Rabu, September 30, 2009

Anniversari 2nd.

hari ke lapan shawal.

i buat diari shawal boleh kan? HAHA i busy dua tiga hari sampai tak sempat tengok keadaan belog usang i ni, kesian belog dapat owner mcm ni nasib baik dia balik terus jenguk belog kesian kesian tapi lagi kesian kat i sebab i dah guna suku duit raya untuk beli barangan makeup, biasa lah perempuan HAHA and letih ta payah cakap orang busy pegi beraya, i dengan sibling pegi times square tengok momokthemovie.


gambar ini kalian rasa menunjukkan?

okay i ulang balik lah, jumaat malam sabtu i pegi times square dengan sibling i kiteorg tengok momokthemovie yang ada hamis jalikha serius cun nak pengsan i dibuatnya HAHAHA tapi kakak i kata hamis nampak tua heh i no komen lah kan sebab i memang adore dia sebab i rasa bila i berdiri sebelah dia confirm i sebaris dengan bahu dia je HAK HAK HAK

momokthemovie i cuma bagi 2/10 heh sebab semua dah okay tapi silap la sebab dia tiru sebijik bukan separuh tapi sebiji dengan cd punya. confirm i memang peminat setia momok dh tengok momok I and II so bila tengok momokthemovie buat bende same takde kelainan memang kene carut la dengan sibling i. HAHAH T__________________T i tak bersalah apa pun hahaha.




sekarang i cerita aktiviti di hari ke enam shawal. serius best nak pengsan sebab i dating heh dengan my boyf baby boo hubby bunny baby bucuk bacin cium banyak kali pun tak pengsan HAK HAK HAK. mcm biasa la kalau dating tempat wajib paling dekat mesti lah OU. i bosan pun tapi bila dengan dia terus happy gila malas nak describe banyak nanti uols pengsan T_____________T


rambut dia dah panjang dah macam afroman, wasaap niggggaaa mcm tu lah memang suitable for him sebab dh macam afroman dari afrika nasib baik masih puteh cerah bak bulu angsa nasib baik nasib baik nasib baik nasib baik nasib baik ! kalau nasib malang dapat boyf macam wasssaaap niggaaa abis i memang ah kalau tengah drive malam² orang ingat i keluar date dengan momok HAK HAK HAK *nangis*

koma sebab kutuk boyf sendiri nigggggaaa T___________________T

semalam, anniversari i dgn fwz. ( fwzynn ) 29.09.09 :)

hari ini dah 2tahun 1 hari hihi doakan kami kawin cepat eh, tamau ah kawin 29.09.19 T___________T lama gila tu lagi HAHAHAH okay belum sempat nak update apa2 babai semua

Jumat, September 25, 2009

perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.

hari ni enam syawal.


otw beraya, i jadi copilot nasib baik hobi i tangkap gambar bukan menggedik KAH KAH KAH

i kadang² confius dengan ejaan syawal n shawal, kadang² i confius dengan shawal (af) dengan bawal (ikan) sebab shawal tinggi tapi bawal sedap kalau buat sambal. serius i jarang makan bawal sebab mama selalu beli ikan kembung buat sup eh tipuu tak penah makan ikan kembung sup kalau ikan kembung stim penah kot. er ikan kembung pun stim heh jangan main² tau kalau kita cuci tengok perut die banyak telur tu maknanya ikan kembung betina lah HAK HAK HAK

okay cukup pasal ikan kembung stim.mari kita cerita pasal perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.i malas la nak cerita tapi kalau dah annoying nak buat macam mana sampai i boleh rasa nak terjun kolam renang depan rumah i padahal yang berenang cuma ikan ikan ikan eh hari ini i tertarik dengan ikan confirm sebab i makan ikan kembung goreng petang tadi T_____________________T

hebat tak hebat, petang raya mama masak kari udang dengan sambal bilis kentang and ikan kembung goreng and belacan fuhh i kalau bab belacan memang la nombo satu kalau takda belacan rosak selera eh kalau takda pun i makan je memang i tak cerewet i memang kurang cerewet lah memang takesah punyee :P

*sambung balik sambung balik*

i ada satu perkara yang i nak share perkara paling mengjengkelkan ketika hari raya.

  1. budak² datang beraya bawak satu pasukan bola.

i malas doh nak layan serius malas gila nak layan budak² mcm ni. since pindah rumah ni dah berape puluh budak kecik bawak satu pasukan bola nak duit raya. raya pertama n kedua okay lah bagi rm2 tapi masuk raya keempat n kelima dorg dtg lagi orang yang sama bawak kaum kerabat dia pulak siap panggil datuk(apak) n datin(mama). KAH KAH KAH last² duit raya dah jadi rm1. padan muka dh la bising and kaki kotor i baru mop rumah sekarang rumah dah kotor balik dengan tapak kaki dorg kuangasam betul.

memang ah annoying and lepasni i ada family sendiri memang i akan gantung something yang bagitahu rumah takda orang tapayah datang HAK HAK HAK tapi bila i dah bagitahu ni jangan la segan² datang rumah bawak anak² u, i bagi la duit raya 50sen pun dh boleh beli jajan :P

zzzz, i ngantuk la nanti i sambung dengan perkara annoying lagi ya. kalau ada something nak share, jom stori mori meri ngan i, okay babai ♥ uols, amboi²

Sabtu, September 19, 2009

Kuih raya kegemaran i.

ramadhan ke 29.

fuhh, pejam celik pejam celik dan pejam tapi celik balik dah 29 hari kita berpuasa. serius macam sekejap je puasa lepas ni bazar dekat unisel dah takda. air sedap de bazar pun takda lah and tak dapat lah minum air bandung cincau sedap yang sedap sedap gila HAK HAK HAK fun gila kalau cakap banyak kali sampai orang annoying. zety memang biasa buat bunyi annoying sampai rasa nak lempang tapi takpa kawan kan HAK HAK HAK.

hari ini jom cerita pasal kuih raya favourite di hari raya, malas nak cakap banyak sebab hari tu dah tayang gambar i buat kuih so hari ini jom sharing dengan i kuih kuih raya kegemaran i, i malas nak cakap banyak lah kan padahal dah dua kali ulang malas nak cakap banyak tapi tetap buat ulangan juga HAK HAK HAK



chocolate chip cookies aka famos cookies sally

ini memang heh sentiasa kene ada dalam list and akan ada kalau boleh nak buat sendiri always sebab kalau beli famos amos memang boleh pokai la i cakap, serius memang boleh pokai sebab 100g dah 6hengget, kalau i buat sendiri confirm i boleh makan sambil melayan anda di ruang internet HAHAHA

cornflakes madu

ini wajib heh, makcik makcik yang rasa diri dia comel sila banyakkan kuih ini dalam 5balang lagi heh sebab i kalau datang rumah orang i mest cari kuih ni. malas nak cakap banyak la bila i datang je mesti licin balang (hoi, jangan la percaya i ni seorang yang pemalu) i suka mama n makcik i kalau buat conflakes memang ah tapayah cakap sedap dia lain mcm, tapi kalo i buat cornflakes lagi lah ta boleh lawan. serius T______________________T




leaves chocolate cookies

i tatahu sangat nama dia tapi sebab bentuk macam daun i pun suka suka panggil dia biskut daun HAK HAK HAK kawan mama i buat business jual biskut ni la siapp bagi dua tiga balang secara free lepastu i kene fikir nak makan banyak kali ke apa tah macam mana nak tahan nafsu pun ta tahu kah kah kah T___________T

* ada lagi, tapi i blur.

kejap, i dua kali dah upload gambar cookies ni kan tah la i rasa comel gila gambar ni wkaka T_________T malas ah nak cakap banyak lagi dah ngee i dah lupa la nama kuih² raya sekarang ni since kerepek dah berleluasa kah kah kah

okay okay, sekarang i nak keluar pegi jalan tar, nak cari tudung or shawl untuk pagi raya. ewah nak try belajar teheeee btw selamat berhari raya korg.

Minggu, September 13, 2009

I dah ada anak (UPDATE).

ramadhan ke 23.


09.09.09 ; 4pm

i dah jadi makcik di bulan ramadhan mulia ini dan hari kelahiran yang sgt best hihi :)

Notaik ; i baru balik dr kedah. tenet mcm tahi T___________________T gud nite smua

update


i baru balik dr kedah malam tadi line pulak macam tahi sedih i sebab tak berjaya paparkan gambar anak i. fuhh T_____________T

semua dah tahu heh i dah ada anak 5 hari lepas and abi dia mesti la fwzQram HAK HAK HAK okay lah i dah ada anak buah yang comel. baby girl ini bertuah gila sebab berjaya meloloskan diri 090909 saja bagi i jeles. malas ah nak cium baby girl lepasni T_____________T

eh padahal dekat kedah haritu ta tekira betapa banyaknya i dah cium nasib baik la wangi tapi mana aci i tak wangi mcm pp baby sedih gila tsk tapi takpa tetap sayang walau macam mana pun KAH KAH KAH.



ini lah kedua ibu bapa yang sebenar, bukan i punya baby tapi dorg ni lah HAHA :P

tahniah abang ku yang gemuk n kakak ipar yang menawan

mohd shafakri bin ainul & juliawati binti johari hiks



Nur Qaisara Aqilia binti Mohd Shafakri.

jadi anak solehah ey syg, cik na sygg sara banyak² btw sara kene tahan dlm wad semalam sbb biasa la baby kene jaundice T__________T hope she will be fine. syg sara budak bucuk tapi wangi. heh

Rabu, September 09, 2009

Kuala Selangor dah maju.

ramadhan ke 19.

gadis kesayangan ( zety, ika, intan ) and i berbuka dekat pizza hut kuala selangor malam tadi. heh i dh bagi tahu satu dunia menggunakan gladlycast sms yang bercaj 20sen dan di hantar terus ke akaun twitter i tanpa segan silu dan malu² kucing sebelum bertolak ke kuala selangor hiks.

yes, kuala selangor dah makin maju. dah ada pizza hut tauuu? maju tak maju? HAK HAK HAK tapi delivery pulak takda kalau tak dh call suruh hantar je kan senang hari² makan pizza habis surut duit T________T

kenape McD takda? heh belum maju ah belum sebab takda McD dah la ia sangat penting sebab i akan atau maybe akan selalu teringin milkshake atau strawberry shake atau chocolate shake adalah menu wajib kalau pegi McD tapi terima lah kenyataan bahawa tiada McD di kuala selangor, inikan pula batang berjuntai tsk T_______________T

okay ta perlu berendam air mata atau bandung berendam ke apatah, mari kita ke segmen bergambar bersama gadis kesayangan. heh masa mula² sampai pizza hut yang baru di buka smua mcm blur je, mcm terari² nasib baik pekerja sangat nice. suka betul bila di layan seperti raja HAK HAK HAK


meja no 29 memang ah ; akak tu mesti tension gila layan kiteorg HAHA

sesi mencari meja agak kecoh juga hahaha tapi so funn, sebab kiteorg sampai around 6.20 pm, orang sangat tidak ramai masa ituw, seronok. main pilih meja agak fun waktu ituw, last² dorg pilih meja belakang sekali sebelah dapur and diramaikan oleh nyamuk. tsk T_________________________T






i dh siap tolong labelkan gadis kesayangan anda boleh pilih mana suka HAK HAK HAK. tapi smua sudah double heh bukan single dah bukan. tapi intan kata, tulis dekat belog i single lagi tsk T______________T




kiteorg pilih meal untuk 4 org makan. dua pizza size regular, satu jag pepsi, 4 mushroomsup, 4 breadstick. and tambahan lasagna ( intan ), masala spin roll ( zety ) and garlic bread ( liyanaa and ika ) heh. tambahan secara ta sengaja adalah deli wing 4 pcs. and smua nya total dalam rm98 :D

and mungkin rezeki kiteorg masa balik, kiteorg di tapaukan (di eh, bukan kiteorg minx, die yg bg HAHA) lagi 4pcs deli wing serius seronok gila HAHAHA balik² terus sejuk sebab kiteorg lepak tesco dlu.fuh,, lepak tesco memang terlalu fun lah sebab kiteorg siap main game token² tu, memang ah perangai masing² mcm kanak² ribena HAHA.

ada ke zety nak sangat main game tembak spider lah bees lah lintah lah dan intan pulak siap main game ketuk² dengan pick candy lepastu dapat 4 biji gula² HAHA mmg ah fun tak payah cakap banyak kali semalam gelak sampai sekarang tak boleh gelak dah sebab sakit perut tsk

Notaik ; betul la i ckp, kuala selangor dah maju betul ada tesco ada kfc and now ada pizza hut. cepat ah adakan McD plak T______________T

Selasa, September 08, 2009

famos cookies sally.

ramadhan ke 1718.

*ini entry makanan lagi, asyik makanan je apa tah T_________T

dua hari berturut² i busy gila buat kuih raya. i dengan akak i berebut² buat kuih raya sampai hidung i ni kembang kempis sebab korg mesti boleh bayangkan betapa wangi nya kuih kuih berikut. semangat gila buat kuih raya baru dua minggu puasa ada lagi dua minggu lagi nk puasa neh tapi takpa sebab tugas seorang student unisel yang balik cuma sabtu dan ahad adalah dengan membantu ibu bapa kita tanpa sebarang keluhan (fuhh ambik nafas kejap hak hak hak *fun fun*)

dua kuih raya yang sudah siap di uli, di masuk kedalam acuan, di bakar dan di masukkan dalam balang adalah sarang semut dan coklat famos amous eh apa pulak famos amos, ini famos cookies sally punya lah . (sally tu mama i la tu HAK HAK HAK) orang panggil cookies monster pun boleh, i tak amik peduli pun T____________T yang penting sedap.


semut i bermacam colour, ada semut hitam, semut api, semut merah, semut mayat kah kah kah

hari sabtu yang lalu mama, akak i and i buat famos cookies sally memang ah mabeles gila. kaler die mmg sebijik mcm double chocolate famos amos, ini kira macam inspirasi lah ni sebab minggu lepas i mengidam famos amos yang kosong tp apak belikan campur² ada almond la ada double choc la ada apa tah lagi sungguh tak best sikit dan mahal T____________T

oleh sebab itu, i dengan kakak bersemangat membuat famos cookies sally di bantu oleh mama (sebenarnye mama yang buat dibantu oleh kami tapi takpa ini belog i, i boleh memanipulasikan keadaan sebenar KAH KAH KAH eh silap HAK HAK HAK



hari ahad semalam pulak, mama memang awl² mengidam sarang semut. heh jadi bersemangat la kami membuat sarang semut walaupun mama terpaksa beli paper cup (atau bahasa melayu mangkuk kertas ) dengan harga rm1.50 cuma dpt seciput. semangat gilaaa kan? tapi takpa, i pn semangat nak tunggu midsem break sebab i nak buat cornflakes madu *hiks gedik.

hari ini pulak, i akan kembali ke Unisel untuk meneruskan pembelajaran sebagai seorang student Diploma Industrial Computing ( Diploma Perkomputeran Industri *gedik betul, bagi bahasa melayu je lah T__________T ) tahun akhir. lagi 3 bulan je sabar sabar HAK HAK HAK

hari ini juga i dh tahu candyfloss mesti jeles gila sebab i berjaya menjeleskan dia dengan entry sarang semut neh hahahaha T___________T liyanaa.com kejam kan? tapi comel kah kah kah.

sebut pasal comel, lect saya yang comel juga bernama amie comel pun panggil i comel. ceh ceh ceh nama datuk manja gilaaa. 'hai nama saya comel, tapi saya bukan pelakon cerita comel tu' HAK HAK HAK

okay sekarang i nak tanya, apa biskut atau kuih raya kegemaran korang?and apa pendapat korang kalau kuih raya ni dah takda dh lepasni, semua bajet nak bagi kerepek saje untuk tetamu? heh.

Sabtu, September 05, 2009

resipi nasi tomato mabeles.


ramadhan ke 14
.

hari ini saya keseorangan selepas zati pulang ke rumah dengan intan payung dan ika keluar berbuka bersama suaminya tercinta abang bee. HAHAHAHA. i pegi bazar secara solo, beli belah makanan dan i rasa bila pergi secara solo i dapat beli makanan dengan kuantiti yang sikit HAK HAK HAK. nampak sangat selalunya boros tsk T____________T



tapi tak apa, malam buta ini i nak bagi tahu i beli nasi tomato yang mabeles. sedap gila sampai menjilat jari kaki heh. serius tak menyesal kalau beli. mula² i rasa macam sikit je nasi tomato dia neh, sebab dia guna polystrine yg saiz m tapi bila i makan, i dpt rasakan yang i dah macam ular sawa bunting mencari port untuk beranak HAK HAK HAK.

ehem² alhamdullilah selesai sudah hari yang ke-14 kita berpuasa. heh so far belum cuti lagi. dan berharap dapat puasa scr full fuhhh. eny and rara masing² dah ambil cuti awal² tapi si eny semangat makan maggi bawah meja, takpa i faham nafsu dia macam mana HAK HAK HAK.

okay, sekarang dh balik gombak. cuti 3 hari ma :P tapi i ada banyak gila asgment kene submit nxt week. tekanan i tau bila mana i kene fikir pasal asgment dan juga tugasan di rumah untuk buat chocolate cookis heh T_____________T

*boring gila entry ni, cuma sekadar mentunjuk gambar nasi tomato mabeles kepada anda? anda suka? hak hak hak

Notaik;

heh, mana ada resipi saja je i kasi gempak HAHAHHAHA T_________T

Kamis, September 03, 2009

mimi dibunuh!

ramadhan ke 12.


macam biasa pukul 5.45pm. my lovely frens and i akan bergerak ke bazar. heh kene pegi awal supaya dapat beli air sedap. HAK HAK HAK betul i confirm dan ta tipu yang air itu sangat sedap. serius sedap air yang pakcik tu buat walaupun mahal tapi berbaloi baloi sebab air dia pekat gila kau tahu? (fuhh, tiada noktah T__T)

i selalu beli air sirap bandung cincau dekat air sedap de bazar. heh suka hati je bagi nama tempat tu air sedap de bazar. takpa takpa aslkan air sedap memang sedap lah ta payah cakap banyak kali pun memang ternyata sedap heh padahal dah berape kali bgtahu sedap sedap sedap pun tak tahu lah. satu cawan rm1.20 takpa itu tetap berbaloi dengan air yang sangat pekat. i suka bandung cincau sampai hari² malas nak beli air lain HAK HAK HAK *fun kan gelak macam ni*


aly unajieha sygg

actuallay atau sebenarnya i nak cerita kat u peristiwa antara i, ayun dan mimi semalam. heh masa ayun n i tunggu zety and ika, kiteorg terperasan mimi lalu depan kiteorg. i dengan ayun mmg nakal heh, suka gila usik mimi. kesian mimi. ayun kejam gila sebab main acah acah dengan kaki. maksudnya ayun hentak² kaki dekat mimi sampai mimi jalan berundur sumpah kelakar bila mimi jalan berundur. dah la kaki mimi panjang dan banyak T__________T


ini lah mimi T____________T

dalam pic di atas kelihatan mimi sedang berpeluk tubuh. ini kerana ayun terpijak kepala dia. wuuuuu kesiannya mimi. i asyik salahkan ayun je, i cakap ' aiyokk, ayun da bunuh mimi, aiyokk, mimi dh mati, aiyokk, ini bulann puasa, mana boleh bunuh haiwann' ayun dh sedih, dan rasa bersalah. kesian ayun. jahat betul liyanaa.com ni HAK HAK HAK.

tapi mimi adalah seekor ulat gonggok yang kacak, wajib masuk anak wayang sebab dia pandai berlakon, heh bila balik dari bazar, kiteorg cari mimi tapi mimi dh takda. confirm dia dh lari T_____________________________T mimi jahatttttt.



Notaik.

* er, mimi adalah nama ulat gonggok, nama ini diberi oleh ex roomate sy, tasnim. smua ulat gonggok adalah mimi *__*

** air sedap de bazar memang sedap ta payah cakap banyak kali kalau teringin sila cari heh.

*** teddy bear yang besar gila tu anak baru ika n abg bee. hiks besar gila sampai i rasa i kurus. awww T______________T

Rabu, September 02, 2009

salah kah i nak curang?

ramadhan ke 11.



i dh selamat sampai di uniseks eh unisel. around pukul 10pm semalam dah selamat sampai. lepas berbuka terus tergopoh gapah pegi siap cepat² sebab lepas hantar i, apak ada kerja mahu uruskan.

i sekarang tengah bergolek atas katil, i skip clas QC hari ini. KAH KAH KAH unfortunately zety msg cakap kira² sudah mula. T___________________________T amik kau sekali panjang kesedihan muka ini sebab QC dah mula dgn kiraan (er, disini kalau anda blur atau tidak faham adalah tidak kisah sama sekali heh)

azam i pada semester kali ini, akan penuh semua class. malangnya i dah terponteng class hari ini (terponteng la bukan i ponteng. serius terponteng ponteng ponteng ter ter pon ter pon ter pon KAH KAH KAH)

handphone nokia 5610 i macam dah semput dan akan ke tahap nazak sebab dia tido macam i tido. sebab tu i terlajak sahur pukul 10am. boleh ke i sahur 10am? nanti i berbuka pkul 10pm lah boleh tak? HAK HAK HAK fun gila bunyi hak hak hak T___________T

i sekarang ontheway nak kumpul duit. i nak jual nokia 5610 i, siapa sanggup terima heh? tapi i sayang la pulak sebab semua gambar yang i publish dekat entry smua khidmat nasihat dia. serius sayangg (nokia 5610 sila terharu sekarang. HAK HAK HAK)

i sekarang ta berapa nak sehat. perut meragam sebab i tak isi dia dengan nasi yang i tapau semalam dari rumah. harap² nasi itu elok utk santapan berbuka HAK HAK HAK *mcm nenek tua semput T______________T

heh comel gila bila guna i sekarang banyak kali tsk. eh sekarang gelak cara baru tau HAK HAK HAK :P

i bakal jadi makcik buat masa terdekat ni. yeehawww
Loading