolate cake.

saya rasa saya nak bukak kedai kek lah ;p

okay ahad lepas saya bertungkus lumus buat kek chocolate khas untuk teman² tersayang.hihi nak tau tak siapa? nak tau ke tak nak ni?haha ;p kalau nak sila msg sy di twitter siapa yg bertuah jumpa dgn saya neh hahahaha.



*bajet artis plak kau ni*

er tak lahh ;p saya kan baik hati mesti lah nak bagitahu saya jumpa siapa kan? hihi oh oh saya dh berjaya jumpa dgn bakal suami saya yang kacak, dh 3 or 4 bulan ta jumpa =.= tapi saya syg dia hihi ;p dan juga artis di dunia belog neh hahahahaha

*korg sedap tak kek tu? nak buat bisnes neh kene bagi korg test dlu an,nnt leh promote hihi ;p

er. selanjutnyaa? saya sambung nanti sbb picc dkt dorg hihi

update

comment dr mereka, hihi

R a r a ;thankyouu tau cake tu sedappppp sgttttt ! mama, kakak and family i semua sukaaaa :D

@sickchild72 ; SESUAIIIIIIIIIIIIII. SEDAPPPP GILOS. akmall abeskan. bengang gila aku.
Loading