Minggu, Desember 25, 2011

Sedarlah wanita...

kesah pasangan couple dan cinta sebelum nikah...iktibar

budaya taqrabu zina

"Nah!. Ambillah tubuhku!. Ini untuk u sayang. U mintak apa saja I akan kasi. Tapi please dont leave me honey"..wah best!.
Terus lah teman lelakinya melahab dan meratah tubuh teman wanitanya. Yummy sedap betul!.
Esok abang nak lagi boleh?. "No problem dear. Asalkan U tak cari awek lain. I sanggup". Wah!. Tersenyum lebarlah si teman lelakinya!. Best ni. Ada can.

Beraksilah pasangan tersebut dengan aksi yang penuh dengan kasih sayang yang berpaksikan kasih sayang syaitan.
Ada yang beraksi dengan bertudung
tanpa baju (fewwiit).
Ada yang beraksi telanjang terus
(cayyalah wei).
Ada yang beraksi kat taman-taman (cuba try tengok kat tempat korang :P).
Ada yang beraksi kat depan masjid! (agak-agak sikit wei!).
Wah happy betul pasangan ni. Siap rakam-rakam guna phone sebab
nak buat kenangan.

2-3 minggu selepas itu. Si awek call teman lelakinya.'Abang!. I ngandung ni!. Mcm mana ni?. U kenelah jadi suami
I. U kena tanggungjawab!. U kena ingat janji U dulu!."

Si teman lelaki "...................".
Kenapa u tak jawab honey?. Tanya si awek. Apa yang dijawab si teman lelaki? ".....Tut....Tut....Tut..."..Handphone ditutupkan!.Bukan main terkejut si awek!. Call lagi si teman lelaki. Kali ni dia angkat. Tapi suara orang perempuan. Kata perempuan tersebut"..Please try later..". Jeng jeng jeng!!!...hampa nak buat apa time tu?.Nangis air mata darah?. Sudah tentu tidak berguna lagi.

4 Bulan selepas itu. Ambik kau. Perut sikit punya besar. Mak ayah ingat anak
dah jadi gemuk sebab makan banyak (orang gemuk jangan terasa huhu). Selama ni badan kecik je. Oh! rupa2nya dia mengandung!. "Keluar kau dari rumah ni!.
Kau bukan anak aku!. Aku tak pernah ada anak kotor macam
kau!."..Maka keluarlah wanita tersebut dengan penuh hina dan kesedihan yang tidak terhingga. Ke mana nak pergi?. Ok lah rumah kawan. "Eh asal awak gemuk semacam ni?. Kenapa awak nangis ni?. Ada problem"?. Tanya si
kawan.
Dia menjawab. "I baru kena halau dari rumah. Actually I hamil
anak bf I. Tapi dia dah lari."...Betapa terkejutnya si kawan. "Eh pergilah kau dari sini!. Aku tak pernah ada kawan yang perangai buruk macam kau ni!." Kedegang bunyi pintu ditutup. Apa kes?. Ha nangislah
kat situ. Ibu bapa dah halau. Sekarang ni kawan pun dah halau. Mereka masih lupa untuk bertemu dengan Allah yang Maha Pengampun dan Maha Penyayang..
Sampai masa yang cukup. Anak yang dikandungnya pun keluar.
Oh!. Ingatkan nak peluk cium anak tu dengan penuh kasih sayang!. Dia
pergi tikam pulak anak tu!. eh-eh dia pi sumbat si bayi comel tu ke
dalam lubang tandas!. Tak boleh juga. Dia buang dalam tong sampah. Diabiarkan anaknya dirobek-robek anjing!. Celakalah kau perempuan!.
Sudahlah berzina, kemudian membunuh pula?!. Last-last. Hidup dah tertekan.
Maka dia ambil keputusan naik atas bangunan paling tinggi.
Kemudian
menjadi ala-ala superman. Nak buat apa?.

OH TIDAK!!. DIA BUNUH DIRI!.
Maka melayanglah tubuh wanita itu menghempas ke tanah. Terburai
isi perut, otak dan segala-galanya. Maka tamatlah riwayat hidup wanita
itu yang akan mendapat azab Allah di akhirat. Ingat sudah selesai
selepas membunuh diri?. No way!. U tunggu azab Allah!. AZAB YANG PEDIH
DAN SEPEDIH-PEDIHNYA!.
Sedarlah wanita.
Kenapa kamu sanggup menangis hanya disebabkan manusia?.
Kenapa kamu sanggup membuatkan fikiranmu pening hanya kerana memikirkan teman lelaki mu?.
Kenapa kamu sanggup mengenepikan Syurga hanya untuk Neraka?.
Kenapa kamu sanggup tinggalkan pelajaran kamu hanya untuk teman lelaki?.
Kenapa kamu sanggup menderhakai ibu bapamu hanya kerana ingin mengikut teman lelaki mu?.
Nak menyanyangi manusia tidak salah. Bahkan ianya wajib..Nabi bersabda. "Tidak akan diterima keimanan seseorang daripada kalian, sebelum ia mencintai sesama Muslim sebagaimana Ia mencintai dirinya sendiri". Cintailah mereka dengan penuh kasih sayang. Tetapi cinta kepada Allah adalah melebihi
segala2nya!.

Wanita!.
Ambillah pengajaran atas apa yang berlaku terhadap rakan-rakanmu yang hilang punca hidup. Ambilah pengajaran. Dan berhati-hatilah.

"Dan apakah Kami tidak memanjangkan umurmu dalam masa yang cukup untuk berfikir bagi orang yang mahu berfikir, dan(apakah tidak) datang kepada kamu pemberi peringatan." (Fathir, 37)

Kenapa bila terjadi sesuatu masalah kamu tidak berhadapan dan melutut di hadapan Allah?.
Takut Allah tidak menerimamu?.
Dosamu banyak?
Lebih banyak daripada air di lautan?
Ingatlah bahawa Allah Maha Pengasih dan Maha Penyayang!. Sekalipun kamu melakukan syirik kepada Allah, kemudian bertaubat!. Nescaya Allah menerimanya!. TAUBATLAH! KEMBALILAH KEPADA ALLAH!.

Bukti cinta Allah yang teramat Agung!. Dalam sebuah Hadits Qudsi: "Wahai anak Adam, sesungguhnya jika kamu berdoa kepadaKu dan berharap kepadaKu,necaya Aku mengampuni dosa-dosamu yang telah lalu dan aku tidak peduli. Wahai anak Adam,seandainya dosa-dosamu mencapai awan di langit kemudian kamu meminta ampunan kepadaKu,Nescaya Aku mengampuni dosa-dosamu terdahulu dan Aku tidak peduli. Wahai anak Adam, seandainya kamu datang kepadaKu dengan mebawa dosa-dosa sepenuh bumi kemudian kamu datang kepadaKu dengan tidak menyekutukanKu dengan suatu apapun, maka Aku memberi ampunan kepadamu sebanyak dosa-dosa tersebut."

Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan... RT & Share untuk tatapan dan renungan bersama..

Sabtu, Desember 24, 2011

Pengumuman Perkahwinan Yusry & Lisa Surihani

koleksi Gambar majlis pernikahan Lisa Surihani dan Yusry KRU - 23 February 2012. #tahniah :)
David Teo
Cantik berseri merpati 2 sejoli,
Tambah berseri di majlis hari ini,
Tahniah diucapkan kepada Lisa & Yusry,
Semoga ikatan yang dicipta kekal abadi. :)








mekap lisa nampak gelap maka tak berapa cantik :(


Alhamdulillah, akhirnya terjawab sudah teka-teki perhubungan matang 2 selebriti terkenal tanah air iaitu abang Yusry Abd Halim dan Lisa Surihani. MiG Online sekarang berada di PC Yusry & Lisa yang mana mereka berdua telahpun mengumumkan tarikh perkahwinan mereka iaitu pada 26 Februari 2012 dan pernikahan mereka 3 hari sebelum tu iaitu pada 23 Februari di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya.

walaupun macam tak -.- sebab saya suka lisa dengan shaheizy HUWAAAAAAAAAAA tapi siapa lah engkau liyana nak suruh lisa dgn sam, siapa kau? HAHAHAHA semoga jodoh mereka berdua kekal sehingga akhir hayat dan baby mesti cecomel nanti. ehem ehem



bakal besan bersama menantu masing masing ehem

//nangis.

//credit.

sedih tengok gambar ni :( kita nak dia dengan sam wuwuwuwuw

 

 

 

Oscar turned into a woman Hanazakari no kimitachi e.gif



HAHAHA boring boring duduk dalam bilik, layan hanazakari no kimitachi e pun best dah berapa pukul kali tengok pun masih tak boring boring. mungkin sebab pelakon dia hensem hemsem menarik hati betul eh eh walaupun dibantai dengan teruk di entry eewww jpop walhal entry itu sah sah entry mengejek saya adalah peminat setia hanazakari no kimitachi e ;)) paling suka sekali waktu oscar jadi perempuan HAHAAHA

UHLALA UHLALALA ada tak orang yang nak saya buat tutorial tukar video ke image dan dari image kite convert to GIF? kalau ada 100 permintaan dari orang berlainan kak yiying buat tutorialnya HAHAAAHAHA *gelak jahat*



// lepas ni boleh lah buat blog saya macam tumblr, ngeeheheh

Senin, Desember 19, 2011

Kompleks pelajar UKM Bangi

image

Dekat depan falkulti saya, FTSM ada satu kompleks baru. Nama dia kompleks pelajar. Mungkin lebih upgrade dari pusanika.


Seronok sebenarnya ada kompleks pelajar depan fac ni .


Sebab seronok adalah fac kami hujung dunia so macam sunyi je kalau senja senja. Scary gila kot -.-


Okay nak korang tengok terbaik ke tak terbaik tangga dia tu. Dari bawah ke atas cemgitu hahaha nice !


Siapa gayat boleh pengsan sekarang -.-


Bestnya naik bas U ni boleh jejalan dekat fac paling kejauhan dari mata Falkulti Undang Undang weee

Kamis, Desember 15, 2011

saya suka firedrill sangat sangat !

image

image

tido saya sudah terganggu malam tadi around pukul 2 terjaga dengar bunyi siren kuat gila tahu tak benda tu sebelah bilik je? dia punya bunyi nak runtuh katil aku dengar nasib baik katil besi bawah tu ada kotak tempat kasut tak ada lah runtuh akibat terkejut, kalau runtuh kan akan memusnahkan diri sendiri -.-

nasib baik ada penasihat awal awal suruh pakai bra baju proper sikit, jangan pakai uniform waktu tidoq KAHKAKAH kalau tak mesti aku tidur tak bangun bangun biasa lah malam malam kan sejuk tak kisah lah bunyi apa pun HAHA -.-

sebenarnya teringat memori firedrill dekat sekolah ada budak india lambat turun dekat padang lepastu bomba buat lawak dia cakap eh dah rentungggggggg ! kurang ajar pun ada lawak pun ada HAHAHAHA -.- okay dah jumpa lagi tahun depan.

aku harap kalau siren berbunyi lepas ni laju laju la aku bangun, kang aku pulak rentung -.-

Sabtu, November 05, 2011

Happy birthday .

image

Sempena 1500 hari bersama saya nak buat entry biasa jeeeewww, selamat hari jadi b .


20.12.2012 ye hikhik

Minggu, September 11, 2011

Merdeka Raya di Kolej Keris Mas bersama Pengetua. September 2011

image

image

image

image

image

Ini semua boleh menambahkan lagi keketatan baju kurung pahang aku tahu tak? Zzz

Alhamdullilah setel 4hari orentasi. Kata saya dengan gembira, terlupa pulak sekarang dah tak guna minggu mesra pelajar. Skrg dah jadi bulan mesra pelajar tahu takkkk? Maksud dia aku ada sebulan lagi bemesra dgn fasi fasi dkt sini.

Takda hal pun!  sbb ada sorg fasi laki tu ehemmmm telah berjaya menawan hati itew hikss. Takleh cakap lelebih nanti heboh skandal tak suka tahu ;)))

Btw fasi tu tak la kacak mcm aaron aziz tapi muka dia cm sweet ah. Hitam manis orgnyaaaa!  Tapi sedih la, entah bila lagi bolrh cecurik tengok muka sweet fasi itew t.t

Over kan? X sedar ada pakwe kbai

Gambaq kat atas ni kita baru ambil 2min lepas sbb skrg ada majlis makan malam dan open house la kiranya bersamasama pengetua. What more can i say? Sedapp kan gambaq tu? Rasa belum tahu lagi. Memang menggiurkan. Bersabarlah lemak t.t

baru je senamrobik pagi tadi. Skrg dh mrnghadap makanan yang sangat uuuwuwuw menggiurkannn! ! tq semua pemudahcara aka PC aka fasilitator. Tepuk kasih syg 'mwah mwah' sekali lagi 'mwahhh mwahhh' sekuat hati 'mwahhhhh mwahhhh' . aku kerismass! Kbai semangat cheers tak hilang lagi niii!

Sabtu, Juni 04, 2011

Gambit Saifullah meroyan dekat twitter dan maksud meroyan ituww

Selamat malam,

meroyan tahu maksud dia? Meroyan atau rayan merupakan satu bentuk kemurungan klinikal (clinical depression) yang menjejaskan wanita, dan kadang kala lelaki, selepas melahirkan anak ( kes gambit ni dia lahirkan video clip tak ghairah KAHKAH). Kelesuan Postpartum (PPE) disebabkan kekurangan tidur bercampur pertukaran hormon dalam tubuh wanita sejurus selepas melahirkan anak dan boleh menjadi serdahana atau teruk.

tapi dalam kes artis sorang ini, MACAM MANA NAK MENGESAN SINDROM MEROYAN?
Menghindari masyarakat
Lemah dan lesu
Mudah berputus asa
Masaalah bertutur dan menulis
Mudah marah pada orang lain
Cepat risau atau serangan panik
Meningkat nafsu
risiko dia adalah disebabkan Tiada sokongan masyarakat.

ini dia, ini dia artis terbaik di pasaran ! artis yang TAK PERNAH buat salah, artis yang semua dia betul, orang yang tegur dia semua salah. artis yang buat video clip TAK GHAIRAH tengah meroyan dekat twitter dia lepas tu cakap orang orang anti dia ini yang meroyan padahal diri sendiri meroyan tak sedar?

HAHA macam entry aku semalam,
sukahati kau lah gambit saifullah, kalau kau rasa betul, jangan mengalah. TEGAKKAN benang yang basah. kami, bloggers Malaysia suka artis perangai cam kau ni. ! mantappppp, majulah gambit ke persada dunia. KAHKAHKAH
serius nak tergelak aku, dia siap minta kita minta maaf weyyyy sbb misunderstandingggggg ;p padahal sendiri yang buat video tah pape tuuuu, dia nak salahkan orang lain sebab tak MINDA TERBUKA mcm dia. LOL OKAY LAH, aku baru balik dari kenduri tunang cousin aku. kasihan tahu takkk? balik balik, kes gambit semakin kecoh bila dia mula meroyan royan dekat twitter hwhaha.

kesimpulannya, aku memang 100% tak akan rasa dia buat benda betul, serius ! sebab (1) dia buat video clip macam tu. (2) bila orang tegur, buat cerita buruk pasal dia, baru tahu melenting? kau sepatutnya minta maaf and tutup kes ni tapi tak, ko tetap nak besarkan cerita ini. oh goodluck gambit mana tahu menang anugerah paling popular 2011 KAHKAHKAH

-LAPORAN dari PREMAYIYINGGG. kahkahkahkahkah lawak paling best diabad ini oh, kalau korang buat entry pasal dia ni, tak perlu kot link kan video clip tak ghairah prema yinn and twitter or fanpage dia. dia tak perlukan semua tuuuu. dia kan artis bersih. KEHKEHKEH andddddd aku cukup menyampah tengok makcik makcik yang backup dia. serius !

- eh , kita tak marah pun lah, kita elek jeeee ;p

JANGAN LUPA ada movie terbaru X-Men Buatan Malaysia. CLICK HERE :D

kbai.

Jumat, Juni 03, 2011

Marilah tak ghairah pun, terima kasih gambit saifullah untuk carutan bloggers ituwww.

Selamat malam,

dua minggu lepas, dia buat kecoh pasal video aksi TAK GHAIRAH , melibatkan shah jasle dengan penyanyi perempuann entah siapa entah. bila rakyat malaysia marah, dia kata adegan suami isteri padahal dia tahu tak pelakon tu bukan muhrim lepastu dia kata takda raba raba? aik kau ni kenapa, taknampak ke penyanyi tu bergesel2 uih tak sanggup aku nak cite kat blog ini.


1. dia ini, nak kata baru berumur 14tahun, aku rasa aku boleh gila sebab kata macamtu.
2. aku rasa , kalau kau orang maki #adindaevans sampai jadi world trending, memang silap besar sebab budak umur 14tahun vs lelaki umur 25tahun. mana kau rasa kau akan sebelahkan?
3. video clip TAK CUKUP GHAIRAH tersebut ditonton lebih *** (tak tahu berapa) users. kau tahu tak , ada budak umur 6-7 tahun yang tonton video kau tu, kalau keluar dekat tv lagi ketuk dahi mak apak nak kaver mata anak anak dia! aku sekali je tengok, tak sanggupppppppppppp. rosak mata aku, bukan , aksi TAK GHAIRAH tu tak merosakkan mata pun, tapi ketiak hitam dia tu loya tekak tengok
Marilah kita menari,
Di bawah sinari bulan,
Marilah kita menari,
Lagu ini takkan berulang.
Marilah kita menari,
Hanya kau difikiran,
Dirimu, diriku, irama...

Buatku lupa diri.
padan lah , sampai lupa diri dengar lagu ni. KAHKAHKAH. sukahati kau lah gambit saifullah, kalau kau rasa betul, jangan mengalah. TEGAKKAN benang yang basah. kami, bloggers Malaysia suka artis perangai cam kau ni. ! mantappppp, majulah gambit ke persada dunia. KAHKAHKAH

nanti keluar lah kenyataan lady gaga buat video clip lagi ganas, lagi merosakkan mata. KAHKAHKAH

NOTA : suka artis macam shaheizy sam, kalau dia buat salah, dia minta maaf. THANKS sam :)

kbai.

Rabu, Juni 01, 2011

Menubar menarik blogspot macam Liyana Lunia punya HAHA

Selamat tengahari,

dua hari sekarang sibuk menguruskan domain transfer , dua tahun menggunakan netkl sungguh merasa gembira kerana tak pernah ada masalah kadang kadang blog not found memang 5% je yang terjadi secara tiba tiba, kira tak pernah ada masalah dengan netkl. tapi sebab mahu merasa berdikari, mahu merasa menjadi pengguna WP, terus bersemangat mencuba servis dari datakl pulak. harapnya semua berjalan lancar. oh sekarang haku belum tahu nak buat apa, sekarang tahu nak buat proses pindah domain sahaja dulu *blablaaa, mesti kauorg fening apahal dia ni cerita pasal netkl lah datakl lah KAHKAHKAH



sekarang duduk depan kompiter diam diam, sebab last tutorial saya sharing dengan anda adalah Macam mana nak perbaiki error bX-67oaj1 ( older/newer button). Lama tak buat tutor since that day kan? sebab macam jarang dah meng-edit belog sekarang tapi tapi tapi ada dua orang cantik minta saya sharing macam mana buat menubar macam saya. sebenarnya menubar ini ku ambil dari satu belog tapi terlampau banyak blog yang buat tutor , saya jadi lupa. tapi sebab i dah edit code tu sikit sikit, so i anggap i lah yang buat code tu okeh tak? KAHKAHKAH T____T

so first step macam biasa !

1. Login Blogger Dashboard --> Design --> Edit HTML. Seterusnya tick pada Expand Widget Templates.

2. COPY code ini,
/* menu bar */
#menubar{
margin: 0;
padding: 6;
float:center;
border:0px solid #ffffff;
width:90%;
background:#ffffff;
}

#menubar li{
margin-left: 0;
padding: 0;
list-style: none;
float: left;
font: bold 14px arial;
}

#menubar li a{
display: block;
margin: 0;
padding: 13px 10px;
background: #ffc4c5;
color: #fff;
text-align: center;
text-decoration: none;
border:2px solid #ffffff;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

#menubar li a:hover{
background: #000000;-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
}

#menubar div{
position: absolute;
visibility: hidden;
}
3. PASTE code itu sebelum ]]></b:skin> ( ctrl+F , cari code ]]></b:skin> dan paste atas dia )

4.COPY pulak code ini
<br/><ul id='menubar'><center>
<li><a href='http://www.liyanaa.com'>Home</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/about-me.html'>About Me</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/tips-and-tricks.html'>More Tips and Triks</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/iklan.html'>Advertorial</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/search/label/%23maxis10'>Maxis10</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/search/label/rezeki%20blogging'>Blog Achievement</a></li>
<li><a href='http://www.liyanaa.com/p/contact.html'>Contact me</a></li>
</center></ul>
5. PASTE code tersebut di bawah <div id='content-wrapper'>

6. Edit mana mana yang berkenan, edit color ke, edit url dekat menubar ke. ce kalau kau terus copy paste cenggitu, untung la saya HAHAHAHA

7. PREVIEW. penting sgt bila edit code html ke apa apa ke, tolong lah preview dulu takut ada code tak jadi ke apa yewww. kalau takda error baru SAVE

sedih, bila berhijrah nanti dah tak ada menubar cemgitu lagi sebab tak reti nak edit dekat WP ueueuewuueu nangis ! T________T , oh saya tak pasti untuk template selain dari MINIMA yee. saya guna minima je, senang nak edit , senang juga nak jahanamkan template tersebut KAHKAH ;p jadi, selamat berjaya untuk adrina and fika rozaidi dan andaaa semuaaaa :D

NOTE : sorry, malas nak edit T___T terus ku copypaste sahaja dr edithtml huhu

kbai.

Minggu, Mei 29, 2011

Siapa artis punca putus tunang itu?

Selamat tengahari,

fuh fuhh, berita hangat gila dekat melodi tadiiii, betul kee artis lelaki yang baru bertunang haritu yang hot hot heat tuuu yang ada pusat rawatan sendiri ituuu yang disayangi ramai kerana imej beliau yang very the respek tanpa gosip liar, murahan dan bakal berkahwin akhir tahun ini , ehemmmm ! dia telah dikatakan sebagai punca putusnya pertunangan orang lain? dikatakan dia telah bercinta dengan tunangan orang itu ( semestinya artis lelaki bercinta dengan perempuan yang jadi tunang orang ituuwww yeww, bukan bercinta sesama lelaki KAHKAHKAH )

ehhhhhhhhh ! siapa tengok melodi tadi? mesti terkejut kan dengan msg sayang sayang rindu rinduu tuu T____T bukan nak masuk campur walaupun sebelah hati rasa nak bebel bebel kat depan dia apahal buat macam tu pulak tapi kita TAK TAHU apa yang terjadi, kita baru TENGOK dekat tibi yang terkenal dengan pengorekkan cerita tak baik artis-artis ini. AWAK dan saya tak boleh cakap lebih lebih sebab awak dan saya tak tahu hal sebenar, jadi untuk artis lelaki itu, hati hati. darah tengah manis kan, tunang dia pun jangan cepat melatah. kita tak tahu hal sebenar. itu sahaja.

eh nak sambung mop rumah, nanti nak review #karak-laluan puaka ! best gilerrrrrr , siapa yang kata boring memang tak faham apa yang ingin disampaikan dalam movie seram ini.

kbai.

Sabtu, Mei 28, 2011

Benci parut dan Stretch Marks? Mederma Skin Care penyelesaian dia !

Selamat malam,
hidup sebagai seorang pencinta kucing memang OHSEM, seronok gegila bila ada kucing dalam hidup sebabnya engkau kalau penat penat balik kerja , stress sebab kena fax dokumen banyak banyak dalam satu hari lebih 50kali kene fax dokumen tapi takpaaaa, gaji dah masuk dahh ! YEY

seronok bila balik kerja dapat cari mangsa hendak lempang perut, hendak hentak daguuu ! ye, mangsa dia adalah kucing MEOWWW . tapi kannn, masalah datang bila kucing engkau buat perangai, dia lupa kuku dia panjang, dia lupa kuku dia boleh merosakkan kulit kitaaaaaaaa TAHU TAK AKU TENGAH STRESS tengok ada parut denkat tangan sendiri T_T

sebenarnya salah tuan dia, sebab tak potong kuku kucing tersebut.

solution untuk menghilangkan parut : Mederma Skin Care for Scars and Stretch Marks . tahu pasal mederma bila ayun dengan zana nak hilangkan parut ******* , kehkeh mana boleh cakap nak hilangkan parut orang, itu kan privasi KAHKAHKAH . oke lepas tu macam ohsem gila mederma ni boleh hilangkan parut jerawat, jadi dengan semangat pergi pharmacy, jumpa mederma dengan harga RM38 ==".

mahal, masa tu zaman budak budak UNISEL mana lah aku ada duit T_T jadi diam diam lah malas nak fikir pasal dia dah, terasa kecewa sebab tak dapat beli. masa tu niat nak hilangkan parut dekat kaki sebab dulu masa zaman sekolah sangat ekstrem, habis kaki koyak koyak sebab lari atas jalan tar. sekarang dah tak dah lari lari atas jalan tarrrrr, sebab tu dulu kering je aku =.='

oleh sebab sudah dua minggu parut macam tak akan hilang, lantas aku terus mencari petua menghilangkan parut ! macam mana nak menghilangkan parut dan dapat mengelakkan wang hantaran berkurang menjadi rm9500 daripada rm10,000 ! siapa yang mahu wang hantaran terpaksa di tolak? siapa mahuuu ! grrr akhirnya terlintas dihati membaca belog dokter totin yang cantik manis , kau tak perlu hidup dengan parut begitulah bahasa melayu dia !

akhirnya, ini hari dah dapat lah satu tiub mederma dalam rm30 dapat diskaun sikit lah dekat guardian. sekarang, berharap lah saya kalau kalau parut cakaran chibi akan hilanggggg :( kita tengok lah how longgg, how longggg the scar will gone porevewww and evewwww T__________T

kbai.

Kamis, Mei 26, 2011

Mengesan makluk halus di rumah baru anda.

Selamat petang,


boleh tak petang petang dekat office ni aku layan cerita seram, sudah lah layan lepastu sendiri terkejut bila tiba tiba telefon berbunyi T___T , tersentak woo. encik bos panggil pun aku boleh tersentak. nasib baik hari ini hari rabu, takda lah tv3 pasang mantera anjosmoro ke apatah tu, eh tiba tiba terlayan mentera anjasmoro tahu? kalau tak selama ini macam tak berminat ;p

sambil berani berani baca, termasuk dalam thread my angker story collection. MEMANG syok baca entry dr forumer sorang ini sebab cara dia cerita adalah direct, bahasa dia perfect bukan ayat rempit. kira baca sekali boleh faham lah hihi.

so far, ada tiga ke empat story yang forumer ni ceritakan pengalaman dia,kalau korang nak baca lebih lebih boleh click link ini terus pegi sana baca. paling scary dia cerita pengalaman 'benda' tu tidur dekat katil sebelah sambil tenung dia. waktu tu budak budak U dia tak ramai yang ada semester tu, so dia tido sorg takda rumate. SERIUS seram gila baca entry tu. sebab teringat waktu aku takda roomate masa sem akhir dekat unisel tapi syukur alhamdullilah aku tidak dikacau sesiapa. *PENGSANNN* kalau boleh taknak lah berjumpa dengan ehem ehem macamtu. tapi pengalaman orang terdekat histeria dah selalu hadap dh :(

oh, nak berkongsi dengan korang ilmu yang saya dapat dari thread tu adalah :

khas kepada mereka yg sedang dlm proses mncari umah utk dibeli/dsewa
  1. letak bekas berisi air kt mana2 sudut umah tu. tinggalkan dan dtg blk esoknya. kalo bkelodak dan kaler kelabu maknanya ada sthg something dlm umah tu.
  2. letakkan bekas makanan spt polisterin atau pbungkus nasi yg dh dgunakan kt kwsn2 spt tandas atau dapur dan dtg blk keesokan harinya. if bau bekas makanan tu mcm dah dtinggalkan bminggu2, maknanya adasthg something dlm umah tu.
  3. ade penambahan. campak penyapu lididulu sebelum masuk ( zety )
*komen dari syazwani mazlan , wow. camtu pulak tipsnye?? slalunye bacalah yasin dalam rumah baru :)

oh ini yang saya lupa nak masukkan sekali T___T
tak bmakna kalo umah tu ada sthg something, kita tak jd beli umah tu. bg aku kita bleh negotiate dgn makhluk Allah tu juga utk hidup tenang dan tak kaco antara satu dgn yg lain. buatlah doa selamat dan apa2 yg bsesuaian setelah menetap kt umah kita tu.
*aku memang copypaste je terus, malas nak tulis. OKAY MALAS TULIS YE ! OKAY FINE T_____T

cerita baru dia lagi seram, aku macam tak berani nak ngabiskan bacaan HWHAHAHA T____T eh kejap, mesti nak tahu kenapa aku letak gambaq gula gula arnab yang sedap gegila tu kan? haha lepas aku baca thread tu, baru aku tahu nama manja 'ehem' tu sweet tahu. korang tahu? bila tahu je nama manja dia sweet, terus teringat gula gula arnab HWUAHAHA :(((

skrg gula gula arnab adalah mahal ! dan ada orang musykil dengan status ke-halalan dia, nowdays banyak benda kita makan baru kita rasa musykil kan? hmm :(

kbai.

Selasa, Mei 24, 2011

ALONG - Syafiq Revolution VS KL HAMSTER - kyopropaganda (Parody)

Selamat malam,

hari isnin lepas, kalau tak kerja memang aku dah berpeluang sangat dapat jumpa face to face dengan suami orang yang paling ganteng sekali dalam malaysia AARONAZIZ. dulu saya suka aaron aziz sampai nama kereta kancil number plate WKW **** itu aku bagi nama aaron. tapi sebab dia suami orang, tak manis lah kita tergedik gedik kan, i tak rela bermadu aww kbai.

hari isnin lepas, dapat invi dari cikhelena untuk pra tonton KL Gengster tapi kerjaya menghalang untuk pergi pra tonton tersebut :( TERPAKSA melepas kau pergi bak kata orang oh mai sedih i noks.


Parody of KL Gangster

Using my new DSLR Nikon D3100
Edit with Sony Vegas Pro Studio 10

Facebook us!
http://www.facebook.com/pages/KYO-Propaganda/126148547455851
tapi, abang juju share dekat fb pasal video parody KL GENGSTER. memang ohsem la siapa tak gelak, memang langsi betul HAHAHAHA aku sukaaaaaa gila bunyi bunyian dia, ala ala cite terminator pulak. ini membuatkan aku rindu dengan john connor ! grrr


"ALONG" or "AH LONG" means loan shark in Malaysia. This is a scene about some dumb loan sharks gangster wannabe. Enjoy!
SUBSCRIBE ME! You will never know what I'm gonna do next!!!

More info-
http://syafiqrevolution.blogspot.com/

Follow me on twitter!
http://twitter.com/syafiqyusof

watch bloopers
http://www.youtube.com/watch?v=-edXrGvCHpM
ini pulak short film dari adik shamsul yusof, anak teruna yusof haslam. beruntungnyaaa uncle yusof ada anak anak kreatif gini. i sukaaaa gila video along ni. sebab apa suka? sebab mamat nama Effindi kamaruddin tu comel juga kan HAHAHA okay gatal T___T

GEMPAK kan dia punya bunyi bunyian tuu, aku nak cakap sound system macam pelik je? habis nak cakap sound effect kot? HAAAAAAA sound effect ! okay goodluck korg2 yang bakal bersaing sesama sendiri ini, kami pun memang menantikan org creative cenggini, dah bosan dengan filem filem mengarut prof.... EHH tak ada apa lah

kbai.

Mcchicken beli satu dapat satu percuma !

Selamat pagi,

tepis-tepis habuk. eh rindunyaaa nak bebel bebel entah kenapa mood untuk main sims3 dah datang woh, susah betei kalau mood ini menjelma confirm belog tertunggak terbalik KAHKAHKAH T_____T

sebenarnya nak update satu benda best, resipi ! tapi taknak cakap resipi apa. dah lah lupa bawak cable bbtorch, memang esok lah aku letak dalam belog. sebenarnya resipi biasa biasa je yang penting sekarang saya dah reti buat dia hihi. kalau simpan dalam belog, nanti esok lusa boleh tengok balik kalau lupa . kalau lupa lah kan melayu mudah lupa ;p

YANG PENTING SEKARANG, minggu ini minggu aku puasa kenapa mcd sibuk nak buat promotion menggiurkan cenggini? nasib baik mcchicken, kalau spicy chicken mcdeluxe memang aku tak boleh kawan diri dah tahu takkkkkkkkkkk ! GRRR

siapa yang nak mengkuruskan lelemak dibadan, sila picit gambaq ini dan pergi print. lepastu kau bawak lah yang dah print tu pergi mcd, tunjuk dekat dia ! nanti dapat free sebiji bagi lah aku untuk berbuka karang HUWAHHA T_T

kbai.

Sabtu, Mei 21, 2011

Lirik Pokok - Meet Uncle Hussein (Nubhan Af9)

Selamat malam,

hari itu dengar lagu ini dekat hotfm tapi lupa nak cari lirik dia, tadi ehemmmm, tadi dekat konsert af9 kan ada orang hensem nama nubhan join group meet uncle hussien wowow ;p kite cam sangat suara nubhan walaupun dia berselubung tadi. ihiksss ;p
Lirik Pokok - Meet Uncle Hussein (Nubhan Af9)
Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang

Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

La la la la la la la la la
La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok



eh, lamanya tak hadap belog, tiba tiba lappy saya ohsem bagi saya main sims 3 LOL

NOTE : Jangan lupa kita doakan untuk mangsa yang masih timbus dalam runtuhan tanah di Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Batu 14, Hulu Langat

kbai.

Jumat, Mei 20, 2011

(Video) Maharaja Lawak JOZAN Minggu kelapan (8)

Selamat malam,

hai semorangg, saya baru balik dari berjalan jalan mencari takoyaki tetapi hampa bila sampai AEON AU2 tu tak ada pun takoyaki :( yang ada cuma gerai yang sudah dibungkus. padahal baru 9.39pm mana boleh dah bungkus. ini membuatkan saya emosi sebentar. entah kenapa lately sangat teringin nak makan dia HUWHAHAHA

tak ada takoyaki, apak kita belanja makan sate kehkeh kbai

eh, kejap nak pergi layan maharajalawak minggu 8. sebab balik balik sahaja terus menjadi saksi bahawa MAN telah pun terkeluar dari #ml :( sebenarnya kesian sebab dia kan juara RL5 tapi dia juara pertama yang keluar, so macam kasihan T____T harap man tabah !



JOZAN : abang dan adik saya cakap, boyfren kecil saya sampai menangis sebab dia takut tengok mereka tergelak gelak secara eksaited. kahkah. eh jozan sekarang makin OHSEM eh? HAHA minggu ini mereka lawak kata abang saya. ini belum tengok lagi sebenarnya , terus share dalam belog.

kbai.

Seram : Surau Tinggal Di Lubuk kampung seberang.

Selamat pagi,

nak share satu kisah seram, mengigil bulu roma masa baca dia. terasa bulu tengkuk berdiri. OH BULU tengkuk saya tak panjang sangat macam bulu si berbulu yeeeeeeeeee ! kahkahkah eh tak boleh gelak, sebab ini cerita seram . ingattt, c e r i t a seraammmmmmmmmmmmm
Seram : Surau Tinggal Di Lubuk kampung seberang.
Ajis memang kaki pancing, mana saja lubuk & sungai semua dia pergi, kalau ada yg cakap kat sungai tu ada ikan, ajis mesti pi try mancing kat situ. Satu hari masa minum kat kedai kopi Pak Ngah Jiman, Ajis terdengar rakan2 sekampungnya bercerita tentang satu lubuk baru yg banyak ikan ditemui kat sungai di kampung seberang, kampung tu agak jauh & pedalaman sungai tu lebih kurang 5 km dr kampung tu, dekat tepi pinggir hutan.

Tengahari tu, Ajis dah bersiap nak pegi memancing kat lubuk yg diceritakan, siap pakai helmet, Ajis masukkan bekalan minum petang dan pancingnya dlm raga motor. Sepanjang perjalanan Ajis bernyanyi riang, jauh jugak nak kekampung seberang tu, dah hampir masuk waktu Asar baru Ajis sampai, teringat pulak dia tak sempat solat Zohor tadi & dia terpikir, karang kalau terus pi sungai tu, tak sempat plak solat Asar.

tak lama kemudian Ajis nampak sebuah surau yg agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tu. bergegas dia berhenti, ditengoknya keliling tak ada orang, sunyi saja surau tu.Ajis segera mengambil wuduk dgn tergesa2 sbb waktu Zohor dah hampir nak habis.

Masa Ajis di rakaat yg kedua, Ajis tiba-tiba terdengar bunyi suara orang ketawa. Bulu romanya tiba2 meremang, “Hish, sapa pulak yg gelak2 tu?” bisik hati Ajis, setiap kali Ajis sujud, Ajis terasa kepala & tengkuknya berat dr biasa, Ajis tak sedap hati, ni surau tinggal ker, sbb dah uzur sangat dan alahai, sapa pulak duduk kat tengkuk dia ni.

Sedaya-upaya Ajis tenangkan hati, selesaikan solat dgn segera, dia nak tinggalkan cepat surau tu. Bulu romanya semakin meremang-remang sbb suara org ketawa semakin ramai, ada yg sampai terbatuk-batuk.

Syukur, Ajis dah berada di tahiyat terakhir, selesai memberi salam ke kanan dan ke kiri, Ajis meraup mukanya dgn tangan dr atas ubun2 kepala sampai ke dagu, then tiba-tiba Ajis tersedar.

hehehe.rupa-rupanya dia terlupa nak tanggalkan helmet masa nak sembahyang tadi, sbb terlampau nak cepat, bila dia toleh belakang, patutlah dengar orang ketawa, rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang2 kampung yg dtg nak sembahyang Asar duk gelakkan dia sebab Ajis sembahyang pakai helmet, patut ler kepala dia rasa berat semacam.

Terus Ajis blah macam tu ajer, tak jadi pi memancing, dia pusing balik, sembahyang Asar kat rumah sendiri sajalah jawabnya

eeeee tipuuuuu lah cite ni, aku dah meremang bulu hidng ini kau boleh pulak cakap dia solat tak tanggalkan helmet T___T abis cemane dia amik wudhu' ? eeee tak logik. benci cite hantu cmni HUWHAHAHA



kan bagus kalau engkau cakap, hantu kak limah duduk atas tengkuk dia. INI BARU SERAM KAHKAHKAH

NOTE : itew amik dari email je org bagi, itew rasa lawak semacam jew HAKHAK jangan bising kalau dah baca. nanti itew SAGAT KULIT awak karang !

kbai.

Chibi pergi Klinik Veterinar & Trendy Pet Grooming.

Selamat malam.

hari jumaat hari tu kannn, si berbulu buah hati saya kan tak balik rumah tau sebab dia setiap masa perlu ada dalam rumah tak boleh duduk luar, si berbulu saya tu OHSEM sangat sebab tu ramai kucing liar yang benci dekat dia. mana taknya, tidur malam dalam aircond, bangun dari tidur terus cari biskut 'science plan - perisa ayam' dia tu. pelik ! kucing lain makan ikan, tapi si berbulu saya tak ! dia makan biskut perisa ayam tahuuuuuuuuuuu .

bila jumaat malam si berbulu tak balik , pagi pagi sabtu dia buat hal rupanyaaaaaaaanyaa ! dia kene kejar dengan kucing liar satu malam sampai lah terberak berak dekat luar rumah. kalau dah terberak-berak , badan dia pun terkena sikit najis tahuuuuuuuuuuuuuuuu ! *muka stress dah keluar*

terus tak teragak agak bawak dia pergi kelinik haiwan ! puas hati bila dapat tengok dia dimandikan wangi wangi, hensem hensem dah !


YAHOOO sampai sampai kelinik haiwan, terus mulakan episod memandikan si berbulu. oh sebenarnya kelinik ini untuk vaksinkan dia , check kesihatan si berbulu sahaja. tapi kalau nak mandikan haiwan kesayangan, boleh pergi kedai sebelah dia sahaja.

kucing kucing dekat kelinik haiwan itu sangat ohsem ! ini semua muka eksaited tengok chibi


sampai sampai bilik pembersihan, terus korek telinga dia ! korek korek ! lepas korek baru boleh mandikan diaaaa

lepas mandi, dieorg keringkan bulu bulu lebat si berbulu saya yang comel !

cuba teka, mana kepala dia? KAHKAHKAH

sibuk kacau binatang ini. ada niat nak bela dia tapi sombong gegila , aku nak pegang dia lari , aku nak pegang dia lari. KAU INGAT KO OHSEM SANGAT?




alaaaaaaaaa tersalah tangkap gambar , pergi tangkap gambar harga untuk anjing buat apa ! tapi yang aku ingat, mandikan kucing dalam RM45 lah?



ini alamat dia, kedai haiwan ini dekat sahaja dengan iiuc ke apa tah yang tepi jalan tu, aku pun tak berapa ingat apa nama kolej dia. yang pasti depan masjid. itu je yang aku tahu HAHA okay dah puas hati bila chibi dah wangi. balik rumah kan terus dia merajuk ! taknak cakap dengan siapa siapa, taknak makan selama dua tahun hari ! sebenarnya dah dua bulan dah cerita ini, 2 april 2011 kita pergi hantar dia kehkehkeh sekarang dah 19 mei 2011 , dah busuk balik badan dia T____T

kbai.

Selasa, Mei 17, 2011

Betis Jasmin Hamid melecur teruk terkena air panas (NGERI)

Selamat petang,

hai semoranggg ! rindunyeww iteww dekat kome kome semua. rase mcm nak pinjam pintu sukahati boleh masuk rumah kome cium cium sorang sorang. eewww mood berblogging pulak tenggelam timbul tiba tiba berminat dengan sims3 balik tetapi lappy saya dah uzur lah kejap kejap dia mati T____T sedih, tak dapat bermain bersama sims 3. kecewa betul hati.

tadi kan, masa jalan jalan dekat lama sesawang, terbaca lah pasal kaki JASMIN HAMID melecur teruk tersimbah air panas (UPDATED PIC ) waaa, macam teruk bebeno ghopenyeee ! lepas tu saya yang sibuk badan ni pun pergi lah tengok apakah teruk sangat masalah jasmin hamid ni kan, tengok tengok gambaq dia terus rasa nak muntah. memang teruk kesan melecur tu ! kalau nak tengok, click gambaq kat bawah !

PETALING JAYA: Kaki kanan dan kiri pelakon Jasmin Hamid melecur teruk gara-gara terkena air panas ketika berada di set penggambaran drama Buaian Kasih di Kuang, Sungai Buloh, Sabtu lalu. kedua-dua kakinya itu melecur di bahagian peha (kanan) dan betis (kiri) dimana kejadian tersebut berlaku ketika dia sedang duduk berehat di tepi meja yang mempunyai sebaldi air panas bersama beberapa pelakon lain.

"Sebenarnya kami memang duduk di situ untuk berehat dan makan. Tiba-tiba air panah tersebut diletakkan di atas meja yang berdekatan dengan kami. Sudahlah meja tak stabil, tiba-tiba tong air panas tersebut terjatuh lalu air panas terkena pada kami dan sayalah yang paling teruk sekali terkena.
Bayangkan, doktor terpaksa menyiat kulit di bahagian lecuran itu keran takut jika ia menggelembung.

itulah berseksi seksi lagi , i terasaaaaaaaaaaa sangat sakitnya melecur tu. UEUEUEWUWUW
nakpengsandah T_________T

kbai.
Loading